chaos686 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι η (ή μήπως το; ) maven;Από όσα έχω διαβάσει στα αγγλικά δεν έβγαλα άκρη..
defacer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ θα έλεγα "το" γιατί είναι "build automation tool" (οπότε "το εργαλείο"). Βασικά είναι ένα tool που κάνει αντίστοιχη δουλειά με τα παρακάτω (όλο και κάποιο θα ξέρεις): make, ant, jam, msbuild... (the list goes on).
chaos686 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ θα έλεγα "το" γιατί είναι "build automation tool" (οπότε "το εργαλείο"). Βασικά είναι ένα tool που κάνει αντίστοιχη δουλειά με τα παρακάτω (όλο και κάποιο θα ξέρεις): make, ant, jam, msbuild... (the list goes on). Τώρα το έκανες χειρότερο γιατί τελικά κατάλαβα ότι δεν ξέρω τι κάνουν τα build automation tools γενικά..
defacer Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Τώρα το έκανες χειρότερο γιατί τελικά κατάλαβα ότι δεν ξέρω τι κάνουν τα build automation tools γενικά.. Κακό σαν ορισμός αλλά θα σου περάσει το νόημα: Build automation tool είναι αυτό που του λες: κοίτα, έχω το myprogram.cpp, το myclass.cpp και το myclass.h. Το myclass.cpp και το myprogram.cpp κάθε φορά που αλλάζουν θέλω να γίνονται compile (με την τάδε εντολή), γιατί από αυτά προκύπτουν τα αντίστοιχα object files από τα οποία τελικά θέλω να μου φτιάχνεις ένα εκτελέσιμο με την δείνα εντολή. Επίσης, όταν το myclass.h αλλάζει τότε πάλι πρέπει να κάνεις recompile τα .cpp κλπ κλπ. Αφού τα έχεις διατυπώσει κάπως όλα αυτά (π.χ. σε ένα makefile), τρέχεις το αντίστοιχο πρόγραμμα (π.χ. γράφοντας "make") και αυτό καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει βάσει των οδηγιών που έδωσες.
pinball_elf Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Όπως το λέει ο απoπάνω. Αντικατέστησε το make με το mvn και το Makefile με το POM file. Το maven κάνει περισσότερα πράγματα από το make. Διαχειρίζεται και τις εξαρτήσεις από άλλα έργα/βιβλιοθήκες, για τις οποίες φυσικά θα πρέπει να χρησιμοποιείται και πάλι το maven.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα