vasilisbilias Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Βλέποντας πολλές φορές προϊόντα στο ebay με πολλή χαμηλές τιμές έχω μπει πολλές φορές σε πειρασμό να αγοράσω. επειδή όμως δεν έχω κάνει αγορές μέσω ebay στο παρελθόν είμαι λίγο διστακτικός δεν ξέρω αν ο πωλητής το προϊών που θα μου στείλει θα είναι σε άριστη κατάσταση η συναλλαγές μέσω ίντερνετ κ.τ.λ.π. μπορεί να μου πει κάποιος που έχει κάνει συναλλαγές στο παρελθόν αν μπορώ να εμπιστευτώ το ebay. εχαριστώ
Marria Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Ναι μπορεις να το εμπιστευτεις. Εχω κανει πολλες αγορες και ακομα και αν σε καποιες δεν ημουν ευχαριστημενη, μπορουσα να ανοιξω dispute στο ebay και μου επεστρεφαν τα λεφτα. Να ξερεις πως οι πωλητες φοβουντε τα dispute γιατι θελουν να εχουν μια καλη φημη (ratio) οποτε οποιαδηποτε διαφορα προσπαθουν να την επιλυουν εκτος disputes. Σε καποια disputes που εκανα , σε 2, στο ενα ο πωλητης μου ξαναστειλε τα προιοντα που ειχα παραγγειλει και στο δευτερο μου ξαναβαλε πισω τα λεφτα ο πωλητης στο paypal.
vasilisbilias Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 θα ήθελα να σε ρωτήσω όταν παραγγείλω ένα προϊών και έχει π.χ 50 euro με έξοδα αποστολής υπάρχει περίπτωση να πληρώσω κάτι παραπάνω π.χ φόρος
Marria Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Αν ειναι εντος ΕΕ δεν πληρωνεις, αν δεν ειναι, πες στον πωλητη να το γραψει ως gift αξιας $2. Αλλιως πιθανοτατα θα περασει απο τελωνειο.
viper2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 what she said επισης πρεπει να κοιτας τις αρνητικες του πωλητη και τους λογους των αρνητικων βαθμολογιων
Marria Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 what she said επισης πρεπει να κοιτας τις αρνητικες του πωλητη και τους λογους των αρνητικων βαθμολογιων Το χα ξεχασει αυτο, και να εχει θετικο feedback πανω απο 99%
Arcanaloth Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 θα ήθελα να σε ρωτήσω όταν παραγγείλω ένα προϊών και έχει π.χ 50 euro με έξοδα αποστολής υπάρχει περίπτωση να πληρώσω κάτι παραπάνω π.χ φόρος Συνήθως για τέτοια μικροποσά είναι ασφαλής η συναλλαγή σου και δεν περνάει τελωνείο. Εκεί που φοβάσαι είναι για ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, ακριβά ρολόγια ή ρούχα. Για 50-100 ευρώ δεν έχεις πρόβλημα. Όλα αυτά για ebay Αμερικής, από Ευρώπη είσαι άνετος ό,τι και να πάρεις. Επίσης το κόλπο με το "gift" πλέον δεν πιάνει, πρώτον αρνούνται να το κάνουν οι πωλητές γιατί είναι παράνομο (οι ΣΟΒΑΡΟΙ πωλητές τουλάχιστον) και δεύτερον ξύπνησαν και οι τελωνιακοί και αυτά τα "gifts" είναι τα πρώτα που ελέγχουν.
vasilisbilias Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 στο αμερικανικό ebay έχει ποιο καλές προσφορές αλλά πρέπει να πληρώσω και φόρο
_chris_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 επίσης να συμπληρώσω πως πρέπει να χρησιμοποιούμε και τη λογική. πχ αν ένα προϊόν το βρίσκεις σε κάποιον πωλητή με 100€ τη στιγμή που όλοι οι άλλοι το πουλάνε 300€ καλό είναι να το σκεφτόμαστε διπλά. πολλοί την έχουν πατήσει έτσι θεωρώντας ότι έκαναν έξυπνη αγορά
SpirtouLisS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 στο αμερικανικό ebay έχει ποιο καλές προσφορές αλλά πρέπει να πληρώσω και φόρο οχι αν το προιον δεν ειναι ακριβο πχ εως 100 ευρω. ειδικα αν επιλεξεις αποστολη με απλο ταχυδρομειο (usps αμερικανικα ελτα) σπανιοτατα περνανε τελωνειο ακομα και ακριβοτερα προιοντα απο 100ευρω (θελει και τυχη) αν επιλεξεις αποστολη με ταχυμεταφορικες το τελωνειο ειναι εγγυημενο
vasilisbilias Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 μήπως ξέρετε όταν κάνω αναζήτηση για ένα προϊών στην Αγγλία γιατί μου εμφανίζει αποτελέσματα από κινά?
arxaggelos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 μήπως ξέρετε όταν κάνω αναζήτηση για ένα προϊών στην Αγγλία γιατί μου εμφανίζει αποτελέσματα από κινά? Γιατί ο πωλητής από Κίνα έχει κάνει listing την πραμάτεια του στο Αγγλικό ebay και την πουλάει από εκεί. Με την ίδια λογική μπορώ κι εγώ να πουλήσω κάτι μέσω ebay, παρόλο που δεν υπάρχει ελληνικό ebay: θα το κάνω listing όπου νομίζω (αγγλικό, αμερικανικό, κλπ) και θα αναφέρω ότι το αντικείμενο είναι στην Ελλάδα και αποστέλλεται από εκεί.
pournaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Γιατί ο πωλητής από Κίνα έχει κάνει listing την πραμάτεια του στο Αγγλικό ebay και την πουλάει από εκεί. Με την ίδια λογική μπορώ κι εγώ να πουλήσω κάτι μέσω ebay, παρόλο που δεν υπάρχει ελληνικό ebay: θα το κάνω listing όπου νομίζω (αγγλικό, αμερικανικό, κλπ) και θα αναφέρω ότι το αντικείμενο είναι στην Ελλάδα και αποστέλλεται από εκεί. Συν οτι το 90% των προιοντων στο ebay ειναι απο Κινα. Το οτι το εχουν 100 διαφορετικοι πωλητες (με ελαχιστη διαφορα τιμης), δεν παυει να ειναι απο εναν κεντρικο πωλητη της Κινας απο οπου και τελικα θα ερθει.
vasilisbilias Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 δηλαδή αν εγώ βρω ένα προϊών στο ελληνικό ebay και ο πωλητής είναι από κίνα θα πληρώσω φόρο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα