MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Πάμε ξανά... οι Πορτογάλοι ακολούθησαν κατά γράμμα και πάνε κατά διαόλου... οπότε αυτή η χαζομάρα περί δεν κάναμε ότι μας είπαν κλπ πάει στην άκρη... από τον Απρίλιο του 2011 είναι στον μηχανισμό η Πορτογαλία... Νταξει που θες να καταληξεις με αυτο? Οτι καλως γραφουμε στα @@ μας τους δανειστες επειδη το σχεδιο τους ηταν καταδικασμενο να αποτυχει? Η Ιρλανδία από πότε πάει καλά; μήπως την μπερδεύεις με την Ισλανδία... Καλες οι ειρωνειες, καλο το να πεταμε αδεια μπας και πιασουμε γεματα, καλη και η ημιμαθεια, αλλα δυστυχως χειροτερη της αμαθειας: http://www.tovima.gr...cle/?aid=423930 και κατι πιο προσφατο, στο παραθετω αφενος για να αντιπαραβαλω το απο πανω παλιο δημοσιευμα (που ωστοσο δεινει ετσι μια γενικη εικονα αν μιλαμε για Ιρλανδια ή Ισλανδια), και αφεταιρου για τα νουμερα, για καποιους ορους που χρησιμοποιουνται οπως "ανακαμψη και αναπτυξη" και γενικως πραγματα που ο ελληναρας θα θεωρει οτι η Μερκελ δεν τον αφηνει να πετυχει: http://www.newsit.gr...=161836&catid=7 Ανοιξε ματια, στρωσου, διαβασε τα παραπανω και ελα να μου γραψεις το παρακατω, φωστηρα μου εσυ: Όσο υπάρχουν άσχετοι άνθρωποι που υποστηρίζουν σθεναρά και αναπαράγουν οποιαδήποτε μαλακία διαβάσουν στο ιντερνετ και ακούσουν στην τηλεόραση, χωρίς να βάζουν το μυαλουδάκι τους να σκεφτεί δεν υπάρχει ελπίδα... Ναι μιας και τα ΜΜΕ λενε ολημερις και ολονυχτις οτι καλως δεν εφαρμοζουμε τα μετρα. Τα ΜΜΕ μαλλον με τη δικη σου αποψη ταυτιζονται, ή πιο σωστα το αναποδο, μαλλον εσυ ταυτιζεσαι με την αποψη των ΜΜΕ που ακουμε μερα-νυχτα: Η Μερκελ, ο Σαρκοζι, ο Ολαντ, η τροικα δεν μας αφηνουν να επανελθουμε σε τροχια αναπτυξης.
KleKoR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Νταξει που θες να καταληξεις με αυτο? Οτι καλως γραφουμε στα @@ μας τους δανειστες επειδη το σχεδιο τους ηταν καταδικασμενο να αποτυχει? Καλες οι ειρωνειες, καλο το να πεταμε αδεια μπας και πιασουμε γεματα, καλη και η ημιμαθεια, αλλα δυστυχως χειροτερη της αμαθειας: http://www.tovima.gr...cle/?aid=423930 και κατι πιο προσφατο, στο παραθετω αφενος για να αντιπαραβαλω το απο πανω παλιο δημοσιευμα (που ωστοσο δεινει ετσι μια γενικη εικονα αν μιλαμε για Ιρλανδια ή Ισλανδια), και αφεταιρου για τα νουμερα, για καποιους ορους που χρησιμοποιουνται οπως "ανακαμψη και αναπτυξη" και γενικως πραγματα που ο ελληναρας θα θεωρει οτι η Μερκελ δεν τον αφηνει να πετυχει: http://www.newsit.gr...=161836&catid=7 Ανοιξε ματια, στρωσου, διαβασε τα παραπανω και ελα να μου γραψεις το παρακατω, φωστηρα μου εσυ: Ναι μιας και τα ΜΜΕ λενε ολημερις και ολονυχτις οτι καλως δεν εφαρμοζουμε τα μετρα. Τα ΜΜΕ μαλλον με τη δικη σου αποψη ταυτιζονται, ή πιο σωστα το αναποδο, μαλλον εσυ ταυτιζεσαι με την αποψη των ΜΜΕ που ακουμε μερα-νυχτα: Η Μερκελ, ο Σαρκοζι, ο Ολαντ, η τροικα δεν μας αφηνουν να επανελθουμε σε τροχια αναπτυξης. Καλά λέω για ασχετοσύνη... μου παραθέτεις ένα άρθρο του 2011 που αναφέρει πως ΘΑ βγει στις αγορές το 2012... και μετά παραθέτεις ένα άρθρο των τελευταίων ημερών που το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της χώρας, τι περίεργο έπεσε έξω, και ακόμα βέβαια δεν έχει βγει στις αγορές... καταλαβαίνεις ότι αυτοαναιρείσαι έτσι; Διαβάζω κιόλας μέσα για μείωση των δαπανών στο δημόσιο κλπ... τι σκατά; νόμιζα πως το τελευταίο σοβιέτ ήταν η Ελλάδα... και βέβαια αφήνεις εκτός κουβέντας την Ισλανδία που δεν αποδέχτηκε το ΔΝΤ και τα πάει καλύτερα από την Ιρλανδία. τα τσιτάτα και τις κορώνες στις επιστρέφω... την τελευταία παράγραφο δεν μπορώ να την κατανοήσω... μη βγάζεις συμπεράσματα πέφτεις πολύ έξω... περί ασχετοσύνης όμως κάτι άσχετο που έπεσε στα χέρια μου: https://www.scrible.com/contentview/page/MGOQ191KHMGK8I6R3483K09EC2A06M07:8262861/index.html
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 μου παραθέτεις ένα άρθρο του 2011 που αναφέρει πως ΘΑ βγει στις αγορές το 2012... και μετά παραθέτεις ένα άρθρο των τελευταίων ημερών που το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της χώρας, τι περίεργο έπεσε έξω, και ακόμα βέβαια δεν έχει βγει στις αγορές... καταλαβαίνεις ότι αυτοαναιρείσαι έτσι; Eγραψα το λογο που σου παρεθεσα το αρθρο. Για να καταλαβεις οτι μιλαω για Ιρλανδια γιατι μου ελεγες κατι πετυχημενα. Και απο κατω σου αντιπαρεθεσα το αλλο που δεν ειναι αντιφατικα, για αναπτυξη μιλα και παλι, απλα χαμηλοτερη απο αυτην που ανεμεναν. Παντως ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αρα την αυτοαναιρεση μονο εσυ την βλεπεις. Διαβάζω κιόλας μέσα για μείωση των δαπανών στο δημόσιο κλπ... τι σκατά; νόμιζα πως το τελευταίο σοβιέτ ήταν η Ελλάδα... Αυτο που ακομα δε διαβασες ειναι οτι τηρησαν τα μετρα και 2-3 χρονια αργοτερα επανηλθαν σε τροχια αναπτυξης και ανακαμψης. Και αυτο ηταν το point μου εξαρχης απο το οποιο κρεμαστηκες για να μου πεις οτι παει κατα διαολου η Ιρλανδια κλπ ομορφα. Προσεξε: Δεν λεω οτι το ΔΝΤ εχει την μαγικη συνταγη της επιτυχιας, λεω οτι εμεις(εσεις) διαμαρτυρομαστε για το μνημονιο και τα αποτελεσματα του, οταν ως κρατος τηρουμε οποιους ορους γουσταρουμε και τους υπολοιπους τους παμε απο αναβολη σε αναβολη κατηγορωντας την Μερκελ για τη σκληρη της σταση. και βέβαια αφήνεις εκτός κουβέντας την Ισλανδία που δεν αποδέχτηκε το ΔΝΤ και τα πάει καλύτερα από την Ιρλανδία. Μεχρι να μου δωσεις σαφη απαντηση για την Ιρλανδια, μιας και προς το παρον μονο ευφυλογηματα και υπεκφυγες βλεπω, δε θα κατσω να συζηταω για τις διαφορες χωρες ανα την υφηλιο που σου κατεβαινουν στο κεφαλι, ως wannabe επιχειρηματα για κατι που μονο εσυ καταλαβαινεις. τα τσιτάτα και τις κορώνες στις επιστρέφω... Αφου σου επιστρεψω πρωτα την αντιστοιχη τελευταια παραγραφο του προηγουμενου ποστ σου. Ετσι για να μην μας το παιζεις και θιγμενος ενω εχεις ξεκινησει με ενα περιεργο υφος να αντιδικεις. περί ασχετοσύνης όμως κάτι άσχετο που έπεσε στα χέρια μου: https://www.scrible....2861/index.html Το point σου δεν πιανω ομως.
KleKoR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχει νόημα... λοιπόν... Πάρε αυτό... http://filologos10.wordpress.com/2012/06/04/%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-3/ επειδή είμαι σίγουρος ότι θα το λοιδορήσεις σου παραθέτω και αυτό: http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2011-2012/286-mathimata-apo-tous-vikings το οποίο μπορεί να μη σ'αρέσει σου έχω και αυτό... http://www.nytimes.com/2010/12/08/business/global/08icecon.html?_r=2 Τώρα για την Ιρλανδία πραγματικά τι να σου πω... το τελευταίο άρθρο που παρέθεσες λέει πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο...άρα τι συζητάμε για την επιτυχημένη Ιρλανδία; κατά τα άλλα εσύ κολλάς στην λέξη ανάπτυξη... πληροφοριακά ανάπτυξη έχει και η Κίνα και η Βραζιλία... Hint! δες το ποσοστό φτώχειας...
bluesattack Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχει νόημα... λοιπόν... Kαι τι προτεινεις δηλαδη ? Να υιοθετησουμε χαρωποι χαρωποι την δραχμη για να εξακολουθησουμε να ταιζουμε κρατικοδιαιτους ? Η να διαλυθει ο ιδιωτικος τομεας ? κατά τα άλλα εσύ κολλάς στην λέξη ανάπτυξη... Λεπτομερειες η αναπτυξη.Μαλλον θα τα παρουμε ετσι απλα απο τους πλουσιους (για να εξακολουθουμε να ταιζουμε κρατικοδιαιτους) 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Βεβαιως βεβαιως ακομα δεν εχω καταλαβει η Ισλανδια σε τι κολαει με οσα συζηταμε και κυριως με το θεμα του τοπικ. Τωρα αν εμαθες για την Ισλανδια προσφατα και νιωθεις την αναγκη να το μοιραστεις μαζι μας, καλα κανεις, αλλα δεν απαντα σε κατι ουτε και σε αυτο που εγραψα εξαρχης και εσπευσες να μου αντιπαραθεσεις το παραδειγμα της Πορτογαλιας, στο οποιο σου αντιπαρεθεσα αυτο της Ιρλανδιας που εφαρμοσε κατα γραμμα τα μετρα και το προβλημα της πλεον ειναι να αυξησει το ρυθμο αναπτυξης για να φυγει δια παντος απο μνημονια και ΔΝΤ. Το να ξεπεραστει ο κινδυνος σε λιγοτερο απο 3 χρονια θα μιλαγαμε για θαυμα, αυτο ομως δεν αντιπαρερχεται το γεγονος οτι δουλεψαν, εφαρμοσαν οτι συμφωνησαν, τηρησαν το λογο τους και πλεον ατενιζουν το μελλον με αισιοδοξια. Σε αντιθεση με εμας που ουτε τα συμφωνηθεντα εφαρμοζουμε 2-3 χρονια τωρα και το μελλον προβλεπεται απο δυσοιωνο εως μαυρο και αραχνο...Βεβαια εχουμε εναν ανεγγιχτο δημοσιο τομεα μετα απο 3 χρονια μνημονιων κι αυτο ειναι τιμη μας και καμαρι μας. Οχι σαν τους φλωρους τους Ιρλανδους που υπεκυψαν στους αλλους τους φλωρους της τροικας. Που θα κοψουμε εμεις απο το ΔΤ να ουμε... Κατα τ'αλλα οτι ειπε ο/η bluesattack. Αναπτυξη, ποιος χεστηκε για αυτην. Μα κολλαμε ωρες-ωρες σε κατι μαλακιες βρε αδερφε.. Θα μου πεις σαμπως ο δημοσιος τομεας χρειαζεται ή εξαρταται απο αυτη τη λεξη? Λογικο ειναι στους νοσταλγους και υποστηρικτες του να φανταζει αδιαφορος ο ορος "αναπτυξη". Παντοτε τους ηταν αδιαφορο εξαλλου.
Cossutius. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 ΑΝ στην αρχη καναμε οσα επρεπε να κανουμε, ισως αυτη τη στιγμη να μοιαζαμε στο παραδειγμα της Ιρλανδιας. Το ιδιο κομα που μας έβαλε στο ΔΝΤ ειναι εδω και 3 χρόνια στην εξουσία. Ας το έκανε. Ποιός τους εμπόδισε? Οι αγανακτισμένοι?Τους έδειραν. Οι συνδικαλιστές? Δεν υπάρχουν και όσοι έχουν μεινει έχουν χαλαρώσει πλεον. Εδω και 3 χρόνια έχουν ΓΑΜΗΘΕΙ στα μέτρα, έχουν ξεσκισει το κόσμο και μιλάμε για πράγματα που ΔΕΝ έχουν κάνει?? Μιλάμε για ανάπτυξη. Ποια ανάπτυξη? Πουλώντας τον ΟΠΑΠ και την ΕΥΔΑΠ έρχεται η ανάπτυξη? Η μειώνοντας τους μισθούς και τις συνταξεις? Αντί να ελέγξεις τους υπαλλήλους σου και να τους εξειδικεύσεις που αυτό όντως θα επέφερε ανάπτυξη και σοβαρές δημόσιες υπηρεσίες, αποφαζίσεις να τους πετάξεις ολους έξω, τους περισσότερους στα 50 τους, επειδή "ηταν τεμπέληδες και δεν έχει το κράτος να τους πληρώσει" (άσχετα αν με αυτο το τρόπο παιρνει η μπάλα και ανθρωπους που δουλευαν μια χαρά και παρήγαν έργο) Η δικαιολογία της "ανάπτυξης" ειναι τόσο αστεία όσο το οτι ο Χουσείν ειχε βιολογικά οπλα κρυμμένα. Που είναι οι νέοι επενδυτές και οι επιχειρήσεις που θα έρχονταν στην Ελλάδα. Αλλά ως γνωστων στην Ελλάδα που διωχνει τις επιχειρήσεις της λογω υψηλότατης φορολογίας και οχι υψηλόμισθων υπαλλήλων οπως λένε κάποιοι και γελάμε μαζί τους, που να έρθει επενδυτής. Χαζός ειναι? 3
KleKoR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Βεβαιως βεβαιως ακομα δεν εχω καταλαβει η Ισλανδια σε τι κολαει με οσα συζηταμε και κυριως με το θεμα του τοπικ. Τωρα αν εμαθες για την Ισλανδια προσφατα και νιωθεις την αναγκη να το μοιραστεις μαζι μας, καλα κανεις, αλλα δεν απαντα σε κατι ουτε και σε αυτο που εγραψα εξαρχης και εσπευσες να μου αντιπαραθεσεις το παραδειγμα της Πορτογαλιας, στο οποιο σου αντιπαρεθεσα αυτο της Ιρλανδιας που εφαρμοσε κατα γραμμα τα μετρα και το προβλημα της πλεον ειναι να αυξησει το ρυθμο αναπτυξης για να φυγει δια παντος απο μνημονια και ΔΝΤ. Πάμε ξανά... η Ισλανδία κολλάει γιατί διάλεξε στην ίδια χρονική στιγμή με την Ιρλανδία διαφορετικό δρόμο με αποτέλεσμα τώρα να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα... Η Ιρλανδία δεν έχει ξεφύγει καν από τον κίνδυνο και πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα. Οπότε για ποια επιτυχία μου λες; Όταν και αν πετύχει το πρόγραμμα στην Ιρλανδία έλα να το συζητήσουμε.... Το να ξεπεραστει ο κινδυνος σε λιγοτερο απο 3 χρονια θα μιλαγαμε για θαυμα, αυτο ομως δεν αντιπαρερχεται το γεγονος οτι δουλεψαν, εφαρμοσαν οτι συμφωνησαν, τηρησαν το λογο τους και πλεον ατενιζουν το μελλον με αισιοδοξια. Σε αντιθεση με εμας που ουτε τα συμφωνηθεντα εφαρμοζουμε 2-3 χρονια τωρα και το μελλον προβλεπεται απο δυσοιωνο εως μαυρο και αραχνο...Βεβαια εχουμε εναν ανεγγιχτο δημοσιο τομεα μετα απο 3 χρονια μνημονιων κι αυτο ειναι τιμη μας και καμαρι μας. Οχι σαν τους φλωρους τους Ιρλανδους που υπεκυψαν στους αλλους τους φλωρους της τροικας. Που θα κοψουμε εμεις απο το ΔΤ να ουμε... και πάλι... Η Ιρλανδία δεν έχει ξεφύγει καν από τον κίνδυνο και πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα. Οπότε για ποια επιτυχία μου λες; Όταν και αν πετύχει το πρόγραμμα στην Ιρλανδία έλα να το συζητήσουμε.... Επιπλέον επαναλαμβάνω η Πορτογαλία που και αυτή ακολούθησε πιστά το ΔΝΤ ακόμα έχει πρόβλημα και θα χρειαστεί και νέο πακέτο... Κατα τ'αλλα οτι ειπε ο/η bluesattack. Αναπτυξη, ποιος χεστηκε για αυτην. Μα κολλαμε ωρες-ωρες σε κατι μαλακιες βρε αδερφε.. Θα μου πεις σαμπως ο δημοσιος τομεας χρειαζεται ή εξαρταται απο αυτη τη λεξη? Λογικο ειναι στους νοσταλγους και υποστηρικτες του να φανταζει αδιαφορος ο ορος "αναπτυξη". Παντοτε τους ηταν αδιαφορο εξαλλου. κατά τα άλλα... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... και πάλι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα... επίσης κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; ή απλά απομονώνεις φράσεις για να δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις... Επίσης αυτή την καραμελίτσα με τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα θα την κόψετε ποτέ; έχουν παρατεθεί κατά καιρούς πάρα πολλά στοιχεία που δείχνουν πως ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας είναι στον μέσο όρο της Ευρώπης.... αν δεν κάνω λάθος κιόλας είναι μικρότερος από της Αγγλίας... Στην Αγγλία τώρα που τα λέμε.... ψάχνουν τρόπο να να κάνουν δημόσιους ξανά τους σιδηρόδρομους... μα γιατί; γιατί το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης, θυμίζω τους ιδιωτικοποίησε η Θάτσερ πριν 20 χρόνια, απέτυχε παταγωδώς... Εμείς από την άλλη θέλουμε να τους ιδιωτικοποιήσουμε.... βρες το λάθος... για τους κρατικοδίαιτους θα συμφωνήσω απόλυτα... να θυμίσω μόνο πως ένας από τους κρατικοδίαιτους έχει το Μέγκα και το Έθνος που στηρίζουν όσα γίνονται στην χώρα τα τελευταία 2,5 χρόνια... βρες το λάθος... 1
bluesattack Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μας λες ομως τι προτεινεις.Γιατι αυτη τη στιγμη ο ιδιωτικος εχει 1 εκ + ανεργους ενω στο Δ.Τ σκεφτομαστε ακομα τι να κανουμε με τους...επιορκους. Ασε μην πεις καλυτερα , καταλαβαινουμε.
IOSTEFO Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μια μικρή ενόχληση μην ξεχνάτε πως στην Ισλανδία κατοικούν Ισλανδοι και οχι ελληναραδες.αυτά.
bluesattack Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Στην Αγγλία τώρα που τα λέμε.... ψάχνουν τρόπο να να κάνουν δημόσιους ξανά τους σιδηρόδρομους... μα γιατί; γιατί το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης, θυμίζω τους ιδιωτικοποίησε η Θάτσερ πριν 20 χρόνια, απέτυχε παταγωδώς... Σε χειροτερη θεση δηλαδη η Αγγλια ? Επειδη βλεπω ατομα να πηγαινουν για ευρεση εργασιας στην Αγγλια και οχι το αναποδο , παραξενο.Μαλλον η καταστροφολογια ειναι ελληνικης προελευσης και δεν τους αγγιζει τοσο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 @Klekor: Νταξει πες οτι τρολαρεις και εχεις βαλει μια κασετα και κανεις οτι δεν καταλαβαινεις τι σου λενε, να μη χαλαμε και φαια ουσια Κυριακατικα. Δεν ψηνομαι να συνεχισω κουβεντα μαζι σου, σε παραδιδω στους υπολοιπους, σιγουρα θα βρεθουν ορεξατοι να σου πουν κατι καινουργιο πανω στις καραμελες που επαναλαμβανεις. Η Πορτογαλια εχει 1 χρονο στο ΔΝΤ, ειναι ΝΩΡΙΣ.&- Οπως λαμπρα ειπες εξαλλου: "Κολλατε σε μια λεξη κι εσεις, την αναπτυξη". Και αναπτυξη να ειχε, σαν την Ιρλανδια ας πουμε, παλι αποτυχημενο θα ηταν το προγραμμα για σενα. @Cossutius: Στα μετρα εχεις γ@μηθει επειδη ως κρατος δεν πηρες οσα επρεπε την ωρα που επρεπε. Ενα απο αυτα ηταν να συρρικωνσεις τον ΔΤ, ενα αλλο να ανοιξεις τα κλειστα επαγγελματα, ενα αλλο να παταξεις την φοροδιαφυγη κλπ κλπ. Μετρα για τα οποια αν ως κρατος ειχες ενδιαφερθει ακομα νωριτερα , δεν θα γνωριζες τι σημαινει τροικα και τι μνημονιο. Για να επανελθουμε ομως στα του μνημονιου, οσο λοιπον οι δανειστες βλεπουν μειον το ταμειο σε σχεση με αυτα που τους ειχες υποσχεθει εχουν δυο επιλογες: Η να σε αφησουν να πας στα αναθεμα, η να σε ξαναδανεισουν. Ναι ομως για να σε ξαναδανεισουν θα σε υποχρεωσουν να παρεις μετρα. Αλλιως δε θα σου δανειζαν, θα σου χαριζαν. Κι ο τσαμπας πεθανε. Παραδειγμα: Δεν πουλας τον ΟΣΕ? Αντιμετρο : Μειωση αφορολογητου να καλυψεις τα δις της χασουρας. Δεν απολυεις κυφηνες απο το ΔΤ? Αντιμετρο: Χαρατσι στα σπιτια να καλυψεις τους μισθους τους. Δεν ασχολεισαι με την φοροδιαφυγη? Αντιμετρο: Μειωση συνταξεων, αυξηση ηλικιας συνταξιοδοτησης. Ετσι λοιπον με τα παραπανω δεδομενα, εσεις υποστηριζετε οτι καλως δεν λαμβανουμε οσα μετρα εχουμε διμερως συμφωνησει με τους δανειστες κα καλως τρωμε πολλαπλασιο αγγουρι αποσο πιθανως θα τρωγαμε αν παιρναμε εξαρχης οσα μετρα επρεπε να παρουμε (και εδω κολαει το παραδειγμα της Ιρλανδιας που εφαρμοσε κατα γραμμα τα μετρα και τωρα εχει αναπτυξη και ανακαμψη, πανω στο οποιο ο αλλος τρολαρει απτο απογευμα και μονο την...Χονολουλου δεν μου εφερε στη συζητηση ακομη). ΕΙμαστε μαγκες, ειμαστε Ελληνες, και να μαθουν οι δανειστες οτι τους δημοσιους υπαλληλους τοσα χρονια δεν τους αγγιξε κανεις και δε θα τους αγγιξουν ουτε αυτοι. Ας ψοφησουν οι υπολοιποι, ας μεταναστευσουν, ο ΔΤ θα μεινει ως εχει διοτι εδω ειναι Ελλαδα. Καμια σωτηρια. Και ερωτω: Αφου με επιβολη νεων μετρων δε συμφωνειτε, δε συμφωνειτε ομως και στο να πραγματοποιηθουν και να συμφωνηθεντα μετρα (ιδιαιτερα αυτα που ΤΟΛΜΟΥΝ να αγγιξουν τον ΔΤ), αρα προκυπτει τρυπα στα απαραιτητα εσοδα, τοτε τι ακριβως προτεινετε? Ατακτη χρεοκωπια να υποθεσω?
KleKoR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Σε χειροτερη θεση δηλαδη η Αγγλια ? Επειδη βλεπω ατομα να πηγαινουν για ευρεση εργασιας στην Αγγλια και οχι το αναποδο , παραξενο.Μαλλον η καταστροφολογια ειναι ελληνικης προελευσης και δεν τους αγγιζει τοσο. Αν αυτό κατάλαβες πραγματικά λυπάμαι... δεν μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω σε τίποτα... δεν έχει νόημα...
bluesattack Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Τι να απαντησεις ? .Η απαντηση στην σημερινη κατασταση ειναι οτι η Αγγλια αποφασισε να κρατικοποιησει το σιδηροδρομο ? Πλακα κανουμε.Συγκρινεις πορτοκαλια με μουσμουλα , διαλεγεις αυτα που σου αρεσουν και πρεπει ολοι να υποστηριξουμε τον κρατισμο που εσυ επιθυμεις , οπως τον επιθυμεις ? Πες μου τουλαχιστον , θα τα κρατικοποιησουμε ολα στο Ε η στην δραχμη μετα απο ασυντακτη χρεωκοπια ?
KleKoR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 @Klekor: Νταξει πες οτι τρολαρεις και εχεις βαλει μια κασετα και κανεις οτι δεν καταλαβαινεις τι σου λενε, να μη χαλαμε και φαια ουσια Κυριακατικα. Δεν ψηνομαι να συνεχισω κουβεντα μαζι σου, σε παραδιδω στους υπολοιπους, σιγουρα θα βρεθουν ορεξατοι να σου πουν κατι καινουργιο πανω στις καραμελες που επαναλαμβανεις. Η Πορτογαλια εχει 1 χρονο στο ΔΝΤ, ειναι ΝΩΡΙΣ.&- Οπως λαμπρα ειπες εξαλλου: "Κολλατε σε μια λεξη κι εσεις, την αναπτυξη". Και αναπτυξη να ειχε, σαν την Ιρλανδια ας πουμε, παλι αποτυχημενο θα ηταν το προγραμμα για σενα. @Cossutius: Στα μετρα εχεις γ@μηθει επειδη ως κρατος δεν πηρες οσα επρεπε την ωρα που επρεπε. Ενα απο αυτα ηταν να συρρικωνσεις τον ΔΤ, ενα αλλο να ανοιξεις τα κλειστα επαγγελματα, ενα αλλο να παταξεις την φοροδιαφυγη κλπ κλπ. Μετρα για τα οποια αν ως κρατος ειχες ενδιαφερθει ακομα νωριτερα αυτη τη στιγμη δε θα ειχες μνημονια στο κεφαλι σου καν. Για να επανελθουμε ομως στα του μνημονιου, οσο λοιπον οι δανειστες βλεπουν μειον το ταμειο σε σχεση με αυτα που τους ειχες υποσχεθει εχουν δυο επιλογες: Η να σε αφησουν να πας στα αναθεμα, η να σε ξαναδανεισουν. Ναι ομως για να σε ξαναδανεισουν θα σε υποχρεωσουν να παρεις μετρα. Αλλιως δε θα σου δανειζαν, θα σου χαριζαν. Κι ο τσαμπας πεθανε. Ετσι λοιπον με τα παραπανω δεδομενα, εσεις υποστηριζετε οτι καλως δεν λαμβανουμε οσα μετρα εχουμε διμερως συμφωνησει με τους δανειστες κα καλως τρωμε πολλαπλασιο αγγουρι αποσο πιθανως θα τρωγαμε αν παιρναμε εξαρχης οσα μετρα επρεπε να παρουμε (και εδω κολαει το παραδειγμα της Ιρλανδιας που εφαρμοσε κατα γραμμα τα μετρα και τωρα εχει αναπτυξη και ανακαμψη, πανω στο οποιο ο αλλος τρολαρει απτο απογευμα και μονο την...Χονολουλου δεν μου εφερε στη συζητηση ακομη). Στηρίζεις όλη σου τη σκέψη στο επιχείρημα πως η Ιρλανδία πέτυχε.... Στο άρθρο που εσύ παρέθεσες το αντίθετο λέει... αν εσύ θεωρείς επιτυχία τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης, πρόβλημα σου, το ΔΝΤ από ότι φαίνεται έχει άλλη άποψη... περί καραμέλας τώρα... αναφέρεις: Μετρα για τα οποια αν ως κρατος ειχες ενδιαφερθει ακομα νωριτερα αυτη τη στιγμη δε θα ειχες μνημονια στο κεφαλι σου καν. κλασσική καραμέλα... πες ότι εμείς είμαστε σε αυτό το χάλι για τους λόγους που αναφέρεις... Η Ισλανδία και αυτή τα ίδια; Η Ιρλανδία; Η Πορτογαλία; Η Ισπανία; Η Ιταλία; Η Γαλλία μεθαύριο; κατά τα άλλα αν δεν έχεις επιχειρήματα αρχίζεις την ειρωνεία και τους χαρακτηρισμούς τρολλ κλπ... καλή τακτική... πιάνει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα