Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Το motherboard μου είναι το Gigabyte Z68MA-D2H-B3 και οι μνήμες μου οι Corsair Vengeance 1600MHz (2 x 4GB) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm

Η προεπιλογή του mobo για την συχνότητά τους ήταν η εξής:

System Memory Multiplier (SPD) [Auto]

Memory Frequency (MHz) 1333 1333

Υπάρχουν δύο επιλογές: Ή να ενεργοποιήσω την επιλογή "Extreme Memory Profile" (οπότε γίνονται 1600) ή στο παραπάνω μενού να αλλάξω τον πολλαπλασιαστή (16.00) και η δεύτερη επιλογή να γίνει 1600 ενώ η πρώτη μένει 1333.

Το manual απλά παραθέτει τα στοιχεία και δεν βοηθάει. Ξέρει κανείς τι να κάνω ώστε να μην υπολειτουργεί ή υπερλειτουργεί η μνήμη?

Δημοσ.

Στο Memory frequency πάτα και επέλεξε 1600

Μην τις ανεβάσεις διαφορετικά

Κάνε Save and exit Μπες win και τσέκαρε με cpu z στα πόσα τρέχουν

edit: Δώσε μας και μία εικόνα αν γίνεται απο το bios

Δημοσ.

Στο Memory frequency πάτα και επέλεξε 1600

Μην τις ανεβάσεις διαφορετικά

Κάνε Save and exit Μπες win και τσέκαρε με cpu z στα πόσα τρέχουν

edit: Δώσε μας και μία εικόνα αν γίνεται απο το bios

Tο memory frequency δεν πατιέται. Για να αλλάξει επιλέγω εγώ 16,00. Το cpu-z τις δίνει 1600. Μάλλον κακή διατύπωση στο setup θα πάιζει.

Δημοσ.

Tο memory frequency δεν πατιέται. Για να αλλάξει επιλέγω εγώ 16,00. Το cpu-z τις δίνει 1600. Μάλλον κακή διατύπωση στο setup θα πάιζει.

.. εκεί είσαι και είσαι 1600 απλά να ξέρεις ότι δεν έχεις ανεβάσει μόνο τις μνήμες αλλά κ τον δίαυλο επικοινωνίας με τον επεξεργαστή αν έχω καταλάβει καλά από το δικό μου και από την διαφορά θερμοκρασίας του επεξεργαστή.. (διορθώστε με)

Πάντως δεν έχεις κανένα πρόβλημα οι μνήμες θα παραμείνουν κρύες,και το μηχάνημα σου σταθερότατο..

Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ άσχετα με όλα αυτά είναι ότι ζεσταίνεται αρκετά το chipset - northbridge συμβαίνει κ σ'εσενα αυτό ? και εκεί που είναι τοποθετημένο δεν μπορείς να παρεμβεις δραστικά. Επίσης είδα ότι στα πιο προχω μοντέλα που έχει βγάλει τώρα, έχει μεγαλώσει η ψήκτρα του δραστικά (χ2)..

Δημοσ.

Εικόνες από το cpu-z

Η πλάκα είναι ότι το cpu-z βλέπει τον πολλαπλασιαστή 34χ ενώ δεν τον έχω πειράξει (στο setup είναι 33)

Εδώ:

EDIT: Μήπως πρέπει να επιλέξω το XMP που τις πάει στα 1600 βάζοντας auto όλες τις άλλες επιλογές;

Στην καρτέλα SPD ΤΟΥ CPU-Z που επισυνάπτω γράφει SPD ext = XMP. Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι μνήμες υποστηρίζουν το xmp και έτσι λειτουργούν κανονικά στα 1600? Το θέμα είναι ότι με το xmp ενεργοποιημενο η vtt τάση ανεβαίνει 0.20 volt. Όποιος μπορεί πάιδες ας βοηθήσει γιατί το pc είναι 2 ημερών και δεν θέλω να ακούσω κανα τσαφ! :cry:

Επίσης όταν έβαλα στο AUTO τις μνήμες, πήγαν στα 1333 αλλά 0ο επεξεργαστής στο cpuz πήγε στα 1600MHz. Στο setup παρέμενε κανονικά στα 3,3- 3,4 Ghz.

post-228313-0-15576700-1323775913_thumb.jpg

post-228313-0-70960300-1323775928_thumb.jpg

post-228313-0-82033700-1323776139_thumb.jpg

Δημοσ.

οι μνημες στα 1600 παιζουν...οσο για τον επεξεργαστη κατεβαζει τα mhz οταν δεν τα χριαζεσαι για οικονομια

Δημοσ.

οι μνημες στα 1600 παιζουν...οσο για τον επεξεργαστη κατεβαζει τα mhz οταν δεν τα χριαζεσαι για οικονομια

To θέμα μου είναι αν πάιζουν στα 1600 χωρίς να έχει πειραχτεί κάτι άλλο! Όσο για τον επεξεργαστή χωρίς να τον έχω πειράξει (μόνο έθεσα το intel turbo boost στο auto) δείχνει πολλαπλασιαστή 34 και συχνότητα 3400!

Δημοσ.

Είναι δυνατόν οι καινούριοι I5 να υποστηρίζουν μνήμες μέχρι 1333 μόνο? Τουλάχιστον έτσι λέει στο site της intel:

Oι σχετικές σελίδες από το manual του mobo:

Eπίσης εικόνα από το hwinfo. Aπ ότι καταλαβαίνω αν τα βάλω όλα στο auto είναι λογικό το cpu z να δείχνει ότι ο επεξεργαστής λειτουργεί στα 1600

post-228313-0-03034000-1323789694_thumb.jpg

post-228313-0-88914800-1323790678_thumb.jpg

post-228313-0-16460300-1323790704_thumb.jpg

post-228313-0-87728400-1323792771_thumb.jpg

Δημοσ.

Α) μέχρι 3700 είσαι οκ με την stock ψήκτρα. αλλά αν ανεβάσεις κ τις μνήμες αν βάλεις και profile και ++ τότε +οι θερμοκρασίες πάνε προσθετικά..

Β) Έχεις πάντα την επιλογή να βάλεις Warning στην θερμοκρασία που εσύ θέλεις 70,80,90 κλπ.. οπότε tsoyF δεν ακούς με τίποτα..

Γ)Το χρειάζεσαι το overclocking ? αν όχι παίξε λίγο ακόμα και βαλτα στις αρχικές τους ρυθμίσεις.. Αν θέλεις και άλλο παιχνίδι η πραγματικά το χρειάζεσαι πάρε ψήκτρα.. Καλό είναι να κάνεις και ένα clear cmos για να ξανακουσεις το μπιπ που τώρα λογικά έχεις χάσει όταν ξεκινάει ο υπολογιστής.

Δ) αν υπερχρονίσεις χειροκίνητα και μετά βάλεις κ ένα profile το motherboard θα ακολουθήσει το profile.

Ε) τις πραγματικές τιμές και θερμοκρασίες θα τις δεις την επόμενη φορά που θα μπεις στο bios αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες.

Στ) μην ξεχνάς το chipset που έχει παθητική ψήκτρα και πρέπει να έχεις αρκετά καλό κουτί για να δουλεύει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Δημοσ.

Α) μέχρι 3700 είσαι οκ με την stock ψήκτρα. αλλά αν ανεβάσεις κ τις μνήμες αν βάλεις και profile και ++ τότε +οι θερμοκρασίες πάνε προσθετικά..

Β) Έχεις πάντα την επιλογή να βάλεις Warning στην θερμοκρασία που εσύ θέλεις 70,80,90 κλπ.. οπότε tsoyF δεν ακούς με τίποτα..

Γ)Το χρειάζεσαι το overclocking ? αν όχι παίξε λίγο ακόμα και βαλτα στις αρχικές τους ρυθμίσεις.. Αν θέλεις και άλλο παιχνίδι η πραγματικά το χρειάζεσαι πάρε ψήκτρα.. Καλό είναι να κάνεις και ένα clear cmos για να ξανακουσεις το μπιπ που τώρα λογικά έχεις χάσει όταν ξεκινάει ο υπολογιστής.

Δ) αν υπερχρονίσεις χειροκίνητα και μετά βάλεις κ ένα profile το motherboard θα ακολουθήσει το profile.

Ε) τις πραγματικές τιμές και θερμοκρασίες θα τις δεις την επόμενη φορά που θα μπεις στο bios αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες.

Στ) μην ξεχνάς το chipset που έχει παθητική ψήκτρα και πρέπει να έχεις αρκετά καλό κουτί για να δουλεύει σε χαμηλή θερμοκρασία.

A) Τις μνήμες τις έβαλα στο profile ώστε να τρέξουν 1600, αλλιώς δεν έτρεχαν παρά μόνο μπειράζοντας τον πολλαπλασιαστή τους.

Β) ΟΚ.

Γ) Όχι, δεν χρειάζομαι το overclocking, γι αυτό άλλωστε πήρα και τον 2500 σκέτο.

Δ) Δεν έχω πειράξει ούτε τον πολλαπλασιαστή, ούτε τον διάυλο. Μόνος του δουλεύει στα 3.4 και βάζει το διάυλο σε 34 τουρμπο μπουστ. Δες και εδω.

Ε) ΟΚ.

ΣΤ) Έχω το thermatake v4 black.

Δες λίγο και εδώ αν θες και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

http://www.insomnia.gr/topic/429793-i5-2500-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-turbo-boost/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...