spook Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 @alan2 αυτό το λες ως χρήστης μίας τέτοιας κάρτας ή λόγο του ότι το διάβασες κάπου;
spook Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Άνοιξα λογαριασμό στην Eurobank για προπληρωμένη κάρτα και μου έδωσαν και e-banking κωδικό χωρίς καμία χρέωση. Τα κόστη φόρτισης και επαναφόρτισης διαμορφώνονται ως εξής: Ποσό φόρτισης/επαναφόρτισης--------Έξοδα φόρτισης----------Έξοδα επαναφόρτισης από 2 έως 100 ευρώ--------------------------2 ευρώ-----------------------1 ευρώ άνω των 100 έως 500 ευρώ-----------------5 ευρώ------------------------2 ευρώ άνω των 500 ευρώ-----------------------------10 ευρώ----------------------5 ευρώ αν δεν επιτρέψεις στην χρεωστική να 0(μηδενιστή) το υπόλοιπο είναι μια χαρά το να δείνεις 1ευρώ στην επαναφόρτιση. Anyway, εγώ για να βγάλω την παραπάνω κάρτα (ως μη πελάτης της Eurobank) χρειάστηκα "βεβαίωση απόδοσης αφμ, ταυτότητα". Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2011 από spook
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Άνοιξα λογαριασμό στην Eurobank για χρεωστική κάρτα και μου έδωσαν και e-banking κωδικό χωρίς καμία χρέωση. Τα κόστη φόρτισης και επαναφόρτισης διαμορφώνονται ως εξής: Ποσό φόρτισης/επαναφόρτισης--------Έξοδα φόρτισης----------Έξοδα επαναφόρτισης από 2 έως 100 ευρώ--------------------------2 ευρώ-----------------------1 ευρώ άνω των 100 έως 500 ευρώ-----------------5 ευρώ------------------------2 ευρώ άνω των 500 ευρώ-----------------------------10 ευρώ----------------------5 ευρώ αν δεν επιτρέψεις στην χρεωστική να 0(μηδενιστή) το υπόλοιπο είναι μια χαρά το να δείνεις 1ευρώ στην επαναφόρτιση. Anyway, εγώ για να βγάλω την παραπάνω κάρτα (ως μη πελάτης της Eurobank) χρειάστηκα "βεβαίωση απόδοσης αφμ, ταυτότητα". Τα γνωστά καραγκιοζιλίκια της Eurobank. Σε χρεώνουν όταν καταθέτεις λεφτά σε λογαριασμό σου. Ότι να 'ναι. Τέσπα, στην Πειραιώς και στην Κύπρου εγώ δεν πληρώνω τίποτα όταν καταθέτω λεφτά στον λογαριασμό της χρεωστικής μου.
Luxx Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Εγω στην κυπρου δινω 1 ευρω, ο,τι ποσο και αν βαλω μεσα στην χρεωστικη μου. Ξερετε εαν υπαρχει καποια χρεωστικη που να πληρωνεις με δοσεις; Να εχει και αρνητικο υπολοιπο;
Dark_Sage Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Εγω στην κυπρου δινω 1 ευρω, ο,τι ποσο και αν βαλω μεσα στην χρεωστικη μου. Ξερετε εαν υπαρχει καποια χρεωστικη που να πληρωνεις με δοσεις; Να εχει και αρνητικο υπολοιπο; Στην Κύπρου στην χρεωστική (debit) σου είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να δίνεις 1 ευρώ όταν καταθέτεις χρήματα... επειδή λες οτι δίνεις 1 ευρώ όταν καταθέτεις χρήματα στον λογαριασμό σου. μήπως εννοείς προπληρωμένη (prepaid)?
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Εγω στην κυπρου δινω 1 ευρω, ο,τι ποσο και αν βαλω μεσα στην χρεωστικη μου. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του μου φαίνεται. Η χρεωστικη κάρτα (debit card) είναι συνδεδεμένη με ένα τραπεζικό λογαριασμό. Οπότε: 1) Αν πας στο ταμείο και σου κάνει κατάθεση ο ταμίας. 2) Αν πας στο αυτόματο ταμείο και κάνεις κατάθεση μόνος σου. 3) Αν κάνεις μεταφορά χρημάτων από άλλο λογαριασμό σου της ίδιας τράπεζας μέσω e-banking ή phone banking. Υποστηρίζεις ότι στις πιο πάνω περιπτώσεις, η Κύπρου σου κρατάει 1 ευρώ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Προφανώς έχεις μπερδέψει την pre-paid με την debit.
Luxx Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Ναι προπληρωμενη εννοουσα, γραψε λαθος και χαλαουριτα..
caveneo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ παίδες έχω από το 2002 λογαριασμό στην Alpha και μου είχαν δώσει για το ΑTM μια κάρτα που είχε και το σήμα της VIsa. Τώρα πλέον έχει γίνει Enter Visa με το chip και τα σχετικά. Αγορές μέσω internet, paypal κ.τ.λ όλα γίνονται κανονικά. Σήμερα όμως βρήκα αυτήν -> American Express από την Alpha πάλι, που λέει πως έχει χρέωση 10€ το χρόνο, είναι χρεωστική και την συνδέεις με το λογαριασμό σου και την χρησιμοποιείς αντί μετρητών με απευθείας χρέωση του λογαριασμού σου. Το συν στο όλο εγχείρημα είναι το bonus που προσφέρει, όπου όποτε αγοράζεις παίρνεις σε αντάλλαγμα πόντους. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποια κρυφή χρέωση, θα πάω αύριο να ρωτήσω. "το ποσό της αγοράς αφαιρείται από τον τραπεζικό σας λογαριασμό μετά την πάροδο 15 ημερών (διάστημα κατά το οποίο το ποσό παραμένει δεσμευμένο αλλά εξακολουθεί να τοκίζεται)." Με αυτό που λέει πως εξακολουθεί να τοκίζεται, τι θέλει να πει; Εννοεί πως τοκίζεται και στο τέλος σου του 15νθήμερου σε χρεώνουν παραπάνω λεφτά;
Porg Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 @caveneo υπάρχουν και αλλού χρεωστικές κάρτες με bonus, συνήθως 1-2%, και μάλιστα χωρίς χρέωση (πχ της eurobank) Και εγώ το κοίταξα σήμερα μετά απο διαφήμιση που είδα, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει.Πιο πολύ με εκνευρίζει η χρέωση για χρεωστική. Ενημέρωσε για ότι σου πούνε, αν μπορείς να μάθεις αν υπάρχει bonus και για online, πχ amazon.uk
magoulino Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 "το ποσό της αγοράς αφαιρείται από τον τραπεζικό σας λογαριασμό μετά την πάροδο 15 ημερών (διάστημα κατά το οποίο το ποσό παραμένει δεσμευμένο αλλά εξακολουθεί να τοκίζεται)." Με αυτό που λέει πως εξακολουθεί να τοκίζεται, τι θέλει να πει; Εννοεί πως τοκίζεται και στο τέλος σου του 15νθήμερου σε χρεώνουν παραπάνω λεφτά; Όχι, δεν φαίνεται να υπάρχει εκτοκισμός στο ποσό της αγοράς, η αναφορά στον τόκο έχει να κάνει με τους τόκους του ταμιευτηρίου σου (δλδ πιστωτικούς). Δλδ τα χρήματα θα παραμένουν ας πούμε "παγωμένα" στον λογαριασμό σου για 15 μέρες μετά την συναλλαγή χωρίς να έχεις το δικαίωμα να τα ξαναχρησιμοποιήσεις. Η ένστασή μου είναι στο προϊόν δλδ είναι amex Και όχι visa Που όπως και να το κάνουμε είναι ποιό ευρέως αποδεκτή... Θετική είναι η παρουσία ασφάλισης αγορών. Αλλά να έχει ετήσια συνδρομή τς τς τς.... Πάντως άκουσα ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει επιτόπου φοροελάφρυνση σε όσους χρησιμοποιούν κάρτες για τις αγορές τους στα καταστήματα, και αυτό γιατί χρήση κάρτας=απόδειξη.... έτσι λοιπόν θα ξεφυτρώσουν πολλές τέτοιες σύντομα
caveneo Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Πήγα έκανα αίτηση. Έχει 10€ κράτηση ετήσια, αλλά μου είπε ότι μέσα στο έτος σου επιστρέφουν γύρω στα 15€, τώρα αυτό μου ακούγεται κάπως, αλλά τέλος πάντων. Για αγορές μέσω internet δεν είναι. Είναι μόνο αντί μετρητών σε καταστήματα, όπως στο εξωτερικό (ήμουν πριν 1 μήνα Άμστερνταμ και εκεί είδα πως σπάνια πληρώνουν με μετρητά, όλα με κάρτες, είτε πιστωτικές, είτε χρεωστικές, περισσότερο χρεωστικές πάντως).
vitalogy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 ρε παιδιά μήπως προσπάθησε κανεις σήμερα να κάνει καμια αγορα με προπληρωμένη της eurobank? Προσπάθησα πολλές φορές σήμερα και από amazon και από ebay και δεν μπορούν να τραβήξουν λεφτά (έχω λεφτά μεσα) από την κάρτα.
caveneo Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μου ήρθε σήμερα η κάρτα. Διάβασα τους όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα που τα γράφει πιο αναλυτικά και τελικά παίρνεις και πόντους για αγορές μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα γράφει: "Στις υπαγόμενες συναλλαγές περιλαμβάνονται όλες οι αγορές με Κάρτα αξίας άνω των τεσσάρων ευρώ συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών εντός καταστημάτων, τηλεφωνικών αγορών, συναλλαγών μέσω διαδικτύου και συναλλαγών παγίων εντολών πληρωμών. {...} Οι πόντοι που συνελέγησαν με χρήση της Κάρτας θα είναι άμεσα διαθέσιμοι μετά το πέρας της συναλλαγής εκτός από την περίπτωση που η υπαγόμενη συναλλαγή ολοκληρώθηκε εκτός καταστήματος Συνεργάτη του Προγράμματος, π.χ τηλεφωνικές συναλλαγές και συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Οι πόντοι που θα συγκεντρώνονται από τέτοιες συναλλαγές εκτός καταστήματος θα πιστώνονται στην Κάρτα σε επόμενη on-line συναλλαγή με Συνεργάτη του Προγράμματος (Bonus)." Μιλάω για την American Express Enter Bonus της Alpha Bank, που την χρησιμοποιείς αντί μετρητών.
greekparot Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Ημουν ετοιμος να παω να βγαλω και εγω την καινουρια American Express Enter της Alpha Bank αλλα μολις διαβασα οτι εχει συνδρομη 10€ και μαλιστα για χρεωστικη καρτα - ακυρωσα αμεσως την σκεψη μου να επισκεφτω την συγκεκριμενη τραπεζα. Γνωριζει κανεις ποσα χρηματα απαιτουνται για να ανοιξω εναν λογ/σμο ταμιευτηριου στην Eurobank και να βγαλω μια καρτα αναληψεων "mastercard" ετσι ωστε να ωφεληθω απο το προγραμμα "επιστροφη";
Porg Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Γνωριζει κανεις ποσα χρηματα απαιτουνται για να ανοιξω εναν λογ/σμο ταμιευτηριου στην Eurobank και να βγαλω μια καρτα αναληψεων "mastercard" ετσι ωστε να ωφεληθω απο το προγραμμα "επιστροφη"; Νομίζω θέλει 50Ε ή καθόλου @caveneo έχεις υπολογίσει πόσα κερδίζεις στα 100Ε που δίνεις;Μπορείς να αγοράσεις ότι θέλεις με τους πόντους σου; Τσέκαρα λίγο το site της alpha και μου φάνηκε περίπλοκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα