Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

μετα απο 2 χρονια τρεχοντας μαμισια ο επεξεργαστης ειπα να τον ανεβασω οσο παει γιατι μετα την αγορα 6950 2gb μου φενεται οτι κολαει..

Δεν εχω γνωσεις oc οποτε κ με βοηθησε φιλαρακι..

Το συστημα μου:

Επεξεργαστης: 4απυρηνος 2.8 AMD phenomII X4 (Link)

Τροφοδοτικο: 550watt chieftec (το χω κανα 4αρι χρονια? αντεχει ακομα :mrgreen: )

Ram: Mushkin 2x2Gb στα 800Mhz χρονισμοι 4-4-4-12 (ετσι τουλαχιστον γραφει η αποδειξη :D)

Επειδη δεν εχω black edition ανεβασαμε το fsb το οποιο ανεβασε κ μνημες.Τον πηγαμε μεχρι 3.2 και οι μνημες πηγαν στα 458Μhz.(Δοκιμασαμε στα 3.3 τον επεξεργαστη αλλα ενω καναμε μια επανεκινηση πηγαμε να κανουμε τεστ για θερμοκρασιες αλλα δεν εδινε σημα στην οθονη,ξεκινουσε το pc αλλα δε βλεπαμε τπτ κ το γυρισαμε πισω στα 3.2 οπου δουλευει τωρα..Θερμοκρασιες σε full load 70 βαθμους)

Δε θελω να πειραξω ρευματα κ τετοια απλα οσο γινεται ετσι να το παω..

Απο τι καταλαβα δε παει αλλο σωστα?

Βλεποντας στο cpu-z τους χρονισμους των Ram ειναι 5-5-5-18..Να τους παω 4-4-4-12?

Επισης να βαλω το Command Rate(ρολοι? δε τα ξερω κ καλα) σε 1T απο τι σε 2Τ που ειναι τωρα?

(Ξεχασα να πω οτι φοραει τη μαμα ψυκτρα.)

Γενικα τι επιλογες εχω οπως ειναι τωρα το συστημα? Τι μπορω να ανεβασω?

Οτι πληροφοριες θελετε να σας δωσω πειτε μου γιατι δε ξερω κ καλα :eek:

Ευχαριστω παιδια εκ των προτερων!

Ειμαι πρωταρης οποτε παρτε με,με το μαλακο :-D

Δημοσ.

Ποια ειναι η μητρικη σου?

Για αρχη γυρισε τα ολα στο defaults και δωσε μια 1.45 ρευμα και κατεβασε το ht link frequency στο 1800 απο 2000 που ειναι αλλα εχω την εντυπωση οτι εχεις Am2+ μητρικη οποτε μπορει να ειναι 1000mhz το default του.Εαν ναι βαλε την στα 800mhz.

Επισης ριξε τις μνημες απο τα 400mhz στα 333mhz.

Ετσι αφου θα ανεβασεις με fsb (να το πω μπακαλιστικα) θα ανεβουν και αυτα μαζι αλλα δεν θα ξεπερασουν τα ορια του.

Δοκιμασε ετσι και δες εαν θα φτασεις παραπανω.

Δημοσ.

Γεια σου Θανο!

Μολις εβλεπα κατι μηνυματα σου σε αλλο παρομοιο θεμα χεχε

Λοιπον μητρικη Link

Ωχ αδερφε ενα ενα! Ειπαμε πρωταρης!

Να δωσω ρευμα? Οτι πεις.αλλα πως? :whistle: πεσμου λιγο πως λεγεται η επιλογη στα bios :D

Στα default να τα γυρισω απο το κουμπακι της μητρικης που φαινεται εξωτερικα? (Δηλαδη πατατα καναμε με το φιλο μου? Δε τα καναμε καλα?)

Αφου τα βαλω ολα στα default να το παω κατευθειαν στα 3.3?

Επισης παιζει ρολο η σειρα που θα τα πειραξω? Εννοω πρωτα φτιαχνω ram κ μετα clockαρω φανταζομαι ε?

Τελος,αφου τα κανω ολα αυτα να κανω το stress test πρωτα κ μετα να γραψω εδω αποτελεσματα?

Δημοσ.

Ενα ενα.

Λοιπον,μπες στο bios και κανε load default settings.-->save and exit.

Μετα εαν μπορεις βαλε φωτογραγιες εδω απο το bios σου οσο ποιο αναλυτικες μπορεις.

Θα δουμε τι θα κανουμε και τι θα πειραξουμε.

Κατεβασε και μια το hwmonitor για να βλεπεις θερμοκρασιες και το cpuz για πληροφοριες και το occt για το τεστ.

Βασικα τι θερμοκρασιες εχεις τωρα και με τι ρευμα εισαι?

Δημοσ.

Καλησπερα,

μετα απο 2 χρονια τρεχοντας μαμισια ο επεξεργαστης ειπα να τον ανεβασω οσο παει γιατι μετα την αγορα 6950 2gb μου φενεται οτι κολαει..

Δεν εχω γνωσεις oc οποτε κ με βοηθησε φιλαρακι..

Το συστημα μου:

Επεξεργαστης: 4απυρηνος 2.8 AMD phenomII X4 (Link)

Τροφοδοτικο: 550watt chieftec (το χω κανα 4αρι χρονια? αντεχει ακομα :mrgreen: )

Ram: Mushkin 2x2Gb στα 800Mhz χρονισμοι 4-4-4-12 (ετσι τουλαχιστον γραφει η αποδειξη :D)

Επειδη δεν εχω black edition ανεβασαμε το fsb το οποιο ανεβασε κ μνημες.Τον πηγαμε μεχρι 3.2 και οι μνημες πηγαν στα 458Μhz.(Δοκιμασαμε στα 3.3 τον επεξεργαστη αλλα ενω καναμε μια επανεκινηση πηγαμε να κανουμε τεστ για θερμοκρασιες αλλα δεν εδινε σημα στην οθονη,ξεκινουσε το pc αλλα δε βλεπαμε τπτ κ το γυρισαμε πισω στα 3.2 οπου δουλευει τωρα..Θερμοκρασιες σε full load 70 βαθμους)

Δε θελω να πειραξω ρευματα κ τετοια απλα οσο γινεται ετσι να το παω..

Απο τι καταλαβα δε παει αλλο σωστα?

Βλεποντας στο cpu-z τους χρονισμους των Ram ειναι 5-5-5-18..Να τους παω 4-4-4-12?

Επισης να βαλω το Command Rate(ρολοι? δε τα ξερω κ καλα) σε 1T απο τι σε 2Τ που ειναι τωρα?

(Ξεχασα να πω οτι φοραει τη μαμα ψυκτρα.)

Γενικα τι επιλογες εχω οπως ειναι τωρα το συστημα? Τι μπορω να ανεβασω?

Οτι πληροφοριες θελετε να σας δωσω πειτε μου γιατι δε ξερω κ καλα :eek:

Ευχαριστω παιδια εκ των προτερων!

Ειμαι πρωταρης οποτε παρτε με,με το μαλακο :-D

καλο ειναι να παρεις μια ψυκτρα :-)

Δημοσ.

Το ξερω για τη ψυκτρα αλλα υποτιθεται δε θα πειραζα ρευματα.Το φιλαρακι μου,μου ειπε οτι δε θα ανεβασει θερμοκρασιες θα σταματαει δηλαδη στα 70αρια..

Σημεα ουσιαστικα αρχισα κ γω κ ψαχνομαι αν χρειαστω παντως θα τσιμπησω μια..

Δε ξερω με τι ρευματα ειμαι Θανο! Στα bios τα βλεπω ε? Αν μπορεις πεσμου την επιλογη!

Επισης πως να βγαλω photo απο τα bios lol?

Edit: ανοιξα το hardware monitor και λεει 40-39-42 θερμοκρασιες επεξεργαστη

Δημοσ.

Το ξερω για τη ψυκτρα αλλα υποτιθεται δε θα πειραζα ρευματα.Το φιλαρακι μου,μου ειπε οτι δε θα ανεβασει θερμοκρασιες θα σταματαει δηλαδη στα 70αρια..

Σημεα ουσιαστικα αρχισα κ γω κ ψαχνομαι αν χρειαστω παντως θα τσιμπησω μια..

Δε ξερω με τι ρευματα ειμαι Θανο! Στα bios τα βλεπω ε? Αν μπορεις πεσμου την επιλογη!

Επισης πως να βγαλω photo απο τα bios lol?

Edit: ανοιξα το hardware monitor και λεει 40-39-42 θερμοκρασιες επεξεργαστη

Κατεβασε το cpuz πιο πανω που ειπαμε και δες το.το λεει στην πρωτη καρτελα.η εαν θελεις δες το ρευμα απο το Hwmonitor πανω πανω θα λεει cpu vcore.πες μας τι λεει διπλα.

Οι θερμοκρασιες που παραθετεις ειναι οταν ο υπολογιστης καθεται και δεν κανει τιποτα?επισης,να φανταστω οτι δεν ειναι οι cores θερμοκρασιες αυτες ε?εκει που λεει cpu πατα το + που εχει εκει και δες τι θερμοκρασιες εχεουν τα cores οταν ας πουμε τρεχεις το τεστ που ειπαμε.

Για τις φωτογραφιες,ε βγαλε με το κινητο ρε συ οταν θα εισαι στο bios οσο πιο καθαρες μπορεις,περασε τες στο computer και βαλε τες εδω.

Δημοσ.

Οι θερμοκρασιες που ποσταρα ναι ειναι οταν καθεται.(με επιλεγμενο το + ειναι των cores δηλαδη θερμοκρασιες)

Tα τεστ να τα κανω με το IntelBurnTest γιατι αυτο που μου δειξατε δε το ξερω κ εχει διαφορες επιλογες...?

Σορυ παιδια αλλα δεν εχω γνωσεις :(

Με το ιντελ..βαζαμε με το φιλο μου στο Maximum Και το τρεχαμε...

Οταν καθεται..

post-158342-0-01388800-1323975192_thumb.jpg

Δημοσ.

Χμμμ εχεις ψιλοανεβασμενες θερμοκρασιες για οταν καθεται με το ρευμα που του δινεις.τρεξε μια το τεστ που λες και πες μας τι αλλα temps δινει.Παντως απο ρευμα εισαι καλα με 1.37

Δημοσ.

Μετα το τεστ που εκανα με το ιντελ..

Υποψην δεν το εχω μπει ακομα στα bios για να κανω αυτο με τις ραμ κ να πειραξω τπτ(ειναι δηλαδη ακομα στα 3.2 ο επεξεργαστης)

Edit:δε με νοιαζει ποσο θα κρατησει ο επεξεργαστης γιατι λογικα σε 2-3 το πολυ χρονια θα αγορασω καινουργιο

post-158342-0-66196100-1323977266_thumb.jpg

Δημοσ.

Παρε μια ψυχτρα ρε συ.εχεις παρα πολυ υψηλες θερμοκρασιες.δεν προτεινω να πας παραπανω.

Εαν εκει που εισαι εχει πλαισιο πας εδω Xigmatek Gaia SD1283 32,90 €

Εαν εισαι απο Θεσσαλονικη Xigmatek Gaia SD1283 ΤΙΜΗ 27.12 €

Εαν εισαι απο Αθηνα πας εδω Thermalright True Spirit 120 30.00€

Εαν μεινεις ετσι οπως εισαι τοτε καλυτερα κατεβασε το overclock που εχεις κανει.

Επισης,την ψυχτρα ετσι οπως εισαι τωρα την εχεις καθαρισει ποτε?εχεις αλλαξει καμια παστα?

Δημοσ.

2 φορες την εχω καθαρισει με μπαμπακι τον επεξεργαστη..

Δενεχω αλλαξει παστα οχι..

Καταλαβα.. :(

θα παω αυριο πλαισιο να αγορασω ψυκτρα :mad:

Δημοσ.

Εχω 1 απορια,

τον εχω τωρα στα 3.2 με τις Ram να ειναι στα 760(<800) το HTL στα 1832(<2000) στο CPU voltage απο auto το εκανα +0.030 και οταν ελεγχω στο CPU-z ανεβοκατεβαινουν τα νουμερα δηλαδη..

Τη μια στιγμη ειναι στα 3.2 με volt να δειχνει στα 1,37

και την αλλη στα 916MHz με CPU volt στα 1,080.

Βασικα δειχνει κι αλλες τιμες αναμεσα σαυτα που εγραψα...

Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι σταθερος?

Μηπως ειναι θεμα του CPU-z ή οντως κατι δε παλει καλα?

PS:Οταν αφηνω στο auto το HTL παει στα 2060 οποτε το εκανα manual για να ειναι <2000

PS2:στο CPU voltage εχει auto και τιμες απο 0-0.4.

Μου ειπες σε πρηγουμενο ποστ ξεκινα με 1,45 volt αλλα πως ειναι η αναλογια?

Δημοσ.

Αυτο που βλεπεις ειναι οτι δουλευει το coolnquiet δηλαδη η εξοικονόμηση ενεργεις οποτε σου ριχνει τα ρολογια οταν δεν χρειαζεται να τα εχει ανεβασμενα.οταν θα βαλεις να κανεις κατι στον υπολογιστη τοτε θα σου τα γυρισει αυτοματα στα κανονικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...