Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Κάρτας ήχου


Supes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

 

Θέλω να αγοράσω μια κάρτα ήχου την οποία θα χρησιμοποιήσω κυρίως για ηχογραφήσεις και κατα δεύτερον ίσως για αναπαραγωγή μουσικής.

 

Θέλω όμως με τα λεφτά που θα δώσω να βγάλω όσο καλύτερο ήχο γίνεται στην ποιότητα της ηχογράφησης. Έχω αυτήν την κονσόλα την οποία θα την συνδυάσω μάλλον με την κάρτα ήχου ωστώσο αν είμαι κάπου εκτός σπιτιού ίσως να έχω μαζί μου μόνο το λάπτοπ και την κάρτα ήχου.

 

Έχω καταλήξει ανάμεσα σε δύο κάρτες ήχου. Η μία είναι αυτή και η άλλη αυτή

 

Η 2η έχει phantom power αλλα phantom power έχει και η κονσόλα μου... στην ποιότητα του ήχου θα έχουν διαφορά μεταξύ τους;

 

Επίσης εδώ είναι η λίστα με τις κάρτες ήχου στο thomann. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο (πάνω κάτω όμως σε αυτά τα λεφτά)

 

Να σημειώσω οτί θα παραγγείλω μόνο από το thomann γιατί θα κάνει μαζική παραγγελία η φιλαρμονική του χωριού μου οπότε γλυτώνω μεταφορικά και ίσως να μου γίνει κάποια μικρη έκπτωση.

 

Συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι η ίδια κάρτα ήχου απλά η "άλλη" είναι ποιο καινούργιο μοντέλο. Εγώ είχα παλιά την fast track pro. Εξαιρετική κάρτα ήχου ultra low latancy με τρομερή ποιότητα ήχου. Την ποιότητα της ηχογράφησης σου θα την καθορίσεις περισσότερο από το πρόγραμμα και την ποιότητα στην οποία γράφεις και λιγότερο στην κάρτα ήχου χωρίς να είμαι ειδικός. Για τα λεφτά που θες να διαθέσεις πάντως αυτές είναι καλές κάρτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτά τα χρήματα όποια και να πάρεις δεν πρόκειται να καταλάβεις μεγάλες διαφορές. Έχε υπ' όψιν πως ένα CD αναπαράγει σε 16bit/44.1kHz, οπότε όλες οι κάρτες σε καλύπτουν. Επιπροσθέτως, το πρόβλημα στην ποιότητα δεν θα το έχει η οποιαδήποτε κάρτα ήχου τόσο, όσο η ίδια η μείξη, η ποιότητες των άλλων μηχανημάτων (ενισχυτές, ενώσεις καλωδίων, μικρόφωνα) και το software (sequencer, plugins, drivers κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σύμφωνο με Thanocaster τι να το κανεις να ηχογραφείς σε 24/192 bit αφού το μέσο που θα το γράψεις είναι το CD εκτος άμα εχεις υπόψιν σου να κανεις Βlueray :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω σκοπο να γραψω σε cd...απο τον υπολογιστη μου θα τα ακουω...η θα τα κανω upload στο καναλι στο youtube. Εν τελει ποια πιστευετε οτι ειναι καλυτερη λυση σε αυτα τα λεφτα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...