saranda Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπερα παιδια, ψαχνω να βρω ενα μετριτη, που να μετραει ποσα μετρα ειμαι πανω απο την σταθμη της θαλασσας. Εχετε καποιο λινκ απο καταστημα?
andreapaog328 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 το πρώτο που πέτυχα ή αυτά αν και νομίζω και με ενα καλό GPS μπορείς να κανεις δουλεια...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 το πρώτο που πέτυχα ή αυτά αν και νομίζω και με ενα καλό GPS μπορείς να κανεις δουλεια... Τα GPS μην τα εμπιστεύεστε γιατί εμφανίζουν το υψόμετρο κατά προσέγγιση και με μεγάλη απόκλιση.
krot Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Τα GPS μην τα εμπιστεύεστε γιατί εμφανίζουν το υψόμετρο κατά προσέγγιση και με μεγάλη απόκλιση. Τα GPS όπως και το Google Earth υπολογίζουν το υψόμετρο βε βάση την απόσταση από το κέντρο της γης (δηλ. δεν λαμβάνουν υπ'οψην το τοπικό βαρυτικό πεδίο.) Γι' αυτό έχουν μία απόκλιση από το πραγματικό υψόμετρο (= απόσταση από την επιφάνεια της θάλασσας)
spacecake1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Τα GPS όπως και το Google Earth υπολογίζουν το υψόμετρο βε βάση την απόσταση από το κέντρο της γης (δηλ. δεν λαμβάνουν υπ'οψην το τοπικό βαρυτικό πεδίο.) Γι' αυτό έχουν μία απόκλιση από το πραγματικό υψόμετρο (= απόσταση από την επιφάνεια της θάλασσας) Το λέω με επιφύλαξη αλλά έχω την αίσθηση ότι το GPS έχει σχετικά ομοιόμορφο σφάλμα σε σχέση με τις διαστάσεις (κατ' ακρίβεια δεν βλέπω τον λόγο να έχει μεγαλύτερη απόκλιση στο ύψος από οτι στην θέση σου στον X Υ) όποτε μπορεί κανείς να πεί ότι είναι αρκετά ακριβές. Τώρα αυτό που λέει ο φίλος από πάνω ισχύει (ως προς το τι υπολογίζει ο αλγόριθμος) αλλά είναι πολύ εύκολο να μπορείς να το διορθώσεις με βάση την πληροφορία για την θέση σου στον ΧΥ. Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί ένα αλτίμετρο να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια μια και η βαρομετρική πίεση μεταβάλεται και άρα δεν μπορεί να αποτελέσει την βάση για να εκτιμήσουμε το ύψος σε σχέση με την θάλασσα.Αν κάποιος ξέρει ας μας διαφωτίσει! ΥΓ. τώρα που το σκέφτομαί ακόμη και η έννοια του υφομέτρου από την θάλασσα είναι υποκειμενική μια και αυτό δεν είναι ίδιο σε όλο τον πλανήτη!
insomniaK Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Υπάρχει σημείο αναφοράς που διαφέρει από χώρα σε χώρα και από εφαρμογή σε εφαρμογή. Πια τα gps αποκαλούνται differential gps κι αυτό επειδή χρησιμοποιούν το σήμα απο πολλαπλούς δορυφόρους αλλά κι επιγειους σταθμούς επομένως οι διαφορές από το "πραματικό" υψόμετρο είναι πολύ πολύ μικρές.
LongTom Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Περίεργο εγώ μέχρι τώρα πίστευα ότι το πολιτικό gps έχει κατ'ελάχιστο περιθώριο λάθους +-10μ στο υψόμετρο(να μην πάρουμε τα επαγγελματικά/στρατιωτικά που φτάνουν σε <20cm). Καλύτερο από ότι πολλά βαρομετρικά αλτίμετρα(ιδίως σε θερμοκρασιακά/υψομετρικά μέγιστα/ελάχιστα). @OP To καλύτερο είναι να πάρεις ένα υβριδικό(gps με βαρομετρικό) για να έχεις την καλύτερη δυνατή ακρίβεια ανεξαρτήτως συνθηκών.
insomniaK Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Πια είναι αρκετά εύκολο να έχεις αποκλίσεις μερικών εκατοστών με συσκευές της αγοράς. Οκ, οι entry συσκευές του χεριού είναι λίγο για τον πούτσο, αλλά από μέσης κατηγορίας και πάνω που μπορείς να έχεις πρόσβαση στο δέκτη σου που είναι και πομπός πια, η ακρίβεια ανεβαίνει σε επίπεδα εκατοστών.
grdimis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπερα παιδια, ψαχνω να βρω ενα μετριτη, που να μετραει ποσα μετρα ειμαι πανω απο την σταθμη της θαλασσας. Εχετε καποιο λινκ απο καταστημα? Πάρε ένα tissot t touch expert
opera Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 για τα αλτίμετρα να γνωρίζεται πως κάθε φορά που ξεκινάτε για κάπου πρέπει να το ρυθμίζεται σε κάποιο σημείο με γνωστό υψόμετρο γιατί επηρεάζονται από τις βαρομετρικές πιέσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα