Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι στον μπάρλα δεν υπάρχουν μέθοδοι επίλυσης στο τέλος,παρά μόνο τελικά αποτελέσματα και (σε κάποιες περιπτώσεις) καμια συμβουλή.

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι ασκηση συνδιασμος οριων και μιγαδικων.

ΑΣΚΗΣΗ

Αν F(x)= /xz+z(συζηγης)/ - x, x ανοικει στο R

/z/=1 και lim f(x)=1/2 με χ->απειρον.

Να βρειτε τον μιγαδικο z.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

οπου εχω βαλει /.../ σημαινει απολυτο!!!

ειναι η ασκηση 7.29 στον μπαρλα γ λυκειου κατευθυνσης

Αν γινεται να μου απαντησεται το συντομοτερo δυνατον !!!

Δημοσ.

Επισης μια αλλη ασκηση που μας ειπε να την κανουμε και ειναι αρκετα δυσκολη ειναι να αποδειξεται πιος αριθμος ειναι μεγαλυτερος ο e^π η' ο π^e .Την εδειξα αρχικα σε εναν μαθηματικο της γενικης παιδεια του σχολειου και μου ειπε οτι ειναι αρκετα δυσκολη και πρεπει να την σκεφτει και αυτος και μετα να μου απαντηση !!!(αυτη η ασκηση μπηκε στον ασεπ στους διαγωνισμους των μαθηματικων.Αλλα μας ειπε πως μπορουμε να την λυσουμε και με τα μαθηματικα της γ λυκειου )

Ναι απολυτο το /..../ !!!

Αν γινεται οσο πιο γρηγορα μπορειται και ειδικα για την ασκηση του μπαρλα !!!

Δημοσ.

Επισης μια αλλη ασκηση που μας ειπε να την κανουμε και ειναι αρκετα δυσκολη ειναι να αποδειξεται πιος αριθμος ειναι μεγαλυτερος ο e^π η' ο π^e

|Να κάνεις τις πράξεις δεν πιάνεται;|

Δημοσ.

οχι αποδειξη θελει

Λοιπον λογαριθμηζεις τα μελη (με βαση e ή π), μετα κανεις αλλαγη βασης στο μελος που θα σου μεινει λογαριθμησμενο

στο πα σχεδον ολο

...

Δημοσ.

Σύντεκνε rafael, κάτσε κάνε τις ασκήσεις μόνος σου γιατί insomnia στις πανελλήνιες δεν έχει.

Όποιες ασκήσεις δεν μπορείς να τις απαντήσεις, δεν τις απαντάς, τέλος. Δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου.

Ακόμα θυμάμαι τον τρελάρα (αλλά γαμηστερό καθηγητή) που μας είχε φτάσει να λύνουμε ΘΜΤ με ανισότητες για πλάκα. "Για καλύτερη εμπέδωση των μαθηματικών".

Και στο τέλος μας ζήτησε να λύσουμε το lim ημχ/χ που δεν θυμάμαι προς τα που τον έπαιρνε, αλλά δεν λυνόταν με μαθηματικά Γ Λυκείου.

Δημοσ.

Δεν λογαριθμιζεις αλλα θετεις μου ειπε την συναρτηση f(x)=x^e+e^x και μετα κανεις κατι με τις παραγογους και σου βγαινει οτι e^π > π^e !!! Την ασκηση ομως δεν μου την ελυσε τελοιως αλλα τεσπα.Εγω θελω να με βοηθησεται με την ασκηση μιγαδικων-οριων !!!

Επιση μου ειπε οτι η δευτερη ασκηση δεν υπαρχει περιπτωση να μπει στις πανελληνιες.Αυτες οι ασκησεις εμπεναν οταν υπηρχαν οι λεγομενες "δεσμες" οπου τα μαθηματα ηταν λιγοτερα και σαφως δυσκολετερα.(αυτα μου τα ειπε ο μαθηματικος του σχολειου μου,που μου κανει μαθηματικα γενικης παιδειας).

Ολα αυτα σας τα γραφω επειδη ειδα καποιους παραπανω και μου ειπαν οτι θα μου λυσουν τις ασκησεις αναλυτικα και να αφησω τον μπαρλα !!!!!!

Βασικα οταν του εδειξα αυτην την ασκηση επαθε την πλακα του.Στην πραγματικοτητα δεν ηξερε ουτε ο ιδιος πως θα την λυσει και μου ειπε οτι θα το σκεφτει και θα μου απαντησει αυριο !!!

Εσυ ποια μελη λες οτι λογαριθμηζεις αφου δεν υπαρχουν μελη.Πρεπει να αποδειξεις οτι ισχυει η ανισωτητα !!!

Δημοσ.

Δεν νομιζω επειδη τον ρωτησαμε αν μπορεις να το πας με ατοπο και μας ειπε οτι με παρα πολυ μεγαλη δυσκολια και ισως να μην γινεται και ετσι.Ομως αν μου γραψεις ολοκληρωμενη απαντηση θα σου απαντησω και εγω !!!

Αν ελενησεις βγαινει π>ln(π^e) και μετα τι κανεις ???τιποτα δεν προκυπτει !!!

Δημοσ.

Δεν γινεται σου λεω !!!Γραψτω μου αναλυτικα και μετα θα σου απαντησω.Με τα λογια η' τις υποθεσεις δεν λυνεται η ασκηση.Γραψτην οπως θα την εγραφες αν εδεινες πανελληνιες και επεφτε σαν θεμα.

Παντως να απαντατε οσο το δυνατον γρηγοροτερα μπορειται !!

Γιατι δεν απαντατε ???

Δημοσ.

Γιατι δεν απαντατε ???

Άρχισε να τους μπινελικώνεις, δεν είναι κατάσταση αυτή.

Δημοσ.

Δεν γινεται σου λεω !!!Γραψτω μου αναλυτικα και μετα θα σου απαντησω.Με τα λογια η' τις υποθεσεις δεν λυνεται η ασκηση.Γραψτην οπως θα την εγραφες αν εδεινες πανελληνιες και επεφτε σαν θεμα.

Γιατι δεν απαντατε ???

Ρε φιλε εγω το ελυσα αλλα δεν ξερω αν θα το ανεβασω να το δεις, γιατι δεν ειναι λογια η υποθεσεις, στην ουσια σου πα τη λυση της ασκησης,αν δεν καταλαβαινεις κ αυτο ...

Δημοσ.

Γιατι δεν την γραφεται ολοκληρωμενη να καταλαβω και εγω,αν ειναι τελικα σωστη .Μου αρεσει που μου λεγατε οτι θα με βοηθησεται κιολας.μπουρδες αυτο εχω να πω.Παντως οποιος θελει να βοηθησει να μου λυσει αυτην με τους μιγαδικου σε συνδιασμο με το οριο.Για την αλλη δεν με νοιαζει !!!

Ανεβασε την να την δω αφου την ελυσες.Τι περιμενεις ???

Καλα μου φενεται οτι με κοροιδευεται μαλλον !!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...