profitis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Χαιρετώ όλη τη κοινότητα! Εχω ένα διαδικαστικό θεματάκι και χρειάζομαι τη βοήθεια σας... Εχω εγκαταστήσει σε έναν Ubuntu server (remotely) μία βάση δεδομένων mySQL (επειδή η βάση θα υποστηρίζει ένα site την χρειάζομαι συνέχεια online). Αυτό που θέλω να κάνω σε πρώτη φάση, είναι σαν άνθρωπος να μπορώ να συνδεόμαι μέσω του query browser απο το PC μου (windows 7) στη βάση δεδομένων. Νομίζω πως αυτό λογικά θα γίνεται, άλλωστε είναι cross platform ο Query Browser. Απλά δεν μπορώ να τα καταφέρω με τίποτα. Συνέχεια παίρνω το μήνυμα: Could not connect to the specified instance. MySQL Error Number 2003 Can't connect to MySQL Server on 'xxx.xxx.xxx.xxx' (10061) To Ping στον server γίνεται κανονικά. Γοογλισα αρκετά και βρήκα διάφορα πράγματα που θα μπορούσαν να φταίνει, προσπάθησα να τα διορθώσω αλλα και πάλι δεν κατάφερα να συνδέθω με τον query browser στη βάση (δεν τη παλευω να κάνω τη δουλειά απο κονσόλα ) 1)Πειραξα το my.cnf και έβαλα bind-address το 0.0.0.0 ώστε να ακούει όλες τις ip ο mySQL SERVER μου και όχι μόνο τις τοπικές... 2)εφτιαξα νέους users που όρισα κιολας οτι θα είναι ειτε απο την ip μου (το σταθερο PC μου) είτε απο οποιαδήποτε ip και να εχουν όλα τα privileges να συνδεθούν στη βαση (προς το παρον μας νοιαζει να καταφέρουμε να συνδεθούμε, όχι το security ) 3)Ελεγξα αν ακούει ο server στην 3306 που είναι η πορτα για τη mysql. Eδωσα την εντολή netstat -na και η απάντηση ήταν κάτι που δείχνει οτι λογικά ακούει κανονικά ο server... tcp 0 0 0.0.0.0:3306 0.0.0.0:* LISTEN 4)Επίσης το process φαινεται οτι είναι πάνω... ps ax|grep sql 3421 Ssl 0:19 /usr/sbin/mysqld 5) ομως αν κάνω telnet remotely telnet xxx.xxx.xxx.xxx 3306 τρωω refuse ενω κανονικά θα έπρεπε να απαντησει το status του server... telnet: connect to address x.x.x.x: Connection refusedtelnet: Unable to connect to remote host 6)Επειδή είχα firewall στα windows το έχω σκοτώσει μήπως και εφταιγε και αυτο αλλα πάλι ακρη δεν εβγαλα... Οποιος μπορει να με βοηθήσει θα με σώσει! ευχαριστώ εκ των προτέρων!
merianos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Λάθος φόρουμ. Το ερώτημα σου έχει να κάνει περισσότερο με δίκτυα παρά με MySQL. Θα πρέπει να ρωτήσεις σε ένα δωμάτιο με γνώστες στο κομμάτι των λειτουργικών συστημάτων και των δικτύων
dewn735 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 H mysql δίνει δικαίωμα πρόσβασης by default μόνο για τον localhost - άμα θες απομακρυσμένη σύνδεση, θα πρέπει να δώσεις και τα ανάλογα δικαιώματα Ανοίγεις phpmyadmin, πας εκεί που λέει privileges -> new user και σαν host βάζεις την ip από την οποία θα γίνεται η σύνδεση - τα υπόλοιπα τα συμπληρώνεις όπως θες (μη βάλεις root σαν όνομα χρήστη) Στη συνέχεια: Add privileges on the following database και επιλέγεις μόνο τη βάση που θέλεις Προσθέτεις τα δικαιώματα πρόσβασης που θες και είσαι κομπλέ
subdee Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 H mysql δίνει δικαίωμα πρόσβασης by default μόνο για τον localhost - άμα θες απομακρυσμένη σύνδεση, θα πρέπει να δώσεις και τα ανάλογα δικαιώματα Ανοίγεις phpmyadmin, πας εκεί που λέει privileges -> new user και σαν host βάζεις την ip από την οποία θα γίνεται η σύνδεση - τα υπόλοιπα τα συμπληρώνεις όπως θες (μη βάλεις root σαν όνομα χρήστη) Στη συνέχεια: Add privileges on the following database και επιλέγεις μόνο τη βάση που θέλεις Προσθέτεις τα δικαιώματα πρόσβασης που θες και είσαι κομπλέ Σωστό και αυτό αλλά το μήνυμα λάθους που του δίνει αναφέρεται στην αδυναμία να συνδεθεί στην πόρτα 3306. Άρα, ή δεν τρέχει στην 3306 η MySQL, ή κάποιο firewall στον server το αποτρέπει. Ελεγξε αυτά τα δύο για αρχή.
profitis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Σωστό και αυτό αλλά το μήνυμα λάθους που του δίνει αναφέρεται στην αδυναμία να συνδεθεί στην πόρτα 3306. Άρα, ή δεν τρέχει στην 3306 η MySQL, ή κάποιο firewall στον server το αποτρέπει. Ελεγξε αυτά τα δύο για αρχή. Ο,τι τρέχει στη 3306 τρέχει. Active Internet connections (servers and established) Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State tcp 0 0 127.0.0.1:3306 0.0.0.0:* LISTEN tcp 0 0 0.0.0.0:80 0.0.0.0:* LISTEN tcp 0 0 0.0.0.0:22 0.0.0.0:* LISTEN tcp 0 0 xxx.xxx.xxx.xxx:22 xxx.xxx.xxx.xxx:49188 ESTABLISHED και επίσης η πόρτα είναι ανοιχτη, γιατί nmap localhost Starting Nmap 5.21 ( http://nmap.org ) at 2011-11-26 17:26 EET Nmap scan report for localhost (127.0.0.1) Host is up (0.00062s latency). Not shown: 997 closed ports PORT STATE SERVICE 22/tcp open ssh 80/tcp open http 3306/tcp open mysql Βέβαια το μηχάνημα ειναι σε data server σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, οπότε ίσως το firewall του ιδρύματος να κόβει τη κίνηση στη 3306 παρόλο που είναι ανοιχτή η πόρτα...ομως προσπαθώ να συνδεθώ απο εντός ιδρύματος (ιδιο ip range το pc μου με τον server) privileges έφτιαξα εξ αρχής από την ίδια τη κονσόλα της mysql οπότε είμαι κομπλέ γι' αυτό, το μήνυμα λάθους όμως οπως σας ειπα αρχικα δεν εφυγε, συνεχίζε. Επίσης και το bind-adress στα settings της mySQL το εθεσα 0.0.0.0 ωστε να δέχεται οποιοδήποτε connection. Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να δημιουργείται επειδή ο query browser είναι σε windows μηχάνημα και η mysql σε ubuntu server ; και επίσης, αυτό δεν σημαίνει οτι η mysql τρέχει κανονικα στον server και ότι ειναι ενεργη; /sbin$ ps ax|grep sql 3421 ? Ssl 0:46 /usr/sbin/mysqld 5869 pts/0 S+ 0:00 grep --color=auto sql Eπίσης, αυτό εδώ δεν σημαίνει οτι η πόρτα μάλλον είναι κλειστή ή την κόβει κάποιο firewall ; estia40:~ manos$ telnet x.x.x.x 3306Trying x.x.x.x ... telnet: connect to address x.x.x.x: Connection refused telnet: Unable to connect to remote host
bnvdarklord Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Για δοκιμασε αυτό(ειναι για το arch, ισως στα ubuntu στο φτιαχνει αυτοματα, αλλα ποτε δεν ξερεις. Iσως και το conf file ειναι διαφορετικο) Enable remote access The MySQL server does not listen on the TCP port 3306 by default. To allow (remote) TCP connections, comment the following line in /etc/mysql/my.cnf: skip-networking
profitis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 problem fixed! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τον χρόνο σας! Εκανα restart τη βάση και επίσης αφαίρεσα τελείως το bind-address και το πρόβλημα λύθηκε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα