SilverCloak Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Όχι. Ήταν λιτές και απέριττες. Ούτε ένα ipad δεν έχω πάρει. Τραγωδία παιδιά. Αναρωτιέμαι τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που όριζαν την ύπαρξη τους με βάση τον καταναλωτισμό τους. Αυτό εννοούμε όταν λέμε έχουμε συλλογική κατάθλιψη, ε; Να μην πω και το άλλο φοβερό concept... Χριστούγεννα είναι, ας ψωνίσουμε κάτι. Στραβά είναι ο γιαλός λέμε. Και βρήκαμε.
viper2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Όχι. Ήταν λιτές και απέριττες. Ούτε ένα ipad δεν έχω πάρει. Τραγωδία παιδιά. Αναρωτιέμαι τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που όριζαν την ύπαρξη τους με βάση τον καταναλωτισμό τους. Αυτό εννοούμε όταν λέμε έχουμε συλλογική κατάθλιψη, ε; Να μην πω και το άλλο φοβερό concept... Χριστούγεννα είναι, ας ψωνίσουμε κάτι. Στραβά είναι ο γιαλός λέμε. Και βρήκαμε. ωπα ωπα ωπα ουτε και εγω εχω ipad αλλα θα αγορασω κατι τα xmas οχι τπτ αλλο να μην μου τα φαει η τραπεζα οταν πτωχευσει
Haldol Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Τι το 'θελα και το μελέταγα; Μου χάλασε το laptop. Πήρα καινούριο. Μείον 600€ ο λογαριασμός μου στην τράπεζα. Ο χρόνος όπως μας μπήκε, έτσι μας βγαίνει κιόλας, απ' ότι φαίνεται...
tolis_01 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Και ναι και όχι. Από τη μια, έχω μειώσει σημαντικά τις αγορές μου σε προϊόντα τεχνολογίας (το μόνο που θυμάμαι να αγόρασα πρόσφατα είναι μνήμη ραμ, και μια ati 4650, και θα μπορούσα χαλαρά να μπω στο τριπάκι της αναβάθμισης, ακόμα έναν celeron 430 έχω στο pc), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνεται η κρίση. Σίγουρα όχι μόνο αυτή. Γενικότερα παίρνω πλέον ότι έχω ανάγκη, όχι ότι μου λέει το καταναλωτικό μου ένστικτο.
kostas_dr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Θέλω να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή και όλο το αναβάλω. Κάποια στιγμή το 2012 λέω να προχωρήσω στην αγορά εφόσον η προσωπική μου κατάσταση το επιτρέψει.
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δεν είναι το θέμα εάν θα αγοράσεις κάτι αλλά το πλαίσιο στο οποίο το αγοράζεις. Εάν κάποιος αγοράζει κάτι, και ειδικά κάτι σε θέμα τεχνολογίας, χωρίς να σκέφτεται ότι κάνει επένδυση, και άρα ότι θα το κρατήσει για κάμποσο καιρό, τότε δεν διαφέρει σε τίποτα από την καταναλωτική μανία των γυναικών με τα παπούτσια. Εάν αγοράσει κάποιος κάτι για να του "κρατήσει καιρό", τότε σημαίνει πως το έχει ψάξει και, εν γένει, πως αγοράζει συνειδητά. Αυτό σημαίνει πως αγοράζει προϊόντα value for money. Αυτό σημαίνει πως δημιουργείται πίεση από την αγορά σε αξιοπρεπείς τιμές. Αυτό σημαίνει πως όποιος δεν πουλάει με αξιοπρεπείς τιμές, θα "πεινάσει" σιγά - σιγά. Έτσι, ευτυχώς που ήρθε η κρίση και επιτέλους αναγκάστηκαν πολλοί να σκεφτούν πριν χαλάσουν χρήματα. Μακάρι να συνηθήσουν να σκέφτονται πριν είναι αργά για το νερό, την ανθρωπιά, τα σκουπίδια κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα