Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Εγώ μάλλον χρειάζομαι κάποιον σπεσιαλίστα..

Αποφάσισα να εξυγχρονίσω πριν 2 μήνες τον υπολογιστή μου και αγόρασα από το e-gate.gr τη μητρική Asrock 880GMH/U3S3 ( http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/asrock-880gmh-u3s3-am3.html ), τον επεξεργαστή AMD FX 6100 ( http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/cpu/amd-fx-6100-x6-3.3ghz-black-edition-fd6100wmgusb.html ) και μία Ram Kingston DDR3 1600Mhz(http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/rams/kingston-hyperx-blu-4gb-ddr3-1600mhz-khx1600c9d3b1-4g.html ) .

Και από εκεί ξεκινάει το δράμα. Οταν τα πρωτοσύνδεσα, ενώ δουλευαν τα ανεμιστηράκια, η οθόνη δεν έδειχνε τιποτα και τα 2 DVD players δε δουλευαν καθόλου. Αγόρασα καινουριο τροφοδοτικο 680Watt(real power 480)αλλα τιποτα. Επικοινώνισα μαζί τους 2 φορες και τελικα μου είπαν πως η συγκεκριμένη μητρική είναι συμβατη με τους νεους επεξεργαστες ΑMD ΕΦ' ΌΣΟΝ αλλα χρειαζεται BIOS update.

Για να μη μακρυγορώ,μετα απο μια εβδομαδα(την έστειλαν στην Ελληνική αντιπροσωπεια της Asrock γιατι με την πρωτη προσπαθεια update απο τους τεχνικούς,χαλασε) που την παρέλαβα και αφου ελεγξαν και τον επεξεργαστη και τη RAM(μάλλον) μου είπαν πως δουλεύει τέλεια.

Δυστυχως όμως σε ανυποπτο χρόνο η οθονη μαυρίζει(ή γίνεται κόκκινη ή μπλε με διαφανείς κάθετες γραμμές) και το πληκτρολόγιο κολλάει. Έλεγξα θερμοκρασίες, έκανα format το σκληρό, άλλαξα θέσεις στη RAM, εγκατεστησα όλα τα τελευταία updates της μητρικής αλλά τίποτα. :-(

Επέστρεψα τη μητρική και μου έφεραν καινουρια(ευτυχως σε 1 μερα) αλλα το πρόβλημα δε λυθηκε. Και δεν έχω ούτε διάθεση, ούτε αλλο χρόνο ούτε άλλα χρήματα για πεταμα καθ'ότι μενω έξω από την Αθήνα και χρειάζομαι 20 ευρω βενζίνα για καθε επίσκεψη στο e-gate και μέχρι στιγμής έχω πάει 4 φορες..

Σήμερα το πρωί που τον άνοιξα,το μισό φόντο της οθόνης ήταν γκρι και το διαχωριστικό του με την εικόνα ηταν μια πολύχρωμη οριζόντια γραμμή. Επίσης κολλαει κατευθείαν όταν πατάω "εγκατάσταση ενημερώσεων" τou Windows update(αλλα και όταν πάτησα να μη γίνονται ποτέ ενημερώσεις,πάλι κόλλησε).

Καμιά ιδέα???

Δημοσ.

ΠΟια καρτα γραφικων εχεις επανω και ποιο τροφοδοτικο?

Καλα σου ειπαν για το bios update παντως.

Ελεγξε και απο πισω το καλωδιο της οθονης σου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απαντηση

Χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη καρτα γραφικών της μητρικης.

Αυτό το τροφοδοτικο εχω - =685W"]Link

Ναι-με το bios update δουλεψε αλλα και παλι δυσλειτουργει.

Τα καλωδια αποκλειεται να εχουν προβλημα.

μηπως χρειαζεται διπλή Ram? Γιατι τώρα που βλέπω το βιβλιο οδηγιών της μητρικης, χωρίζει τις θέσεις της Ram σε δύο διπλά "κομμάτια" και γραφει "2x240 pin DDR3 DIMM Slots". Αν και στις πληροφοριες λέει πως για να χρησιμοποιήσεις 2 θέσεις για μια double Ram πρεπει να κανεις καποια ειδικη εγκατασταση

Δημοσ.

Μαλιστα.το τροφοδοτικο ειναι απαραδεκτο αλλα δεν θα επρεπε να εχει προβλημα.ισως ειναι καμια ρυθμιση μεσα απο το bios.δοκιμαζεις και βλεπεις.απο το ιντερνετ μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.

Δημοσ.

Μαλιστα.το τροφοδοτικο ειναι απαραδεκτο αλλα δεν θα επρεπε να εχει προβλημα.ισως ειναι καμια ρυθμιση μεσα απο το bios.δοκιμαζεις και βλεπεις.απο το ιντερνετ μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.

Γιατι ειναι απαραδεκτο?? είχα ενα 350W αλλα επειδη έχει μικρή ισχύ το εστειλα..

Δημοσ.

Γιατι ειναι απαραδεκτο?? είχα ενα 350W αλλα επειδη έχει μικρή ισχύ το εστειλα..

δεν παιζουν ρολο τα watt... κυριως μετραει η ποιοτητα και τα volt στην 12αρα.. αυτο που εχεις ζητημα να βγαζει πανω 300 πραγματικα watt...

Δημοσ.

δεν παιζουν ρολο τα watt... κυριως μετραει η ποιοτητα και τα volt στην 12αρα.. αυτο που εχεις ζητημα να βγαζει πανω 300 πραγματικα watt...

Δεν ξερω.. το ξερω οτι δε μπορει να συγκριθει με αυτα των 100 ευρω αλλα απο τη στιγμη που γραφει real power 480, το πιστευω. Ειναι γεγονος πως ό,τι γραφει το καθε προϊόν, αυτο προσφερει(οπως ηλ. σκουπες, κουζινες κλπ). Και εκτος αυτου, συνεχως με κανονικη ταση λειτουργει, δε δουλευει στο φουλ. Anyways, θα επικοινωνησω με την Asrock να μου πει αν ειναι συμβατη η Ram γιατι μαλλον εκει ειναι το προβλημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απαντηση

Χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη καρτα γραφικών της μητρικης.

Αυτό το τροφοδοτικο εχω - =685W"]Link

Ναι-με το bios update δουλεψε αλλα και παλι δυσλειτουργει.

Τα καλωδια αποκλειεται να εχουν προβλημα.

μηπως χρειαζεται διπλή Ram? Γιατι τώρα που βλέπω το βιβλιο οδηγιών της μητρικης, χωρίζει τις θέσεις της Ram σε δύο διπλά "κομμάτια" και γραφει "2x240 pin DDR3 DIMM Slots". Αν και στις πληροφοριες λέει πως για να χρησιμοποιήσεις 2 θέσεις για μια double Ram πρεπει να κανεις καποια ειδικη εγκατασταση

Το πρόβλημα που αναφέρεις παραπέμπει σε 2 αίτια:

• Είτε υπάρχει πρόβλημα στις μνήμες με το πιθανότερο είναι να παρουσιάζουν κάποια ασυμβατότητα με την μητρική. (Τις έλεγξαν μαζί με την μητρική σου μετά το BIOS Update?)
  • Είτε υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης στο κουτί σου.

Δημοσ.

Τους drivers της μητρικής τους έλεγξες αν ειναι ενημερωμένοι? Τρέξε memtest για να δεις άμα φταίνε οι ram. Αστο κανένα 5ωρο να το τρέξει και θα βεβαιωθείς οτι φταίνε ή δεν φταίνε οι ραμ! Τώρα να υπερθερμάνθηκε μέσα στον χειμώνα λίγο κουλό μου φαίνεται. Θα έσβηνε ο υπολογιστής άμα ζεσταίνονταν ο επεξεργαστής. Ή άμα ζεσταίνονταν η μητρική θα κόλλαγε ο υπολογιστής...δεν θα έδειχνε πράσινους και κόκκινους και μπλε κοκους λες και είναι το σκιπ.......Κοίτα για νέους drivers μητρικής γιατί μια 5770 που είχα μου έκανε κάτι τέτοια περίεργα, φταίγανε οι drivers......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...