georgemvg Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Από την στιγμή που έχει γίνει μια συναλλαγή μέσω διαδικτύου, που σημαίνει ότι για την αγορά δεν υπάρχει η υπογραφή του κατόχου της κάρτας, μπορεί ο κάτοχος να αρνηθεί αυτή την συναλλαγή. Έτσι λένε...
viper2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Από την στιγμή που έχει γίνει μια συναλλαγή μέσω διαδικτύου, που σημαίνει ότι για την αγορά δεν υπάρχει η υπογραφή του κατόχου της κάρτας, μπορεί ο κάτοχος να αρνηθεί αυτή την συναλλαγή. Έτσι λένε... αμα ηταν ετσι ολοι θα κλεβαμε τους πωλητες στο εξωτερικο και θα μας ειχαν αποκλεισει σαν χωρα oh wait
kage Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Τέλος ποτέ δεν παίρνεις ένα κουτί αν δεν σιγουρευτείς ότι δεν έχει αλλοιωθεί.. είχες δει αν ήταν ανοιχτό η ανακατασκευασμένο? πχ τυλιγμένο με κολλητική ταινία κτλ? μπορουν να στο ανοιξουν στο τελωνειο...τωρα αν αυτο φαινετε/γραφεται καπου δεν το ξερω.
padarofe Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Με μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ και δυο τρεις ερωτησεις εχω μαθει πως μπορεις να κανεις αμφισβητηση συναλλαγης(chargeback) μονο αν η συναλλαγη εγινε μεσω καρτας χρεωστικης αν ξερω καλα.Κανεις αιτηση στην τραπεζα σου αυτη με τη σειρα της επικοινωνει με την visa-mastercard-maestro κλπ και αυτοι επειτα επικοινωνουν με παυπαλ αφου ομως εχει προηγηθει μια καλη δικαιλογηση,στοιχεια,αποδειξεις κλπ.Το παυπαλ συμφωνα με υπογεγραμενες συμβασεις-νομους υποχρεουται να κρατησει στον "αερα" απο λογαριασμο της η του πωλητη μεχρι και 1000ευρω αν θυμαμαι καλα.Αν αποφανθει chargeback απο την εταιρεια-εκδοτρια της καρτας τοτε υποχρεωτικα το παυπαλ επιστρεφει τα λεφτα.Αυτος ειναι ο δυσκολος τροπος.Οχι 100% σιγουρος αλλα μια εναλλακτικη με περισσοτερο μπερδεμα.
viper2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Με μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ και δυο τρεις ερωτησεις εχω μαθει πως μπορεις να κανεις αμφισβητηση συναλλαγης(chargeback) μονο αν η συναλλαγη εγινε μεσω καρτας χρεωστικης αν ξερω καλα.Κανεις αιτηση στην τραπεζα σου αυτη με τη σειρα της επικοινωνει με την visa-mastercard-maestro κλπ και αυτοι επειτα επικοινωνουν με παυπαλ αφου ομως εχει προηγηθει μια καλη δικαιλογηση,στοιχεια,αποδειξεις κλπ.Το παυπαλ συμφωνα με υπογεγραμενες συμβασεις-νομους υποχρεουται να κρατησει στον "αερα" απο λογαριασμο της η του πωλητη μεχρι και 1000ευρω αν θυμαμαι καλα.Αν αποφανθει chargeback απο την εταιρεια-εκδοτρια της καρτας τοτε υποχρεωτικα το παυπαλ επιστρεφει τα λεφτα.Αυτος ειναι ο δυσκολος τροπος.Οχι 100% σιγουρος αλλα μια εναλλακτικη με περισσοτερο μπερδεμα. αντιφαση?
padarofe Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δεν ειμαι σιγουρος αν βγαζει χρεωστικες.Λαθος δικο μου.Εγω παντως εχω visa
Toufas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 αρχηγε το κουραζεις πολυ και κανεις υποθεσεις απο μονος σου DISPUTE ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ PAYPAL?
viper2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δεν ειμαι σιγουρος αν βγαζει χρεωστικες.Λαθος δικο μου.Εγω παντως εχω visa αλλο visα χρεωστικη και αλλο visa πιστωτικη
padarofe Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Εχω κανει στο ebay.Τωρα καταλαβα πως δεν μπορω να κανω ταυτοχρονα και στο παυπαλ.Δεν το ηξερα απο την αρχη.Περιμενω να κανω escelate στο εβαυ σε 2 μερες. αλλο visα χρεωστικη και αλλο visa πιστωτικη Με συγχωρεις visa electron ηθελα να πω.
Haldol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Με συγχωρεις visa electron ηθελα να πω. Ακόμα δεν ξεκαθαρίζει κάτι. Το σηματάκι "VISA Electron" υπάρχει τόσο σε πιστωτικές όσο και σε χρεωστικές.
unknowns5 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μιας και είναι τόσο σημαντικό το εάν είναι χρεωστική, πιστωτική και η ονομασία της κάρτας για μερικούς ώστε να καταλάβουν τι συμβαίνει, ορίστε, σας βοηθάω να μην παιδεύεστε άλλο: http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Debit http://en.wikipedia.org/wiki/Maestro_%28debit_card%29 Ο άλλος έχει πρόβλημα, ίσως χάσει 500€ και εσείς κάθεστε και συζητάτε εάν η κάρτα είναι electron, debit, credit και δεν ξέρω τι άλλο…
padarofe Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Συγνωμη για την συγχυση.Εχω visa χρεωστικη.Γιαυτο και αλλωστε πιστευω πως γινεται ολος ο σαματας για το chargeback.Δεν νομιζω αλλωστε να γινεται με πιστωτικη αυτη η διαδικασια. Unknown ευχαριστω για τις διευκρινησεις.
georgemvg Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 αμα ηταν ετσι ολοι θα κλεβαμε τους πωλητες στο εξωτερικο και θα μας ειχαν αποκλεισει σαν χωρα oh wait Και σε αυτό το θρεντ συζυτάμε το ίδιο εμμέσως. Οποιοσδήποτε αγοραστής στο ebay(και όχι μόνο) μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν παρέλαβε το σωστό αντικείμενο (ή και τίποτα αν δεν υπάρχει tracking).
mchrisober Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 φιλε περιμενε μια δυο μερες και κανε escalate την υποθεση. Με τον δικο μου, ειχα προβλημα γτ του ειχα στειλει χρηματα μεσω εμβασματος, ουτε καν paypal και δεν μου εστελνε το προιον. Μιλαμε για πανω απο 1000 ευρο. Το ebay επιληφθηκε του θεματος και ο πωλητης μολις ειδε το dispute το εστειλε αμεσως και με παρακαλουσε να κλεισω την υποθεση. Τι ebay δινει πολυ εμφαση σε τετοιες περιπτωσεις και νομιζω θα βγαλεις ακρη, απλα θελει λιγο υπομονη.
padarofe Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Ελπιζω ολα να καταληξουν καλα.Ευχαριστω για τα ενθαρρυντικα σου λογια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα