werty89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Γνωρίζει κανείς πού θα μπορέσω να βρω νέα τέτοια καλώδια γιατί με τα συγκεκριμένα το pc μου παθαίνει σε άκυρες στιγμές BSOD? Τα καλώδια αυτά είναι κοινά και θα τα βρω σε καταστήματα ηλεκτρονικών ή πρέπει να τα βρω σαν ανταλλακτικά της μητρικής μου? (ή του κουτιού??) Δεν ξέρω βέβαια ακόμα αν τα καλώδια έχουν φθαρεί ή κάτι συμβαίνει στο κουμπί του power ή του reset ή στα βύσματα στη μητρική, πάντως γεγονός είναι ότι αποσυνδέοντάς τα όλα και ανοίγοντας το pc μ'ένα απλό βραχυκύκλωμα των 2 βυσμάτων του power button το pc τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα.. Μέχρι τώρα πίστευα ότι ίσως φταίει κάποια RAM ή κάτι στην τροφοδοσία του ρεύματος, αλλά μετά από την παραπάνω δοκιμή τα απέκλεισα (αφού είχα τρέξει βέβαια memtest που δεν εντόπισε κάποιο error) Η μητρική μου είναι η Asus P5E3. Και εδώ έχω το σχεδιάγραμμα των βυσμάτων απ'το manual της. http://i125.photobucket.com/albums/p66/werty21202/1-2.png http://i125.photobucket.com/albums/p66/werty21202/2-2.png Ευχαριστώ! Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2011 από werty89
HamerZ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Και καλώδια και διακόπτες θα βρεις σε μαγαζί με ηλεκτρονικά
harrys.1997 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Και καλώδια και διακόπτες θα βρεις σε μαγαζί με ηλεκτρονικά συμφόνο με τον HamerZ ...
tilbellos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Ακουγεται πολυ τρελο το power button να προκαλει bsod, εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει κατι αλλο; Η bsod τι βγαζει;
werty89 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Εδώ έχω βάλει όλα τα minidumps που εχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς. https://rapidshare.com/files/464042754/Minidump.rar Εδώ είναι ένα screenshot από το πρόγραμμα NirSoft BluescreenView, διαβάζοντας τα minidumps. http://i125.photobucket.com/albums/p66/werty21202/bsod.png Χθές μου πέταξε 2 φορές bsod μη έχοντας συνδεδεμένα τα καλώδια, οπότε αποκλείω το να φταίνε αυτα.. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει, γιατί όπως βλέπετε συμβαίνει από τον Ιούλιο και κοντεύω να τρελαθώ!
mikevchq Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Το PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA μου το πεταγε και μενα λογω προβληματικης RAM. Ποση ωρα αφησες να τρεξει το memtest; Μπορει να μην εμφανισει νωρις προβλημα, θελει τουλαχιστον 7-8ωρο τρεξιμο.
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Μπορω να κανω την αναλυση σε μερικα minidumps, αλλα δεν υπαρχει η δυνατοτητα να αφιερωσω το χρονο που απαιτει η αναλυση και των 50.Πρωτου λοιπον παμε στην αναλυση, περα απο την αλλαγη καλωδιων και το memtest (ποιο memtest,ποσες ωρες, ηταν bootable?), εχεις δοκιμασει τιποτα αλλο οσον αφορα το hardware? Εdit:Επισης μια ακομα απορια. Μεταξυ 6 και 30 Νοεμβριου δεν ειχες καμια μπλε οθονη?
werty89 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Το memtest86+ 4.20 και συγκεκριμένα χρησιμοποίησα ένα usb installer που έχει και έκανα ένα στικάκι μου bootable. Μέχρι τώρα το'χα αφήσει για 8-9 ώρες και πριν 2 μέρες το άφησα για 28 passes, δηλαδή 24ωρο+ και πάλι δεν έβγαλε σφάλμα. Πρακτικά όχι δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο. Δεν ξέρω δηλαδή τι. Όσον αφορά στο διάστημα 6-30 Νοεμβρίου όχι δεν είχα μπλέ οθόνη ακριβώς επειδή είχα βγάλει τα καλωδιάκια (ή τουλάχιστον νόμιζα γι'αυτό), αλλά τον είχα μέρες ανοιχτό χωρίς να κάνω ιδιαίτερη χρήση του (μόνο για streaming). Τι προτείνεις να δοκιμάσω; EDIT: Επίσης πριν λίγο καιρό (τώρα δεν έχω δοκιμάσει αλλά πιθανόν ισχύει ακόμα), όταν κατέβαζα αρχεία με πολλαπλά rars από διάφορους filehosts και προσπαθούσα να τα αποσυμπιέσω, μου έδινε crc errors το winrar κι ότι είναι κατεστραμμένα σε πολλά από αυτά. Έχω δοκιμάσει chkdisk μέσα από τα windows το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, λέγοντας απ'οτι θυμάμαι ότι διόρθωσε κάποια αρχεία αλλά κάποια δεν τα κατάφερε και με παρέπεμπε σε ένα αρχείο log στο οποίο πήγα και δεν έβγαλα ποτέ άκρη Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2011 από werty89
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Περα απο τη μνημη (απο την οποια εισαι "πεντακαθαρος"), μπορεις να δοκιμασεις και τα υπολοιπα hardware parts του υπολογιστη. Και μια και αναφερεις crc errors,ξεκινα απο τον σκληρο με το hard disk sentinel και επισης με τα διαγνωστικα που πιθανοτατα θα δινει ο κατασκευαστης του σκληρου σου απο το site του. Eαν βγεις και απο εδω οκ, συνεχιζεις με το furmark για την gpu και ενα intelburntest/prime95/occt ή οτι αλλο θελεις για τη cpu και το psu σου. Προφανως ελεγχεις παντα τις θερμοκρασιες σου κατα τη διαρκεια των tests. Εαν και απο αυτα βγεις οκ, ξεκιναω σιγα σιγα την αναλυση των dumps, για να δουμε τι software προβλημα εχεις.
werty89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μετά από μια εξοντωτική για το pc μου βδομάδα έχω να παρατηρήσω ότι από θέμα hardware φαίνεται σχετικά καλα.. Δοκίμασα όλα τα παραπάνω test που μου πρότεινες (hard disk sentinel, western digital lifeguard diagnostic, furmark και prime95) ενώ έλεγχα θερμοκρασίες με το core temp για τον επεξεργαστή και ένα gadget των windows 7 για την gpu. Οι παρατηρήσεις μου είναι ότι: 1) Τα τεστ για τους σκληρούς και το prime95 (Blend και in-place large FFTs και Small FFTs περίπου στο 20ωρό το πρώτο και 8ωρο τα άλλα 2) τελείωσαν χωρίς κανένα error ή warning. 2) Το furmark σε ανάλυση 1920x1980 και με ενεργοποιημένα Dynamic background, burn-in, xtreme burn-in και post fx, χωρίς antialising έπιανε 9-10 FPS, ενώ αν έβγαζα το xtreme burn-in ή χαμήλωνα την ανάλυση έφτανε 15-18 FPS και προφανώς η εικόνα είχε πολύ πιο ομαλή κίνηση. Η θερμοκρασία ήταν υψηλή μετά από λίγη ώρα αλλά σε φυσιολογικά όρια (δε θυμάμαι ακριβή θερμοκρασία που έφτανε). Τα 9 FPS δεν είναι χαμηλά; 3) Στο prime95 ο επεξεργαστής μετά από κανά μισάωρο έφτανε τους 77-81 βαθμούς Κελσίου. Πολύ υψηλά δεν είναι; Δυστυχώς έχω μόνο στον επεξεργαστή ανεμιστηράκι (http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=161 στο οποίο μάλιστα πρόσφατα έβαλα καινούρια θερμοαγώγιμη πάστα), γιατί ένα ανεμιστηράκι που είχα στο πάνω μέρος του κουτιού συντονιζόταν κι έκανε απίστευτο θόρυβο. Καταλαβαίνω ότι οι μεγάλες θερμοκρασίες του επεξεργαστή οφείλονται στον ελλειπή αερισμό του κουτιού, αλλά δεν έχω φτάσει ποτέ το pc μου σε παρόμοιο load όπως με το prime95, ώστε να δικαιολογήσει (αν υπάρχει περίπτωση να σχετίζονται) τις BSODs. Άλλωστε τις μισές περίπου φορές η BSOD εμφανιζόταν το βράδυ με απλά ένα winamp ανοιχτό να παίζει. Επίσης, αν βοηθάνε, τα specs είναι: Mobo: Asus P5E3 CPU: Intel Core2 Quad Q6600 GPU: Asus ENGTX285 1GB RAM: 2x 2GB OCZ DDR3 PC3-10666 PLATINUM LOW VOLTAGE (DUAL CHANNEL) Τροφοδοτικό: 800W thermaltake HDD: 500GΒ WD (system), 1TB WD, 250GB WD, 1TB external Seagate
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Απ οτι φαινεται εισαι rock stable. Εχω τα minidumps, κραταω και το τελευταιο σου post με το info και θα ξεκινησω την αναλυση. Δωσε μου λιγο χρονο ομως, λογω της ποσοτητας
werty89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Εννοείται! Τόσο καιρό παιδεύομαι ούτως ή άλλως.. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σου! Επίσης να σου πω ότι 2-3 BSOD που προκλήθηκαν λόγω του "tdrpm273.sys" το έψαξα στο google και οφείλονταν στο Acronis True Image το οποίο και απεγκατέστησα αφού είδα ότι πολλοί χρήστες είχαν το ίδιο θέμα. EDIT: Πόσο κουλό είναι το ότι αυτή τη βδομάδα που ζόρισα το pc με τα tests δε μου πέταξε ούτε μια φορά μπλέ οθόνη; Άβυσσος η ψυχή του pc!
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Εννοείται! Τόσο καιρό παιδεύομαι ούτως ή άλλως.. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σου! Επίσης να σου πω ότι 2-3 BSOD που προκλήθηκαν λόγω του "tdrpm273.sys" το έψαξα στο google και οφείλονταν στο Acronis True Image το οποίο και απεγκατέστησα αφού είδα ότι πολλοί χρήστες είχαν το ίδιο θέμα. Τι αποτελεσμα ειχε το συγκεκριμενο?Να υποθεσω πως συνεχιστηκε το προβλημα, μια και εκανες update το thread?
werty89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Ναι συνεχίστηκε το γενικό πρόβλημα κανονικότατα, απλά δεν ξαναείδα το συγκεκριμένο αρχείο ως αίτιο της μπλέ οθόνης. το έχω απεγκαταστήσει καιρό τώρα.. (21/10/2011 η τελευταία φορά που προκάλεσε μπλε οθόνη σύμφωνα με το BlueScreen viewer. Την επομένη το απεγκατέστησα)
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Ναι συνεχίστηκε το γενικό πρόβλημα κανονικότατα, απλά δεν ξαναείδα το συγκεκριμένο αρχείο ως αίτιο της μπλέ οθόνης. το έχω απεγκαταστήσει καιρό τώρα.. (21/10/2011 η τελευταία φορά που προκάλεσε μπλε οθόνη σύμφωνα με το BlueScreen viewer. Την επομένη το απεγκατέστησα) Οκ,χρησιμη πληροφορια. Θα update μολις εχω νεωτερα Απλα να ενημερωσω πως οτι σου δειχνει το Bluescreen Viewer πως φταιει για την μπλε οθονη, οπως διαπιστωσες και μονος σου, δεν σημαινει απαραιτητα πως οντως αυτο ειναι το προβλημα. Μ αλλα λογια μην αρχισεις να κανεις uninstall οτιδηποτε υποπτευεσαι πως φταιει λογω του BlueScreen Viewer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα