_chris_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 πέθανε πρόσφατα ένας θείος μου ο οποίος δεν άφησε διαθήκη. έχει γυναίκα και παιδιά (ενήλικα). σε αυτή την περίπτωση ό,τι ήταν στο όνομα του μοιράζεται ίσα στα παιδιά και τη γυναίκα του ή κάποιος από αυτούς έχει περισσότερα δικαιώματα; να υποθέσω πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθήκη πρέπει οπωσδήποτε να ανακατευτεί δικηγόρος;
moldovan20 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δες εδώ το post 30 συγκεκριμένα μήπως σε βοηθήσει .
panosno1com Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 συνηθως απ οσο ξερω (μη σε παρω και στο λαιμο μου αλλα απο αναλογη περιπτωση δικη μας) συνηθως το 50% παει στη συζυγο και το υπολοιπο ποσοστο παει στα τεκνα διαιρουμενο με το πληθος των τεκνων δλδ 2 τεκνα απο 25% ο καθενας κ.ο.κ.
blackdeagle Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 πέθανε πρόσφατα ένας θείος μου ο οποίος δεν άφησε διαθήκη. έχει γυναίκα και παιδιά (ενήλικα). σε αυτή την περίπτωση ό,τι ήταν στο όνομα του μοιράζεται ίσα στα παιδιά και τη γυναίκα του ή κάποιος από αυτούς έχει περισσότερα δικαιώματα; να υποθέσω πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθήκη πρέπει οπωσδήποτε να ανακατευτεί δικηγόρος; Ναι χρειάζεται δικηγόρος... Εξαρτάτε πόσα παιδιά έχει... Δηλαδή αν έχει 2 το 1/3 της κληρονομιας θα το παρει η γυναίκα και τα αλλα 2/3 τα παιδια!
_chris_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 2 παιδιά έχει. διάβασα στα γρήγορα και το Link του moldovan20. ξέχασα να αναφέρω κάτι. η γυναίκα θα κληρονομήσει και τη σύνταξη του άντρα της. ήταν συνταξιούχος. αυτό επηρεάζει την κατάσταση; ρωτάω γιατί κάπου είχε πάρει το αυτί μου ότι για να γίνει αυτό τα παιδιά πρέπει να κάνουν υπεύθυνη δήλωση αποποίησης της κληρονομιάς. στέκει αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα