blackdeagle Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Είδα ότι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο εδώ Ας δώσουμε συνταγές για διάφορα ποτά/ροφήματα/καφέδες που μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε μόνοι στο σπίτι μας. Εγώ δίνω αυτό: Το καταπληκτικό κρεμώδες λικέρ που όλοι γνωρίζουμε και μπορούμε πλέον να το φτιάξουμε σπίτι μας Τι χρειαζόμαστε: 400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα 375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ 1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι 2 κουτ.γλ. βανίλια 2 κουτ.γλ. γλυκερίνη 1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές 1 κουτ.σούπας βραστό νερό Πως το κάνουμε: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.Συντηρούμε 30 με 40 ημέρες. Λίγα μυστικά ακόμα Πριν από το κάθε σερβίρισμα, ανακινούμε καλά την φιάλη να δέσουν ξανά οι γεύσεις. Να διευκρινίσω επίσης οτι η γλυκερίνη παίζει πολυ σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αυτή που συντηρεί το ποτό μας ετσι ωστε να μην διαχωριστούν οι φάσεις του και χαλάσει. Στην υγειά μας!
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 To "baileys" που εφτιαχνα οταν επινα αλκοολ σπιτι μου. 500 ml διπλη κρεμα γαλακτος (οχι light, δεν ειναι κρεμα γαλακτος ουτε φυτικες) 500 ml ιρλανδεζικο whiskey (jameson εσενα λεω, 40%) 3-4 κουταλιες στιγμιαιο καφε (ο αληθινος καφες ειναι οξυνος, ισως κοψει η κρεμα) 1 κουπα ζαχαρη ολα στο blender και μετα στο ψυγειο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα