Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαστε μια χωρα η οποια έχει χρεοκwπήσει.Και για κάποιο άγνωστο λόγο οι κυβερνήσεις δεν μειώνουν καθόλου το προσωπικό ενώ δεν κάνουν καμια σοβαρή προσπάθεια ώστε η δημοσια διοίκηση να γίνει πιο λειτουργική.

Πριν λίγο καιρό η επιχείρηση στην οποια εργαζόμουνα επειδή είχε τεραστια προβλήματα αποφάσισε να κάνει μια γενναία μείωση προσωπικού προκειμενου να επιβιώσει.Ένας από τους αναλώσιμους ήμουν και εγώ.Ok δεν έχω πρόβλημα με αφεντικό μια και καταλαβαίνω την κατάσταση αλλα και ο ίδιος μου φέρθηκε τίμια.Τώρα υποαπασχολούμαι αλλου και περιμένω τα επιδόματα από ΟΑΕΔ.Παράλληλα ψάχνω να φτιάξω μια δικια μου επιχείρηση και γενικότερα η ζωή συνεχίζεται.

Γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο στο δημόσιο τομέα? :mad: Μέχρι στιγμή 700.000 υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί.Αν η χωρα μας για να συνέλθει και να προχωρήσει πρέπει να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες και αλλα πολλά γιατί διατηρούμε τόσους μα τόσους πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο τομέα?Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάρει κάποιος γενναίες αποφάσεις.Ακόμη και η Ιρλανδία και η Μεγάλη Βρετανία μείωσαν αρκετά τους δημοσιους upalllilous.Βεβαια δεν αρκεί μονο η άρση τις μονιμότητας αλλα να καταλάβουν ότι οφείλουν να βελτιώσουν και την παραγωγικότητας τους επιτέλους. :mad:

Θα κλάψουν.θα τσαντιστούν πολλοί που δεν κατανοούν την πραγματικότητα αλλα κάποια στιγμή θα κόψουν τον λαιμό τους ώστε να βρούν μια λύση.Και η ζωή θα συνεχιστεί. :rolleyes:

• Like 1
  • Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπερφίαλες αναλύσεις , πομπώδεις χαρακτηρισμοί , κατάρες προς το δημόσιο και την κοινωνία την άτιμη....Πολλές σελίδες..

Δημοσ.

Υπάρχει μια μικρή μαύρη τρύπα στο συλλογισμό του TS: οι ΔΥ αυτή τη στιγμή έχουν καταντήσει αναγκαίο κακό, απλούστατα γιατί σε μια χώρα που δεν κινείται και πολύ χρήμα στην αγορά είναι οι μόνοι που έχουν ακόμη και τώρα κάποιο μισθό να ξοδέψουν. Κάποιοι (αρκετοί) έχουν πολύ μεγαλύτερο από όσο θα έπρεπε με βάση τη δουλειά ή την παραγωγικότητά τους και αυτό είναι όντως πρόβλημα, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν είναι αυτοί που θα απολυθούν.

Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά η δραματική συρρίκνωση ενός "σίγουρου" αγοραστικού κοινού σε μια χώρα με μεγάλη επιχειρηματική ύφεση δεν μου φαίνεται και τόσο καλή ιδέα.

Και αν κάποιος φαντάζεται ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις απολύσεις των ΔΥ θα γίνουν δρόμοι, περίθαλψη, υποδομές και κίνητρα, ας ετοιμαστεί για ένα άγριο ξύπνημα. :eek: :X

Δημοσ.

Ρε παίδες,θεωρείται ευλογια να δουλεύει κανεις στο δημόσιο τομέα?Έλεος!Καταστρέφεται ο άνθρωπος εκεί.Διαφθείρεται.Τελωνειακοί,εφοριακοί υπάλληλοι της πολεοδομία είναι μερικά από τα καλά παιδιά που έβγαλε η χωρα.Τέτοια διαφθορά και παράλληλα ατιμωρησία δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη.Ήρθε η ώρα να αλλάξει η χωρα σελίδα.Να περιοριστεί αυτό το βαρίδι και επιτέλους πολλοί να κάνουν κάτι χρήσιμο στη ζωή τους.

Δημοσ.
Να περιοριστεί αυτό το βαρίδι και επιτέλους πολλοί να κάνουν κάτι χρήσιμο στη ζωή τους.

Επιμένω στην τελευταία μου πρόταση από το προηγούμενο ποστ μου. Άσχετα αν *θεωρητικά* έχεις δίκιο.

Δημοσ.

Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά η δραματική συρρίκνωση ενός "σίγουρου" αγοραστικού κοινού σε μια χώρα με μεγάλη επιχειρηματική ύφεση δεν μου φαίνεται και τόσο καλή ιδέα.

Παντως τα μεχρι τωρα νουμερα απεχουν απο το δραματικη .

Και αν κάποιος φαντάζεται ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις απολύσεις των ΔΥ θα γίνουν δρόμοι, περίθαλψη, υποδομές και κίνητρα, ας ετοιμαστεί για ένα άγριο ξύπνημα. :eek: :X

Και αν καποιος φανταζεται οτι θα σωθει η οικονομια επειδη θα ψωνιζουν οι δημοσιοι υπαλληλοι , η με το να μεινει το δημοσιο οπως το ξεραμε χρονια τωρα , απαραλλαχτο , μαλλον θελει ξυπνημα :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν είμαι ΔΥ

Αυτοσκοπός μας πρέπει να είναι :

1.  
  2. Να βρούμε την πραγματική αιτία του προβλήματος.
  3. Να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε όλοι μας, το επίπεδο ΟΛΩΝ μας.

Μετάφραση:

1.  
  2. Δεν φταίνε οι ΔΥ, αλλά το τραπεζικό σύστημα με τον τρόπο που ειναι δομημένο. Για κάθε ευρώ που κινείται ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, πρέπει να επιστραφεί 1,05Ε δηλαδή να γεννηθεί χρήμα απο αέρα. ΔΕΝ γίνεται.
  3. Δεν θέλω να τραβήξω προς τα κάτω, κάποιον που ειναι σε καλύτερη θέση απο μένα. Δεν με νοιάζει αν ο ΔΥ είναι πολύ πιο χαρούμενος απο εμένα. Με νοιάζει να είμαστε όλοι χαρούμενοι (χωρίς μπάφο). Αφού το καταφέρουμε αυτό, τότε ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ειναι να αντιμετωπίσουμε την όποια απληστία.

Δημοσ.

Επιμένω στην τελευταία μου πρόταση από το προηγούμενο ποστ μου. Άσχετα αν *θεωρητικά* έχεις δίκιο.

Βραχυχρόνια όλη η ελληνική κοινωνία θα υποστεί ένα σοκ.Αλλα φιλε μονο αν παρθούν γενναίες και δύσκολες αποφάσεις θα μπορεί η χωρα να μπει σε μια φάση ανάπτυξης.Και μια τέτοια απόφαση είναι η μείωση των δημοσιων δαπανών.Διαφορετικά η ύφεση θα είναι μακροχρόνια και πολύ βαθιά.

Δημοσ.

@capten-

το θέμα πιστεύω πως έχει εξαντληθεί σε παρόμοια νήματα όπου έχουν συζητηθεί τα περί 1 εκατομμυρίου ΔΥ που τελικά είναι πολύ λιγότεροι και οι οποίοι σήμερα πιά εχουν μισθούς κατά πολύ μικρότερους από ότι πέρυσι.

«Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα επτακοσίων είκοσι πέντε (725) Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων»

καλή επιτυχία

Δημοσ.

Υπάρχει μια μικρή μαύρη τρύπα στο συλλογισμό του TS: οι ΔΥ αυτή τη στιγμή έχουν καταντήσει αναγκαίο κακό, απλούστατα γιατί σε μια χώρα που δεν κινείται και πολύ χρήμα στην αγορά είναι οι μόνοι που έχουν ακόμη και τώρα κάποιο μισθό να ξοδέψουν. Κάποιοι (αρκετοί) έχουν πολύ μεγαλύτερο από όσο θα έπρεπε με βάση τη δουλειά ή την παραγωγικότητά τους και αυτό είναι όντως πρόβλημα, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν είναι αυτοί που θα απολυθούν.

Ναι αλλα με αυτη την καραμελλα πορευτηκαμε τα τελευταια δυο χρονια, με αποτελεσμα, να εχεις δυο τομεις, τον ιδιωτικο και το δημοσιο. Ο ιδιωτικος συρρυκνωθηκε και συνεχιζει με τρελους ρυθμους, ο δημοσιος απο την αλλη, απλα μειωσε τα υπερβολικα μισθολογια, αλλα ακομη και η εφεδρεια στα χαρτια ειναι, δεν προχωρησε. Τι καταφεραμε μετα απο δυο χρονια; Να μην εχουμες πια να πληρωσουμε ουτε το δημοσιο τομεα (διοτι η εισπραξη φορων απο τον ιδιωτη ερχοταν).

Το θεμα ειναι το εξης: ειναι μεγαλος ο δημοσιος τομεας η οχι; Πρεπει να μειωθει η οχι; Διοτι δεν μπορεις να τροφοδοτεις μια ζωη ενα μεγαλο δημοσιο απο ενα μικρο ιδιωτικο, ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι οδηγεισαι στη χρεωκοπια.

• Like 1
Δημοσ.
Με νοιάζει να είμαστε όλοι χαρούμενοι (χωρίς μπάφο).

Εσένα δε σου φταίει ο ΔΥ που τα ξύνει και σου φταίει ο μπάφος.

Δημοσ.
Και αν καποιος φανταζεται οτι θα σωθει η οικονομια επειδη θα ψωνιζουν οι δημοσιοι υπαλληλοι , η με το να μεινει το δημοσιο οπως το ξεραμε χρονια τωρα , απαραλλαχτο , μαλλον θελει ξυπνημα :rolleyes:

Μα για αυτό είπα ότι είναι αναγκαίο κακό. Η κατάσταση έπρεπε να έχει διορθωθεί έδω και χρόνια, αλλά στο σημείο αυτό που βρισκόμαστε δεν ξέρω αν θα υπάρχει ουσιαστικό όφελος. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι πρέπει να μας αδειάζουν τη γωνιά, και το απόλυτα σιγουρότατο ότι δεν πρέπει να προσληφθούν άλλοι! Έλεος δηλαδή, τόσοι περισσεύουν που ξύνονται. Μηχανοργάνωση επειγόντως, for the love of God.

Το θεμα ειναι το εξης: ειναι μεγαλος ο δημοσιος τομεας η οχι; Πρεπει να μειωθει η οχι;

Ναι, είναι, και ναι, πρέπει. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, αλλά για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαι επιφυλακτικός με την ταχύτητα και τον τρόπο που θα γίνει, καθώς και με το ποιούς τελικά θα πάρει η μπάλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...