Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι.

Ήταν λιτές και απέριττες.

Ούτε ένα ipad δεν έχω πάρει. Τραγωδία παιδιά.

Αναρωτιέμαι τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που όριζαν την ύπαρξη τους με βάση τον καταναλωτισμό τους.

Αυτό εννοούμε όταν λέμε έχουμε συλλογική κατάθλιψη, ε;

Να μην πω και το άλλο φοβερό concept... Χριστούγεννα είναι, ας ψωνίσουμε κάτι.

Στραβά είναι ο γιαλός λέμε. Και βρήκαμε.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι.

Ήταν λιτές και απέριττες.

Ούτε ένα ipad δεν έχω πάρει. Τραγωδία παιδιά.

Αναρωτιέμαι τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που όριζαν την ύπαρξη τους με βάση τον καταναλωτισμό τους.

Αυτό εννοούμε όταν λέμε έχουμε συλλογική κατάθλιψη, ε;

Να μην πω και το άλλο φοβερό concept... Χριστούγεννα είναι, ας ψωνίσουμε κάτι.

Στραβά είναι ο γιαλός λέμε. Και βρήκαμε.

ωπα ωπα ωπα

ουτε και εγω εχω ipad

αλλα θα αγορασω κατι τα xmas

οχι τπτ αλλο

να μην μου τα φαει η τραπεζα οταν πτωχευσει

Δημοσ.

Τι το 'θελα και το μελέταγα;

Μου χάλασε το laptop. Πήρα καινούριο. Μείον 600€ ο λογαριασμός μου στην τράπεζα. Ο χρόνος όπως μας μπήκε, έτσι μας βγαίνει κιόλας, απ' ότι φαίνεται...

:mrgreen:

Δημοσ.

Και ναι και όχι. Από τη μια, έχω μειώσει σημαντικά τις αγορές μου σε προϊόντα τεχνολογίας (το μόνο που θυμάμαι να αγόρασα πρόσφατα είναι μνήμη ραμ, και μια ati 4650, και θα μπορούσα χαλαρά να μπω στο τριπάκι της αναβάθμισης, ακόμα έναν celeron 430 έχω στο pc), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνεται η κρίση. Σίγουρα όχι μόνο αυτή. Γενικότερα παίρνω πλέον ότι έχω ανάγκη, όχι ότι μου λέει το καταναλωτικό μου ένστικτο.

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή και όλο το αναβάλω. Κάποια στιγμή το 2012 λέω να προχωρήσω στην αγορά εφόσον η προσωπική μου κατάσταση το επιτρέψει.

Δημοσ.

Δεν είναι το θέμα εάν θα αγοράσεις κάτι αλλά το πλαίσιο στο οποίο το αγοράζεις.

Εάν κάποιος αγοράζει κάτι, και ειδικά κάτι σε θέμα τεχνολογίας, χωρίς να σκέφτεται ότι κάνει επένδυση, και άρα ότι θα το κρατήσει για κάμποσο καιρό, τότε δεν διαφέρει σε τίποτα από την καταναλωτική μανία των γυναικών με τα παπούτσια.

Εάν αγοράσει κάποιος κάτι για να του "κρατήσει καιρό", τότε σημαίνει πως το έχει ψάξει και, εν γένει, πως αγοράζει συνειδητά. Αυτό σημαίνει πως αγοράζει προϊόντα value for money. Αυτό σημαίνει πως δημιουργείται πίεση από την αγορά σε αξιοπρεπείς τιμές. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν πουλάει με αξιοπρεπείς τιμές, θα "πεινάσει" σιγά - σιγά.

Έτσι, ευτυχώς που ήρθε η κρίση και επιτέλους αναγκάστηκαν πολλοί να σκεφτούν πριν χαλάσουν χρήματα.

Μακάρι να συνηθήσουν να σκέφτονται πριν είναι αργά για το νερό, την ανθρωπιά, τα σκουπίδια κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...