_chris_ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Για να μη τα πολυλογώ το θέμα έχει ως εξής: Έχουμε μια πολυκατοικία και στο ισόγειο είναι τοποθετημένο το router (Thomson). στο διαμέρισμα του 3ου βρίσκεται ένα laptop (CompaqPresario). Δυστυχώς το σήμα είναι άθλιο. Πράγμα που σημαίνει ότι πιάνει σε συγκεκριμένα σημεία και μέχρι 2 γραμμές . άλλες φορές ακόμα και σε αυτά τα σημεία δεν πιάνει τίποτα και άλλες ενώ πιάνει κανονικά μπορεί να αποσυνδεθεί για λίγο και να συνδεθεί αμέσως . Με λίγη τύχη πάντως σερφάρεις με μικροδιακοπές (αρκετά σπαστικό). Θέλω λοιπόν να βελτιώσω τη λήψη με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Σκέφτηκα λοιπόν την αγορά ενός εξωτερικού usb wifi αντάπτορα με κεραία. Επιλογή 1 Επιλογή 2 Επιλογή 3 θεωρητικά το 1 είναι καλύτερο 31dBm/1000mA με κεραία 6 dBi βέβαια τα dBm, dBi μου είναι κινέζικα οπότε αν μπορεί κάποιος ας εξηγήσει τι σημαίνουν και κατά πόσο είναι σημαντική στην πράξη η αύξηση κατά μερικά dBi / dBm. θα δω διαφορές με μια τέτοια συσκευή; Και επίσης αν προσθέσω στα παραπάνω μια καλύτερη κεραία. Αυτή θα έχει νόημα; Όπως είπα αυτή τη στιγμή πιάνω σήμα οριακά. Οπότε με μια καλύτερη κεραία θεωρητικά θα είμαι οκ και ίσως θα έχω κάλυψη σε όλο τον όροφο . Τι λέτε;
SPANK Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δες την πολύ δυνατή και δοκιμασμένη λύση της Alfa αλλα δεν ξέρω αν πάλι θα κάνεις την δουλειά σου με οτι και να πάρεις γιατι 3 ορόφοι οπως καταλαβαίνει ειναι μεγάλο ζήτημα, εδώ υπάρχουν θέματα με το wireless μεσα στο σπίτι με πολλούς τοίχους ποσο μάλλον αν ειναι και όροφοι.
_chris_ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 το θέμα είναι αν όντως αυτά κάνουν δουλειά. αν είναι καλύτερα από τις ενσωματωμένες λύσεις των laptop και κατα πόσο καλύτερα γιατί διαβάζω σε μερικά σχόλια χρηστών ότι έχουν δει σημαντική βελτίωση της λήψης. εξάλλου όπως είπα αυτή τη στιγμή πιάνω οριακά. ε του φούστη... με μια καλύτερη κεραία/συσκευή δε θα βελτιωθεί έστω ελάχιστα το σήμα; μια μικρή βελτίωση θέλω ώστε να μην αποσυνδέεται και ας πιάνει σταθερά 1-2 γραμμές. θεωρητικά υποτίθεται ότι αυτές οι συσκευές παρέχουν 5Χ (; ) κάλυψη σε σχέση με τα απλά Usb. κάποιος αν μπορεί να γράψει λίγα λόγια για το πόσο σημαντικά είναι τα dBi/dBm και πως επηρεάζουν τη λήψη. να μάθουμε και τίποτα τεχνικό
SPANK Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Καλύτερα θα ειναι σίγουρα απο την λύψη του laptop αυτο ειναι το μόνο σίγουρο αλλα δεν ξέρω κατα ποσο θα κάνεις την δουλειά σου επειδή εισαι στον 3ο όροφο, αλλα αφου λες οτι σου πιάνει οριακά με αυτο ισωσ οριακά να σου πιάνει παλι αλλα θα ειναι σταθερό τουλάχιστον. Φυσικά στο λεω με καθε επιφύλαξη δεν μπορω να σου εγυηθώ για τίποτα πάντως εγω μου την εχω την κάρτα της alfa εχει βγάζει γενικά δύσκολες αποστολές
Bspus Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Εκτος απο την καρτα, ισως χρειαστεις και ενα USB repeater cable, σαν αυτο http://www.ipshop.gr/products-category-id-636.html Ωστε να μπορεις να μετακινεις την καρτα εκει που πιανει καλυτερα, αλλα και να την κρατας μακρια απο εκει που καθεσαι, καθως ενδεχεται να ειναι καπως επικινδυνες με τοσο δυνατη εκπομπη. Μην παρεις απλη επεκταση USB. Το πιο πιθανο ειναι να μην δουλεψει καθολου η καρτα με τετοιο
_chris_ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 τελικά αποφάσισα να πάρω αυτή θεωρητικά πρέπει να είναι καλή. και αν της βάλω και καλύτερη κεραία δε νομίζω να έχω πρόβλημα. Υ.Γ μήπως είναι υπερβολική και ψηθούμε (2000mW);
SPANK Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ πάντως σου προτέινω να πάρεις την alfa που ειναι και επώνυμη και 1mw σε σχέση την κινέζικη που ειναι αμφιβόλου προελεύσεως, αλλα το πιο βασικό ειναι οτι ειναι δοκιμασμένη λύση. Οτι και να πάρεις πάντως πες μας πως πάει.
cyber_katsarida Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ πάντως σου προτέινω να πάρεις την alfa που ειναι και επώνυμη και 1mw σε σχέση την κινέζικη που ειναι αμφιβόλου προελεύσεως, αλλα το πιο βασικό ειναι οτι ειναι δοκιμασμένη λύση. Οτι και να πάρεις πάντως πες μας πως πάει. ανέφερες ότι έχεις την alfa. επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ μιας και είμαι σε παρόμοια κατάσταση μπορείς να μας πεις λίγα λόγια γι αυτήν; δηλαδή πόση διαφορά βλέπεις σε σχέση με μια ενσωματωμένη ενός laptop; εκεί που έπιανες μια γραμμή τώρα πάει full ή απλά ανεβαίνει μια; πιάνεις δίκτυα που δεν έπιανες πριν; και αν ναι με πόσες γραμμές; ξέρω παίζουν πολλά ρόλο σε αυτό και μπορεί σε εμένα να λειτουργεί διαφορετικά λόγω πολλών τοίχων απλά θέλω μια εκτίμηση της βελτίωσης που παρέχει. και επειδή σκεφτόμουν να ανοίξω νέο θέμα, ας το γράψω εδώ: η κεραία πόσο σημαντικό ρόλο παίζει; δηλαδή αν μια 6dBi την αλλάξω με μια 9dBi θα καταλάβω διαφορά στην πράξη; θεωρητικά κάθε 3dBi διπλασιάζεται η ένταση αν δεν κάνω λάθος. από 20dBm και πάνω αν δεν κάνω λάθος είναι παράνομο στην ευρώπη. σωστά;
rfc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 ανέφερες ότι έχεις την alfa. επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ μιας και είμαι σε παρόμοια κατάσταση μπορείς να μας πεις λίγα λόγια γι αυτήν; δηλαδή πόση διαφορά βλέπεις σε σχέση με μια ενσωματωμένη ενός laptop; εκεί που έπιανες μια γραμμή τώρα πάει full ή απλά ανεβαίνει μια; πιάνεις δίκτυα που δεν έπιανες πριν; και αν ναι με πόσες γραμμές; ξέρω παίζουν πολλά ρόλο σε αυτό και μπορεί σε εμένα να λειτουργεί διαφορετικά λόγω πολλών τοίχων απλά θέλω μια εκτίμηση της βελτίωσης που παρέχει. και επειδή σκεφτόμουν να ανοίξω νέο θέμα, ας το γράψω εδώ: η κεραία πόσο σημαντικό ρόλο παίζει; πολυ σημαντικο δηλαδή αν μια 6dBi την αλλάξω με μια 9dBi θα καταλάβω διαφορά στην πράξη; ναι θα καταλαβεις θεωρητικά κάθε 3dBi διπλασιάζεται η ένταση αν δεν κάνω λάθος. διπλασιαζεται η ισχυς, η ενταση ανεβαινει κατα 3db από 20dBm και πάνω αν δεν κάνω λάθος είναι παράνομο στην ευρώπη. σωστά; Καποτε ισχυε... δε γνωριζω τωρα
Bspus Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εγω εχω την alfa 1000mw και ειναι οντως καλυτερη απο μια εξωτερικη TP-LINK 422g Ωστοσο, εχοντας αγορασει και μια κεραια 8db (παλι της TPLINK) δεν μπορω να πω οτι βλεπω καμια διαφορα. Για την ακριβεια, εναλλασοντας ολες τις κεραιες (4db της tplink καρτας, 8db της αγοραστης κεραιας και 5 db της alfa) η καθε καρτα συμπεριφερεται με τον ιδιο ακριβως τροπο οποια κεραια και να βαλω. Η alfa πιανει περισσοτερα και αναφερει σε ολα καλο σημα, αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι πλασματικο. Μπορει το χειροτερο να εχει 3 μπαρες αλλα να μην μπορει να πιασει οταν πας να συνδεθεις ενω στην TPlink να εχουν ολα μεχρι 2 μπαρες αλλα τελικα να πιανουν και να πηγαινουν καλα. Αγορασα και μια κινεζικη 2000mw προσφατα για πειραματα, να δω πως συμπεριφερεται και αυτη. Δεν την εχω βαλει ακομα και πρεπει να παρω και το USB repeater να τη βαλω σε αλλο δωματιο γιατι μαλλον ειναι επικινδυνες
cyber_katsarida Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εγω εχω την alfa 1000mw και ειναι οντως καλυτερη απο μια εξωτερικη TP-LINK 422g Αγορασα και μια κινεζικη 2000mw προσφατα για πειραματα, να δω πως συμπεριφερεται και αυτη. Δεν την εχω βαλει ακομα και πρεπει να παρω και το USB repeater να τη βαλω σε αλλο δωματιο γιατι μαλλον ειναι επικινδυνες λογικό αυτό με την alfa. εξάλλου η TP-LINK 422g αναφέρει 20dBm. όσο δηλαδή έχουν όλες οι απλές. το ρούτερ liknsys wag200g που έχω, έχει 18dBm απλά έχει κεραία 2dBi (όπως και όλα τα συνηθισμένα αν δε κάνω λάθος). συμπέρασμα: η TP-LINK 422g απλά έχει μια ελαφρώς καλύτερη κεραία.οπότε τι HIGH-POWER μας λένε; μια συνηθισμένη κάρτα είναι. καλά δε λέω; όσο για την κινέζικη έχω κι εγώ μεγάλη απορία για το πως συμπεριφέρεται. εγώ λέω να πάρω αυτή τη φτινιάρικη Υ.Γ αν υπάρχει λόγος να μη το κάνω βιαστείτε να με εμποδίσετε γιατι μέχρι το βράδυ την παραγγέλνω.
SPANK Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 ανέφερες ότι έχεις την alfa. επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ μιας και είμαι σε παρόμοια κατάσταση μπορείς να μας πεις λίγα λόγια γι αυτήν; δηλαδή πόση διαφορά βλέπεις σε σχέση με μια ενσωματωμένη ενός laptop; εκεί που έπιανες μια γραμμή τώρα πάει full ή απλά ανεβαίνει μια; πιάνεις δίκτυα που δεν έπιανες πριν; και αν ναι με πόσες γραμμές; ξέρω παίζουν πολλά ρόλο σε αυτό και μπορεί σε εμένα να λειτουργεί διαφορετικά λόγω πολλών τοίχων απλά θέλω μια εκτίμηση της βελτίωσης που παρέχει. και επειδή σκεφτόμουν να ανοίξω νέο θέμα, ας το γράψω εδώ: η κεραία πόσο σημαντικό ρόλο παίζει; δηλαδή αν μια 6dBi την αλλάξω με μια 9dBi θα καταλάβω διαφορά στην πράξη; θεωρητικά κάθε 3dBi διπλασιάζεται η ένταση αν δεν κάνω λάθος. από 20dBm και πάνω αν δεν κάνω λάθος είναι παράνομο στην ευρώπη. σωστά; Αυτο που μπορώ να σου πω ειναι οτι σε αρκετές περιπτώσεις που με το wireless του laptop έπιανα 1 με 2 γραμμές με την alfa έπιανα σταθερά 3 στις 4 και το θέμα συγκεκριμένα σε μια περίπτωση που ήμουν στο μαγαζί και έιχε δίκτυο ο δήμος για internet με την alfa έπιανα σταθερά 3 γραμμές. Ξέρω οτι τα 10 με τα 30 euro και ειδικά στις εποχές που είμαστε εχουν σημασία πλέον αλλα αν μπορούσα να τα διαθέσω θα έπερνα την alfa σκεπτόμενος οτι θα την έχω και για το μέλλον και μονο για κατι που θέλω να χρησιμοποιήσω τώρα
rfc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εγω εχω την alfa 1000mw και ειναι οντως καλυτερη απο μια εξωτερικη TP-LINK 422g Ωστοσο, εχοντας αγορασει και μια κεραια 8db (παλι της TPLINK) δεν μπορω να πω οτι βλεπω καμια διαφορα. Για την ακριβεια, εναλλασοντας ολες τις κεραιες (4db της tplink καρτας, 8db της αγοραστης κεραιας και 5 db της alfa) η καθε καρτα συμπεριφερεται με τον ιδιο ακριβως τροπο οποια κεραια και να βαλω. Η alfa πιανει περισσοτερα και αναφερει σε ολα καλο σημα, αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι πλασματικο. Μπορει το χειροτερο να εχει 3 μπαρες αλλα να μην μπορει να πιασει οταν πας να συνδεθεις ενω στην TPlink να εχουν ολα μεχρι 2 μπαρες αλλα τελικα να πιανουν και να πηγαινουν καλα. Αγορασα και μια κινεζικη 2000mw προσφατα για πειραματα, να δω πως συμπεριφερεται και αυτη. Δεν την εχω βαλει ακομα και πρεπει να παρω και το USB repeater να τη βαλω σε αλλο δωματιο γιατι μαλλον ειναι επικινδυνες Βασικα με ενδιαφερει να μου πεις την συνεχεια με αυτα που κανεις... αμα θες και δε βαριεσε κιολας.... ξερεις. Οσων αφορα τα ασυρματα.... χαος παιδια. Η λυση της alfa, airlive linksys σε πιο πολλα απο 100mw (εως 500 ας πουμε) με πραγματικη απολαβη πομπου-εκπομπου και οχι φυσικα κεραιας, ειναι καλες λυσεις σε δυσκολες καταστασεις. Μετα πας και για αλλα, AP, repeaters κ.λ.π. Αν καταφερεις και περασεις καλωδιο με ενα ΑΡ καπου στη μεση και να κανεις μια υποτυπωδη αλλα υπεραρκετη φασματοσκοπηση με ενα λαπτοπ και inssider..... εισαι θεος.
Bspus Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Βασικα με ενδιαφερει να μου πεις την συνεχεια με αυτα που κανεις... αμα θες και δε βαριεσε κιολας.... ξερεις. Μεσα στο Σαββατοκυριακο θα πρεπει να τη δοκιμασω και θα γραψω εντυπωσεις
cyber_katsarida Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 τελικά παρήγγειλα αυτή άντε να δούμε αν λέει τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα