Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω να μην προκαλέσω αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών, αλλά δεν πρόλαβαν

να εκτοξευθούν οι τιμές των σκληρών δίσκων λόγω των πλημμυρών στην Ασία, και

παρατηρώ ξαφνικά δεκάδες αγγελίες για δίσκους στο forum, κυρίως φαντάζομαι

για να εκμεταλλευτούν την αρνητική συγκυρία και να αισχροκερδίσουν, ενάντια

βέβαια σε όσους δεν έχουν τις γνώσεις. Γιατί αυτοί που τις έχουν, αμφιβάλλω

αν θα πέσουν στην "παγίδα". Μονίμως δηλαδή εμείς οι Ελληνάρες κοιτάμε να

εκμεταλλευτούμε καταστάσεις και να αισχροκερδίσουμε. Πραγματικά στεναχωριέμαι

για το γεγονός οτι δεν υπάρχει πλέον ανθρωπιά και ο καθένας κοιτάει την

πάρτη του. Αν δεν αλλάξει με κάποιο τρόπο αυτό, μια ζωή κακομοίρηδες και ο

περίγελος της Ευρώπης και όλου του κόσμου θα είμαστε. Παρακαλώ μην το κάνουμε

σαπουνόπερα το θέμα, απλά το βρήκα ντροπιαστικό να βλέπω τόσες αγγελίες για

δίσκους και έπρεπε να πώ τον πόνο μου...Αν κάπου κάνω λάθος, σέβομαι απόλυτα

διαφορετικές απόψεις απο τις δικές μου.

Δημοσ.

αυτο δε λεγεται αισχροκερδια!

ευκαιρια για να τα τσεποσουν ειναι.

μπορω να σου αναφερω αλλες απειρες περιπτωσεις οπου βαση της λογικης σου ολα ειναι αισχροκερδια.... αλλα δεν ειναι.

1) χρηματιστήριο : πουλαει ο αλλος τις μετοχες του οταν εχουν περισσοτερη αξια απο αυτη που τις αγορασε.

κερδιζει παραπανω. που ειναι η αισχροκερδια?

2) οικοπεδο : το αγορασε σημερα καποσα λεφτα οταν δεν υπηρχε ψυχη εκει γυρω, και αυριο που γινεται χαμος απο μαγαζια και κοσμο, το πουλαει +300%

που ειναι η αισχροκερδια?

3) νοικι : οταν εχει ενα μαγαζι σε ενα στενακι το νοικιαζεις πχ 100ευρω. οταν ενα ιδιο μαγαζι (τετραγωνικα) το εχεις σε κεντρικη λεωφορο, το νοικιαζεις 400 ευρω. που ειναι η αισχροκερδια?

4) επεξεργαστης - cpu : μετα απο χρονια, αν εχεις cpu 10mhz και πας να το πουλησεις σαν αντικα, θα ζητησεις καποια λεφτα.

φανταζεσαι να ερθω και να σου πω οτι ειναι αισχροκερδια αυτο που κανεις γιατι σημερα μπορω να αγορασω με πιο λιγα λεφτα cpu πολλων ghz?

ακυρο εντελως....

και αλλα πολλα...

αισχροκερδια σημαινει να πουλας κατι πολυυυυ πιο ακριβα απο τη πραγματικη του τιμη.

αν καποιος πουλησει ενα δισκο 1tb, με 1000 ευρω τοτε ΝΑΙ, ειναι αισχροκερδία.

αν το πουλησει περιπου στη τιμη που υπαρχει στην αγορα, τοτε ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Εάν υπάρχει ζήτηση δεν βλέπω το πρόβλημα στο να ζητά κάποιος περισσότερα. Ακόμη και αν έχει αγοράσει φτηνά.

Αν κάποιος έχει αγοράσει φτηνά μετοχές πρέπει να τις πουλήσει και φτηνά;

Δημοσ.

Ελπίζω να μην προκαλέσω αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών, αλλά δεν πρόλαβαν

να εκτοξευθούν οι τιμές των σκληρών δίσκων λόγω των πλημμυρών στην Ασία, και

παρατηρώ ξαφνικά δεκάδες αγγελίες για δίσκους στο forum, κυρίως φαντάζομαι

για να εκμεταλλευτούν την αρνητική συγκυρία και να αισχροκερδίσουν, ενάντια

βέβαια σε όσους δεν έχουν τις γνώσεις. Γιατί αυτοί που τις έχουν, αμφιβάλλω

αν θα πέσουν στην "παγίδα". Μονίμως δηλαδή εμείς οι Ελληνάρες κοιτάμε να

εκμεταλλευτούμε καταστάσεις και να αισχροκερδίσουμε. Πραγματικά στεναχωριέμαι

για το γεγονός οτι δεν υπάρχει πλέον ανθρωπιά και ο καθένας κοιτάει την

πάρτη του. Αν δεν αλλάξει με κάποιο τρόπο αυτό, μια ζωή κακομοίρηδες και ο

περίγελος της Ευρώπης και όλου του κόσμου θα είμαστε. Παρακαλώ μην το κάνουμε

σαπουνόπερα το θέμα, απλά το βρήκα ντροπιαστικό να βλέπω τόσες αγγελίες για

δίσκους και έπρεπε να πώ τον πόνο μου...Αν κάπου κάνω λάθος, σέβομαι απόλυτα

διαφορετικές απόψεις απο τις δικές μου.

Φίλε μου έτσι είναι η αγορά. Αφού τα μαγαζιά πλέων πουλάνε έναν δίσκο 100 ευρώ πχ γιατί να μην τον βάλω εγώ αγγελία 60ευρω αν δεν τον έχω τρομερή ανάγκη και να πάρω κάτι άλλο. Δηλαδή αν εσύ που έχεις ένα σπίτι τώρα που κάνει 50.000€ άσχετος αν το αγόρασες με 10.000€ θα το δώσεις 10.000€ σήμερα; Απλά όποιος έχει κάτι για πούλημα θα το δώσει όταν τον συμφέρει και ανάλογα την τιμή που κάνει από τα καταστήματα, δεν μου κάνει εντύπωση αυτό.

Σε αυτή την περίπτωση απλά κάνουμε υπομονή μέχρι να πέσουν πάλι οι τιμές. Τα μαγαζιά όμως που είχανε στοκ και ξαφνικά διπλασίασαν τις τιμές ενώ είχαν αγοράσει με τις παλιές δεν σε πείραξαν;

Δημοσ.

ναι αλλα αυτοι που πουλανε σημερα μη βγουν αυριο μεθαυριο, και μου πουν οτι οι εταιριες κανουν tricks διαθεσης τεχνολογιας με το σταγονομετρο και αλλα πολλα για να αγοραζεις εσυ και τους κραζεις. βρηκαν τροπο να πουλανε και το κανουν χαζοι ειναι να μη το κανουν θα σου πω? Τεσπα για να βγαλουν καποιοι ενα 10-20 ευρω, χτυπάν καποιον που μπορει να του καηκε ο σκληρος, και επειδη προφανώς δεν του περισσεύουν, παει για μεταχειρισμένα και εχει αυτην την αντιμετώπιση απο ατομα που μπορει να τα ειχε βοηθησει σε κατι εδω μεσα, και τοτε του λεγαν ευχαριστω.

Δημοσ.

Στο σκεπτικό μου αυτό περιλαμβάνω αυτούς που έχουν αγοράσει ένα δίσκο πολύ φθηνά (πρίν την αύξηση) και φυσικά και

τα μαγαζιά που έίχαν stock και τώρα πουλάνε με καπέλο. Εντάξει, ο όρος αισχροκέρδεια δεν ήταν ίσως ο κατάλληλος,

αλλά και πάλι εδώ μιλάμε κυρίως για μεταξύ μας. Δεν είμαστε μαγαζί, δεν είμαστε χρηματιστήριο, είμαστε μια κοινωνία,

που θα έπρεπε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, ειδικά τώρα στα δύσκολα. Το βλέπω σαν κοινωνικό φαινόμενο,

έχει χαθεί πλέον η συνοχή, γιαυτό και μας χειραγωγούν όπως θέλουν. Δεν το μεταφράζω με οικονομικούς όρους που σίγουρα

δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Όπως και να χει, ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

Δημοσ.

Εάν υπάρχει ζήτηση δεν βλέπω το πρόβλημα στο να ζητά κάποιος περισσότερα. Ακόμη και αν έχει αγοράσει φτηνά.

αυτό ακριβώς είναι η αισχροκέρδεια. Παράγω/εμπορεύομαι κάτι που κοστίζει 5, θέλω και ένα κέρδος και έξοδα και μεταφορές και μπλα μπλα, πουλάω 10. Αλλά επειδή ανακαλύπτω ότι το προϊόν μου έχει ζήτηση ή έλλειψη από την αγορά ή κάτι τέτοιο, το πουλάω 15, 20, 30...

Δημοσ.

αυτο δε λεγεται αισχροκερδια!

ευκαιρια για να τα τσεποσουν ειναι.

μπορω να σου αναφερω αλλες απειρες περιπτωσεις οπου βαση της λογικης σου ολα ειναι αισχροκερδια.... αλλα δεν ειναι.

1) χρηματιστήριο : πουλαει ο αλλος τις μετοχες του οταν εχουν περισσοτερη αξια απο αυτη που τις αγορασε.

κερδιζει παραπανω. που ειναι η αισχροκερδια?

οχι

αυτο δεν ειναι αισχροκερδια

Δημοσ.

Ναι είναι αισχροκέρδια.

Εφόσον όμως δεν μιλάμε για είδος ανάγκης αλλά για σκληρούς δίσκους ας μην το κάνουμε θέμα. Πολύ απλά δεν αγοράζεις και περιμένεις λίγους μήνες :-)

Δημοσ.

Ναι είναι αισχροκέρδια.

Εφόσον όμως δεν μιλάμε για είδος ανάγκης αλλά για σκληρούς δίσκους ας μην το κάνουμε θέμα. Πολύ απλά δεν αγοράζεις και περιμένεις λίγους μήνες :-)

σοβαρα?

αν ειχα αγορασει περσι ενα δισκο 100 ευρω,μετα επεσε στα 60,και τωρα βαλω να τον πουλησω 90 ειναι αισχροκερδια?

Δημοσ.

Το βλέπω σαν κοινωνικό φαινόμενο,

έχει χαθεί πλέον η συνοχή, γιαυτό και μας χειραγωγούν όπως θέλουν. Δεν το μεταφράζω με οικονομικούς όρους που σίγουρα

δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Όπως και να χει, ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

Σαν κοινωνικο φαινομενο δεν θα στην 'πει' μονο ο πωλητης αλλα πιθανοτατα και ο πιθανος αγοραστης .Οποτε μην πολυασχολιεσαι , με ρεγουλα.Ας αφησουμε το κοσμο να χαρει , ειτε ψωνιζει φθηνα , ειτε πανακριβα :D

είμαστε μια κοινωνία,

που θα έπρεπε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, ειδικά τώρα στα δύσκολα.

:mrgreen:

Δημοσ.

αυτό ακριβώς είναι η αισχροκέρδεια. Παράγω/εμπορεύομαι κάτι που κοστίζει 5, θέλω και ένα κέρδος και έξοδα και μεταφορές και μπλα μπλα, πουλάω 10. Αλλά επειδή ανακαλύπτω ότι το προϊόν μου έχει ζήτηση ή έλλειψη από την αγορά ή κάτι τέτοιο, το πουλάω 15, 20, 30...

Μα τώρα η πραγματική αξία του προϊόντος έχει ανέβει. Για να πουλήσω κάτι σαν ιδιώτης το πρώτο πράγμα που κοιτώ είναι πόσο έχει καινούριο στο κατάστημα.

Εγώ μπορεί να έκανα μια παραγγελία 10 δίσκων και να μου έδωσαν και έναν δώρο. Αυτόν τον έναν πρέπει να τον δώσω δωρεάν;

Δημοσ.

σοβαρα?

αν ειχα αγορασει περσι ενα δισκο 100 ευρω,μετα επεσε στα 60,και τωρα βαλω να τον πουλησω 90 ειναι αισχροκερδια?

οχι αν τον πουλας 120 επειδη εχει παει προσωρινα 140 λογο της καταστασης τοτε ειναι αισχροκερδια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...