apd453 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι παντού υποχρεωτικό στις χώρες εντός EU. Μιλάμε για προϊόντα που εισάγονται και από EU και από τρίτες χώρες. Σε ποια προϊόντα είναι υποχρεωτικό και σε ποια όχι. Όταν όλες οι πρώτες ύλες Π.Χ. της βιομηχανίας χρωμάτων είναι εισαγωγής και εδώ απλός μπαίνουν στο μίξερ και γίνεται η συσκευασία τότε το τελικό προϊόν θεωρείται made in Greece? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι παντού υποχρεωτικό στις χώρες εντός EU. Μιλάμε για προϊόντα που εισάγονται και από EU και από τρίτες χώρες. Σε ποια προϊόντα είναι υποχρεωτικό και σε ποια όχι. Όταν όλες οι πρώτες ύλες Π.Χ. της βιομηχανίας χρωμάτων είναι εισαγωγής και εδώ απλός μπαίνουν στο μίξερ και γίνεται η συσκευασία τότε το τελικό προϊόν θεωρείται made in Greece? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Είναι ελαφρώς πολύπλοκο το ζήτημα. Για κάθε προϊόν υπάρχει διαφορετική νομολογία και έχουν σημασία οι λεπτομέρειες. Πάντως, αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι εάν κάτι παρασκευάζεται σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, αρκεί να γράφει "Made in EU". edit: Αυτό που αναφέρεις συγκεκριμένα, πρέπει να είναι σωστό. Δεν έχει σημασία από που αγοράστηκαν οι πρώτες ύλες, έχει σημασία που παρασκευάστηκε το προϊόν.
apd453 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Για χρώματα, επιχρίσματα, διακοσμητικά χρώματα, βερνίκια κλπ που μπορώ να βρω το νόμο με το τι είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται στην ετικέτα. edit: Αυτό που αναφέρεις συγκεκριμένα, πρέπει να είναι σωστό. Δεν έχει σημασία από που αγοράστηκαν οι πρώτες ύλες, έχει σημασία που παρασκευάστηκε το προϊόν. Με την ίδια λογική μπορώ να πάρω τη σόλα από ένα παπούτσι από ταιβάν. Το υπόλοιπο παπούτσι από τη Κίνα. Να κολλήσω εδώ τη σόλα στο παπούτσι και να γράψω made in Greece.
LOULATRANS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 το προιον το κατασκευαζεις εσυ,εδω,και εσυ εισαι υπολογος στον πελατη για την ποιοτητα και των υλικων που αποτελουν το παπουτσι,αλλα και για το παπουτσι σαν προιον.αρα ειναι made in greece.- που το ειδα τελευταια φορα το made in greece......αααα ..θυμηθικα...στο ψωμι που παρασκευαζουν απο αλευρι βουλγαριας(απο σταρια ρωσιας),με μαγια τουρκιας,ζαχαρη σκοπιων,αλατι αιγυπτου,ρευμα σκοπιων και νερο ελληνικο......
apd453 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μα δεν παράγεται Ελλάδα. Συναρμολογείται Ελλάδα. Υπόλογος για το προϊόν από τη στιγμή που το εισάγω είμαι έτσι κι αλλιώς. Αν η σόλα Π.Χ. έχει καρκινογόνα κλπ εγώ θα φάω το πρόστιμο και όχι ο ταϊβανέζος κατασκευαστής. Άλλο παράδειγμα. Από τη στιγμή που η VITEX εισάγει τη κόλλα από την Ιταλία, το τιτάνιο από τη Κίνα, το Χ από το τις ΗΠΑ για να σου βγάλει το λευκό και όλο αυτό θεωρείται Ελληνικό προϊόν επειδή έχει υποστεί μια στοιχειώδη επεξεργασία θα μπορούσα κάλλιστα να φέρω λευκό από τη Κίνα να του ρίξω 10ml της Χ χρωστικής στο βαρέλι εδώ στην Ελλάδα έτσι ώστε να το κάνω πράσινο και να πουλάω και εγώ το πράσινο χρώμα μου σαν Ελληνικό προϊόν.
kostas_dr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 ( που το ειδα τελευταια φορα το made in greece......αααα ..θυμηθικα...στο ψωμι που παρασκευαζουν απο αλευρι βουλγαριας(απο σταρια ρωσιας),με μαγια τουρκιας,ζαχαρη σκοπιων,αλατι αιγυπτου,ρευμα σκοπιων και νερο ελληνικο......) Το νερό ήταν σίγουρα ελληνικό;
pournaras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μα δεν παράγεται Ελλάδα. Συναρμολογείται Ελλάδα. Υπόλογος για το προϊόν από τη στιγμή που το εισάγω είμαι έτσι κι αλλιώς. Αν η σόλα Π.Χ. έχει καρκινογόνα κλπ εγώ θα φάω το πρόστιμο και όχι ο ταϊβανέζος κατασκευαστής. Άλλο παράδειγμα. Από τη στιγμή που η VITEX εισάγει τη κόλλα από την Ιταλία, το τιτάνιο από τη Κίνα, το Χ από το τις ΗΠΑ για να σου βγάλει το λευκό και όλο αυτό θεωρείται Ελληνικό προϊόν επειδή έχει υποστεί μια στοιχειώδη επεξεργασία θα μπορούσα κάλλιστα να φέρω λευκό από τη Κίνα να του ρίξω 10ml της Χ χρωστικής στο βαρέλι εδώ στην Ελλάδα έτσι ώστε να το κάνω πράσινο και να πουλάω και εγώ το πράσινο χρώμα μου σαν Ελληνικό προϊόν. Μηπως τελικα ειναι το που εγινε η τελικη (μη αναστρεψιμη) διαδικασια και ποιος σου δινει την εγγυηση; Αλλο η συναρμολογιση και αλλο η τελικη παρασκευη ενος προιοντος. Διοτι οπως λες κι εσυ, μπορεις καλλιστα να φερεις λευκο απο Κινα, αλλα τα βασικα συστατικα του λευκου μπορει να ειναι απο Καναδα, ΗΠΑ και Ισπανια ας πουμε, Η Κινα εως το σημειο του λευκου, το θεωρει δικο της και εσυ το παιρνεις ως made in china, απο τη στιγμη που θα το τροποποιησεις σε ενα αλλο προιον, τοτε θα γινει made in greece.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα