CarbonFibre Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αν τυχόν παραπονιέσαι για την εξέλιξη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, αναρωτιέσαι σε πόσο αφιλόξενο περιβάλλον δραστηριοποιείται από το 1980 ο ρημαδιασμένος ο επιχειρήματος στο κράτος σου; Τους κανόνες τους θέτει το κράτος. Αυτό ξεχνάς. Δεν το ξεχνάω και συμφωνώ μαζί σου μάλιστα. Ποιός ψηφίζει του κανόνες;Ο δημόσιος υπάλληλος;
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν το ξεχνάω και συμφωνώ μαζί σου μάλιστα. Ποιός ψηφίζει του κανόνες;Ο δημόσιος υπάλληλος; Τόσοι που είναι! χε,χε :-P
KleKoR Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Υπάρχουν εξετάσεις ρε παιδία στο ιδιωτικό τομέα; Ετσι θα καταλάβεις αν κάποιος ξέρει τη δουλειά του; Νέος κόσμος υπάρχει στο δημόσιο άλλα είναι καπελωμένος από τον παλιο κόσμο γιατί λόγο αρχαιότητας είναι όλοι διευθυντες. Το κακό είναι ότι αρκετά αξιόλογος κόσμος που υπάρχει στο Δημόσιο φεύγει λόγο των μειώσεων.Φανταστείτε ποιοι θα μείνουν! μα αυτό είναι το πιο αστείο μέρος σε όλο το επιχείρημα με τους ΔΥ... σου λέει ο άλλος(ο οποίος να θυμίσω κατέστρεψε 1 επιχείρηση πριν γίνει πολιτικός) να απολύσουμε 200.000 πραγματικά ποιος πιστεύει ότι θα φύγουν οι πραγματικά άσχετοι; ποιος θα τους διώξει; αυτός που τους διόρισε;
Critter Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Critter, οταν σε μια υπηρεσια οι ΔΥ κρινονται υπεραριθμοι (το παραδειγμα που σου εφερα απο την εφορια που επισκεφθηκα παραπεμπει ακριβως σε αυτο, οτι για να βγει η δουλεια εκεινη τη μερα αρκουσε 1 υπαλληλος αλλα υπηρχαν 3 + τον/τους αδειουχους) εσυ τι αντιπροτεινεις? Να συνεχισουν να υπαρχουν για να μην μειωθει το εθνικο εισοδημα? Και οταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χρημα να πληρωθουν αυτοι (κοινως δεν υπαρχει διαθεσιμη η...εθνικη μισθοδοσια) συνεχιζεις να επιμενεις οτι πρεπει να μεινουν στη θεση τους? Ο ιδιωτικος τομεας ψυχομαχει διοτι οι 2 που καθονταν θα ηταν ανεργοι, ενω ο ΔΤ ειναι φιλικος, αγαπα τον αραχτο και τον φροντιζει. Ήμουνα σαφέστατος. Αντικατάσταση. Φευγουν 10 υπεράριθμοι που δεν θέλουν να γίνουν καθαρίστριες και προσλαμβάνονται αξιοκρατικά 10 για να καλύψουν κενές θέσεις που υπάρχουν αλλου και οχι στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Αλήθεια πιστεύεις οτι η κυβερνηση έχει εικόνα για το που υπάρχουν υπεράριθμοι και που όχι; Πολύ αμφιβάλω. Κατα δεύτερο λόγο η κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Αν δεν μπορεί χτίσει το επενδυτικό κλίμα που χρειάζεται ώστε φέρει επενδύσεις, τότε θα πρέπει να δώσει αντικείμενο εργασίας στον δημόσιο τομέα. Μόνο αυτοι οι 2 τρόποι υπάρχουν. Ας πάρει για παράδειγμα το δημόσιο έργα με δικούς της μηχανικούς και όχι με ιδιώτες. Φυσικά κάτι τέτοιο απαιτεί σωστή οργάνωση και όχι αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Θα δεις παρακάτω.... Επισης εσυ κανεις υποθεσεις λαμβανοντας υποψιν οτι ειμαστε σε ιδανικες συνθηκες κλπ οταν ακριβως αυτο καυτηριαζω και διαφωνεις:Πως ακριβως θα απολυθουν απο το συγκεκριμενο κρατος οι αχρηστοι (εστω και για να προσληφθουν χρησιμοι βρε αδερφε)? Δε το κανανε 30 χρονια, δε το κανουν 3 χρονια τωρα που τους αναγκαζουν οι δανειστες και υπο την απειλη της χρεοκωπιας, πως θα γινει? Επισης, ποιος εγγυαται οτι οι απολυσεις-αντικαταστασεις θα ειναι στοχευμενες εκει που πρεπει? Γιατι εγω ειμαι βεβαιος οτι σε αυτην την περιπτωση οι αχρηστοι-βυσματιες θα συνεχισουν να απολαμβανουν την μονιμοτητα και οι κακομοιρηδες ενδεχομενως και δουλευταραδες που μπηκαν γλυφοντας καμια κατουρημενη ποδια ή και αξιοκρατικα θα παρουν το τριτο το μακρυ. Ε!χαίρω πολύ αλλα αυτές τις απαντήσεις πρέπει να μου τις δώσεις εσύ. Εγώ και τα 30 χρόνια που αναφέρεις και σήμερα τους θεωρω ανήκανους και ΠΟΤΕ δεν τους ψήφισα. Εσύ λοιπόν που υποστηρίζεις αυτά που υποστηρίζουν (έστω και αν δεν τα εκτελούν σωστά όπως λες). Εγω σου περιγράφω το τι θα έπρεπε να γίνεται σε μία νορμαλ καπιταλιστική κοινωνία παραδείγματα της οποίας υπάρχουν στο εξωτερικό και δεν μιλάμε για ουτοπίες. Και εν πάσει περιπτώσει, και οι 2 συμφωνούμε οτι δεν προκειται όλα αυτα να γίνουν γιατι είναι σάπιοι. Άρα για το λόγο αυτό τους απολύουμε και λύνουμε το πρόβλημα; Μα αφου αποδυκνείεται οτι δεν προσφέρει κάπου αυτο το μοντέλο. Προκειται για επίσημα νούμερα. Και ξέρεις γιατί δεν προσφέρει; Γιατί ακόμα και αν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος οι απολύσεις στον ΔΤ να οδηγήσουν στην έξοδο απο την κρίση, αυτές είναι ένα μικρό κομμάτι μιας πολυπαραμετρικής λύσης, όπου οι υπόλοιπες παράμετροι δεν εκτελούνται σωστά με αποτέλεσμα οι απολύσεις να γυρίζουν μπουμερανγκ ενώ με βάση τη συγκεκριμένη μαγική λύση θα μας οδηγούσαν συνδιαστικά στην έξοδο. Αρα το συμπέρασμα; Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής; Αυτο που φωνάζω τόσα χρόνια τώρα. ΟΛΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Αν δεν έχεις σωστή διοικηση σε έναν οργανισμό/επιχείρηση/κράτος, τότε η οντότητα αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Επομένως εσύ σαν πολίτης δεν πρέπει να απαιτείς το δέντρο αλλα το δάσος. Το να μου λες οτι θέλεις ο ανίκανος να αναλάβει να κάνει απολύσεις (που ούτως ή αλλως δεν φέρνουν αποτέλεσμα όπως δείξαμε), αντιλάμβανομαστε και οι 2 ότι δεν θα κάνει καλά τη δουλειά του. Θα απολύσει τους άξιους και όσους έχουν περάσει με ΑΣΕΠ και θα κρατήσει τα βύσματα. Άρα αυτό που πρέπει να λύσουμε είναι το πρόβλημα του "ποιος και πως διοικεί αυτό τον τόπο". Σας έχουν αποπροσανατολίσει και σεις βλέπεται τον εχθρό στο δημόσιο υπάλληλο. Δεν κάνω τα υπόλοιπα quotes γιατι νομίζω οτι δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω δεδομένου οτι το πήγαμε εκεί το θέμα. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Εσύ λοιπόν που υποστηρίζεις αυτά που υποστηρίζουν (έστω και αν δεν τα εκτελούν σωστά όπως λες). Εγω σου περιγράφω το τι θα έπρεπε να γίνεται σε μία νορμαλ καπιταλιστική κοινωνία παραδείγματα της οποίας υπάρχουν στο εξωτερικό και δεν μιλάμε για ουτοπίες. Ναι τους υποστηριζω τοσο που εξαιτιας των μαλακιων τους εχω ξεσπιτωθει και ζω εκτος Ελλαδας. Παρακαλω οχι αυθαιρετα συμπερασματα επειδη εξεφρασα μια αυτονοητη αποψη, οτι δηλαδη συνεχιζουμε να λειτουργουμε κουτοπονηρα και μικροπολιτικα μη τηρωντας τους ορους με τους οποιους δανειστηκαμε, ετσι επειδη ειμαστε μαγκες...Εφερα ενα παραδειγμα μιας χωρας που ανακαμπτει επειδη τηρησε τους ορους-->δε σημανει οτι λεω ζητω στα μετρα κλπ. Αυτο που λεω ειναι οτι απτη στιγμη που μπαινεις στον χορο, χορευεις μηπως και αποφυγεις τα χειροτερα (πχ μνημονια 2, μνημονια 3, χρεοκωπιες κλπ). Αλλιως ρε φιλε να χρεωκοπουσες απο μιας αρχης. Αρα το συμπέρασμα; Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής; Αυτο που φωνάζω τόσα χρόνια τώρα. ΟΛΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Αν δεν έχεις σωστή διοικηση σε έναν οργανισμό/επιχείρηση/κράτος, τότε η οντότητα αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Επομένως εσύ σαν πολίτης δεν πρέπει να απαιτείς το δέντρο αλλα το δάσος. Το να μου λες οτι θέλεις ο ανίκανος να αναλάβει να κάνει απολύσεις (που ούτως ή αλλως δεν φέρνουν αποτέλεσμα όπως δείξαμε), αντιλάμβανομαστε και οι 2 ότι δεν θα κάνει καλά τη δουλειά του. Θα απολύσει τους άξιους και όσους έχουν περάσει με ΑΣΕΠ και θα κρατήσει τα βύσματα. Άρα αυτό που πρέπει να λύσουμε είναι το πρόβλημα του "ποιος και πως διοικεί αυτό τον τόπο". Σας έχουν αποπροσανατολίσει και σεις βλέπεται τον εχθρό στο δημόσιο υπάλληλο. Δεν κάνω τα υπόλοιπα quotes γιατι νομίζω οτι δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω δεδομένου οτι το πήγαμε εκεί το θέμα. Δε λεω εγω περι απολυσεων η περι συρρικνωσης ΔΤ ειναι μετρα που (μαζι με αλλα) απο κοινου υπογραφησαν με τους δανειστες και ποτε μεχρι σημερα δεν εφαρμοστηκαν. Εγω το μονο που λεω ειναι οτι απτη στιγμη που ως κρατος αποφασιζεις να χαραξεις πορεια παρεα με το ΔΝΤ, τοτε για ΠΟΛΛΟΥΣ λογους (ενας εκ των οποιων μπας και ξαναποκτησεις εμπιστοσυνη στις ρημαδες αγορες μπας και ορθοποδησεις καποτε) ειναι να τηρεις τους ορους τους. Αν δε θες, ή δεν μπορεις, ή εισαι μαγκας, τοτε δε δανειζεσαι. Δηλαδη να το πω απλα και ομορφα. Ο ελληνας κουραδομαγκας που δανειζοταν με μουφα δανειο και πηγαινε και επαιρνε μερσεντες στα 90's υπεγραφε ορους, φυσικα ποτε δεν τους τηρουσε και στο τελος ερχοταν η τραπεζα και του εκανε κατασχεση. Μετα εβριζε την τραπεζα οτι τον ληστεψε. Εαν σας αρεσει το ελληνικο κρατος να ακολουθει την ιδια βραχυπροθεσμη και κουτοπονηρη τακτικη, πολλω δε μαλλον εαν θεωρειτε οτι το παραμυθακι αυτο (το οποιο πλεον το πηραν χαμπαρι οι δανειστες μας) θα κρατησει για πολυ ακομη, ε τοτε πασσο. Και κατι τελευταιο. Δεν γινεται να εισαι καταχρεωμενος ως κρατος και να μην εχεις επωδυνες καταστασεις και μετρα. Η που θα σε ξεσκισουν οι δανειστες-τοκογλυφοι ή που θα βαρεσεις ατακτη χρεοκωπια. Μεση οδος δεν εχει επινοηθει ακομα, παροτι οι πολιτικοι μας κατι τετοιο προσπαθουν να κανουν. Να διατηρησουν ολα τα προβληματικα (και βολικα) στοιχεια του καρκινωματος συνεχιζοντας να δανειζονται απεξω και νομιζοντας οτι με τα μετρα εναντιον του λαουτζικου θα βγει καθαρη η παρτιδα ή τουλαχιστον θα παρει οσοι χρονικη παραταση νοιαζει ατομικα τον καθενα τους. ΥΓ. Εγω λυση τη δεδομενη χρονικη στιγμη δεν εχω να προτεινω γιατι η κατασταση πλεον δεν ειναι στο χερι της Ελλαδας. Η ατακτη χρεοκωπια ειναι καταστροφικη, ομως και τα νουμερα με τα σημερινα δεδομενα και τους δανεισμους δεν βγαινουν για να πω οτι ειμαι υπερ της διαιωνισης του δανεισμου. Η αποψη μου ειναι (αυτο πιστευα μαζι με μεγαλο ποσοστο λαου καποτε) οτι τηρωντας κατα γραμμα εξαρχης το μνημονιο νο.1 θα μπορουσαμε σημερα αν οχι να ειμαστε σε καλυτερη μοιρα, σιγουρα να μην αντιμετωπιζομαστε ως σκουπιδι απο τους δανειστες και να διεκδικουμε πιο ευνοικους ορους που ενδεχομενως να διναν μια μακροπροθεσμη θετικη προοπτικη. Απτη στιγμη που το προσωπο που δειχνουμε ειναι αναξιοπιστο, αναγκαστικα πιεζομαστε παραπανω, αναγκαστικα σκληραινει η σταση τους και αναγκαστικα αποδεκτης ειναι ο λαουτζικος και κανενας αλλος που καλειται να πληρωσει την προχειροτητα ολων των υπολοιπων. Εκτιμω εξαλλου οτι η ατακτη χρεοκωπια θα ερθει (τα νουμερα δε βγαινουν, εμπιστοσυνη δεν εχουν οι ξενοι στους πολιτικους μας, ουτε και ο λαος μας σε αυτους, γενικα δε βλεπω τι μπορει να μας βγαλει απο τη φθινουσα πορεια).
skiabox Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 ε ναι, αντί να διαλέξει τον κρατικοδίαιτο πουλάω αέρα κοπανιστό διαφημιστή που θα μας έσωζε... μη θυμηθώ και την υπέροχη επιστολή στην Μέρκελ... νομίζω πως ο δρόμος του άκρατου νεοφιλελευθερισμού είναι ο μοναδικός... αυτό εξάλλου φαίνεται αυτό από την τεράστια επιτυχία που έχει τα τελευταία 20 χρόνια στον κόσμο... μάλιστα το επιστέγασμα αυτής της επιτυχίας είναι η κρίση που ζει όλος ο πλανήτης... Μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις και να βυθίζεσαι κάθε χρόνο όλο και πιο βαθιά στην ανυποληψία και στην καταστροφή (φέτος είσαι στην 90η θέση στην ανταγωνιστικότητα στον κόσμο). Μπορείς να συνεχίσεις χωρίς να αλλάξεις καθόλου και να φθάσεις και στην 200ή θέση του κόσμου.Απλά δε θα τους πάρεις όλους μαζί σου στην άβυσσο.Δε θα χρεοκοπήσουν όλοι οι Έλληνες μαζί.Κάποιοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της σκληρής δουλειάς και της αρετής. Κάτσε να σε βάλω και στην ignore list μαζί με τους άλλους που παίζουν τις κασέτες, επειδή προφανώς ζουν από αυτές τις καταστάσεις και δε θέλουν να αλλάξει τίποτα.
KleKoR Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις και να βυθίζεσαι κάθε χρόνο όλο και πιο βαθιά στην ανυποληψία και στην καταστροφή (φέτος είσαι στην 90η θέση στην ανταγωνιστικότητα στον κόσμο). Μπορείς να συνεχίσεις χωρίς να αλλάξεις καθόλου και να φθάσεις και στην 200ή θέση του κόσμου.Απλά δε θα τους πάρεις όλους μαζί σου στην άβυσσο.Δε θα χρεοκοπήσουν όλοι οι Έλληνες μαζί.Κάποιοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της σκληρής δουλειάς και της αρετής. Κάτσε να σε βάλω και στην ignore list μαζί με τους άλλους που παίζουν τις κασέτες, επειδή προφανώς ζουν από αυτές τις καταστάσεις και δε θέλουν να αλλάξει τίποτα. ευχαριστώ που μου το θυμίζεις... όλα αυτά τα μέτρα, μειώσεις μισθών κλπ πάρθηκαν με την λογική να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να προσελκύσουμε επενδύσεις... παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν να πέσουμε θέσεις στη λίστα ανταγωνιστικότητας... well done!! βάλε με όπου θες... δημοκράτης πάνω από όλα... και το συμπέρασμα... άλλο πράγμα... μ' αρέσεις πάντως γιατί είσαι ανοιχτόμυαλος... όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι βολεμένος για εσένα... εκτός αν ο βολεμένος εν τέλει είσαι εσύ.. και πάνω από όλα επιχειρήματα έτσι...
CarbonFibre Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αν τυχόν παραπονιέσαι για την εξέλιξη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, αναρωτιέσαι σε πόσο αφιλόξενο περιβάλλον δραστηριοποιείται από το 1980 ο ρημαδιασμένος ο επιχειρήματος στο κράτος σου; Τους κανόνες τους θέτει το κράτος. Αυτό ξεχνάς. Το παραμύθι το ζείτε στο δημόσιο. Στον αληθινό κόσμο οι πράξεις έχουν ευθύνη και υπάρχουν συνέπειες, βλέπε altec telecoms. Φαντάζεσαι να υπήρχαν ποινές και πρόστιμα για μια δουλειά που αναλαμβάνει να κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος; Δεν δουλεύω πλέον στο δημόσιο και έχω δουλέψει και αρκετά χρόνια ιδιωτικό τομέα.Για αρχή η Altec πήρε το έργο λόγο "κυβέρνησης" μήπως και μπορέσουν και την κρατήσουν ζωντανή.Ηταν να κλείσει και πριν πάρει το έργο γιατί ...τέλος πάντων άστο. Δεν σε γνωρίζω φίλε μου προσωπικά αλλά φαίνεται δυστυχώς πως δεν ξέρεις τί συμβαίνει.Στην πληροφορική που γνωρίζω το 70% των έργων που έπρεπε να παραδώσει ο ιδιωτικός τομέας ήταν εκτός χρονοδιαγράμματος και προβληματικά. Τι να σου εξηγω τώρα, ότι αν ενεργοποιούσαμε ρήτρες θα είχαν κλείσει οι περισσότερες εταιρείες.300 εκ. ευρώ "φάγανε" με το προηγούμενο ΕΣΠΑ.Ο μόνος κωδικός (πληροφορική) του ΕΣΠΑ που είχε 100% απορρόφηση. Είδες ηλεκτρονική διακυβέρνηση εσύ πουθενα;
παπι Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αρε ΔΥ της πλακας χωρις αντικειμενο εργασιας, οσο και να κλαιγεστε.. οσο και να απεργειτε, ενα ειναι σιγουρο θα παρετε το πουλο. Οχι επειδη εχουμε κυβερνηση, αλλα επειδη ειμαστε στην 5η χρονια υφεσης, αρα λεφτα δεν υπαρχουν. Α επισης εσεις που τα ριχνεται στην τροικα, και μου βγαζετε το κρατο καθαρο, για εξηγηστε μου σας παρακαλω πως γινεται να εχουμε 3,5εκ συνταξιουχους; Κατσε γιατι εχουμε 10.787.690 Ελληνες και το οριο ειναι 67 (χαχααχαχα) και το προσδοκιμο ζωης ειναι καπου στα 80-90. Μην ξεχναμε οτι η μεγαλυτερη δαπανη ειναι για συνταξεις. 1
Critter Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι τους υποστηριζω τοσο που εξαιτιας των μαλακιων τους εχω ξεσπιτωθει και ζω εκτος Ελλαδας. Παρακαλω οχι αυθαιρετα συμπερασματα επειδη εξεφρασα μια αυτονοητη αποψη, οτι δηλαδη συνεχιζουμε να λειτουργουμε κουτοπονηρα και μικροπολιτικα μη τηρωντας τους ορους με τους οποιους δανειστηκαμε, ετσι επειδη ειμαστε μαγκες...Εφερα ενα παραδειγμα μιας χωρας που ανακαμπτει επειδη τηρησε τους ορους-->δε σημανει οτι λεω ζητω στα μετρα κλπ. Αυτο που λεω ειναι οτι απτη στιγμη που μπαινεις στον χορο, χορευεις μηπως και αποφυγεις τα χειροτερα (πχ μνημονια 2, μνημονια 3, χρεοκωπιες κλπ). Αλλιως ρε φιλε να χρεωκοπουσες απο μιας αρχης. Δεν είπα οτι τους υποστηρίζεις. Είπα οτι υποστηρίζεις την άποψη που υποστηρίζουν. Δηλαδή το να παρθούν τα συγκεκριμένα λάθος μέτρα. Δε λεω εγω περι απολυσεων η περι συρρικνωσης ΔΤ ειναι μετρα που (μαζι με αλλα) απο κοινου υπογραφησαν με τους δανειστες και ποτε μεχρι σημερα δεν εφαρμοστηκαν. Εγω το μονο που λεω ειναι οτι απτη στιγμη που ως κρατος αποφασιζεις να χαραξεις πορεια παρεα με το ΔΝΤ, τοτε για ΠΟΛΛΟΥΣ λογους (ενας εκ των οποιων μπας και ξαναποκτησεις εμπιστοσυνη στις ρημαδες αγορες μπας και ορθοποδησεις καποτε) ειναι να τηρεις τους ορους τους. Αν δε θες, ή δεν μπορεις, ή εισαι μαγκας, τοτε δε δανειζεσαι. Δηλαδη να το πω απλα και ομορφα. Ο ελληνας κουραδομαγκας που δανειζοταν με μουφα δανειο και πηγαινε και επαιρνε μερσεντες στα 90's υπεγραφε ορους, φυσικα ποτε δεν τους τηρουσε και στο τελος ερχοταν η τραπεζα και του εκανε κατασχεση. Μετα εβριζε την τραπεζα οτι τον ληστεψε. Εαν σας αρεσει το ελληνικο κρατος να ακολουθει την ιδια βραχυπροθεσμη και κουτοπονηρη τακτικη, πολλω δε μαλλον εαν θεωρειτε οτι το παραμυθακι αυτο (το οποιο πλεον το πηραν χαμπαρι οι δανειστες μας) θα κρατησει για πολυ ακομη, ε τοτε πασσο. Και κατι τελευταιο. Δεν γινεται να εισαι καταχρεωμενος ως κρατος και να μην εχεις επωδυνες καταστασεις και μετρα. Η που θα σε ξεσκισουν οι δανειστες-τοκογλυφοι ή που θα βαρεσεις ατακτη χρεοκωπια. Μεση οδος δεν εχει επινοηθει ακομα, παροτι οι πολιτικοι μας κατι τετοιο προσπαθουν να κανουν. Να διατηρησουν ολα τα προβληματικα (και βολικα) στοιχεια του καρκινωματος συνεχιζοντας να δανειζονται απεξω και νομιζοντας οτι με τα μετρα εναντιον του λαουτζικου θα βγει καθαρη η παρτιδα ή τουλαχιστον θα παρει οσοι χρονικη παραταση νοιαζει ατομικα τον καθενα τους. Βασικα έχεις μπερδέψει το ατομικό με το κρατικό χρέος όπως και πολλοί άλλοι. Το να αποφασίζεις για τον ευατό σου παίρνοντας μια Porsche την οποία αυριο δεν έχεις να ξεπληρώσεις και σου παίρνει το σπίτι η τράπεζα, είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησες στον ευατό σου μόνος σου, ξέρεις πόσα χρώστας και γιατί σου πήρε η τράπεζα το σπίτι με συγκεκριμένα νούμερα και όρους. Όλο αυτό φυσικά είναι μια ανεύθυνη στάση προς τον ευατό σου και την οικογένεια σου, αλλα όλους τους υπόλοιπους δεν μας αφορά. Όταν το ρόλο του βλάκα πολίτη τον παίρνουν κυβέρνησεις τότε τα πράγματα είναι 10.000.000 φορές χειρότερα γιατι : α) Το δάνειο που παίρνουνε, χωρίς να έχουν να το ξεπληρώσουν, αφορά όλους τους πολίτες βλάκες και μη! β) Τα δάνεια αυτά παίρνονται χωρίς ο πολίτης να ξέρει ποτε, που, ποτε, για ποιο λόγο και ποια είναι τα ποσά. Φυσικά ακόμα και αν έχει ο πολίτης αυτή η πληροφόρηση, δεν μπορεί ελέγξει τις διαδρομές του χρήματος και φυσικά να αξιολογήσει τι μέρος του δανείου του αναλογεί και γενικότερα δεν ξέρει ποσα χρωστάει, που και γιατί. Επομένως δεν είναι θέμα δ.υπαλλήλων. Είναι θέμα κυβερνήσεων. Αυτές δημιούργησαν την κουλτούρα στον κόσμο, αυτές πρέπει να την αλλάξουν. Αυτο θα γίνει μόνο αν το δημόσιο προχωρήσει όπως είπα. Αν ο κόσμος αντιληφθεί την αξιοκρατία σε κάτι τόσο ευρύ ,όσο ο δημόσιος τομέας, τότε θα αρχίσει να αλλάζει νοοτροπία. Αν η κάθε κυβέρνηση, όπως είπες, δεν μπορεί να διαχειριστεί στοιχειώδη πράγματα όπως αυτλα, που θα έπρεπε να γίνονται με ή χωρίς τρόικα, τότε, ακόμα και τις απολύσεις δεν θα μπορέσει να τις κάνει σωστά. Τέλος να επισημάνω οτι εφόσον είσαι τόσο πολύ υπέρμαχος του ιδιωτικού τομέα, απο τη στιγμή που προτείνεις ως λύση τις απολύσεις, θα πρέπει να συνοδεύεις την άποψη αυτή με συγκεκριμένα επιχειρήματα, που να δείχνουν πως αυτό θα βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα. Και δεδομένου οτι ιδιωτικός τομέας και εθνικό εισόδημα πάνε μαζί, θα πρέπει να έχεις επιχειρήματα που να εξηγούν πως με λιγότερα λεφτά στη τσέπη του μέσου Έλληνα ο ιδιωτικός τομέας θα πάει καλύτερα. Εσύ απλά εκφράζεις μια άποψη οτι πρέπει να γίνουν απολύσεις, διότι τα παίρνεις στο κρανίο που βλέπεις τον κάθε άσχετο εκεί μέσα. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι οτι αυτο το επίχειρημα δεν έχει καμμία προέκταση οικονομικής ανάλυσης και φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σοβαρή πρόταση για την επίλυση ενός προβλήματος. Πρέπει να εξηγείς σε οικονομικούς όρους, πως οι απολύσεις θα οδηγήσουν συστημικά στην βελτίωση του οικονομικού κλίματός. Παω για ύπνο γιατί έχουμε και δουλειά αυριο!
CarbonFibre Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Παπι, εχεις εντύπωση ότι ο δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει περισσότερο απο τον ιδιωτικό υπάλληλο λόγο της ύφεσης;Το 23% ανεργία μάλλον από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους έγινε!
παπι Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Να τους δολοφονούμε στα 66. Δεν ειπα τι να κανουμε, ειπα πως γινεται.
skiabox Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 παπι : Εντωμεταξύ αν κοιτάξεις γύρω σου , ακόμα και όταν υπήρχε ροή χρημάτων οι περισσότεροι ΔΥ τα φάγανε σε ανόητα ακριβή ζωή, ταξίδια, αυτοκίνητα και άλλα τέτοια που κάνει κάποιος όταν του χαρίζουν λεφτά και έχει τόσο μυαλό που νομίζει ότι αυτό θα συνεχίσει για άλλα 100 χρόνια.Έτσι δεν ενδιαφέρθηκε σχεδόν κανείς για παράδειγμα να επενδύσει μορφώνοντας τα παιδιά του(όσα δεν πέσαν στο τρυπάκι του εύκολου δρόμου του γονιού) ή αποταμιεύοντας για δύσκολες στιγμές.
IHateLove Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Σωστά. Εκτός απο κάποια συγκεκριμένα επαγγελματα(Π.χ δάσκαλοι). σωστά όταν λέμε να καταργηθεί η μονιμότητα εννοούμε κάθε 2-3 χρόνια να περνάνε από αξιολόγηση, όχι όσοι μπήκαν μπήκαν και αποκεί και πέρα δεν έχει άλλες προσλήψεις....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα