Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η ασφάλιση του πακετου ομως γινεται απο τη μερια του πωλητη οχι απο εμενα.Επιπροσθετως κατι που δεν ανεφερα ειναι το γεγονος οτι ο συγκεκριμενος πωλητης στην κυιρολεξια με ληστεψε.Με χρεωσε 28λιρες αγγλιας μεταφορικα οταν ομως παρελαβα το πακετο το αγλικο γραμματοσημο εγραφε πανω του 12λιρες.Ουσιαστικα με εκλεψε 16λιρες~19ευρω .Οταν επικοινωνησα μαζι του την πρωτη φορα μου ειπε ξεκαρφωτα στο μοναδικο εμαιλ που εστειλε οταν ανοιξα την υποθεση να μου επιστρεψει τις 16λιρες και να τελειωνει το θεμα.Ελπιζω αυτο να αποτελει μεγαλο στοιχειο οταν το εβαυ θα ελεγξει την υποθεση

Δημοσ.

η ασφάλιση του πακετου ομως γινεται απο τη μερια του πωλητη οχι απο εμενα.Επιπροσθετως κατι που δεν ανεφερα ειναι το γεγονος οτι ο συγκεκριμενος πωλητης στην κυιρολεξια με ληστεψε.Με χρεωσε 28λιρες αγγλιας μεταφορικα οταν ομως παρελαβα το πακετο το αγλικο γραμματοσημο εγραφε πανω του 12λιρες.Ουσιαστικα με εκλεψε 16λιρες~19ευρω .Οταν επικοινωνησα μαζι του την πρωτη φορα μου ειπε ξεκαρφωτα στο μοναδικο εμαιλ που εστειλε οταν ανοιξα την υποθεση να μου επιστρεψει τις 16λιρες και να τελειωνει το θεμα.Ελπιζω αυτο να αποτελει μεγαλο στοιχειο οταν το εβαυ θα ελεγξει την υποθεση

οχι και πολυ σωστη απαντηση

για αξιοπιστο πωλητη...

Δημοσ.

Η περιπτωση να εγραψε πανω στο δεμα λιγοτερα απο το πραγματικο κοστος για να μην πληρωσεις πολλα σε ενδεχομενο τελωνειακο ελεγχο σου περασε απο το μυαλο? (αν ο πωλητης ειναι εκτος EU, αλλα και να μην ειναι ειναι συνηθες-default αυτο στις συναλλαγες μεσω ebay και το κανει ο πωλητης για διευκολυνση του πελατη).

Και δευτερον απο κει που μας ελεγες οτι ειναι εξαφανισμενος εντελως απο την ωρα που παρελαβες, τωρα λες οτι επικοινωνησες μαζι του σου απαντησε και σου ειπε οτι θα σου επιστρεψει χρηματα?

Περαν τουτου. Μπηκες στη διαδικασια να του στειλεις mail για να του πεις οτι σου υπερχρεωσε τα εξοδα αποστολης την ωρα που εχεις χασει 100δες ευρω απο τα 2 κερια που παρελαβες? Τα εξοδα αποστολης σε καιγανε δηλαδη? Και αυτος εκατσε και σου απαντησε οτι θα σου επιστρεψει 18 λιρες την ιδια ωρα που "σου εχει στειλει" 2 κερια? Αν ειχε κανει λαδια η λογικη λεει πως δε θα απαντουσε καν..

Καπου δε κολανε ολα αυτα...

Δημοσ.

Προφανως φιλε Μidi δεν διαβασες καλα αυτο που εγραψα.Πρωτον ο πωλητης ειναι εντος Ευρωπαικης.Επιπλεον ειπα οτι "όταν" την πρωτη φορα που επικοινωνησα μαζι του δηλ σχεδον πριν απο 6 μερες του ανεφερα περαν του προβληματος μου και αυτο.Την επομένη δηλ. πριν απο 5 μερες μου απαντησε και απο εκει και περα εγινε αφαντος.Ασφαλως προταιρεοτητα μου ειναι το μεγαλο ποσο αλλα οταν αυτο που εκανε παραβαινει τους κανονες του εβαυ θεωρω λογικο να το αναφερω στον πωλητη ωστε να εχει πληρη επιγνωση το εβαυ,δεν νομιζεις?Τελος αν εχεις παρατηρησει σωστα αυτα που εχω γραψει πουθενα δεν κατηγορω κανεναν ευθεως."ιδια ωρα που "σου εχει στειλει" 2 κερια" Μην βαζεις λογια στο στομα μου σε παρακαλω.

Δημοσ.

χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία στο ebay, αν δε κάνω λάθος πολλοί πωλητές πουλάνε κάτι φθηνά και σου τα παίρνουν μετά μέσω των μεταφορικών.

νομίζω με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουν κάποια προμήθεια που πρέπει να δώσουν.

διάβασα στα γρήγορα το θέμα αλλά κι εμένα κάτι δε μου κολλάει καλά. κι απ ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος.

σε κάθε περίπτωση πάντως ενημέρωσε μας για την εξέλιξη του θέματος

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρισω κατι.Θεωρω απολυτα δικαιολογημενες τις αποψεις τοσο καποιων συμφορουμιτων οσο και του ιδιου του πωλητη οτι αυτο εγινε εσκεμμενα απο την πλευρα μου.Το ιδιο θα σκεφτοταν ο καθενας.Αυτος η αυτοι ομως που εχουν βρεθει στην ιδια κατασταση καταλαβαινουν πως ακριβως νιωθω.Θεωρω επισης τελειως ανοητο για καποιον που εχει λερωμενη τη φωλια του να ανοιγει θεμα σε μεγαλο φορουμ και να ζηταει γνωμες με κινδυνο να "ανακαλυφθει",δεν νομιζετε??Ο μονος λογος που ανοιξα το θεμα ειναι για να νιωσω μια καποια ανακουφιση απο καποιον εμπειρο σχετικα με εβαυ-παυπαλ και τα σχετικα.Δεκτες ολες οι κριτικες ομως.Επιπλεον,οπως προανεφερα,και συμφωνω με τον κατσαριδα πως ολο αυτο με τα μεταφορικα εγινε για εξοικονομηση.Αυτο ομως αντιβαινει τους κανονισμους.Αυτο ομως που πραγματικα με απασχολει ειναι αν θα εχω τελικως τα χρηματα που δικαιουμαι και οχι αν με εκλεψε στα μεταφορικα ο πωλητης .Αυτο ειναι μια απερισκεψια του πωλητη και τιποτε αλλο.Ειναι απαραιτητο λοιπον να κοιταμε την κατασταση σφαιρικα και οχι η πρωτη αποψη μου εμφανιζεται στο μυαλο μας να εκφραζεται.Αυτο που εγω εν ολιγης ζηταω ειναι να τοποθετησετε τον εαυτο σας στη θεση του εβαυ και να μου πειτε κατα την αποψη σας αν εγω στην κατασταση που βρισκομαι δικαουμαι να αποζημιωθω η οχι.Αυτο ειναι ολο.Την ακρη σε τελικη φαση θα τη βρω μονος μου.

Δημοσ.

Εφόσον δε σου απαντάει θα αποζημιωθείς από το PayPal κατά 99% -- απλά μη βασιστείς στο πρώτο e-mail που του έστειλες, να επιμείνεις. ;)

Γενικά τόσο το PayPal όσο και το eBay είναι αρκετά... «σκληροί» με τους πωλητές, αρκεί βέβαια, να προσέχεις κι εσύ τις κινήσεις σου. Δύο φορές που μου προέκυψε πρόβλημα τύπου «δεν έλαβα ποτέ τίποτα» πήρα πίσω τα χρήματά μου, έχοντας βέβαια αρκετή υπομονή.

Δημοσ.

η ασφάλιση του πακετου ομως γινεται απο τη μερια του πωλητη οχι απο εμενα.

αν εσυ την ζητησεις την πληρωνεις απλα αυτος την δηλωνει οταν στελνει το δεμα.

κατα 99.9% δεν ειναι απατεωνας και πιστευω οτι θα σου επιστραφουν τα χρηματα.οτι δεν απανταει σε σενα δεν μπορω να το καταλαβω.μαλλον σπασιμο σου κανει γιατι οπως και να χει θα χασει τα λεφτα που πειρε.μεσα απο το ebay του στελνεις Pm ετσι?

αν και δεν το ψαχνω τωρα αυτο που ειπες για 40 μερες ειναι οτι ο αγοραστης εχει χρονικο οριο μεχρι να ανοιξει case/dispute.οταν ανοιξει ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει λιγες μερες να απαντησει αν οχι αυτοματως τραβανε τα λεφτα απο το paypal του και στα γυριζουν.

υπαρχει help center sto site ebay που τα γραφει αυτα(επιβεβαιωσε τα)...υπαρχει και dispute sto paypal και τελος στην τραπεζα σου.

το συνολικο κερδος αν ολα πηγαιναν καλα σε συγκριση με το φτηνοτερο μαγαζι στο skroutz ποιο ειναι?

αν δεν κανω λαθος ακομη και το σκηνικο με τα fake usb flash αποζημιωθηκαν οι αγοραστες..

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ολων σας.Ολα τα εμαιλ εχουν σταλει διαμεσου εβαυ και για επιβεβαιωση οτι τα παιρνει τα εχω στηλει και επιλεον στο προσωπικο του εμαιλ.Απλως για να ειμαι σιγουρος.Δεν ξερω την ιστορια με τα fake usb flash.Η αληθεια ειναι πως κοιταξα και τo skroutz αλλα επιστευομαι πιο πολυ τα μεγαλα καταστημα multirama,germanos κλπ γιαυτο δνε υπηρχε περιπτωση να παρω κατι απο καταστημα του skroutz.Aν αγορασω κατι ηλεκτρονικο απο ελλαδα θα παω σε μεγαλο καταστημα.Δεμ εχω κατι με το skroutz αλλα αυτη ειναι η λογικη μου.Αν θυμαμαι καλα απο το φθηνοτερο του skoutz και για τα δυο ειναι γυρο στα 50-60 ευρω αναλογως την προμηθεια της τραπεζας.Αλλα με ακιρβεστερους υπολογισμους εκει γυρω.

Δημοσ.

Καλά, αυτό με το κόστος αποστολής είναι συνηθισμένη τακτική στο eBay.

Βάζουν buy now με 1€ και μετά στα μεταφορικά βλέπεις 50€ για αποστολή αφρολέξ (που λέει ο λόγος)…

Μερικοί «ψαρώνουν» από την «φθηνή» τιμή και δεν πολύ στέκονται ή παρατηρούνε τα τρελά μεταφορικά…

Γενικά το eBay έχει και το ρίσκο του…

Δημοσ.

Συγγνώμη που θα σε κακοκαρδίσω αλλα τα λεφτά σου μάλλον τα έχεις χάσει... το πρώτο πράμα που θα κάνει η paypal είναι να αξιολογήσει τον πωλητή... θα δει περί τίνος πρόκειται (οποτε έχεις ήδη ένα αρνητικό) μετά θα δει ότι υπάρχει tracking number (οποτε έχεις δυο αρνητικά) θα δει ότι εσύ δεν έχεις μεγάλη ιστορία από συναλλαγές (οποτε 3 αρνητικά) και πάνε τα λεφτουδάκια σου...

Εκεί που μπορείς να ελπίζεις είναι στο να hackάρανε τον λογαριασμό του πωλητή....

Τέλος ποτέ δεν παίρνεις ένα κουτί αν δεν σιγουρευτείς ότι δεν έχει αλλοιωθεί.. είχες δει αν ήταν ανοιχτό η ανακατασκευασμένο? πχ τυλιγμένο με κολλητική ταινία κτλ?

η μονη βιώσιμη λύση είναι να πάρεις στο φιλότιμο τον πωλητή (ενώ παράλληλα στην paypal θα αναφέρεις ότι δεν σου απαντάει) και να πεις ότι πραγματικά το πακέτο περιείχε κεριά.. βγάλε και καμια φωτογραφία και στειλτου την (όχι ότι θα γίνει κάτι.. αλλα ok κανε ότι μπορείς ) βάλτου καμια υποψία μήπως κάποιος υπάλληλος έκανε καμια στραβή και παρακάλεσε τον να το ερευνήσει κτλ (και ολα αυτα με ευγενικό ύφος γιατί δεν σε παίρνει ο τσαμπουκάς...)

άντε καλή τύχη...

Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να παρω τα λεφτα μου πισω.Εως τωρα μονον ο ευγενικος τροπος ειναι αυτος που εχω χρησιμοποιησει απεναντι του.Το πακετο ειχε σημαδια παραβιασης.Ειχε δυο ειδων ταινιας.Μια λευκη-διαφανης και μια κιτρινη στο σημειο οπου εγω θεωρω οτι ανοιχτηκε.

Εχω πραγματικα επιμεινει στο να του στειλω φωτογραφιες.Εχω πραγματικα επιμεινει πως δεν παρελαβα τα σωστα αντικειμενα αλλα ο πωλητης ειναι αφαντος για 5 μερα.Θελω να πιστευω πως τα λεφτα θα καταφερω να τα παρω πισω αργα η γρηγορα με τον "ευκολο" η δυσκολο τροπο μεσω τραπεζων.

Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να παρω τα λεφτα μου πισω.Εως τωρα μονον ο ευγενικος τροπος ειναι αυτος που εχω χρησιμοποιησει απεναντι του.Το πακετο ειχε σημαδια παραβιασης.Ειχε δυο ειδων ταινιας.Μια λευκη-διαφανης και μια κιτρινη στο σημειο οπου εγω θεωρω οτι ανοιχτηκε.

Εχω πραγματικα επιμεινει στο να του στειλω φωτογραφιες.Εχω πραγματικα επιμεινει πως δεν παρελαβα τα σωστα αντικειμενα αλλα ο πωλητης ειναι αφαντος για 5 μερα.Θελω να πιστευω πως τα λεφτα θα καταφερω να τα παρω πισω αργα η γρηγορα με τον "ευκολο" η δυσκολο τροπο μεσω τραπεζων.

επρεπε να τις ειχες ηδη στειλει τις φωτο

Ο δυσκολος τροπος μεσω τραπεζων ποιος είναι; Τι έχεις κατά νου;

δεν πιστευω να υπαρχει αυτος ο τροπος

απ οσο ξερω

λεφτα απο την τραπεζα μπορεις να παρεις ετσι και σου κλεψανε την πιστωτικη

η την χρησιμοποιησανε χωρις την αδεια σου

μονο αυτο ξερω δλδ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...