Προς το περιεχόμενο

mySQL Ubuntu Server

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλη τη κοινότητα! Εχω ένα διαδικαστικό θεματάκι και χρειάζομαι τη βοήθεια σας...

Εχω εγκαταστήσει σε έναν Ubuntu server (remotely) μία βάση δεδομένων mySQL (επειδή η βάση θα υποστηρίζει ένα site την χρειάζομαι συνέχεια online). Αυτό που θέλω να κάνω σε πρώτη φάση, είναι σαν άνθρωπος να μπορώ να συνδεόμαι μέσω του query browser απο το PC μου (windows 7) στη βάση δεδομένων. Νομίζω πως αυτό λογικά θα γίνεται, άλλωστε είναι cross platform ο Query Browser.

Απλά δεν μπορώ να τα καταφέρω με τίποτα. Συνέχεια παίρνω το μήνυμα:

Could not connect to the specified instance.

MySQL Error Number 2003

Can't connect to MySQL Server on 'xxx.xxx.xxx.xxx' (10061)

To Ping στον server γίνεται κανονικά.

Γοογλισα αρκετά και βρήκα διάφορα πράγματα που θα μπορούσαν να φταίνει, προσπάθησα να τα διορθώσω αλλα και πάλι δεν κατάφερα να συνδέθω με τον query browser στη βάση (δεν τη παλευω να κάνω τη δουλειά απο κονσόλα :P )

1)Πειραξα το my.cnf και έβαλα bind-address το 0.0.0.0 ώστε να ακούει όλες τις ip ο mySQL SERVER μου και όχι μόνο τις τοπικές...

2)εφτιαξα νέους users που όρισα κιολας οτι θα είναι ειτε απο την ip μου (το σταθερο PC μου) είτε απο οποιαδήποτε ip και να εχουν όλα τα privileges να συνδεθούν στη βαση (προς το παρον μας νοιαζει να καταφέρουμε να συνδεθούμε, όχι το security :P)

3)Ελεγξα αν ακούει ο server στην 3306 που είναι η πορτα για τη mysql. Eδωσα την εντολή

netstat -na

και η απάντηση ήταν κάτι που δείχνει οτι λογικά ακούει κανονικά ο server...

tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN

4)Επίσης το process φαινεται οτι είναι πάνω...

ps ax|grep sql

3421 Ssl 0:19 /usr/sbin/mysqld

5) ομως αν κάνω telnet remotely

telnet xxx.xxx.xxx.xxx 3306

τρωω refuse ενω κανονικά θα έπρεπε να απαντησει το status του server...

telnet: connect to address x.x.x.x: Connection refused

telnet: Unable to connect to remote host

6)Επειδή είχα firewall στα windows το έχω σκοτώσει μήπως και εφταιγε και αυτο αλλα πάλι ακρη δεν εβγαλα...

Οποιος μπορει να με βοηθήσει θα με σώσει!

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Λάθος φόρουμ. Το ερώτημα σου έχει να κάνει περισσότερο με δίκτυα παρά με MySQL.

Θα πρέπει να ρωτήσεις σε ένα δωμάτιο με γνώστες στο κομμάτι των λειτουργικών συστημάτων και των δικτύων

Δημοσ.

H mysql δίνει δικαίωμα πρόσβασης by default μόνο για τον localhost - άμα θες απομακρυσμένη σύνδεση, θα πρέπει να δώσεις και τα ανάλογα δικαιώματα

Ανοίγεις phpmyadmin, πας εκεί που λέει privileges -> new user και σαν host βάζεις την ip από την οποία θα γίνεται η σύνδεση - τα υπόλοιπα τα συμπληρώνεις όπως θες (μη βάλεις root σαν όνομα χρήστη)

Στη συνέχεια: Add privileges on the following database και επιλέγεις μόνο τη βάση που θέλεις

Προσθέτεις τα δικαιώματα πρόσβασης που θες και είσαι κομπλέ

Δημοσ.

H mysql δίνει δικαίωμα πρόσβασης by default μόνο για τον localhost - άμα θες απομακρυσμένη σύνδεση, θα πρέπει να δώσεις και τα ανάλογα δικαιώματα

Ανοίγεις phpmyadmin, πας εκεί που λέει privileges -> new user και σαν host βάζεις την ip από την οποία θα γίνεται η σύνδεση - τα υπόλοιπα τα συμπληρώνεις όπως θες (μη βάλεις root σαν όνομα χρήστη)

Στη συνέχεια: Add privileges on the following database και επιλέγεις μόνο τη βάση που θέλεις

Προσθέτεις τα δικαιώματα πρόσβασης που θες και είσαι κομπλέ

Σωστό και αυτό αλλά το μήνυμα λάθους που του δίνει αναφέρεται στην αδυναμία να συνδεθεί στην πόρτα 3306.

Άρα, ή δεν τρέχει στην 3306 η MySQL, ή κάποιο firewall στον server το αποτρέπει. Ελεγξε αυτά τα δύο για αρχή.

Δημοσ.

Σωστό και αυτό αλλά το μήνυμα λάθους που του δίνει αναφέρεται στην αδυναμία να συνδεθεί στην πόρτα 3306.

Άρα, ή δεν τρέχει στην 3306 η MySQL, ή κάποιο firewall στον server το αποτρέπει. Ελεγξε αυτά τα δύο για αρχή.

Ο,τι τρέχει στη 3306 τρέχει.

Active Internet connections (servers and established)

Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State

tcp 0 0 127.0.0.1:3306 0.0.0.0:* LISTEN

tcp 0 0 0.0.0.0:80 0.0.0.0:* LISTEN

tcp 0 0 0.0.0.0:22 0.0.0.0:* LISTEN

tcp 0 0 xxx.xxx.xxx.xxx:22 xxx.xxx.xxx.xxx:49188 ESTABLISHED

και επίσης η πόρτα είναι ανοιχτη, γιατί

nmap localhost

Starting Nmap 5.21 ( http://nmap.org ) at 2011-11-26 17:26 EET

Nmap scan report for localhost (127.0.0.1)

Host is up (0.00062s latency).

Not shown: 997 closed ports

PORT STATE SERVICE

22/tcp open ssh

80/tcp open http

3306/tcp open mysql

Βέβαια το μηχάνημα ειναι σε data server σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, οπότε ίσως το firewall του ιδρύματος να κόβει τη κίνηση στη 3306 παρόλο που είναι ανοιχτή η πόρτα...ομως προσπαθώ να συνδεθώ απο εντός ιδρύματος (ιδιο ip range το pc μου με τον server)

privileges έφτιαξα εξ αρχής από την ίδια τη κονσόλα της mysql οπότε είμαι κομπλέ γι' αυτό, το μήνυμα λάθους όμως οπως σας ειπα αρχικα δεν εφυγε, συνεχίζε.

Επίσης και το bind-adress στα settings της mySQL το εθεσα 0.0.0.0 ωστε να δέχεται οποιοδήποτε connection.

Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να δημιουργείται επειδή ο query browser είναι σε windows μηχάνημα και η mysql σε ubuntu server ;

και επίσης, αυτό δεν σημαίνει οτι η mysql τρέχει κανονικα στον server και ότι ειναι ενεργη;

/sbin$ ps ax|grep sql

3421 ? Ssl 0:46 /usr/sbin/mysqld

5869 pts/0 S+ 0:00 grep --color=auto sql

Eπίσης, αυτό εδώ δεν σημαίνει οτι η πόρτα μάλλον είναι κλειστή ή την κόβει κάποιο firewall ;

estia40:~ manos$ telnet x.x.x.x 3306

Trying x.x.x.x ...

telnet: connect to address x.x.x.x: Connection refused

telnet: Unable to connect to remote host

Δημοσ.

Για δοκιμασε αυτό(ειναι για το arch, ισως στα ubuntu στο φτιαχνει αυτοματα, αλλα ποτε δεν ξερεις. Iσως και το conf file ειναι διαφορετικο)

Enable remote access

The MySQL server does not listen on the TCP port 3306 by default. To allow (remote) TCP connections, comment the following line in /etc/mysql/my.cnf:

skip-networking

Δημοσ.

problem fixed!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τον χρόνο σας!

Εκανα restart τη βάση και επίσης αφαίρεσα τελείως το bind-address και το πρόβλημα λύθηκε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...