Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη rabesatratana για το ύφος μου πρίν. Απλά νόμιζα οτι μου έγραφες λάθος πράγματα πρίν θεώρησα οτι με δούλευες και νευρίασα. Θεωρώ άστοχο να βγάζουμε βεβιασμένα συμπερέσματα του στύλ είσαι βαθιά νυχτωμένος με κάτι για κάποιον αν δεν ξέρουμε με τι έχει ασχοληθεί. Ασχολούμε από χύμπι με ορισμένα πολύ εξειδικευμένα θέματα στα μαθηματικά (πολυώνυμα) έχοντας περάσει ώρες και έχοντας γεμίσει δεκάδες τετράδια για να συμπεράνω ορισμένα πράγματα, τα υπόλοιπα πράγματα τα κατέχω πολύ λιγότερο.

Για το 0^0 ήταν σημαδιακή η ερώτησή σου. Έψαξα λίγο και βρήκα οτι είναι απροσδιόριστο, δεν βγάζει 1 και αποτελεί εξαίρεση.

Το 0^0 ειναι 1 κατα αλλους και μη ορισμενο κατα την μεγαλυτερη βιβλιογραφια.

Κανενα αποτελεσμα δεν ειναι πιο σωστο ή πιο λαθος.

Θεμα ορισμου ειναι και δεν εχει καμια σημασια. Με το να το ορισεις ισον με 1 διευκολυνεις την ζωη σου σε μερικα πραγματα αλλά εαν δεν εισαι προσεχτικος στο τι ακριβως σημαινει και αντιπροσωπευει ο ορισμος οτι 0^0=1 μπορει να οδηγηθεις σε λαθνασμενα συμπερασματα και αποτελεσματα. Εαν το αφησεις μη ορισμενο απλως σε καποια προβληματα που προκυπτει αναγκαζεσαι απλως να θεωρησεις μια ξεχωριστη περιπτωση.

Τιποτα φοβερο δηλαδη.

Το ίδιο και με ύψωση στο άπειρο. Αν και δυσκολεύομαι να το κατανοήσω γιατί δεν προκύπτει 1 και υπάρχουν εξαιρέσεις.

Για το 0^0 λες?

Δεν υπαρχει "γιατι δεν βγαινει 1?".

Θεμα ορισμου ειναι ολα και για αυτο μπορει και να μην βγαινει 1, εαν δεν το ορισουμε(και οπως ειπα οι περισσοτεροι δεν το οριζουν να βγαινει 1 και δεν το οριζουν καν).

Δημοσ.

Καλά τα λέει ο rabesatratana στα posts του.

Και επειδή τα μαθηματικά είναι αυτηστή γλώσσα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε έτσι.

Απόλυτα, με αυστηρό τρόπο, και προσεχτικά.

Τα μαθηματικά δεν είναι επιστήμη, είναι τέχνη έχει πει ο Λυγερός. δε ξέρω αν συμφωνείτε, εγώ μάλλον συμφωνώ.

Δημοσ.

Για το 0^0 ήταν σημαδιακή η ερώτησή σου. Έψαξα λίγο και βρήκα οτι είναι απροσδιόριστο, δεν βγάζει 1 και αποτελεί εξαίρεση. Αν και δυσκολεύομαι να το κατανοήσω γιατί δεν προκύπτει 1 και υπάρχουν εξαιρέσεις.

Να ενας τροπος να το καταλαβεις:

Εστω οτι οριζαμε οτι 0^0=1.

Τοτε καποιος που δεν θα καταλαβαινε τι ακριβως σημαινει αυτος ο ορισμος θα προσπαθουσε να βρει πχ το παρακατω οριο ως εξης:

lim{x->0+} ( (5^(-1/x))^(3x) )

Για την συναρτηση f(x)=(5^(-1/x))^(3x), Αf=(0,1), μπορει να οριστει οριο της οταν x τεινει στο 0 απο δεξια και ειναι προφανως ισο με το οριο που ψαχνουμε.

Το x τεινει στο 0 απο δεξια λοιπον, σημαινει οτι το x ειναι ισο με 0.000000......0001(με οσαδηποτε 0 θελουμε αναμεσα).

Δηλαδη ειναι ισο με 10^(-Κ) (Κ>0 και φυσικος αριθμος) με Κ οσοδηποτε μεγαλο.

Αρα αφου η f(x) ειναι συνεχης ισχυει οτι:

lim{x->0+} ( f(x) ) =

lim{x->0+} ( (5^(-1/(10^(-Κ))))^(3·10^(-Κ)) ) =

lim{x->0+} ( (5^(-10^Κ)))^(3/10^Κ) ) =

lim{x->0+} ( (1/(5^(10^Κ)))^(3/10^Κ) )

Και αφου Κ ειναι οσοδηποτε μεγαλο θα μπορουσε καποιος να υπολογισιε οτι το παραπανω οριο ειναι (1/απειρο)^(3/απειρο) δηλαδη 0^0 δηλαδη 1.

Φυσικα το παραπανω αποτελεσμα θα ηταν λαθος καθως η πραγματικη τιμη του οριου ειναι προφανως 5^(-3) δηλαδη 1/125.

Καλά τα λέει ο rabesatratana στα posts του.

Και επειδή τα μαθηματικά είναι αυτηστή γλώσσα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε έτσι.

Απόλυτα, με αυστηρό τρόπο, και προσεχτικά.

Τα μαθηματικά δεν είναι επιστήμη, είναι τέχνη έχει πει ο Λυγερός. δε ξέρω αν συμφωνείτε, εγώ μάλλον συμφωνώ.

Εγω διαφωνω καθετως.

Ειναι 100% επιστημη. :-D Αν και παιζουμε με τις λεξεις.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπορει να με βοηθησει κανεις να βρω τις απαντησεις των ασκησεων του μπαρλα στο διαδυκτιο γ λυκειου κατευθυνσης ?(Αν γινεται το συντομοτερο δυνατον )

Δημοσ.

Μπορει να με βοηθησει κανεις να βρω τις απαντησεις των ασκησεων του μπαρλα στο διαδυκτιο γ λυκειου κατευθυνσης ?(Αν γινεται το συντομοτερο δυνατον )

δεν μας εδιναν κάτι λυσάρια στο λύκειο?

για αύριο τις έχεις? :P

Δημοσ.

Σε ποιες ασκησεις δυσκολευεσαι?για να σε βοηθησω εγω αν θελεις...λυσεις δεν νομιζω πως υπαρχουν..

android.png

Δημοσ.

Και 'γω βοηθάω άμα θες, αλλά γενικά άμα κάτσεις διαβάσεις το σχολικό βιβλίο, κάνεις όλες τις ασκήσεις του και ρωτήσεις και κανένα καθηγητή για τις απορίες σου, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα ειδικά σε αυτά που ρωτάς.

Δημοσ.

Ρε παιδιά.Να σας πω.Μπορείτε να μου πείτε τι στο διάλα είναι αυτό;Μου έστειλε φίλος την φώτο και μου λέει αν μπορείς μάντεψε τί είναι.Αν μπορεί ας κοιτάξει κάποιος αυτό τον τύπο πρέπει να είναι απο το βιβλίο της Γ λυκείου γιατί έχει αυτο το Σ.Δεν μπορώ να βάλω και σύμβολα στο google ρε γμτ.

Επίσης.Το Σ τί σημαίνει;

Δημοσ.

Ποιές είναι οι ασκήσεις του Μπάρλα ? Για όλα τα βιβλία μαθηματικών της γ λυκείου είτε γενικής είτε κατεύθυνσης δίνουν λυσάρια.

Δημοσ.

Ρε παιδιά.Να σας πω.Μπορείτε να μου πείτε τι στο διάλα είναι αυτό;Μου έστειλε φίλος την φώτο και μου λέει αν μπορείς μάντεψε τί είναι.Αν μπορεί ας κοιτάξει κάποιος αυτό τον τύπο πρέπει να είναι απο το βιβλίο της Γ λυκείου γιατί έχει αυτο το Σ.Δεν μπορώ να βάλω και σύμβολα στο google ρε γμτ.

Επίσης.Το Σ τί σημαίνει;

Το Σ σου απαντήθηκε, αλλά αυτά μοιάζουν με τα bra-kets απο κβαντομηχανική. Τον τύπο δεν ξέρω αν τον έχω ξαναδεί, αλλά είναι πανεπιστημιακού επιπέδου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bra-ket_notation

Έχει μέσα και το σύμβολο ! που είναι το παραγοντικό.

Δημοσ.

Ποιές είναι οι ασκήσεις του Μπάρλα ? Για όλα τα βιβλία μαθηματικών της γ λυκείου είτε γενικής είτε κατεύθυνσης δίνουν λυσάρια.

Βοηθημα ειναι. Δε νομιζω οτι υπαρχουν καπου οι λυσεις, εκτος απο τα αποτελεσματα πισω. Ας βαλει εδω την ασκηση και ολο και καποιος θα ξερει να τη βγαλει.

Δημοσ.

Βοηθημα ειναι. Δε νομιζω οτι υπαρχουν καπου οι λυσεις, εκτος απο τα αποτελεσματα πισω. Ας βαλει εδω την ασκηση και ολο και καποιος θα ξερει να τη βγαλει.

Α, εσύ εννοείς οτι μπορεί να μην υπάρχει όλη η διαδικασία επίλυσης στο λυσάρι αλλά να αναγράφονται μόνο τα τελικά αποτελέσματα.

Δημοσ.

Α, εσύ εννοείς οτι μπορεί να μην υπάρχει όλη η διαδικασία επίλυσης στο λυσάρι αλλά να αναγράφονται μόνο τα τελικά αποτελέσματα.

Το αυτο. Το λεω γιατι εχω το ιδιο βοηθημα για δευτερα λυκειου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...