Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδες σας ειπα οτι δεν τρωω πατατακια ή δεν πινω γαλα..

 

Ξερω οτι απο αυτα που ακους να πιστευεις τα μισα..

 

Δεν ειπα οτι αυτο γινεται σε ολες τις βιομηχανιες..

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πάντως τα σοκολατούχα είναι γνωστό ότι είναι απούλητα γάλατα που τα ντύνουν με σοκολάτα για να αποκτήσουν άρωμα..

 

Και βέβαια τα γλυκά με σοκολάτα συνήθως έχουν υλικά που περρίσεψαν από άσπρα γλυκά ή δεν πουλήθηκαν..

 

Όλα αυτά βέβαια με εξαιρέσεις ανάλογα το μαγαζί έτσι ;

 

Αλλά δεν είναι κι επιστημονική φαντασία κάποια πράγματα , απλή λογική είναι ..

Δημοσ.

εμενα ο θειος μου ειναι κομαντο και εχει δει εξωγηινους.

 

Εμένα οι φίλοι μου είναι κραυγές στη σιωπή.

Δημοσ.

Τα πατάκια κόβονται. Ο αυνανισμός όχι :rolleyes:

 

Το άρθρο θυμίζει κάτι ufa απο εδω μέσα που ποστάραν για genepets etc. Ποιο παλία για τα mcdonals/kfc με τα alien-beef/κοτόπουλα....

 

Σαν γκόμενες δημοτικού κάνετε ορισμένοι "....2 φίλοι πήγαν σε αυτό το εγκαταλελειμμένο σπίτι και είδαν βρηκόλακες..." :-D

Δημοσ.

πάντως τα σοκολατούχα είναι γνωστό ότι είναι απούλητα γάλατα που τα ντύνουν με σοκολάτα για να αποκτήσουν άρωμα..

 

Και βέβαια τα γλυκά με σοκολάτα συνήθως έχουν υλικά που περρίσεψαν από άσπρα γλυκά ή δεν πουλήθηκαν..

 

Όλα αυτά βέβαια με εξαιρέσεις ανάλογα το μαγαζί έτσι ;

 

Αλλά δεν είναι κι επιστημονική φαντασία κάποια πράγματα , απλή λογική είναι ..

 

 

Υπάρχει κάτι που λέγεται τυποποίηση.

 

 

Αυτό το "κάτι" είναι υπεύθυνο για την διατήρηση ενός ελαχίστου όριου στην ποιότητα.

 

 

Έτσι, πιο πολύ θα εμπιστευθώ το σοκολατούχο γάλα της ΕΒΓΑ, ΕΜΠΑ κτλ παρά το σοκολατούχο γάλα της κυρά τέτοιας από "σπιτικό" γάλα, που δεν ξέρω ούτε σε πόσους βαθμούς το έβρασε, ούτε πόσο καλά πλένει τα κατσαρολικά της, ούτε τίποτα.

 

Πιο πολύ θα εμπιστευθώ τις σκόνες με τις οποίες φτιάχνουν τα γλυκά παρά τον x, ψ, z ζαχαροπλάστη που δεν βάζει σκόνες και δεν ξέρω τα αυγά του πόσο καιρό τα είχε, πού τα είχε αποθηκεύσει κτλ.

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι που λέγεται τυποποίηση.

 

 

Αυτό το "κάτι" είναι υπεύθυνο για την διατήρηση ενός ελαχίστου όριου στην ποιότητα.

 

 

Έτσι, πιο πολύ θα εμπιστευθώ το σοκολατούχο γάλα της ΕΒΓΑ, ΕΜΠΑ κτλ παρά το σοκολατούχο γάλα της κυρά τέτοιας από "σπιτικό" γάλα, που δεν ξέρω ούτε σε πόσους βαθμούς το έβρασε, ούτε πόσο καλά πλένει τα κατσαρολικά της, ούτε τίποτα.

 

Πιο πολύ θα εμπιστευθώ τις σκόνες με τις οποίες φτιάχνουν τα γλυκά παρά τον x, ψ, z ζαχαροπλάστη που δεν βάζει σκόνες και δεν ξέρω τα αυγά του πόσο καιρό τα είχε, πού τα είχε αποθηκεύσει κτλ.

 

ναι, συμφωνώ γενικά..

 

Δουλεύοντας σε flocafe πριν πολλά χρόνια, και βλέποντας την ποιότητα των υλικών και τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές συντήρησης (οτιδήποτε έληγε το τρώγαμε ή πετιόταν ασυζητητί, και οι λήξεις ήταν εξαιρετικά μικρές για κατεψυγμένα) ,

έπαψα να ψαρώνω με το "φρέσκο" γλυκό και προτιμούσα τα κατεψυγμένα black forest του φλόκα από τα "ολόφρεσκα" κάποιου μικρού ζαχαροπλαστείου.

 

Βέβαια η τυποποίηση δεν είναι πανάκεια, έτσι ;

 

Κοντά στο σπίτι μου υπήρχε ένα παλιομοδίτικο ζαχαροπλαστείο με ντεκόρ δεκαετίας 70 , το οποίο έφτιαχνε μακρά τα καλύτερα 'σου' στα Νότια προάστεια. Δεν ήταν τυποποιημένα αλλά ξεφτυλίζουν οποιοδήποτε σούπερ ντούπερ ζαχαροπλαστείο - μάρκετ κλπ. Και με κρέμα , όχι με οδοντόκρεμα με 40 έψιλον.

 

Επίσης, σίγουρα είναι πολύ καλύτερο το γάλα που θα πάρεις από παραγωγό και θα το βράσεις μόνος σου (ως γνωστόν το γάλα βράζει κάπου στους 100 βαθμούς και δεν είναι θέμα επιλογής, ενώ η παστερίωση δεν έχει καμία σχέση με βράσιμο) από οποιοδήποτε βιομηχανοποιημένο ξέπλυμα, και φυσικά καμία σχέση τα θρεπτικά συστατικά του ενός με του άλλου .

Και η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο, γιατί φυσικά δεν μπορούν να σου πουν ότι στο 1 λίτρο γάλα εμείς βγάζουμε 10 λίτρα "τυποποιημένο", αλλά στο πασάρουμε για πιο υγιεινό (λιγότερα λιπαρά) μαλάκα καταναλωτή..:devil:

 

 

 

Επίσης τυποποιημένο είναι το Όλυμπος , τυποποιημένα είναι και τα ασπρόνερα των υπολοίπων , καμία σχέση όμως το ένα με το άλλο ...

 

Τα ελάχιστα στάνταρντς της τυποποίησης πολλές φορές (και σε μπουρδέλα όπως το Ελλαδιστάν), είναι τόσο χαμηλά όσο χρειάζεται για να μη σε πιάσει κόψιμο ..:mad:

Αυτό δεν σημαίνει και ποιότητα.

Δημοσ.

Σχετική απάντηση της vivartia, ομίλου στον οποίο ανήκει η Δέλτα:

 

 

Τί σημαίνουν οι αριθμοί στη συσκευασία γάλακτος

 

Εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια αλληλογραφία σχετικά με τη διαδικασία παστερίωσης του γάλακτος, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε έναν αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μέρος χάρτινης συσκευασίας.

 

Θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή και αποτελούν ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος. Για την ορθή και έγκυρη ενημέρωσή σας παραθέτουμε την επίσημη απάντηση της εταιρείας μας που εξηγεί το θέμα των αριθμών στη βάση της συσκευασίας του γάλακτος αλλά και της απόσυρσης ληγμένων προϊόντων.

 

Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων γάλακτος είναι ο αριθμός του γεμιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις εταιρείες.

 

Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα και παστεριώνεται στα 2 εργοστάσια μας στον Ταύρο Αττικής και στην Σίνδο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν διατεθεί στα καταστήματα. Κάθε συσκευασία φέρει πάνω της τον αριθμό ταυτότητας ο οποίος μας επιτρέπει να γνωρίζουμε μέχρι και την φάρμα παραγωγής του γάλακτος που περιέχεται.

 

Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα καταστήματα, και αφού υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία, σε ειδικές εγκαταστάσεις στη Λαμία, διατίθεται σαν ζωοτροφή στους χειροτρόφους.

 

Η ποιότητα των προϊόντων μας και η ασφάλεια των ανθρώπων που καθημερινά τα επιλέγουν είναι άμεσο μέλημά μας και καθοδηγεί κάθε μας δράση. Έχει ιδιαίτερη σημασία για μας ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επιστροφές, προστατεύοντας τον καταναλωτή από χρήση προϊόντων που έχουν λήξει.

 

Στηριζόμαστε και στη δική σας βοήθεια για να σταματήσουμε τις ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος.

 

http://www.vivartia.com/tetra/

 

 

lol, η όλη ιστορία μου θύμισε μια φάρσα των yes men:

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZP_nNemsNT8

Δημοσ.

τα τελευταια χρονια παντα κοιταω το πατο πριν αγορασω γαλα. Εχω παρατηρησει οτι καποια

συγκεκριμενα γαλατα ηταν σχεδον παντα 5αρια :mad: . Eπειδη αρκετοι την σακουλευτικαν πλεον οι εταιριες

αρχισαν να αλλαζουν το τροπο που εμφανιζονται αυτα τα νουμερα. Δηλαδη παλια εβλεπα να εχουν το

νουμερο (1 εως 5), μετα το αλλαξαν και βαζαν τα υπολοιπα νουμερα πλην του αριθμου αυτου,

(πχ. 1345 οποτε το νουμερο ηταν το 2) και τωρα τελευταια καποιες βαζουν τα ν που δεν φαινονται καν.

Μην ακουω χαζα πως ειναι ο αριθμος της μηχανης..., ολες οι γαλακτοβιομηχανιες απο 5 μηχανες

εχουν πια ? Διοτι το νουμερο ειναι παντα απο το 1 εως το 5.

Δημοσ.

τα τελευταια χρονια παντα κοιταω το πατο πριν αγορασω γαλα. Εχω παρατηρησει οτι καποια

συγκεκριμενα γαλατα ηταν σχεδον παντα 5αρια :mad: . Eπειδη αρκετοι την σακουλευτικαν πλεον οι εταιριες

αρχισαν να αλλαζουν το τροπο που εμφανιζονται αυτα τα νουμερα. Δηλαδη παλια εβλεπα να εχουν το

νουμερο (1 εως 5), μετα το αλλαξαν και βαζαν τα υπολοιπα νουμερα πλην του αριθμου αυτου,

(πχ. 1345 οποτε το νουμερο ηταν το 2) και τωρα τελευταια καποιες βαζουν τα ν που δεν φαινονται καν.

Μην ακουω χαζα πως ειναι ο αριθμος της μηχανης..., ολες οι γαλακτοβιομηχανιες απο 5 μηχανες

εχουν πια ? Διοτι το νουμερο ειναι παντα απο το 1 εως το 5.

 

Πες μου ενα λογο που μια τετοια βιομηχανια θα εγραφε ετσι στο χυμα αυτο το νουμερο στη συσκευασια. (δεν μπορουσε δηλαδη να εχει το 5232976745 και η βιομηχανια να ξερει οτι το 4ο ψηφιο ειναι αυτο που θελει, αλλα εκει ειναι ολοι τους χαζοι, το εγραψαν φατσα φορα, διοτι εμεις ειμαστε ελληνες και δε μας ξεφευγουν κατι τετοια).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...