Fotis13 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί είσαι σπίτι του και ξέρεις ή έχεις το βιβλιάριο ενσήμων του? http://www.protagon....8emata&id=18427 λες ανυποστατα πραγματα που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα και κυριως με την Ελληνικη πραγματικοτητα. 1
viper2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Διορθώνω. Εννοούσα τα δομημένα ομόλογα επί κυβέρνησης καραμανλή. Τοξικά ομόλογα φορτώθηκαν τα ταμεία επι κυβέρνησης παπανδρέου.Αφου μαζέψαμε όσα μπορούσαμε σαν καλά παιδιά μετά τα κουρέψαμε.Μην πούμε για τα αποθεμάτικά σε μετρητά που είχαν ΑΕΙ, Νοσοκομεία κλπ τα οποία τους τα έκαναν ομόλογα παράνομα μια μέρα πριν το κούρεμα και τους τα πέρασαν με την ψιλή. "Τοξικά ομόλογα" ονομάστηκαν κυρίως οι τιτλοποιήσεις – δηλαδή, τα ομόλογα – στεγαστικών δανείων που έφεραν ως εμπράγματη εξασφάλιση (ως εγγύηση αποπληρωμής) υποθήκες υψηλού κινδύνου. Οι δανειολήπτες των συγκεκριμένων στεγαστικών δανείων – γνωστών ως subprime ή, ακριβέστερα, subprime mortgages – πληρώνουν υψηλότερο επιτόκιο, λόγω χαμηλής ή ανύπαρκτης πιστοληπτικής αξιολόγησής τους. πηραμε τετοια στην ελλαδα? μπραβο μας
παπι Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 BTW, πως τα ταμεια ειχαν 12 δις εφοσον καθε χρονο παιρνουν επιχορηγηση;
Cossutius. Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.protagon....8emata&id=18427 Ξεστραβωσου γιατι λες ανυποστατα πραγματα που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα και κυριως με την Ελληνικη πραγματικοτητα. Μίλα καλύτερα αρχικά .Είναι η 2η φορά που είσαι προκλητικός. Ήρεμα κουβέντα κάνουμε εδω. Αν διάβαζες το ίδιο κείμενο που μου παρέθεσες θα έβλεπες οτι αναφέρεται σε ένα 80%. Εγώ ανέφερα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν ανηκει σε αυτή τη κατηγορία και τυχαίνει να το γνωρίζω καλά. Υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι, (οχι φυσικά μόνο οικοδόμοι) με μεγάλες συντάξεις (γυρω στα 3000 δηλαδη) που έχουν και 45 χρόνια εργασίας με πλήρη ένσημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 καλά τέτοιοι οικοδόμοι είναι είδος υπό εξαφάνιση...
Praetorianos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως αν ισχύει το άρθρο οι υπεύθυνοι θέλουν σκότωμα: Οι εργαζόμενοι φρόντιζαν να βάζουν 100 ένσημα το χρόνο, διότι μ’ αυτά εξασφάλιζαν τη συνταξιοδότηση τους με 4.500 όταν θα γερνούσαν, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών και της οικογένειας τους, καθώς και το δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Άρα, είτε 4.500 ένσημα είχε ένας εργαζόμενος είτε 6.500, την ίδια σύνταξη θα έπαιρνε. Για να ξεπεράσει με την δική του ασφάλιση την κατώτατη κατ’ ελάχιστον, έπρεπε να κολλήσει ακόμα 2.300 ένσημα, να προσθέσει δηλαδή άλλα οκτώ χρόνια ασφαλισμένης απασχόλησης στα δεκαπέντε. Η ανυπαρξία ενδιάμεσης κλίμακας και η ασφάλεια του ΕΚΑΣ που ανέβαζε την κατώτατη στα 780 ευρώ μαζί με την επικουρική, ήταν ένα σαφές κίνητρο μαζικής εισφοροδιαφυγής. Στο δίλημμα 15 χρόνια ασφάλισης και 780 ευρώ σύνταξη ή 30 χρόνια ασφάλισης και 850 ευρώ σύνταξη, ο εργαζόμενος ασφαλώς επέλεγε το πρώτο προς μεγάλη χαρά και του εργοδότη. Αν το δούμε μακροοικονομικά, το κράτος ώθησε ένα εκατομμύριο εργαζόμενους των περασμένων δεκαετιών να μην πληρώσουν τουλάχιστον άλλο ένα 45% των συνολικών ασφαλιστικών τους εισφορών κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Δηλαδή αν κάποιος ήθελε να είναι νόμιμος, το ίδιο το κράτος του έλεγε "πρέπει να είσαι πολύ μ%^&λκας". Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνουν μερικοί γιατί (α) πρέπει να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι πρώτα, (β) γιατί δεν "φταίνε όλοι μαζί οι νεοέλληνες αγρότες επιδοτήσεις ουυυ μαζί τα φάγαμε" (τουλάχιστον στον βαθμό που νομίζουν). Χωρίς διάθεση για flame, ειλικρινά, δεν υπάρχει περίπτωση σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να υπήρχε τέτοιο σύστημα και να απέδιδε. 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 συμφωνώ, αλλά είναι επίσης τραγικό το να γκρινιάζεις για τη σύνταξή σου έχοντας επιλέξει την λύση των 4500 ενσήμων... 3
pournaras Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως αν ισχύει το άρθρο οι υπεύθυνοι θέλουν σκότωμα: Δηλαδή αν κάποιος ήθελε να είναι νόμιμος, το ίδιο το κράτος του έλεγε "πρέπει να είσαι πολύ μ%^&λκας". Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνουν μερικοί γιατί (α) πρέπει να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι πρώτα, (β) γιατί δεν "φταίνε όλοι μαζί οι νεοέλληνες αγρότες επιδοτήσεις ουυυ μαζί τα φάγαμε" (τουλάχιστον στον βαθμό που νομίζουν). Χωρίς διάθεση για flame, ειλικρινά, δεν υπάρχει περίπτωση σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να υπήρχε τέτοιο σύστημα και να απέδιδε. Ισχυει και παραισχυει, και σε υπερθετικο βαθμο μαλιστα. Για ολο τον οικοδομικο κλαδο το θεμα των ενσημων, ειναι παντα το μαξιλαρακι των 100. Με αυτα εχουν και ασφαλιστικη καλυψη, και ταμειο ανεργιας για τον επομενο χρονο, και τη συνταξη οπως λεει ο Καμπουρακης. Στην ουσια βεβαια η πλειοψηφια των οικοδομων, δεν κανει πανω απο 100-150 μεροκαματα το χρονο, ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν και στην πραξη πανω απο 200 μεροκαματα το χρονο. Αν βαλεις δε και τις καιρικες συνθηκες ειναι οντως λιγα. Επισης παιζει ενα μεγαλο νταραβερι με αγοροπωλησιες ενσημων, διοτι καποιος μπορει να εχει μονο 50-70 μεροκαματα, και αναγκαζεται να αγορασει τα υπολοιπα 30 ωστε να παει κι αυτος στο μαξιλαρι των 100 και να μην ειναι ξεκρεμαστος.
Cossutius. Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν και στην πραξη πανω απο 200 μεροκαματα το χρονο. Και ακόμα πιο ελάχιστοι που έχουν 300 μεροκάματα. Υπάρχουν όμως...
παπι Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Και ακόμα πιο ελάχιστοι που έχουν 300 μεροκάματα. Υπάρχουν όμως... 300 μεροκαματα; Πλακα μας κανεις; Ουτε σερβιτορος δεν μπορει να βγαλει τοσα.
Cossutius. Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 300 μεροκαματα; Πλακα μας κανεις; Ουτε σερβιτορος δεν μπορει να βγαλει τοσα. Θες να σου δείξω τη καρτέλα ενσήμων μου το έτος 1996??? Εν πάση περιπτώσει, εκεί που ήθελα να καταλήξω εγω, πριν γίνει η φασαρία για τους οικοδόμους, είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι που έπαιρναν κάποιες σοβαρές συντάξεις, της τάξεως των 2500-3000 ευρώ, οι οποίες έχουν πέσει κατακόρυφα. Δε θα μου φαινόταν παράλογο, κάποιος που δούλευε 40 χρόνια και έπαιρνε έναν πολύ καλό μισθό, να πάρει τέτοια σύνταξη, ούτε κάποιος που εργαζόταν ως στέλεχος για πολλά έτη, να πάρει μεγάλη σύνταξη. Ουσιαστικά έχει κάθε λόγο να φωνάξει διότι στο φινάλε αυτά τα χρήματα είναι οι κρατήσεις που του κάνανε. Εδώ έχουμε πλέον το φαινόμενο να προσλαμβάνουν κάποιον μέσω ΕΣΠΑ(ειδικά στην εκπαίδευση) και να του μειώνουν τον μισθό. Με ποιά λογική? Αφού μεγάλο ποσοστό από αυτά τα χρήματα ειναι απ την Ε.Ε. (Παρεμπιπτόντως ΛΕΝΕ πως όπου νάναι βγαίνει η Β βάθμια της ειδικής αγωγής για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς)
παπι Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Με τα 300 δεν το πιστευω. Πρεπει να βγαινει 6ημερο χωρις αργιες κλπ. Το παραλογο ειναι οτι βαζουν φορους για να συντηρησουν αυτο το κρατος. 1
leecherman Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Σας διαβάζω και τρελλαίνομαι.... 27.5 χρόνια επί 300 ημερομίσθια ετησίως + άλλα 3.5χ300 ΟΑΕΕ.Χώρια τα μαύρα από 1975-1978.Και θα πάρω (λολολολολ) σύνταξη ένα μύδι. Και μου παραθέτετε σχεδιαγράμματα ότι δεν βγαίνουν 300 το χρόνο.lololol
pournaras Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Σας διαβάζω και τρελλαίνομαι.... 27.5 χρόνια επί 300 ημερομίσθια ετησίως + άλλα 3.5χ300 ΟΑΕΕ.Χώρια τα μαύρα από 1975-1978.Και θα πάρω (λολολολολ) σύνταξη ένα μύδι. Και μου παραθέτετε σχεδιαγράμματα ότι δεν βγαίνουν 300 το χρόνο.lololol Μπα πατριωτ' δεν πρεπει να εχει σχεση η πρωτη γραμη, με τη δευτερη (παρεα με το σχεδιαγραμμα). Απλα με την πρωτη γραμμη απαντησε στο Ρωμαιο, με τη δευτερη, αναρωτιεται τι ακριβως κρατος προσπαθουν να συντηρησουν με αυτους τους φορους.
leecherman Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πάντως το 45% των εισοδημάτων μου το κατέθετα ανελλιπώς και με το ζόρι επί τριακονταετία+.Για να μου πουν ότι χρειάζεται ακόμα μια δεκαπενταετία "ωρίμανσης συνθηκών" (ξέρεις,απ´ αυτές που όταν ωριμάσουν,παύουν πια οι υποκειμενικές συνθήκες που τις δημιούργησαν,καθιστώντας τες "αναγκαίες+ικανές"/ζήσε Μαύρε μου να φας σταφύλι στα 70φεύγα...). Σήμερα διάβασα για έναν εβδομηντάρη που μπούκαρε σε μπατσάδικο με ΑΚ 47,πυροβολώντας στο γάμο του καραγκιόζη.Προφανώς δεν του αναγνωριζανε τα ένσημα. Ώρα μου είναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα