priest91 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μιας και οι περισσότεροι εδώ είμαστε φοιτητές θα ήθελα να μάθω τις γνώμες σας.. Πηγαίνετε στις συνελεύσεις των σχολών σας; Αν όχι,γιατί; τι σας ενοχλεί; Πιστεύετε οτι έχουν νόημα να γίνονται;
BaLsAmoMenos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εχουν πλακα, ειδικα οταν τσακωνονται. Εμενα μου αρεσουν και δεν με ενοχλουν.
logizagor Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε όταν λένε τα ίδια πράγματα για τόσα χρόνια τα ίδια κομματόσκυλα.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ.
Swimmer21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Οχι, να πας να ψηφισεις να μεινει ανοιχτη η σχολη και να βγει το αποτελεσμα υπερ της καταληψης με 582 εναντι 12 ψηφων.. Η απλα μην πας.. Καποια πραγματα δεν αλλαζουν, και βασικα ο Ελληνας δεν αλλαζει.. ποτε δεν θα γινουμε ενα, ποτε δεν θα κοιταξουμε το γενικο συμφερον.. Παντα θα υπαρχουν τα μιζερα ανθρωπακια που νομιζουν πως ειναι καποιοι επειδη ενταχθηκαν σε ενα συνολο (παραταξη) για πρωτη φορα στη ζωη τους, και θα πηγαινουν πρωι πρωι στη σχολη μονο για να κατεβαζουν τις αφισες των αντιπαλων παραταξεων, ή για να κανουν "φίλους" νεους φοιτητες.. και στο τσακιρ κεφι μπορει και να πετανε στον αερα κανα πρασινο-μπλε-κοκκινο κοτοπουλο, ετσι για το γαμωτο. Και η πλακα ειναι πως ετσι οπως εχουν γινει ολα τα πολιτικα κομματα και δεν υπαρχει ενας αξιολογος πολιτικος.. σου λενε κιολας (οι παραταξεις) πως "εμεις δεν υποστηριζουμε κανενα κομμα και κανουμε τα παντα για τη σχολη", και πολλες φορες για τα ματια του κοσμου βγαζουν και ανακοινωσεις εναντια στα κομματα.. και την ιδια στιγμη σε παιρνουν τηλεφωνο να ψηφισεις πχ η ΔΑΠ,ΠΑΣΠ κλπ και αν ψαξεις στο ιντερνετ το τηλεφωνο που σε πηραν βγαζει κεντρικα της Νεας Δημοκρατιας ή ΠΑΣΟΚ αντιστοιχα.. -.- Εδω μαζευτικαν 20-30 παιδια και πηγανε στο φοιτητικο συλλογο της σχολης μας και ζητησαν να δημιουργησουν μια Παραταξη ανεξαρτητη, ωστε να λαβει μερος στις εκλογες, και ο Προεδρος ο οποιος ηταν του κυριαρχου κομματος της σχολης τους ειπε πως θα πρεπει να εκτυπωσουν 40.000 ψηφοδελτια, και να πληρωσουν κατι παραβολα, και εξοδα εκλογων και κατι π@π@ριες.. φυσικα η παραταξη δεν ελαβε μερος στις εκλογες ποτε.. Εγω εχω ξενερωσει.. σηκωνομαι πρωι πρωι στις 6 για να παω στη σχολη που εχω 8 μαθημα και δεν κανουμε μαθημα για να μας ενημερωσουν πως την αλλη βδομαδα θα παμε Κιαμο, και αν υπαρχουν αντιπροτασεις για αλλα μπουζουκια οπως Οικονομοπουλο, Νοτη κλπ Ξεφυγα απο το θεμα αλλα τι να κανουμε.. ολο πισω παμε, δεν φτιαχνεται τιποτα.. τι ενας, ενας, σιγα σιγα θα κανουμε την διαφορά? Φασουλι το φασουλι, αν ειναι τρυπιο το σακουλι ομως.. το πραγμα δεν αλλαζει.. Οκ, δεχομαι.. να μην ειμαι αδιαφορος, να παρω την τυχη στα χερια μου, να μην αποφασιζουν αλλοι για μενα, να παω να ψηφισω.. ΤΙ ΟΜΩΣ? ολοι τα ιδια ειναι.. και αν καποιοι δεν ειναι, ή θα τους διωξουν, ή θα τους κανουν μαριονετες.. εχουν τους τροπους τους αυτοι..
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Αν θες την γνώμη μου μην ασχολείσαι καν με τέτοια. Πήγαινε μόνο μια φορά, έτσι για την εμπειρία. Θυμάμαι εποχές 2006-07 στο ΤΕΙ Αθήνας, μόλις αρχήσαμε να βρίσκουμε το κανονικό μας πρόγραμμα από τις μεγάλες καταλήψεις λόγω του νόμου πλαίσιο της Γιαννάκου. Αρχίζουν μια μέρα να χτυπάνε τα τηλέφωνα σε όλους από μέλη της κυρίαρχης παράταξης τότε (ΔΑΠ), παιδιά ελάτε όλοι εκείνη την μέρα στην γενική συνέλευση να εμποδίσουμε τα κουμούνια να κλείσουν την σχολή μας όλο το χειμερινό εξάμηνο. Μόλις το ακούμε λέμε, έ όχι κσι ένα εξάμηνο να χάσουμε πάλι τις εξεταστικές κτλπ, ας το κλείναν για κανένα 2ήμερο μόνο. Πάμε σε μια κλειστή αίθουσα εκείνη την μέρα και βρίσκουμε θέση, υπήρχε κόσμος φωνές σαματάς κτλπ κλασσικό δηλαδή. Περνούσε η ώρα όλο έμπαινε κόσμος μέσα και δεν άρχιζε η ΓΣ. Μετά από 1 ώρα λοιπόν είχε γεμίσει όλη η αίθουσα ακόμα και οι διάδρομοι της αίθουσας όλο με φοιτητές. Επικρατούσε κατάσταση γηπέδου φωνές ρίχαν χαρτάκια κάτω. Η συνέλευση κράτησε 3ώρες, δεν ακούγαμε κανέναν από την φασαρία μέσα, ούρλιαζαν όσοι ήθελαν να μιλήσουν λες και είχαν αμόκ, και πάλι με το ζόρι, μετά φέρανε μεγάφωνα. Μάθαμε τελικά οτι η κατάληψη δεν θα είναι για 1 εξάμηνο αλλά 1 εβδομάδα (μας δούλευαν δηλαδή). Τι ακούσαμε 3 ώρες, τις κλασσικές αντιπαραθέσεις πασόκων κκέδων νεοδημοκρατών με ένα μίγμα φασαρίας συνθημάτων μπινελικιών και αργότερα και τσαμπουκά διαφόρων ψευτόμαγκων εκεί που ευτηχώς δεν κατέλειξαν σε ξύλο. Εν το μεταξύ από το κάπνισμα όλων εκεί σε συνδιασμό με τις κλειστές πόρτες είχε κάνει αποπνεικτική την ατμόσφαιρα και είχε δημιουργηθεί ομίχλη στην αίθουσα. Σε κάποια φάση μια κοπέλα λιποθυμάει και την βγάλαν σηκωτή έξω. Οι μάγκες μάλιστα μας είπανε προκλητικά ότι όποιος θέλει να βγεί έξω δεν μπορεί διότι έκλεισαν τις πόρτες για να μην γίνει κάτι που δε θυμάμαι.... Τότε νευρίσασα πολύ και είπα να τους πώ τίποτα αλλά λέω άσε βρήκα θέση να κάτσω ενώ άλλοι ήταν όρθιοι 3 ώρες, πάντως με το ζόρι ανέπνεες εκεί. Στο τέλος σηκώνετε μια κοπέλα που δεν ήταν σε παράταξη να πεί μια δική της πρόταση που την θεωρούσα και καλύτερη και άρχισαν τις αποδοκιμασίες όσοι δεν τους άρεσε η πρόταση. Η ψηφοφορία έγινε χωρίς κάλπη μόνο με χέρια. Όποιον βλέπαν οι κκέδες να ψηφίζει κατά της πρότασής τους για κατάληψη φώναζαν και αποδοκίμαζαν, άλλοι λέγαν: ρε για εσάς την κάναμε την κατάληψη ξυπνήστε θα γίνει η σχολή σας ιδιοτική και θα πληρώνετε με δάνειο για να πάρετε πτυχίο... Μετά έγινε τσακομός κάτι ατόμων από τα αριστερά δύκτια εκεί με μια κοπέλα από το τμήμα μου και έτρεξε και βγήκε έξω από το αμφιθέατρο κλαίγοντας αυτή.... Και το αποκορύφωμα ! Στο τέλος μόλις τελειώσαμε έρχονται οι φίλοι μας οι κουκουλοφόροι έξω από κάτι τζαμόπορτες πρίν την κύρια είσοδο του αμφιθεάτρου πετάνε 2 πυροσβεστήρες και τα σπάνε όλα και πέταξαν και χαρτάκια που γράφαν αν οι εκλογές αλλάζαν κάτι θα ήταν παράνομες, (έ όλους τους είχαμε δει να μην δούμε και αυτούς ?) ευτηχώς δεν ήταν κανείς εκεί και δεν τραυματίστικε. Όταν άδειασε το αμφιθέατρο ήταν φοβερό το θέαμα εκεί. Σκουπίδια σε κάθε μεριά και σπιθαμή εκεί. Χιλιάδες χαρτιά και χαρτάκια, αναψυκτικά πεταμένα στο πάτωμα και καφέδες, αφήσες και μπουκάλια κάτω. Ενώ μερικοί τοίχοι βάφτηκαν με σπρεϊ. Ήταν μια ευγενική προσφορά των φοιτητών προς τις καθαρίστριες του ΤΕΙ που λογικα αυτές θα τα καθάριζαν όλα. Και μετά από 3 εβδομάδες έγινε πάλι ΓΣ με την ίδια πρόταση, τελικώς μάθαμε οτι οι παρατάξεις κάνουν συνελεύσεις όποτε τους γουστάρει και αν θέλουν μπορεί και μια παράταξη από μόνη της να κλείσει ολο το ΤΕΙ. Δε παίζει ρόλο αμα θα πάνε και άλλοι. Απλά κάνουν μια ψηφοφορία εκεί για να φαίνεται οτι κάπιοι ψήφισαν και τέλος. Αργότερα ήρθα σπίτι και με ρωτούσε η μάνα μου άμα άρχισα να καπνίζω. Σε συνέλευση δεν ξαναπάτησα από τότε γιατί απλά κατάλαβα οτι ο καθένας κάνει οτι του γουστάρει. Τι είναι δηλαδή ο μέσος φοιτητής για να ανέχεται όλη αυτή την διαδικασία εκεί ? Άμα πήγαινε κανένας μεγάλος θα του ερχόταν εγκεφαλικό.
akpe Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Αυτά να τα ακούνε κάποιοι που ακόμα πιστεύουν πως τα κόμματα είναι αναγκαία στις σχολές και πως τα παραπάνω σκηνικά αποτελούν την μειοψηφία/εξαίρεση. Πολύ απλά συνέλευση με τον όρο "my way or the highway" δεν είναι καν συνέλευση. Εθιμοτυπική διαδικασία ενημέρωσης είναι.
status Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Οι λόγοι τους μου την σπάνε, ότι έχουν στείλει από τα κεντρικά του κόμματος, κάθε σχολή έχει έναν που ξεροχύνει ότι θα βγάλει τον φωτοαντιγραφιμένο λόγο και θα εκλεγεί υπουργός.. .. Επίσης, και ας είμαι καπνιστής, η τσιγαρίλα, ήμαρτον δηλαδή, τα ζώα δεν ανοίγουν ούτε ένα παράθυρο και καπνίζουν όλοι λες και μόλις βγουν θα απαγορευτεί το κάπνισμα. Στην περασμένη κλαδική βγήκα έξω να πάρω μερικές μυτιές οξυγόνου και γυρνώντας να μπω μέσα να ψηφίσω ένα παλικάρι «από τους άλλους, όχι από εμάς» μου είπε ότι δεν μπορώ να μπω μέσα να ψηφίσω επειδή «η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει», το έπαιξα ότι ήμουν «δικός τους», ρωτώντας τον πρώτα, και έφυγα, ε με κυνηγούσε να μου ζητήσει συγγνώμη.. Φυσικά τέτοια παράσιτα τα γράφουμε στα @@ μας.
-nick- Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Eχω παει σε διαφορες αλλα το ιδιο εργο ειναι over and over again Να πα να γαμηθουν
Pantelwolf Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Το μεγάλο πρόβλημα είναι πιο πολύ επι της διαδικασίας. Δε θελω ρε φιλε να ψηφισω ολόκληρο πλαίσιο. Αντε γαμησου κι εσυ και η παράταξη. Θέλω να βγαίνει κάθε θεμα ξεχωριστά προς ψηφοφορία. Το οποίο δε γίνεται ποτέ. Βασίλη που να ήσουν εκεί το 03-04 που ετοιμάζονταν και για τις εθνικές εκλογές..
priest91 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Πάντως στη σχολή μας εχουμε καταφέρει να κατεβάζουμε προτάσεις και οχι πλαίσια.. Ο σκοπός των κομματοσκυλων ειναι να τη μπαχαλευουν ή να σου λενε καμια επαναστατικη παπαρια μπας και μαζεψει ψηφους το κομμα. Επειδή το διαδικαστικό στις συνελεύσεις κάνει τις συνελεύσεις να δείχνουν ανούσιες,μαζευτήκαμε γύρω στα 10+ άτομα με σκοπό να ξεκινήσουμε μια ανοιχτή συνέλευση. Σε αυτη δε θα περνουν μερος παρατάξεις αλλα μονο οσοι πραγματικα θελουν να πουν κατι και να προτείνουν για να γίνεται και όμορφη κουβέντα.. Ο σκοπός μας είναι να βάλουμε τον κόσμο στη λογική της συνέλευσης και να λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά.. Πως σας φαίνεται; Θα συμμετέχατε σε κάτι τέτοιο;
nrkmaiden Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Ααααα σε εμας οι συνελευσεις τωρα πια μονο ανακοινωνονται ποτε δε γινονται δε παει κανεις και ετσι γλιτωνουμε την καπνιλα.....
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Εδω μαζευτικαν 20-30 παιδια και πηγανε στο φοιτητικο συλλογο της σχολης μας και ζητησαν να δημιουργησουν μια Παραταξη ανεξαρτητη, ωστε να λαβει μερος στις εκλογες, και ο Προεδρος ο οποιος ηταν του κυριαρχου κομματος της σχολης τους ειπε πως θα πρεπει να εκτυπωσουν 40.000 ψηφοδελτια, και να πληρωσουν κατι παραβολα, και εξοδα εκλογων και κατι π@π@ριες.. φυσικα η παραταξη δεν ελαβε μερος στις εκλογες ποτε.. Δεν ξέρω άμα υπάρχει διαφορά μεταξύ φοιτητικού συλλόγου ή παράταξης που θα κατεβαίνει στις εκλογές, πάντως εγώ ήξερα οτι για να γίνει μια παράταξη χρειάζεσαι απλά 2 ή περισσότερα άτομα ένα καταστατικό με την βοήθεια δικηγόρου και μετά μπορείς να συμμετέχεις μόνο στην σχολή σου με ψηφοδέλτια, για να συμμετέχεις και σε άλλες εξαρτάται από τα ποσοστά. Είχαμε περιπτώσεις στις εκλογές που 2 άτομα έκαναν κάτι παρατάξεις και δεν τους ήξερε κανένας λ.χ ΚΚΕ-μλ ΤΕΙ Αθήνας ή κάτι άλλα άσχετα ονόματα. Και αυτά μας τα είχαν πεί δαπίτες. Άρα ίσως σας δούλεψαν εκεί ο πρόεδρος... Αλλά τρέχα γύρευε τώρα...
andaluz Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Το μεγάλο πρόβλημα είναι πιο πολύ επι της διαδικασίας. Δε θελω ρε φιλε να ψηφισω ολόκληρο πλαίσιο. Αντε γαμησου κι εσυ και η παράταξη. Θέλω να βγαίνει κάθε θεμα ξεχωριστά προς ψηφοφορία. Το οποίο δε γίνεται ποτέ. αυτό ακριβώς. Κατά τα άλλα, πανηγυράκι και σκοτώνονται μεταξύ τους. Όσες φορές έχω πάει αναγκάζομαι να ψηφίσω ότι πιο "κοντινό" υπάρχει σε αυτό που θα ψήφιζα αν δεν μου έβαζαν ντε και καλά ένα πλαίσιο στη μάπα.
slipknot Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Και αυτά μας τα είχαν πεί δαπίτες. Δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση.
xri_ni Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2011 Πηγαινα στο πρωτο ετος.Αλλα δε παλευοντε ολα αυτα τα κομματοσκυλα που σκωτονται και γιατΙ?Ουτε και αυτοι δε ξερουν. Ολες οι μαλακιες στην Ελλαδα γινονται.Γιατι δεν εχουν και σε αλλες χωρες τα κομματα παραταξεις στα πανεπιστημια?Εμεις μαλλον ειμαστε πιο εξυπνοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα