The_Judas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 πρωτη φορα νοικιασα ακινητο.το συγκεκριμενο καθοταν 20 χρονια,αλλο που εχω καθεται 30 χρονια.οταν δεν κατοικιται ενα σπιτι,κλεινεις τα ρευματα -νερα και δεν εχει καμια απαιτηση.ουτε χαλαει ουτε ζηταει λ7.αν ειναι να το νοικιασω για 250 ευρω απο τα οποια μετα την φορολογηση και το χαρατσι(το οποιο δεν θα πληρωνα αν δεν το νοικιαζα....) μου μενουν 150-180 ευρω,και να εχω και ζημιες,καλυτερα να καθεται αλλα 30 χρονια...... Μήπως το χαράτσι το πληρώνεις μόνο όταν ενοικιάζεις το σπίτι;
panos2171 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 με το σκεπτικο που γραφετε,αν σαπισει ενα σωμα θερμανσης γιατι το δουλευε ο ενοικιαστης,θα το πληρωσω εγω....δλδ αν σαπισει σωληνας στο σπιτι,και σκασει,θα πρεπει να το διωρθωσω εγω.....αρχιζω να ανυπομονω να φυγει,και να διπλασιασω το ενοικιο στον επομενο..... Φυσικα, ολες αυτες τις ζημιες τις αναλαμβανει ο ιδιοκτητης οπως επισης και τις κοινοχρηστες δαπανες οπως βαψιματα η επιδιωρθωσεις φθορων.
kage Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 ειναι βλακεια να αχρηστεψεις ξανα τον ηλιακο γιατι ισως να χαλασει στο μελλον... του λες πως εχει το πραγμα και θα βρειτε λυσεις.Με αυτα που γραφεις οπου να ναι θα γινεις κακος ιδιοκτητης. <<αν ειναι να το νοικιασω για 250 ευρω απο τα οποια μετα την φορολογηση και το χαρατσι(το οποιο δεν θα πληρωνα αν δεν το νοικιαζα....) μου μενουν 150-180 ευρω>> το χαρατσι δεη δεν το βαζεις απο την τσεπη σου εφοσον το νοικιαζεις και δεν θα ναι καθε μηνα. -η φορολογηση παει αναλογα με τα εισοδηματα σου.αν εχεις πολλα καλυτερα να απευθυνθεις σε καποιον μαχημο λογιστη ή οικονομολογο. εγω θα σου ελεγα να νοικιασεις και το αλλο ΑΝ ειναι κατοικήσιμο.αν δεν σε ενδιαφερουν τα χρηματα δες το σαν ανθρωπιστικη πραξη αν το νοικιασεις σε πολυ οικονομικη τιμη. -σπιτι που ειναι 10-30χρονια κλειστο τις περισσοτερες φορες θελει λεφτα(να μαζεψεις τυχον ζημιες και βαψιματα-σκεψου οτι παλια οι σωληνες ηταν σιδερο και πλεον πλαστικο) για να νοικιαστει... -σωληνες,καλοριφερ σιγουρα τα πληρωνεις εσυ εκτος και αν βρεις καποιον και τα συμφωνησετε...
LOULATRANS Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 αυτα που γραφονται περι φθορων,δεν μπορω να τα καταλαβω.τα σπιτια δεν ειναι εργολαβικα,χτιστικαν υπο την επιβλεψη μου.σε κανενα απο τα 2 δεν ειχα φθορες τυπου υγρασιες,μουχλες ,σκασιματα,τρυπιματα.τα εχω μονωμενα απο οταν χτιστηκαν,με μπλοκ με φελιζολ,σουβας δεν επεσε ποτε,χρωμα δεν ξεφλουδισε ποτε,με το που βγηκαν τα coplan,αμεσως εβαλα και πεταξα τις συρομενες αλουμινιου.το σπιτι κατοικουνταν απο εμενα και την οικογενεια,δεν χτιστηκαν για εκμεταλευση. αυτα που λες πουρναρα τα ζω τωρα στο τριτο νεοτερο σπιτι,ειδικα αυτο που τριβεται ο σοβας και γεμιζει απο αμμο η ταρατσα απο τα πλαινα τοιχια,καλα να ειναι ο απατεωνας γνωστος-γειτονας σοβατσης,που του εδωσα την δουλεια.....ειχα μια ερωτηση αλλα την ξεχασα......γμτ...θυμηθικα... στο συμβολαιο βαλαμε ενοικιαση για αοριστο χρονικο διαστημα....ποτε μπορω να απαιτησω να φυγει,για ιδιοκατηκηση ας πουμε??ειναι μεσα 1 χρονο ο αθρωπος...
ipal Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 δε τα ξερω και καλα αλλα νομιζω εφοσον ειναι ενταξει και τυπικος στα οικονομικα, μπορει να κατσει απο 3 χρονια ως... αν τον συμφερει και δε θελει να φυγει μεχρι και τα εξοδα του μπορει να διεκδικησει... (αν θελει να το παει δικαστικα).
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δηλαδη αν χτες εκανε π.χ 180.000 τωρα αν ειναι κατηγοριας Ε ή Ζ βαρια βαρια 100.000.. Τι σημαινει αυτο..Οτι ο ενοικιαστεις/ αγοραστεις μπορει να σου πει οτι θελει να δει το πιστοπιητικο ενεργειακης επιθεωρησης .Του λες δεν εχω σου λεει εγω με βαση την παλαιοτητα του κτηριο το κοστολογω στο 80.000 χιλιαρικα. Αν του πεις εχω θα σου πει να δω τι κατηγοριας ειναι και αν ειναι κατω απο Β ή Γ θα σου πει παλι εγω σου δινω 90.000 .. Αρα καλυτερα να το εχει καλοσυντηρημενο με καλα κουφωματα και με καλη μονωση παρα να καθεται και να σαπιζει. Άλλη μια πατέντα για να πληρώνουν τα σπασμένα οι ιδιοκτήτες των παλαιών ακινήτων εν μέσω κρίσης...
Liverpool89 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Συμφωνω απολυτα..δεν αντιλεγω..για τόνωση της αγορας εγινε ολο αυτο..
pournaras Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 αυτα που γραφονται περι φθορων,δεν μπορω να τα καταλαβω.τα σπιτια δεν ειναι εργολαβικα,χτιστικαν υπο την επιβλεψη μου.σε κανενα απο τα 2 δεν ειχα φθορες τυπου υγρασιες,μουχλες ,σκασιματα,τρυπιματα.τα εχω μονωμενα απο οταν χτιστηκαν,με μπλοκ με φελιζολ,σουβας δεν επεσε ποτε,χρωμα δεν ξεφλουδισε ποτε,με το που βγηκαν τα coplan,αμεσως εβαλα και πεταξα τις συρομενες αλουμινιου.το σπιτι κατοικουνταν απο εμενα και την οικογενεια,δεν χτιστηκαν για εκμεταλευση. αυτα που λες πουρναρα τα ζω τωρα στο τριτο νεοτερο σπιτι,ειδικα αυτο που τριβεται ο σοβας και γεμιζει απο αμμο η ταρατσα απο τα πλαινα τοιχια,καλα να ειναι ο απατεωνας γνωστος-γειτονας σοβατσης,που του εδωσα την δουλεια.....ειχα μια ερωτηση αλλα την ξεχασα......γμτ...θυμηθικα... στο συμβολαιο βαλαμε ενοικιαση για αοριστο χρονικο διαστημα....ποτε μπορω να απαιτησω να φυγει,για ιδιοκατηκηση ας πουμε??ειναι μεσα 1 χρονο ο αθρωπος... Και να μην ειναι εργολαβικο το σπιτι οπως λες, παλι θα γερασει, απλα αν ειναι καλα τα υλικα θα αντεξει καποια χρονια παραπανω. Οι φθορες και τα προβληματα δεν ειναι μονο για τα εργολαβικα. Κανενα σπιτι δε ζει αιωνια.
Tsino Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 πω πω LOULATRANS, άστο καλύτερα, άδειασέ το και άστο να ριμάξει... μην ταλαιπωρείς και τους μελλοντικούς ενικοιαστές τσάμπα...
LOULATRANS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 πω πω LOULATRANS, άστο καλύτερα, άδειασέ το και άστο να ριμάξει... μην ταλαιπωρείς και τους μελλοντικούς ενικοιαστές τσάμπα... ειπες κατι σοβαρο για το νημα τωρα??????? ή δεν ειχες τι να κανεις????το ποιος ταλαιπωρειται σε μια ενοικιαση,ασε να το ξερουν αυτοι που ενοικιαζουν το σπιτι τους.....
pournaras Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 ειπες κατι σοβαρο για το νημα τωρα??????? ή δεν ειχες τι να κανεις????το ποιος ταλαιπωρειται σε μια ενοικιαση,ασε να το ξερουν αυτοι που ενοικιαζουν το σπιτι τους..... Ας ειχα οικημα να νοικιαζω (και να παιρνω λεφτα ενω κοιμαμαι), κι ας ταλαιπωρουμουνα.
Haldol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Ας ειχα οικημα να νοικιαζω (και να παιρνω λεφτα ενω κοιμαμαι), κι ας ταλαιπωρουμουνα. Αν είχες ιδιοκτησίες να νοικιάζεις στοίχημα ότι δε θα το έλεγες αυτό. Τα προβλήματα αυτό τον καιρό είναι πολύ περισσότερα από τα ωφέλη. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ τυχερός και να πέσεις σε ανθρώπους που έχουν μια οικονομική άνεση (για να σε πληρώνουν) και να μη πιστεύουν πως επειδή έχεις σπίτι και νοικιάζεις... έχεις και την κάνουλα με τα λεφτά. Μετά έχεις να σκεφτείς και φόρους, επισκευές, όλα αυτά τα όμορφα... και θα δεις για πότε το 60% από όσα παίρνεις από τα ενοίκια φεύγουν από σένα πριν καν τα ακουμπήσεις.
pournaras Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Αν είχες ιδιοκτησίες να νοικιάζεις στοίχημα ότι δε θα το έλεγες αυτό. Τα προβλήματα αυτό τον καιρό είναι πολύ περισσότερα από τα ωφέλη. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ τυχερός και να πέσεις σε ανθρώπους που έχουν μια οικονομική άνεση (για να σε πληρώνουν) και να μη πιστεύουν πως επειδή έχεις σπίτι και νοικιάζεις... έχεις και την κάνουλα με τα λεφτά. Μετά έχεις να σκεφτείς και φόρους, επισκευές, όλα αυτά τα όμορφα... και θα δεις για πότε το 60% από όσα παίρνεις από τα ενοίκια φεύγουν από σένα πριν καν τα ακουμπήσεις. Αν προβληματιζεται κανενας για το αν θα στεναχωριομουν η οχι, μπορει καλιστα να μου μεταβιβασει οποιοδηποτε ακινητο τον ενοχλει. Τα εξοδα, συμβολαια και 2 δικηγοροι, τα κερναω εγω. Το λεω με καθε σοβαροτητα, οποιος νομιζει οτι το ακινητο του τον βαραινει, εδω ειμαι. (κι ας παιρνω, οχι το 40, αλλα το 20% των συνολικων εσοδων, παλι οταν κοιμαμαι θα τα παιρνω). 1
leftermann Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 αν σου το έχουν χαρίσει, οκ, και 1 ευρώ τον χρόνο να κερδίζεις καλά είναι. Αν σου έχει γίνει η σούφρα τάληρο για να το αγοράσεις, δεν θα είσαι και τόσο χαλαρός. Δεν θέλω να πω κάτι υπέρ των ιδιοκτητών με αυτό. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Κυρίως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, ρουφούσαν με το μπουρί της σόμπας, και τώρα που τα "φιλέτα" τους μένουν μήνες ξενοίκιαστα γκρινιάζουν. Παρομοίως, σε μικρότερο βαθμό, και οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Η γενική αντίληψη πάντως ότι "αυτός ο πούστης έχει 2-3 σπίτια και τα νοικιάζει, κοιμάται και βρέχει λεφτά, τον καριόλη" δεν πολυστέκει...
pournaras Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 αν σου το έχουν χαρίσει, οκ, και 1 ευρώ τον χρόνο να κερδίζεις καλά είναι. Αν σου έχει γίνει η σούφρα τάληρο για να το αγοράσεις, δεν θα είσαι και τόσο χαλαρός. Δεν θέλω να πω κάτι υπέρ των ιδιοκτητών με αυτό. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Κυρίως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, ρουφούσαν με το μπουρί της σόμπας, και τώρα που τα "φιλέτα" τους μένουν μήνες ξενοίκιαστα γκρινιάζουν. Παρομοίως, σε μικρότερο βαθμό, και οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Η γενική αντίληψη πάντως ότι "αυτός ο πούστης έχει 2-3 σπίτια και τα νοικιάζει, κοιμάται και βρέχει λεφτά, τον καριόλη" δεν πολυστέκει... Γκρινιαζουν γιατι συνηθισαν να παιρνουν απειρως περισσοτερα απο οσο αξιζε να παιρνουν. Ακομη και σημερα, το μαγαζι που εριξε το ενοικιο, που ειναι σε λογικα πλαισια, σπανια να μεινει ξενοικιαστος. Ε, οταν ομως (ακομη και σημερα), ο ιδιοκτητης ζητησε αερα (ακουσον), εκτος του υπερογκου ενοικιου, ας κλαιει ολη μερα. The bottom line, ακομη και πολυ λιγο να ειναι το ενοικιο, και ισα ισα που να βγαζεις κερδος, ειναι πολυ καλυτερο για ενα κτιριο να ειναι σε λειτουργια, παρα να ειναι κλεισμενο για 10-20 χρονια με το φοβο μη στο χαλασουν (δε χωρα και στον 2χ2 να το παρεις μαζι σου στο μελλον )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα