Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!

Εχω μπερδευτει λιγο με τις CPU και GPU οσον αφορα τα χαρακτηριστικα τους.Πιο συγκεκριμενα θα ηθελα να μαθω απο τι εξαρταται το ποσο γρηγορη και αποδοτικη ειναι μια CPU, και μια GPU.Εχω ενα σχετικα παλιο συστημα -Intel Pentium D 3.00Ghz O/C @ 3.65Ghz, Ocz 2Gb Dual 667Mhz, Ati Saphire HD 4850, Asus P2LD2-, και οταν εκανα O/C ειδα μεγαλη διαφορα στο boot και στα install.Επισης αλλαξα την GPU,(ειχα την Ati Radeon X1952GT), και περασα καινουργια παιχνιδια και η διαφορα ηταν πολυ μεγαλη μαζι με το O/C.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι, αν εχω καταλαβει καλα τι παιζει ρολο σε ενα PC ως προς αποδοση μπορω να στησω ενα συστημα με πιο παλια εξαρτηματα σε πολυ χαμηλοτερη τιμη και παρα πολυ καλης αποδοσης.Αρα αξιζει να δωσεις λεφτα για ενα καινουργιο PC?Η ειναι προτιμοτερο να φτιαξεις ενα με προηγουμενης γενιας εξαρτηματα?

Δημοσ.

Αφού σ ενδιαφέρουν κυρίως τα παιχνίδια (ή έστω αυτή είναι η βαρύτερη εργασία που κάνεις στο pc σου) τότε μια πολύ καλή κάρτα γραφικών μετράει περισσότερο από έναν πολύ καλό επεξεργαστή. Αυτό δε σημαίνει πως μπορείς να βάλεις την super κάρτα σ ένα pc με cpu 10ετίας γιατί τότε ο επεξεργαστής θα την κρατάει αρκετά πίσω. Επίσης έχει σημασία και σε τι ανάλυση παίζεις. Αλλιώς είναι αν είσαι σε μια 17" οθόνη κι αλλιώς σε μια full-HD.

Πάντως η μητρική σου πιθανότατα δεν υποστηρίζει πιο σύγχρονους επεξεργαστές (μπορείς να τσεκάρεις στο site του κατασκευαστή) και έχω την εντύπωση πως ήδη κρατάει λίγο πίσω την 4850.

Δημοσ.

εξαρτάται πάντα τι θες να κανεις στο pc και τι περιμένεις από αυτό

τώρα άμα θες παιχνίδια τα καινούργια δεν θα παίζουν ότι και να κανεις

Δημοσ.

Δεν εχω σαν κυριο σκοπο το gaming.Το χρησιμοποιω και για render επεξεργασια εικονας,και progs τυπου Matlab.Μεχρι στιγμης παιζει μια χαρα.Οσο για τα καινουργια games το Conviction πχ που ειναι απο τα πιο προσφατα που εχω περασει παιζει Full.Αναλυση παιζω σε 1680*1050.Το συστημα το εστησα χθες οποτε σημερα θα δοκιμασω COD MW, και The Elder Scrolls V.Σκοπος μου δεν ειναι να κανω Update σε αυτο το συστημα.Οπως προανεφερα θελω να καταλληξω στο αν συμφερει να στησεις ενα συστημα με εξαρτηματα πχ 3ετιας, μια και θα εχεις χαμηλοτερο κοστος.Και παιζει ρολο περισσοτερο σε μια CPU η FSB το Cache ή η συχνοτητα?Και τι στην GPU?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση σ αυτά που ρωτάς. Πολλές φορές τα εξαρτήματα 3ετίας έχουν διατηρήσει και τις τιμές που είχαν προ 3ετίας κάνοντας την απόκτησή τους ασύμφορη (εφόσον μιλάμε για αγορά καινούργιων parts). Επίσης δε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για cpu και κάρτες γραφικών απλώς συγκρίνοντας 3-4 νούμερα κάποιων χαρακτηριστικών τους. Είναι προτιμότερο να ρωτήσεις σε κανα forum (καλή ώρα) ή/και να διαβάσεις reviews.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...