Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Μια ερωτηση εχω,ποσο καιει ενας καυστηρας σε μια πολυκατοικια? Η πολυκατοικια εχει 4 οροφους (4 διαμερισματα) περιπου 100 τ.μ. το καθενα. Μας ηρθε ο λογαριασμος για το πετρελαιο περιπου 400 ευρω και αυτο για λιγοτερο απο 20 μερες, βγαζει νοημα αυτο? Θελω να πω, στεκει? Νομιζω αφηναμε ανοιχτη την θερμανση περιπου 5 ωρες την ημερα στους 25 βαθμους περιπου,αν ξερει κανεις να μου πει αν οι πραξεις στεκουν η οχι. Ευχαριστω! :)

Δημοσ.

τι περιμένεις να σου πει κάποιος από ένα site δηλαδή ;

ο καυστήρας καίει ανάλογα με τη θερμική ισχύ του λέβητα. άλλη κατανάλωση έχει ένας λέβητας 10 χιλιάδων θερμίδων και άλλο ένας των 100 χιλιάδων (νομίζω από εκεί και πάνω περίπου μπαίνουν σε κεντρικές θερμάνσεις που καλύπτουν πολυκατοικίες)..

Η ισχύς όμως της εγκατάστασης υπολογίζεται από το μηχανολόγο που έκανε τη μελέτη για τους χώρους που πρέπει να ζεστάνει και διαφέρει σε κάθε κτίριο...

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ατέλειες στα συστήματα μέτρησης των πολυκατοικιών.

Πχ. τα κοινόχρηστα βγαίνουν με βάση τις δαπάνες ..

Έτσι, αν το ντεπόζιτο ήταν άδειο και πήρατε πετρέλαιο για να το γεμίσετε, ο διαχειριστής λογικά έβγαλε κοινόχρηστα με βάση τα έξοδα.

Το πετρέλαιο αυτό δε σημαίνει ότι τέλειωσε, έτσι μπορεί να μην πληρώσετε πετρέλαιο (άρα πολύ λιγότερα κοινόχρηστα) για όσο κρατήσει αυτό (μέχρι να ξαναβάλετε)..

Επισης, ας μην ξεχνάμε ότι το πετρέλαιο έχει ανέβει πάρα πολύ σε σχέση με πέρσυ.. 1 ευρώ κοντά το λίτρο..

Τέλος , τι εννοείς "ο λογαριασμός για το πετρέλαιο" ;

Η συνολική δαπάνη της πολυκατοικίας ή μόνο το δικό σου διαμέρισμα;

400 ευρώ για πετρέλαιο συνολικό δεν είναι τίποτα πλέον (ούτε μισό ντεπόζιτο)...

400 ευρώ για το διαμέρισμα σου, όντως έιναι πολλά..

Ζήτα αναλυτικό , αν και αναφέρονται στον πίνακα κοινοχρήστων.

Αν περιλαμβάνει και συντήρηση λέβητα, πυροσβεστήρες κλπ. μπορεί να φτάσει σε αυτό το ποσό..

Η πολυκατοικία σας πάντως έχει πολύ λίγα διαμερίσματα , άρα πέφτει μεγάλη σφαλιάρα αφού όλα τα έξοδα είναι διά του τέσσερα πρακτικά..

συννενοηθείτε όλοι μαζί και κάντε οικονομία .

Οι αποφάσεις όμως παίρνονται πλειοψηφικά και ότι αποφασίζει η πλειοψηφία είστε υποχρεωμένοι να το τηρήσετε..

Αν πάλι έχει πολλά έξοδα το συγκεκριμένο σπίτι, μετακόμιση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή..

Δημοσ.

δε φακ. το 25 βαθμούς μου φαίνεται πολύ εμένα. και είναι και 100τμ αρα δε πιάνονται έυκολα, οπότε μάλλον ο καυστήρας θα δουλευει 5 ώρες φουλ. αμα πχ το εβαζες στο 20 θα έφτανε το 20 και μετα θα έσβηνε. οποτε θα δούλευε λιγότερο.αναλογ αμε τον καθένα δοου. εγω με 20 ειμαι μια χαρα. όλα αυτά τα πολλαπλασιάζεις επί 4. 400€ σύνολο ούτε μενα μου φαινεται πολύ...

Δημοσ.

εγώ πάντως είμαι σε πολυκατοικία 5 ορόφων (1ος με πυλωτή από κάτω), 103 μέτρα οροφοδιαμέρισμα,

και δεν χρησιμοποιώ ποτέ την κεντρική θέρμανση, γιατί δεν πιάνει ποτέ ούτε τους 20 βαθμούς..

κλιματιστικά στο χώρο που είμαι μόνο , πολύ πιο οικονομικά, κι ας μην έχουν την ίδια ποιότητα θέρμανσης..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...