rafaelcrete Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Καλα μαλακιες λετε γιατι το προσπαθησα και με αλλαγη βασης και δεν γινεται τιποτα.Εξαλλου και ο ιδιος ο καθηγητης μου μου ειπε οτι δεν λυνεται ετσι .
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 rafaelcrete στην F(x)= xz+z(συζηγης) είναι και οι 2 z συζηγής ή μόνο ο δεξιός ?
Pantelwolf Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Σας παρακαλω ,μην μου γραφεται μαλακιες και κανεται και τους εξυπνους !!! Μονο σοβαρες απαντησεις και ολοκληρωμενες !!! Case closed.
-nick- Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ρε φιλε μπριζωνομαι να σου γραψω τι λυση αλλα ειλικιρνα βαριεμαι να καθομαι να γραφω λογαριθμους με βασεις κλπ . Λοιπον τελευταιο, μολις κανεις την αλλαγη βασης θα σου εχεις τελικα κατι του στυλ loge(με βαση π) <(η > αναλογα το αρχικο) του e/π . e/π < 1 οποτε .., αναλογως βλεπεις αν ισχυει η αρχικη παραδοχη η οχι
rafaelcrete Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δεν γινεται να σου βγει e/Π που ειναι <0.Το προσπαθησα αραγε δεν ισχυει αυτο που λες.Μονο π/e>ln(π)βγαινει !!!!
-nick- Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δεν καταλαβας καν τι ειπα. Τεσπα. Παραιτουμαι.
evabb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δεν νομιζω επειδη τον ρωτησαμε αν μπορεις να το πας με ατοπο και μας ειπε οτι με παρα πολυ μεγαλη δυσκολια και ισως να μην γινεται και ετσι.Ομως αν μου γραψεις ολοκληρωμενη απαντηση θα σου απαντησω και εγω !!! Αν ελενησεις βγαινει π>ln(π^e) και μετα τι κανεις ???τιποτα δεν προκυπτει !!! :cry: :cry: δεν αντεχωωω. κατσε διαβασε τπτ γτ σε βλεπω με κουλουρι στις πανελληνιες, η ασκησουλα ειναι γελια και μια χαρα απαντηση σου δωσαν.
evabb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Όχι εσύ πάντως. (απάντηση στον τίτλο) σε εμενα πηγαινε αυτο η στον τοπικ σταρτερ;
Anubis13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 σε εμενα πηγαινε αυτο η στον τοπικ σταρτερ; Ειναι προφανες νομιζω..Και για αυτο που λετε λυνεται και με τους 2 τροπους αν δεν κανω λαθος..
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Για την 2η άσκηση με το e^n και n^e επειδή προσπάθησα και εγώ να την λύσω, είναι αναγκαίο τόσο να εξισώσουμε και να λογαριθμήσουμε με ln τα μέλη όσο και να πάρουμε μετά την παράγωγο για να βρούμε αν και σε ποια διαστήματα η σχέση που υπάρχει είναι αύξουσα και φθήνουσα, μόνο μετά από αυτό μπορούμε να πάρουμε τιμές δοκιμαστηκά και να δούμε και αναλόγως το πρόσημο της συνάρτησης ποιος εκ των e^n,n^e είναι μεγαλύτερο. ΥΓ: Θέλω και την γνώμη του rabesabratana
evabb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Για την 2η άσκηση με το e^n και n^e επειδή προσπάθησα και εγώ να την λύσω, είναι αναγκαίο τόσο να εξισώσουμε και να λογαριθμήσουμε με ln τα μέλη όσο και να πάρουμε μετά την παράγωγο για να βρούμε αν και σε ποια διαστήματα η σχέση που υπάρχει είναι αύξουσα και φθήνουσα, μόνο μετά από αυτό μπορούμε να πάρουμε τιμές δοκιμαστηκά και να δούμε και αναλόγως το πρόσημο της συνάρτησης ποιος εκ των e^n,n^e είναι μεγαλύτερο. ΥΓ: Θέλω και την γνώμη του rabesabratana εχεις δει πολλες εκθετικες με βαση μεγαλυτερη του 1 που να ειναι φθινουσα; επισης πως παραγωγιζεις αριθμο; κανει κατευθειαν μηδεν.
rabesatratana Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Για την 2η άσκηση με το e^n και n^e επειδή προσπάθησα και εγώ να την λύσω, είναι αναγκαίο τόσο να εξισώσουμε και να λογαριθμήσουμε με ln τα μέλη όσο και να πάρουμε μετά την παράγωγο για να βρούμε αν και σε ποια διαστήματα η σχέση που υπάρχει είναι αύξουσα και φθήνουσα, μόνο μετά από αυτό μπορούμε να πάρουμε τιμές δοκιμαστηκά και να δούμε και αναλόγως το πρόσημο της συνάρτησης ποιος εκ των e^n,n^e είναι μεγαλύτερο. ΥΓ: Θέλω και την γνώμη του rabesabratana Χαχα αντε αφου θελεις την γνωμη μου. Γελοία πραγματα ρε rafaelcrete και σιγα την ασκηση και σιγα μην δεν μπορουσε να την λυσει ο καθηγητης. Απλως προσπαθουσες να κάνεις την ασκηση τοσο δυσκολη και για να κάνεις εδω τα μελη να πουνε "αααα πολυ δυσκολη μα τι τους βαζει τωρα? ας το βοηθησουμε το καημενο το παιδι" αλλά και για να πεισεις τον εαυτο σου οτι ακομα το επιπεδο σου δεν ειναι τοσο χαμηλο αφου εχεις να αντιμετωπισεις τοσο φοβερα δυσκολες(υποτιθεμενα φυσικα) ασκησεις. συνοπτικη λυση: ισχυουν οι ισοδυναμιες: e^π > π^e <=> ln(e^π) > ln(π^e) <=> π > e·lnπ <=> π/e - lnπ > 0 Εστω f(x) = x/e - lnx με x>1. Για ολο το πεδιο ορισμου ισχυει f''(x) = 1/x^2 > 0 και αρα ισχυει f''(e)>0 Επισης f'(e)=0 Αρα η f(x) εχει ελαχιστο στο x=e και ισχυει f(x)>f(e) και επειδη f(e)=0 ισχυει: f(x)>0 για x>1 αρα και για x=π αρα ισχυει: f(π)>0 => π/e - lnπ >0 και λογω τνω παραπανω ισοδυναμιων ισχυει και e^π > π^e. Ρε φιλε μπριζωνομαι να σου γραψω τι λυση αλλα ειλικιρνα βαριεμαι να καθομαι να γραφω λογαριθμους με βασεις κλπ . Λοιπον τελευταιο, μολις κανεις την αλλαγη βασης θα σου εχεις τελικα κατι του στυλ loge(με βαση π) <(η > αναλογα το αρχικο) του e/π . e/π < 1 οποτε .., αναλογως βλεπεις αν ισχυει η αρχικη παραδοχη η οχι Πως την λυνεις με σκετη αλλαγης βασης? Λιγο το σκεφτηκα αλλά δεν βρηκα κατι. Θα το δω αναλυτικα αργοτερα με χαρτι αν ειναι.... Ειναι ασκηση συνδιασμος οριων και μιγαδικων. ΑΣΚΗΣΗ Αν F(x)= /xz+z(συζηγης)/ - x, x ανοικει στο R /z/=1 και lim f(x)=1/2 με χ->απειρον. Να βρειτε τον μιγαδικο z. ΣΗΜΕΙΩΣΗ οπου εχω βαλει /.../ σημαινει απολυτο!!! ειναι η ασκηση 7.29 στον μπαρλα γ λυκειου κατευθυνσης Μια απο τα ιδια. ευκολες ασκησεις ρε φιλε. δηλαδη αν δεν λυνεις αυτα τοτε τι στον κοσμο? να η πολυ προχειρη λυση(η λογικη της βασικα δεν ημουν αναλυτικος και μαθηματικως ακριβης φυσικα) που μου πηρε 2 λεπτα και φυσικα δεν εχω λογο να καθησω να την γραψω εδω αναλυτικα. ο,τι καταλαβαινεις καταλαβαινεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις