Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως μετά απο την εμπειρία των τελευταίων ετών και ενώ οι ΙΔΙΟΙ οι πολιτικοί, που ακολουθούν το μνημονίο, έχουν άμεσα παραδεχτεί οτι η συνταγή είναι λάθος, εννοώντας εμμέσως οτι ακολουθούμε τα μέτρα καθαρα εκβιαστικά, υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν οτι για το κακό του τόπου φταίει οτι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.

Επίσης ειναι πρωτοφανές, πρωτάκουστο και απίστευτο να υπάρχουν απόψεις του στύλ : Η ανεργία τον Ιούνιο ήταν 24,4% (φαντάσου τον Οκτώβριο που μένουν άνεργοι οι εποχικοί) και για να το λύσουμε αυτό θα πρέπει να γίνουν κι'αλλες απολύσεις ώστε να πάει 40%. Μιλάμε για τρέλα και ασχετοσύνη τρισμέγιστου βεληνεκούς.

Την ανεργία την τρώει στο κώλο ο ιδιωτικός τομέας ΑΠ'ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ. Σκάβετε το λάκκο σας με τις απόψεις αυτές.

Υ.Γ: Το έχω ξαναγράψει, σύμφωνα με τα παρακάτω άρθρα οι δημόσιοι υπάλληλοι απο την τελευταία απογραφή έχουν μειωθει κατα περίπου 113.000. Επίσης ο μισθός των ενεργών υπαλλήλων έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτο σημαίνει οτι αυτή τη στιγμή η εξοικονόμηση είναι ήδη τεράστια. Το ίδιο διάστημα λοιπόν που οι ΔΥ μειωνόντουσαν (χωρίς απολύσεις, πραγμα που σημαίνει οτι ο συνταξιούχος έχει εισόδημα απο τη σύνταξη) η ανεργία αυξανότανε ραγδαία. Εσείς τώρα προτείνετε να υπάρξουν και απολύσεις (δηλαδή άνθρωποι χωρίς εισόδημα) και με αυτό τον τρόπο θα λύθει το πρόβλημα του τόπου.

http://news.in.gr/gr...?aid=1231207997

http://www.tanea.gr/...le/?aid=4587048

Δείξτε μου ένα θετικό που έφερε η μείωση αυτή και τότε ΝΑΙ να έρθω και γώ μαζί σας υπέρ των απολύσεων. Όσο όμως τα ίδια τα υπουργεία (οικονομικών/εργασίας) μας λένε εμμέσως ότι "και που μειώσαμε τους ΔΥ, μια τρύπα στο νερό κάναμε", δεν μπορώ σε καμία των περιπτώσεων να συμφωνήσω με απόψεις που εκ του αποτελέσματος είναι 100% λάθος! Δεν μιλάμε για απόψεις αλλα για εκ του αποτελέσματος ανάλυση.

Υ.Γ2: Και πάψτε πια με την βλαμμένη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αναθεμα και αν ήξερε κανείς πως ορίζεται αυτή η λέξη σε οικονομικούς όρους. Η ανάπτυξη δεν συνδέεται απαραίτητα με την κοινωνική ευημερία. Μπορεί 2 οικογένειες να δημιουργούν ανάπτυξη σε μία χώρα (καθαρα μαθηματικά) και όλοι οι υπόλοιποι να πεινάνε. Καταλάβετε το!

• Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Critter αν σου δειξω δημοσιους υπαλληλους που συνεχιζουν να παιζουν ταβλι στην υπηρεσια και να παραγουν λιγοτερο απο εναν ανεργο, θα συμφωνησεις οτι πρεπει να σταματησεις να τον πληρωνεις εσυ? Ελλαδα ερχομαι 30 μερες το χρονο, ηρθα και το καλοκαιρι και χρειαστηκε να διευθετησω καποιες υποχρεωσεις στην τοπικη εφορια. Μπηκα μεσα, εν μεσω αδειων (ελειπε ΗΔΗ προσωπικο δηλαδη) και απο τους 3 που ηταν στο γραφειο ο ενας εξυπηρετουσε, οι αλλοι 2 κουβεντιαζανε τα 15λεπτα που χρειαστηκε να παραμεινω στο συγκεκριμενο γραφειο. Φυσικα, οι ανθρωποι μπορει να κανανε...διαλλειμα και να τους αδικω.

Πραγματι λοιπον, να μην απολυσουμε κανεναν, διοτι κοβωντας το εισοδημα σε αχρηστους θα επηρεαστει ο ιδιωτικος τομεας μιας και οι αχρηστοι δε θα εχουν αγοραστικη δυναμη να κινηθει το χρημα. Μια ωραια λυση λοιπον ειναι να προσλαβουν ολους τους ανεργους στον ΔΤ, να διπλασιασουν και τους μισθους ωστε να παταχθει αφενος η ανεργια και αφεταιρου να εχουν ολοι εισοδημα και αγοραστικη δυναμη ωστε να ενισχυθει ο ιδιωτικος τομεας που ποναει λογω των περικοπων στον ΔΤ. Χρησιμοποιωντας την λογικη σου δεν βλεπω καποιο λαθος σε αυτο το συλλογισμο. Γιατι δεν προχωραμε, γιατι δεν το σκεφτηκε κανεις?

Τελος, δεν υποστηριξα οτι για το κακο του τοπου φταιει οτι δεν πηραμε τα μετρα που μας επεβαλε το ΔΝΤ. Ειπα οτι μια που καταχρεωνουμε το κρατος κλεβοντας το, μια που βλεπουμε το χρεος και την χρεοκωπια να πλησιαζει και συνεχιζουμε να ξυνουμε τα τετοια μας ανετοι και ωραιοι αντι να λαβουμε εγκαιρως μετρα που θα αποτρεψουν τα μνημονια κλπ, μια που ερχεται ο δανειστης και υπογραφουμε μνημονια μαζι του, μια που τον δουλευουμε ως προς τις συμφωνιες, μια που μας επιβαλει νεα μετρα πιο οδυνηρα επειδη δεν εφαρμοσαμε τα προηγουμενα και ΜΙΑ που για ολα αυτα μας φταιει η Μερκελ και το ΔΝΤ.

Φυσικα ακομα δεν βλεπω να προτεινετε ιδεες. Οχι στην εφαρμογη των μετρων, οχι στην εφαρμογη νεων μετρων, καταλαβαινετε ομως οτι για να μην εχεις σταση πληρωμων πρεπει να ξαναδανειστεις και οτι ο μονος που σε δανειζει με τους ορους του, ειναι η τροικα που δεν θελετε στα ποδια σας. Αρα τι προτεινετε? Η με νεα μετρα προχωρατε, ή με σταση πληρωμων και ατακτη χρεοκωπια. Τοτε παλι απληρωτοι θα μενουν οι αγαπημενοι σας δημοσιοι υπαλληλοι παντως.

@Klekor: μπλαμπλαμπλα σε ρωτησαν 2-3 φορες τι αντιπροτεινεις και συνεχιζεις να τρολαρεις αναμασωντας τα ιδια και τα ιδια. Οπως καταλαβαινεις η συμετοχη σου στο θρεντ δεν βοηθα τη συζητηση να προχωρησει οταν απαντας κατ'επιλογην ή απομονωνοντας προτασεις απο ολοκληρα ποστ, αλλα κυριως οταν επιτιθεσαι αντιδικωντας σε αλλους χρηστες που εχουν αλλη αποψη απο αυτην ενος ΔΥ την δικη σου.

edit:

Υ.Γ2: Και πάψτε πια με την βλαμμένη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αναθεμα και αν ήξερε κανείς πως ορίζεται αυτή η λέξη σε οικονομικούς όρους. Η ανάπτυξη δεν συνδέεται απαραίτητα με την κοινωνική ευημερία. Μπορεί 2 οικογένειες να δημιουργούν ανάπτυξη σε μία χώρα (καθαρα μαθηματικά) και όλοι οι υπόλοιποι να πεινάνε. Καταλάβετε το!

A τωρα το πιασα το νοημα. Αλλος ενας που ξερει τι θα πει αναπτυξη και το θεωρει ασημαντη μεταβλητη για ενα κρατος που ειναι πνιγμενο στα χρεη. Ασε που με το ωραιο σου παραδειγμα μας απεδειξες οτι η αναπτυξη ειναι αχρηστη για ενα κρατος, ειδικα ενα που δανειζεται!

Παρεμπιπτοντως δεν μιλαμε για κοινωνικη ευημερια. Κοινωνικη ευημερια ειχες παντως για οσα χρονια ζουσες με δανεικα και ψευτικα χρηματα. Το παραμυθι τελειωσε καλα θα κανετε να το συνηδητοποιησετε γρηγορα.

Αλλα μιας που το εθεσες. Για ποιο λογο απαιτεις κοινωνικη ευημερια? Παραγεις ως κρατος, ως εργαζομενος κατι περισσοτερο απο τον Κινεζο η τον Ρωσσο και εχεις την απαιτηση να εχεις υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο απο αυτον? Φερνεις περισσοτερες επενδυσεις και περιμενεις μεγαλυτερη ευημερια? Τι ακριβως εχεις να επιδειξεις ως κρατος και μεσος Ελληνας πολιτης (οχι εσυ συγκεκριμενα) ωστε να απαιτεις πολλαπλασιο βιοτικο επιπεδο απο κρατη και πολιτες που φερνουν πολλαπλασιο πλουτο απο σενα ? Θες να συνεχισεις να εισαι στο καβαλημενο καλαμι των πρηγουμενων ετων που ζουσες πλουσιοπαροχα με λεφτα που ποτε σου δεν παρηγαγες? Η φουσκα μεσα στην οποια ζουσαμε εσκασε, ακομα δεν το καταλαβατε και συνεχιζετε να την ονειρευεστε?

• Like 2
Δημοσ.

έχει καταντήσει βαρετό και κουραστικό αυτό το θέμα, εγώ θα σταθώ στην μονιμότητα των ΔΥ.

δεν πρέπει να υπάρχει η σιγουριά της μονιμότητας, θα πρέπει να μπει και νεος κόσμος, ας δίνουν εξετάσεις κάθε 2-3 χρόνια, τι να πω..

• Like 2
Δημοσ.

@Klekor: μπλαμπλαμπλα σε ρωτησαν 2-3 φορες τι αντιπροτεινεις και συνεχιζεις να τρολαρεις αναμασωντας τα ιδια και τα ιδια.

Επειδή λοιπόν εσύ δεν βλέπεις άλλη πρόταση, ακολουθείς πιστά μια πρόταση που έχει αποτύχει παταγωδώς όπου προσπάθησε να εφαρμοστεί στον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια...

Προτάσεις εναλλακτικές υπάρχουν... όποιος θέλει τις βρίσκει... αλλιώς μπορεί να συνεχίσει να τρώει τα ψευτοδιλήμματα...

Όπως καταλαβαινεις η συμετοχη σου στο θρεντ δεν βοηθα τη συζητηση να προχωρησει οταν απαντας κατ'επιλογην ή απομονωνοντας προτασεις απο ολοκληρα ποστ,

εμ... συγγνώμη κιόλας... αυτό το κάνεις εσύ... μην μπερδεύεσαι...

αλλα κυριως οταν επιτιθεσαι αντιδικωντας σε αλλους χρηστες που εχουν αλλη αποψη απο αυτην ενος ΔΥ την δικη σου.

στο ξαναείπα... μην κάνεις υποθέσεις... δεν φαντάζεσαι πόσο έξω πέφτεις....

Δημοσ.

Critter αν σου δειξω δημοσιους υπαλληλους που συνεχιζουν να παιζουν ταβλι στην υπηρεσια και να παραγουν λιγοτερο απο εναν ανεργο, θα συμφωνησεις οτι πρεπει να σταματησεις να τον πληρωνεις εσυ? Ελλαδα ερχομαι 30 μερες το χρονο, ηρθα και το καλοκαιρι και χρειαστηκε να διευθετησω καποιες υποχρεωσεις στην τοπικη εφορια. Μπηκα μεσα, εν μεσω αδειων (ελειπε ΗΔΗ προσωπικο δηλαδη) και απο τους 3 που ηταν στο γραφειο ο ενας εξυπηρετουσε, οι αλλοι 2 κουβεντιαζανε τα 15λεπτα που χρειαστηκε να παραμεινω στο συγκεκριμενο γραφειο. Φυσικα, οι ανθρωποι μπορει να κανανε...διαλλειμα και να τους αδικω.

Πραγματι λοιπον, να μην απολυσουμε κανεναν, διοτι κοβωντας το εισοδημα σε αχρηστους θα επηρεαστει ο ιδιωτικος τομεας μιας και οι αχρηστοι δε θα εχουν αγοραστικη δυναμη να κινηθει το χρημα.

Μια ωραια λυση λοιπον ειναι να προσλαβουν ολους τους ανεργους στον ΔΤ, να διπλασιασουν και τους μισθους ωστε να παταχθει αφενος η ανεργια και αφεταιρου να εχουν ολοι εισοδημα και αγοραστικη δυναμη ωστε να ενισχυθει ο ιδιωτικος τομεας που ποναει λογω των περικοπων στον ΔΤ. Χρησιμοποιωντας την λογικη σου δεν βλεπω καποιο λαθος σε αυτο το συλλογισμο. Γιατι δεν προχωραμε, γιατι δεν το σκεφτηκε κανεις?

Τελος, δεν υποστηριξα οτι για το κακο του τοπου φταιει οτι δεν πηραμε τα μετρα. Ειπα οτι μια που καταχρεωνουμε το κρατος κλεβοντας το, μια που ερχεται ο δανειστης και τον δουλευουμε ως προς τις συμφωνιες που υπογραφουμε μαζι του, μια που μας επιβαλει νεα μετρα πιο οδυνηρα επειδη δεν εφαρμοσαμε τα προηγουμενα και ΜΙΑ που για ολα αυτα μας φταιει η Μερκελ και το ΔΝΤ.

Φυσικα ακομα δεν βλεπω να προτεινετε ιδεες.

Midi, ξέρω πολύ καλά την κακή ποιότητα αρκετών ΔΥ αλλα οι απολύσεις σου απέδειξα με επίσημα στοιχεία οτι δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Λύσεις έχω προτείνει 100άδες φορές. Γράφω μια :

Δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις γιατι θα μειωθει το εθνικό εισόδημα κατι που συστημικα θα χαντακώσει τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Δεδομένου όμως ότι υπάρχουν οι υπάλληλοι που προανέφερες και όλοι ξέρουμε, κατόπιν αξιολόγησης θα πρέπει να γίνει απόλυση αυτών και να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ. Η λύση λοιπόν είναι η αντικατάσταση με άξιους υπαλλήλους και όχι οι απολύσεις, ώστε να μην αυξηθεί η ανεργία και ταυτόχρονα να αυξηθεί η παραγωγικότητα και το ανθρώπινο κεφάλαιο του δημόσιου τομέα. Να υπενθυμίσω δε, ότι όντως το παραμύθι του μεγάλου ΔΤ δεν υφίσταται (οπότε δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος μείωσης). Ψάξε στο internetνα δείς ότι είμαστε κατ αναλογία, στη μέση του πίνακα της κατάταξης στην Ε.Ε. Δεν είναι θέμα αριθμού υπαλλήλων, είναι θέμα του κατά πόσο είναι οργανωμένος ο δημόσιος τομέας.

Ας πούμε όμως οτι δεν σου αρέσει η παραπάνω ιδέα και θέλεις σον και καλά να ξεπαστρέψεις το δημόσιο. Θα συμφωνήσω ΑΝ μου βρείς τρόπο να εξασφαλίστουν ισάριθμες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εξισορροπηθεί το εθνικό εισόδημα, που χάνεται από τις απολύσεις στο δημόσιο και να μην αυξήθει η ανεργία. Προκαταβολικά σου λέω οτι λόγω συστημικότας, δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά είμαι όλος αυτιά να μου δώσεις με τη σειρά σου λύση.

• Like 1
Δημοσ.

πω πω, κατεβατά κείμενα που βλέπω... μπράβο στο κουράγιο σας που ασχολείστε με κάτι μπαγιάτικο.

10 φορές έχει γίνει αυτό το θέμα και έχουμε φτάσει τις 20 σελίδες...

πάλι τα ίδια θα λέμε?

Δημοσ.

Critter, οταν σε μια υπηρεσια οι ΔΥ κρινονται υπεραριθμοι (το παραδειγμα που σου εφερα απο την εφορια που επισκεφθηκα παραπεμπει ακριβως σε αυτο, οτι για να βγει η δουλεια εκεινη τη μερα αρκουσε 1 υπαλληλος αλλα υπηρχαν 3 + τον/τους αδειουχους) εσυ τι αντιπροτεινεις? Να συνεχισουν να υπαρχουν για να μην μειωθει το εθνικο εισοδημα? Και οταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χρημα να πληρωθουν αυτοι (κοινως δεν υπαρχει διαθεσιμη η...εθνικη μισθοδοσια) συνεχιζεις να επιμενεις οτι πρεπει να μεινουν στη θεση τους? Ο ιδιωτικος τομεας ψυχομαχει διοτι οι 2 που καθονταν θα ηταν ανεργοι, ενω ο ΔΤ ειναι φιλικος, αγαπα τον αραχτο και τον φροντιζει.

Επειδη υποψιαζομαι οτι η αντιπροταση ειναι: να αξιοποιηθουν σε αλλες θεσεις, ναι ειναι μια πολυ καλη ιδεα, αλλα:

1. Βαλε τον Ελληναρα ΔΥ απο το γραφειο να δουλεψει καθαριστρια ας πουμε

2. Βαλε τον λογιστη να δουλεψει προγραμματιστης

3. Βαλε την καθαριστρια να δουλεψει καθηγητρια.

Επισης εσυ κανεις υποθεσεις λαμβανοντας υποψιν οτι ειμαστε σε ιδανικες συνθηκες κλπ οταν ακριβως αυτο καυτηριαζω και διαφωνεις:

Πως ακριβως θα απολυθουν απο το συγκεκριμενο κρατος οι αχρηστοι (εστω και για να προσληφθουν χρησιμοι βρε αδερφε)? Δε το κανανε 30 χρονια, δε το κανουν 3 χρονια τωρα που τους αναγκαζουν οι δανειστες και υπο την απειλη της χρεοκωπιας, πως θα γινει?

Επισης, ποιος εγγυαται οτι οι απολυσεις-αντικαταστασεις θα ειναι στοχευμενες εκει που πρεπει? Γιατι εγω ειμαι βεβαιος οτι σε αυτην την περιπτωση οι αχρηστοι-βυσματιες θα συνεχισουν να απολαμβανουν την μονιμοτητα και οι κακομοιρηδες ενδεχομενως και δουλευταραδες που μπηκαν γλυφοντας καμια κατουρημενη ποδια ή και αξιοκρατικα θα παρουν το τριτο το μακρυ.

Δηλαδη, καλα τα λεμε, ωραια θα ηταν ολα αυτα, αλλα ΑΦΟΥ παραμενουμε σαπιοι απο πανω μεχρι κατω, πως θα γινουμε αξιοκρατικοι απτη μια στιγμη στην αλλη για να εξυγιανθει ο ΔΤ και να δουλευουν ολα ρολοι ενα πρωι?

Θελω να σου πω οτι αυτο που προτεινεις ως λυση ειναι απλως ουτοπικο απο διαφορες αποψεις, παυει δηλαδη να ειναι λυση εν τη γενεση του.

Ειναι σαν να ρθω εγω να σου πω οτι λυση ειναι να κανουμε εργοστασια και εξαγωγες ωστε να αρχισουμε να εχουμε πλεονασμα και να στειλουμε τους δανειστες σπιτια τους.

Τελος ενα δομικο προβλημα της οικονομιας σου, ειναι οτι ο ιδιωτικος σου τομεας ειναι εξαρτημενος απο τον δημοσιο. @@δατοι ιδιωτικοι τομεις θα εκαναν εξαγωγες και λιγο θα τους ενοιαζε αν ο περιορισμος της αγοραστικης δυναμης του δημοσιου υπαλληλου, το εθνικο εισοδημα κλπ θεωριες. ΑΛλα βλεπεις, ο ιδιωτικος μας τομεας ειναι καφε-bar, ρουχισμος, ηλεκτρονικα ειδη, αυτοκινητα και γενικως ειναι χτισμενος πανω σε εισαγωγες που πρεπει να καταναλωθουν απο τον εγχωριο πληθυσμο.

ΥΓ. Οτι ο ΔΤ πρεπει να συρρικνωθει ειναι δεδομενο. Η πλειοψηφια των δημοσιων επιχειρησεων που εχουμε ειναι ζημιογονες με εξαιρεση μερικες που ποσταρει ο Cossutius εδω και κανα 6μηνο (ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ) ως επιχειρημα για την αντιθετη αποψη. Επισης οι δημοσιοι υπαλληλοι σε ορισμενες υπηρεσιες ειναι προκλητικα υπεραριθμοι. Δεν με νοιαζει το εθνικο εισοδημα με νοιαζει οτι καθονται και δεν προσφερουν τιποτα, αρμεγοντας χρημα του Ελληνα φορολογουμενου.

Δημοσ.

Εχω δουλέψει σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα.

Το παραμύθι του ότι υπήρχει ποτέ ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα να σταματήσει επιτέλους.

Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ήταν και είναι κρατικοδίαιτος και στηριγμένος στην εσωτερική κατανάλωση.Γιαυτό και έσπασε τα μούτρα του όταν το Δημόσιο έκλεισε τις κάνουλες και ο κόσμος σταμάτησε να αγοράζει.Παράδειγμα η Altec telecoms.Οταν το Δημόσιο της πήρε το δίκτυο Σύζευξις, επειδή τα είχε κάνει θάλασσα, (αυτό πριν την κρίση) εβαλε ένα λουκέτο τεράστιο.

Ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα; Τι παράγεται ρε μάγκες;Πού είναι οι σοβαρές εξαγωγές σας εκτός από φέτα και αέρα κοπανιστό;Αν έφτιαχνε κάτι της προκοπης αυτή η χώρα και είχε εξαγωγές γιατί βάλατε λουκέτο όλοι;

Δεν έχω καμμία έχθρα προς τον ιδιωτικό τομέα γιατί έχω δουλέψει και εκεί και ξέρω τα ζόρια αλλά όποιος είναι αμερόληπτος θα συμφωνίσει μαζί μου.

Και για να μην νομίζει κανείς ότι πιστεύω ότι το Δημόσιο είναι καλύτερο θα πω ότι και αυτό τα ίδια σκατά είναι.

Δημοσ.

Midi_Miliz : Εντωμεταξύ όπως φάνηκε και στις εκλογές το 98.5% του πληθυσμού περίπου, συνεχίζει για 4η δεκαετία στη σειρά , να επιλέγει τον εύκολο δρόμο (φαντάσου πόσος κόσμος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το κράτος).

Δημοσ.

έχει καταντήσει βαρετό και κουραστικό αυτό το θέμα, εγώ θα σταθώ στην μονιμότητα των ΔΥ.

δεν πρέπει να υπάρχει η σιγουριά της μονιμότητας, θα πρέπει να μπει και νεος κόσμος, ας δίνουν εξετάσεις κάθε 2-3 χρόνια, τι να πω..

Σωστά. Εκτός απο κάποια συγκεκριμένα επαγγελματα(Π.χ δάσκαλοι).

Δημοσ.

πω πω, κατεβατά κείμενα που βλέπω... μπράβο στο κουράγιο σας που ασχολείστε με κάτι μπαγιάτικο.

10 φορές έχει γίνει αυτό το θέμα και έχουμε φτάσει τις 20 σελίδες...

πάλι τα ίδια θα λέμε?

Η επανάληψη είναι η μητήρ της μαθήσεως. Προσωπικά συμμετέχω συστηματικά σε αυτή τη συζήτηση γιατί οι εποχές που ζούμε έιναι κρίσιμες και σημαντικά θέματα όπως αυτά πρέπει να επαναλαμβάνονται μιας και ο κόσμος επηρρεάζεται πολύ εύκολα απο τα ΜΜΕ και είναι σημαντικό να παρουσιάζονται λογικά επιχειρήματα χωρίς ιδεολογίες και πάθη προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για παράδειγμα εσύ μπερδεύεις τη μονιμότητα με τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα γιατί έτσι το πλασάρουν τα κανάλια. Εν συντομία γιατί τα έχω ξαναγράψει :

Η μονιμότητα που τα κανάλια σου λένε να καταργηθεί, έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το πολιτικό σκέλος. Σημαίνει δηλαδή ότι δεν μπορεί κάθε κόμμα όταν εκλέγεται να διώχνει τους προηγούμενους και διορίζει τους δικούς του. Αν καταργηθεί δηλαδή η μονιμότητα τότε το βύσμα και η αναξιοκρατεία στο δημόσιο θα χτυπήσει κόκκινο. Όλοι εσείς νομίζετε οτι η λέξη μονιμότητα είναι σαν την ασυλία των βουλευτών. Δηλαδή πως ότι και να κάνει ο ΔΥ, δεν του κάνουν τίποτα. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Αυτό που θέλεις εσύ, εγω και όλοι μας, δεν ειναι η κατάργηση της μονιμότητας. Είναι η εφαρμογή του δημοσιουπαλληλικού κώδικα. Πρόκειται για τον κώδικα δεοντολογίας των υπαλλήλών, που προβλέπει όπως και στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις αν δεν κάνεις σωστα τη δουλειά σου, αν αργείς να πας σε αυτή και ένα σωρό άλλες ποινές αυστηρότερες και απο αυτές του ιδιωτικού τομέα για πολλούς λόγους. Πρέπει λοιπόν να απαιτήσουμε να εφαρμόζεται ο κώδικας αυτός, ο οποίος δεν εφαρμοζότανε τόσα χρόνια σαφέστατα για ψηφοθηρικούς κομματικούς λόγους.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν εξετάσεις ρε παιδία στο ιδιωτικό τομέα; Ετσι θα καταλάβεις αν κάποιος ξέρει τη δουλειά του;

Νέος κόσμος υπάρχει στο δημόσιο άλλα είναι καπελωμένος από τον παλιο κόσμο γιατί λόγο αρχαιότητας είναι όλοι διευθυντες.

Το κακό είναι ότι αρκετά αξιόλογος κόσμος που υπάρχει στο Δημόσιο φεύγει λόγο των μειώσεων.Φανταστείτε ποιοι θα μείνουν! :)

Δημοσ.

Midi_Miliz : Εντωμεταξύ όπως φάνηκε και στις εκλογές το 98.5% του πληθυσμού περίπου, συνεχίζει για 4η δεκαετία στη σειρά , να επιλέγει τον εύκολο δρόμο (φαντάσου πόσος κόσμος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το κράτος).

ε ναι, αντί να διαλέξει τον κρατικοδίαιτο πουλάω αέρα κοπανιστό διαφημιστή που θα μας έσωζε... μη θυμηθώ και την υπέροχη επιστολή στην Μέρκελ...

νομίζω πως ο δρόμος του άκρατου νεοφιλελευθερισμού είναι ο μοναδικός... αυτό εξάλλου φαίνεται αυτό από την τεράστια επιτυχία που έχει τα τελευταία 20 χρόνια στον κόσμο... μάλιστα το επιστέγασμα αυτής της επιτυχίας είναι η κρίση που ζει όλος ο πλανήτης...

Δημοσ.

Υπάρχουν εξετάσεις ρε παιδία στο ιδιωτικό τομέα; Ετσι θα καταλάβεις αν κάποιος ξέρει τη δουλειά του;

Νέος κόσμος υπάρχει στο δημόσιο άλλα είναι καπελωμένος από τον παλιο κόσμο γιατί λόγο αρχαιότητας είναι όλοι διευθυντες.

Το κακό είναι ότι αρκετά αξιόλογος κόσμος που υπάρχει στο Δημόσιο φεύγει λόγο των μειώσεων.Φανταστείτε ποιοι θα μείνουν! :)

Υπάρχουν... Υπάρχουν

Δημοσ.
Εχω δουλέψει σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα.

Το παραμύθι του ότι υπήρχει ποτέ ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα να σταματήσει επιτέλους.

Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ήταν και είναι κρατικοδίαιτος και στηριγμένος στην εσωτερική κατανάλωση.Γιαυτό και έσπασε τα μούτρα του όταν το Δημόσιο έκλεισε τις κάνουλες και ο κόσμος σταμάτησε να αγοράζει.Παράδειγμα η Altec telecoms.Οταν το Δημόσιο της πήρε το δίκτυο Σύζευξις' date=' επειδή τα είχε κάνει θάλασσα, (αυτό πριν την κρίση) εβαλε ένα λουκέτο τεράστιο.

Ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα; Τι παράγεται ρε μάγκες;Πού είναι οι σοβαρές εξαγωγές σας εκτός από φέτα και αέρα κοπανιστό;Αν έφτιαχνε κάτι της προκοπης αυτή η χώρα και είχε εξαγωγές γιατί βάλατε λουκέτο όλοι;

Δεν έχω καμμία έχθρα προς τον ιδιωτικό τομέα γιατί έχω δουλέψει και εκεί και ξέρω τα ζόρια αλλά όποιος είναι αμερόληπτος θα συμφωνίσει μαζί μου.

Και για να μην νομίζει κανείς ότι πιστεύω ότι το Δημόσιο είναι καλύτερο θα πω ότι και αυτό τα ίδια σκατά είναι.[/quote']

Αν τυχόν παραπονιέσαι για την εξέλιξη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, αναρωτιέσαι σε πόσο αφιλόξενο περιβάλλον δραστηριοποιείται από το 1980 ο ρημαδιασμένος ο επιχειρήματος στο κράτος σου;

Τους κανόνες τους θέτει το κράτος. Αυτό ξεχνάς. Το παραμύθι το ζείτε στο δημόσιο. Στον αληθινό κόσμο οι πράξεις έχουν ευθύνη και υπάρχουν συνέπειες, βλέπε altec telecoms. Φαντάζεσαι να υπήρχαν ποινές και πρόστιμα για μια δουλειά που αναλαμβάνει να κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...