pbp Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Γεια σας, Έχω μια πολύ συγκεκριμένη απορία σχετική με τα ασφαλιστικά ταμεία. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που είναι ασφαλισμένος στο τεβε και παράλληλα λόγω δεύτερης δουλειάς είναι ασφαλισμένος και στο ΙΚΑ, Μπορεί να απαλλαχτεί από το Τεβε(να μη πληρώνει δηλαδή το τεβε);
black_widow Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Γεια σας, Έχω μια πολύ συγκεκριμένη απορία σχετική με τα ασφαλιστικά ταμεία. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που είναι ασφαλισμένος στο τεβε και παράλληλα λόγω δεύτερης δουλειάς είναι ασφαλισμένος και στο ΙΚΑ, Μπορεί να απαλλαχτεί από το Τεβε(να μη πληρώνει δηλαδή το τεβε); Αν είσαι νέος ασφαλισμένος ( μετά το '93 ) μπορείς να πάρεις απαλλαγή από το ΤΕΒΕ. Δεν ξέρω τι παίζει σε περίπτωση που είσαι part - time με ΙΚΑ , ξέρω μόνο για full time σίγουρα.
guido Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 ναι, εφόσον (αν δεν κάνω λάθος) έχει στην άλλη δουλειά τουλάχιστον εικοσιπέντε ημερομίσθια μηνιαία edit: για λιγότερες από 25 βρήκα αυτό "Αυτοαπασχολούμενος ο οποίος ασφαλίζεται στον Ο.Α.Ε.Ε. και παράλληλα εργάζεται ως μισθωτός για λιγότερες των 25 ημερών εργασίας το μήνα, έχει την δυνατότητα να επιλέξει ως φορέα ασφάλισης το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και να απαλλαγεί από την υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. μόνο για τις ημέρες της παράλληλης απασχόλησης."
pbp Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Αν είσαι νέος ασφαλισμένος ( μετά το '93 ) μπορείς να πάρεις απαλλαγή από το ΤΕΒΕ. Δεν ξέρω τι παίζει σε περίπτωση που είσαι part - time με ΙΚΑ , ξέρω μόνο για full time σίγουρα. OK! Σε ευχαριστώ πολύ!
kfyros Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 κάθε τόσο θέλει να παίρνεις απαλλαγή από το ΤΕΒΕ (νομίζω ανά εξάμηνο)..
black_widow Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 κάθε τόσο θέλει να παίρνεις απαλλαγή από το ΤΕΒΕ (νομίζω ανά εξάμηνο).. Κάθε χρόνο ήταν , έγινε εξάμηνο ; "Αυτοαπασχολούμενος ο οποίος ασφαλίζεται στον Ο.Α.Ε.Ε. και παράλληλα εργάζεται ως μισθωτός για λιγότερες των 25 ημερών εργασίας το μήνα, έχει την δυνατότητα να επιλέξει ως φορέα ασφάλισης το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και να απαλλαγεί από την υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. μόνο για τις ημέρες της παράλληλης απασχόλησης." Δεν το κατάλαβα αυτό. Π.χ. αν έχεις 22 ένσημα το μήνα , θα πληρώσεις Ο.Α.Ε.Ε. για τις υπόλοιπες ημέρες κάτι σαν αναλογία ας πούμε ;
guido Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 μην νομίζεις οτι εγώ το κατάλαβα, αλλα λογικά αυτό που λες είναι.
leftermann Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Έτσι είναι. Απαλλαγή παίρνεις κάθε χρόνο. Χρειάζεται βεβαίωση του εργοδότη που σε ασφαλίζει στο ΙΚΑ, καθώς και λίστα ενσήμων από το ΙΚΑ (για τους 12 μήνες που πέρασαν). Αν υπάρξουν μέρες που δεν σε καλύπτει το ΙΚΑ, πληρώνεις ΟΑΕΕ. Νομίζω όμως ότι σκάει ολόκληρο μηνιάτικο, ακόμα και για μία μέρα χωρίς ΙΚΑ σε έναν μήνα, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα