skiabox Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Καλα αυτο ειναι το μονιμο επιχειρημα -καταστροφολογια.Οπου θα απολυονται ντε και καλα καθε 4ετια εκατονταδες χιλιαδες. Αλλα εγω απανταω στα περι διαφθορας.Να τους τσακισουν τους διεφθαρμενους.Να τους κατασχεσουν τις περιουσιες και να τους στειλουν φυλακη.Και ο ιδιωτικος υπαλληλος εχει οικογενεια και δεν εχει συνταγματικη μονιμοτητα αλλα δεν χρησιμοποιει σαν μεσο πιεσης την διαφθορα ουτε καν σαν επιχειρημα. Σιγα μην ειναι το κρατος αιωνια ομηρος μερικων κηφηνων-κοπριτων που θα μας απειλουν οτι αν δεν τους χαιδεψουμε θα διαφθαρουν και θα μας κανουν τον βιο αβιωτο. Δεν είναι καν όμηρος το κράτος.Στην ουσία όλοι που βρίσκονται κάτω από το πολιτικό προσωπικό στην κρατική πυραμίδα κυβερνούνε και απλά το πολιτικό προσωπικό σκύβει το κεφάλι.Μια οποιαδήποτε συζήτηση με οποιονδήποτε ΔΥ θα σε κάνει να καταλάβεις ότι ουσιαστικά αυτοί αποφασίζουν και τους κυβερνώντες τους έχουν γραμμένους και δεν τους υπολογίζουν καθόλου.Η νοοτροπία του γαλαζοαίματου έχει στεριώσει για τα καλά.Απλά ενώ όταν είχες βασιλεία είχες κάνα δυο τέτοιους, τώρα έχεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.
insomniaK Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Να σημειώσω πως δεν κατανοώ πως κάποιος που δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο, πχ ο καταδικασμένος παιδεραστής, συνεχίζει να είναι δημόσιος υπάλληλος. Προσωπικά θεωρώ πως ο καταδικασμένος και όσοι δεν του επέβαλαν την προκαθορισμένη ποινή πρέπει να τους επιβληθεί η ίδια διοικητική ποινή (φανερά της απόλυσης).
opera Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Διότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας οργανισμός απολύοντας και προσλαμβάνοντας νέους 800-1000k υπαλλήλους ανά 3-4 χρόνια. Επιπλέον Σκέψου τα επίπεδα διαφθοράς σήμερα και αναλογίσου πως θα γίνουν όταν κάποιος ξέρει πως σε λίγο καιρό θα ναι άνεργος. είσαι προκλητικός.- εγώ είμαι προκλητικός ή οι πολιτικοί μας που στηρίζουν το σύστημα που ισχύει μονιμότητα δεν υπάρχει λέμε κάθε ΔΥ υπό προϋποθέσεις μπορεί να απολυθεί.
skiabox Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Να σημειώσω πως δεν κατανοώ πως κάποιος που δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο, πχ ο καταδικασμένος παιδεραστής, συνεχίζει να είναι δημόσιος υπάλληλος. Προσωπικά θεωρώ πως ο καταδικασμένος και όσοι δεν του επέβαλαν την προκαθορισμένη ποινή πρέπει να τους επιβληθεί η ίδια διοικητική ποινή (φανερά της απόλυσης). Διάβασε το προηγούμενο post μου και θα καταλάβεις.Όλο το σύστημα από κάτω έχει αυτονομηθεί και δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν.Ουσιαστικά αυτοί κυβερνάνε και εκμεταλλεύονται το ότι αυτοί είναι αγροίκοι - λαμόγια ,ενώ οι υπόλοιποι είναι πιο ευγενικά άτομα και είτε την κάνουν από την χώρα είτε κάνουν τουμπεκί (μέχρι να πεινάσουν-κρυώσουν, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί φέτος).
gigisoni Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 μονιμότητα δεν υπάρχει λέμε κάθε ΔΥ υπό προϋποθέσεις μπορεί να απολυθεί. Καλά, αυτή η καραμέλα δεν έχει λιώσει ακόμα να την πιπιλάς τόση ώρα; Για πες μου έναν δημόσιο υπάλληλο που απολύθηκε και θα σου δώσω εκατομμύρια άλλους του ιδιωτικού που απολύθηκαν όχι "υπό προυποθέσεις", αλλά για ψύλλου πήδημα.
KleKoR Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Το ακούσαμε και αυτό... κυβερνάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι... όντα του διαόλου... έχουν μολύνει τα πάντα... θαρρώ πως φταίνε και για την παγκόσμια κρίση... Είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου εξάλλου πως αν πέσει έξω μια εταιρία, φταίει ο εργαζόμενος και όχι ο διευθυντής... Αν ένα καράβι πέσει σε ξέρα φταίει ο μούτσος βεβαίως βεβαίως και όχι ο καπετάνιος... τελικά η βλακεία είναι ανίκητη.... Δεν είναι καν όμηρος το κράτος.Στην ουσία όλοι που βρίσκονται κάτω από το πολιτικό προσωπικό στην κρατική πυραμίδα κυβερνούνε και απλά το πολιτικό προσωπικό σκύβει το κεφάλι.Μια οποιαδήποτε συζήτηση με οποιονδήποτε ΔΥ θα σε κάνει να καταλάβεις ότι ουσιαστικά αυτοί αποφασίζουν και τους κυβερνώντες τους έχουν γραμμένους και δεν τους υπολογίζουν καθόλου.Η νοοτροπία του γαλαζοαίματου έχει στεριώσει για τα καλά.Απλά ενώ όταν είχες βασιλεία είχες κάνα δυο τέτοιους, τώρα έχεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. για εσένα πραγματικά φτιάχτηκε αυτό... 4
Cossutius. Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 χαχαχαχαχαχα..Ελιωσα με την εικόνα Πόσο γαμάτο το ποστ του KleKoR. post of the year (ποστ οφ δε γιαρ) :P
insomniaK Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Έλα ρε klekor με τις παπααριές. Θα συμφωνούσαε αυτά που λες, αν το έργο των ΔΥ περνούσε αξιολόγηση, αν κρινόταν με αντικειμενικά κριτήρια από εξωτερικούς κριτές κι όχι απο το κολλητάρι διευθυντή, αν δε χρειάζονταν επίδομα για τα χ ψ και ω αυτονόητα, πχ έγκυρης προσέλευσης, αν υπηρεσίες όπως οι ΔΟΥ και η πολεοδομία δε ζήταγαν γρηγορόσημο κάτω απο το τραπέζι/ ΑΦορολόγητο, ενώ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται εκ νόμου φοροφυγάδες, αν από τις 8 μέχρι τις 16.00, δεν υπήρχαν άδεια γραφεία σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και αθλητικές εφημερίδες σταγεμάτα, αν θες μπορώ να συνεχίσω... Κανέναν δε συμφέρει αυτή η νοσηρή κατάσταση, διότι υπάρχουν κι έντιμοι ΔΥ που αξίζουν να έχουν τα προνόμια, αλλά αποδεχόμενοι την κατάσταση γίνονται συνένοχοι στο εκφυλισμενο και εκφυλιστικό σύστημα του δημοσιοϋπαλληλισμου. Και το ξαναγράφω για να γίνει κατανοητό: όσοι παράγουν έργο πρέπει να είναι μόνιμοι και να χαίρονται τα προνόμια ενός καλού εργοδότη, όπως είναι το δημόσιο και οποίος παράγει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε αξιόλογηση ούτε διευθυντικά δικαιώματα ούτε οτιδήποτε. 1
KleKoR Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Έλα ρε klekor με τις παπααριές. Θα συμφωνούσαε αυτά που λες, αν το έργο των ΔΥ περνούσε αξιολόγηση, αν κρινόταν με αντικειμενικά κριτήρια από εξωτερικούς κριτές κι όχι απο το κολλητάρι διευθυντή, αν δε χρειάζονταν επίδομα για τα χ ψ και ω αυτονόητα, πχ έγκυρης προσέλευσης, αν υπηρεσίες όπως οι ΔΟΥ και η πολεοδομία δε ζήταγαν γρηγορόσημο κάτω απο το τραπέζι/ ΑΦορολόγητο, ενώ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται εκ νόμου φοροφυγάδες, αν από τις 8 μέχρι τις 16.00, δεν υπήρχαν άδεια γραφεία σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και αθλητικές εφημερίδες σταγεμάτα, αν θες μπορώ να συνεχίσω... Κανέναν δε συμφέρει αυτή η νοσηρή κατάσταση, διότι υπάρχουν κι έντιμοι ΔΥ που αξίζουν να έχουν τα προνόμια, αλλά αποδεχόμενοι την κατάσταση γίνονται συνένοχοι στο εκφυλισμενο και εκφυλιστικό σύστημα του δημοσιοϋπαλληλισμου. ποιες παπαριές φίλε μου; ότι κυβερνάνε οι ΔΥ? κατά τα άλλα, ότι δεν συμφωνώ με τις "λύσεις" που προτείνονται και με τις παπαριές που λέγονται δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αποδέχομαι την τρέχουσα κατάσταση... ο ΔΤ είναι τριμπούρδελο και θέλει αλλαγές δεν αμφισβητείται.... αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας... τα έχουμε μηδενίσει όλα... να διαχωρίσουμε εδώ ότι άλλο δημόσιος τομέας και άλλο κράτος...
leecherman Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Απόψε ένα πληρωμένο παπαγαγαλάκι ανέφερε στα ΜΜΑ πως ο δημόσιος στοιχειοθετεί συνταξιοδότηση με 25ετία,ενώ ο ιδιωτικός στα 37. Λογικό...
Cossutius. Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 ποιες παπαριές φίλε μου; ότι κυβερνάνε οι ΔΥ? Η βλακία ειναι ανίκητη και αυτό ειναι γνωστό. Υπάρχει κόσμος που επιμένει πως ο δ. υπάλληλος ειναι αυτόνομος. Πως δεν έχει αφεντικό. Οταν βλέπει το αφεντικό να κλέβει, όταν βλέπει το αφεντικό να ειναι αδιάφορο, όταν πλέον θα δεί τους πάντες να αδιαφορούν και να γίνονται οκνοί υπάλληλοι, κάποια στιγμή ακόμα και ο καλός, ο δουλευταράς θα φτάσει στο αμήν. Και οχι, οταν βρίσκεσαι στο στομα του θηρίου, θα εισαι ΜΑΛΑΚΑΣ αν μιλήσεις και δεν αναγκαστείς να αποδεχθείς τη κατάσταση. Ξέρω αρκετό κόσμο που δε την αποδέχτηκε και βλέπω που έχει μετακινηθεί. Εκ του ασφαλούς όλοι μια χαρά μιλάμε. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται το δημόσιο για να λειτουργεί σωστά, είναι ο σωστός εργοδότης. Οτι ισχύει σε μια σοβαρή ιδιωτική επιχείρηση που εν μέσω κρίσης, δεν απολύει, ούτε ρίχνει μισθούς γιατί βλέπει πως οι υπάλληλοί της παράγουν. Όταν ο πολιτικός, λειτουργεί με ορμητήριο τη διαφθορά, όλα θα λειτουργούν έτσι. Και όχι δε θεωρώ πως οι 2 εκατομμύρια τρομοκρατημένοι που ψήφισαν το Κυβερνών κόμα ή όσοι ψήφισαν το προηγούμενο, φέρουν ευθύνη για το γεγονός οτι ο πολιτικός άλλα λέει και άλλα κάνει. Αλλά όταν μιλάμε πλέον για κατάργηση των ΚΕΠ γιατί δε φτάνουν οι υπάλληλοι λέει για να εξυπηρετήσουν το κόσμο, τι πρέπει να πούμε? Διώξτε κόσμο, να χρειάζεστε ένα χαρτί και να περιμένετε μηνες να το πάρετε. Επιστροφή στο 1980.
thief7710 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αίρεται η μονιμότητα πχ των πυροσβεστών η δική μου για παράδειγμα ,που για να γίνω πυροσβέστης πήγα στην αντίστοιχη σχολή για 4 μήνες ,για να μπει ποιός και με ποιά εκπαίδευση; Γνωρίζετε κάποιον που να είναι έτοιμος να με αντικαταστήσει αύριο ή θα κάνει σχολή για να πάρει άτομα που θα αντικαταστήσουν όσους απολυθούν ως ακατάλληλοι,και πως το γνωρίζουν ότι οι νεοπροσληφθέντες θα είναι καταλληλότεροι όσων θα απολυθούν; Η μη μονιμότητα ισχύει και ο οποιοσδήποτε ΔΥ μπορεί να απολυθεί αν υποπέσει σε παραπτώματα που είναι σοβαρά και οι αρμόδιες επιτροπές και τα αρμόδια βύσματα (βουλευτές) το αποφασίσουν, για αυτό ας σταματήσει η συζήτηση για κάτι που δεν ισχύει. Τι 4 μήνες ρε μεγαλε?πλακα μας κανεις?οσοι έχουμε περάσει γυμνάσιο Λύκειο και αει τι πρέπει να πούμε δηλαδή?περασες 4 μήνες εκπαίδευση και ξαφνικά έγινε αναντικαταστατος για την ελλαδα? τι παλεύουμε?
Cossutius. Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Μακάρι να υπήρχε οχι 4μηνη αλλά 10 ημερη εκπαιδευση, ανάλογη με αυτή των πυροσβεστών και θα ήμασταν πολύ καλύτερα σε θέματα υπηρεσιών.
Praetorianos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 αν δε χρειάζονταν επίδομα για τα χ ψ και ω αυτονόητα, πχ έγκυρης προσέλευσης, αν υπηρεσίες όπως οι ΔΟΥ και η πολεοδομία δε ζήταγαν γρηγορόσημο κάτω απο το τραπέζι/ ΑΦορολόγητο, αν από τις 8 μέχρι τις 16.00, δεν υπήρχαν άδεια γραφεία σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και αθλητικές εφημερίδες σταγεμάτα, αν θες μπορώ να συνεχίσω... Μόνο μια ερώτηση και δεν ξαναμπαίνω σφήνα, μπορείς να την απαντήσεις εσύ ή όποιος άλλος μπορεί. Υπάρχει εταιρία που οι εργαζόμενοι δουλεύουν ρολόι χωρίς αυστηρό προϊστάμενο? Υπάρχει πολυεθνική ή μικρομάγαζο που αν πάει σκατά θα αρχίσει να μπλέχνει το παιδί από τις φωτοτυπίες που ψωλοβαράει αντί να κάνει τη δουλειά του και τον υπάλληλο που μπαίνει στο facebook? Το 'χω ξαναγράψει ότι ακόμα και στην Google/Goldman Sachs/random βαρβάτη πολυεθνική που 100% των υπαλλήλων είναι ανώτατης μόρφωσης, self motivated, IQ above average και χίλια δυο άλλα που δεν είναι τυπικό γνώρισμα του μέσου ΔΥ, υπάρχουν διευθυντές που λογοδοτούν και φέρουν ευθύνη για τα departments τους. Αν το τμήμα επενδύσεων πάει σκατά, δεν θα καλέσουν ούτε τον junior ούτε καν αυτόν που δουλεύει 20/30 χρόνια, θα καλέσουν αυτόν που είναι υψηλότερα στην ιεραρχία. Αν η εταιρία δώσει από μαλακία του manager 100.000 bonus, δεν θα πει μετά από 10 χρόνια στους υπαλλήλους να το φέρουν πίσω, ούτε θα τους τρέχει γιατί τα πήραν. Θα κόψει τον κώλο αυτού που τους τα έδωσε. Ας μας απαντήσουν κι αυτοί που διάλεξαν τον δρόμο της σκληρής δουλειάς και της ενάρετης ζωής αν η εταιρία που δουλεύουν είναι ένα ατέλειωτο μπουρδέλο κι επαφίεται στην γνώμη και στην καλοσύνη των απλών υπαλλήλων τα bonus που θα πάρουν και η ώρα προσέλευσης τους στη δουλειά, να έρθω να κάνω κι εγώ τα χαρτιά μου. 1
skiabox Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αντιγράφω από το unitedreporters.gr : Πάνε δεκαετίες τώρα που είναι κοινό μυστικό ότι μια βόλτα σε δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα μοιάζει ανησυχητικά με νευρολογικό τεστ αντοχής σε συνδυασμό με ασκήσεις διαχείρισης θυμού. Υπολογίζεται δε –με κάθε επιφύλαξη- ότι δεν υπάρχει άτομο ηλικίας άνω των 17, κάτοικος αυτής της χώρας, που να μην έχει τσακωθεί/βριστεί/πιαστεί στα χέρια σε τουλάχιστον μία υπηρεσία, τουλάχιστον μία φορά. Και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για πάταξη της γραφειοκρατίας, το «τέρας» όχι μόνο ζει και βασιλεύει αλλά μοιάζει επικίνδυνα με τη Λερναία Ύδρα: μόλις κόβεις ένα κεφάλι, ξεπετάγονται άλλα δύο… Παραμονές Δεκαπενταύγουστου, λοιπόν, επισκεφθήκαμε τρεις δημόσιες υπηρεσίες, που ακόμη και τη «νεκρή» εβδομάδα του καλοκαιριού, σφύζουν από ζωή. Αυτές είναι οι πραγματικές ιστορίες καθημερινής τρέλας. Εφορία Περιμένοντας αμέτρητες ώρες στην ουρά μιας εφορίας, ακούς και βλέπεις πολλά. Έχω δει μέχρι και ηλικιωμένους να παίζουν ξύλο στο Μητρώο. Η δική μου περιπέτεια ξεκινάει ως εξής: εκκαθαριστικό του 2012 που είναι έτοιμο και έχει σταλεί από τις 10 Ιουλίου, δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό του. Η γράφουσα και δικαιούχος αποφασίζει να επισκεφθεί την αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να παραλάβει το εκκαθαριστικό, καθώς και την επιταγή επιστροφής φόρου εισοδήματος. Να σημειωθεί για την ιστορία ότι η φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2012 έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου από λογιστή, πράγμα το οποίο αφήνει ελάχιστο περιθώριο λάθους. Παρόλα αυτά, όταν φτάνει η σειρά μου στον γκισέ, εξηγώ στην υπάλληλο την περίπτωση, μου ζητάει το ΑΦΜ μου και βλέπει στο σύστημα ότι πράγματι το εκκαθαριστικό μου είναι έτοιμο. Προκειμένου, όμως, να το παραλάβω πρέπει να προσκομίσω ΟΛΑ τα δικαιολογητικά (Ε1, βεβαιώσεις αποδοχών, αποδείξεις ενοικίου κλπ) που χρησιμοποίησα για τη φορολογική μου δήλωση. Μετάφραση: δεν υπήρξε καμία διαφορά με το να υποβάλω τη δήλωσή μου στην αρμόδια ΔΟΥ ή μέσω διαδικτύου. Όλως τυχαίως, είχα μαζί μου τα απαραίτητα έγγραφα, τα δίνω στην υπάλληλο, η οποία μου ανακοινώνει ότι πρέπει να τα κρατήσει και επιπλέον πρέπει να συμπληρώσω μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχω παραλάβει το εκκαθαριστικό μου. Αυτή πρέπει να υπογραφεί από τον Έφορο, προκειμένου να μπορέσω να πάρω την επιταγή, την οποία μετά κόπων και βασάνων εισέπραξα. Λεπτομέρεια που σκοτώνει: την εποχή που παίρνουν όλοι τις άδειές τους και οι Εφορίες υπολειτουργούν, τα τσακάλια αποφάσισαν να βάλουν μαθητευόμενη στο τμήμα του Κώδικα, με αποτέλεσμα ο μέσος χρόνος αναμονής για να εξυπηρετηθεί κάποιος να είναι περίπου τρία τέταρτα της ώρας. ΟΑΕΔ Όποιος έχει χρειαστεί έστω και μία φορά να επισκεφθεί υποκατάστημα του ΟΑΕΔ, ξέρει πάνω κάτω τι θα συναντήσει. Για όσους δεν έχει χρειαστεί (και σας εύχομαι ολόψυχα να μην χρειαστεί ποτέ) αρκεί να αναφέρουμε ότι με πάνω από 1.000.000 εγγεγραμμένους ανέργους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, οι ουρές είναι τις περισσότερες φορές ατελείωτες. Στο παρελθόν, προκειμένου να ανανεώσει κάποιος την κάρτα ανεργίας του έπρεπε να προσκομίσει την κάρτα και να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Τώρα, μετά από αγώνες για την πάταξη της γραφειοκρατίας, πρέπει να έχει μαζί του επιπλέον και το εκκαθαριστικό της εφορίας. Ως γνώστρια του νέου καθεστώτος, περίμενα στην ουρά γεμάτη αυτοπεποίθηση ότι θα βουλώσω το στόμα της υπαλλήλου που λέει σε όλους τους μπροστινούς μου με τουπέ: «Φορολογική ενημερότητα, παρακαλώ». Φτάνει η σειρά και με στυλ δίνω όλα τα απαραίτητα για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Η υπάλληλος ρίχνει μια ματιά στο εκκαθαριστικό μου και με ρωτάει: «Αυτά τα ελευθέρια επαγγέλματα που αναφέρει εδώ, τι είναι;» για να πάρει την απάντηση ότι πρόκειται για το 15ήμερο που εργάστηκα στην απογραφή του 2011. «Θα πρέπει να μας φέρετε τη βεβαίωση αποδοχών ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει αυτό που λέτε». Εγκεφαλικό. Μόλις συνειδητοποιώ ότι εννοεί τη βεβαίωση αποδοχών που την προηγούμενη ημέρα μου είχε κρατήσει η υπάλληλος της Εφορίας. Και παράλληλα σκέφτομαι: «Καλά, ποιος καθυστερημένος μετέτρεψε την απογραφή σε ‘ελευθέριο επάγγελμα’ και δεν μπορούσε να βάλει απλά ‘απογραφή’;». ΙΚΑ Καλά, εδώ είναι το καλύτερο παράδειγμα όσον αφορά το πόσο πιο γραφειοκρατικό μπορεί να γίνει ένα σύστημα. Τμήμα Παροχών για την πληρωμή παροχών ασθενείας. Στο παρελθόν, για να αποζημιωθείς για μία απλή αγορά γυαλιών οράσεως η διαδικασία ήταν απλή: έδειχνες το βιβλιάριό σου, τη συνταγή του γιατρού του ΙΚΑ και την απόδειξη από το κατάστημα οπτικών για τα γυαλιά που αγόρασες. Στη συνέχεια, πήγαινες στο ταμείο (δύο ορόφους παραπάνω) και έπαιρνες τα χρήματα που δικαιούσουν ως ασφαλισμένος. Τώρα, στην προσπάθεια απλοποίησης του συστήματος, μάλλον τα πράγματα μπλέχτηκαν κάπου στο δρόμο. Εκτός, λοιπόν, από τα τρία παραπάνω δικαιολογητικά χρειάζεται επιπλέον: α) ταυτότητα και φωτοτυπία της ταυτότητας, β) εκκαθαριστικό και φωτοτυπία του εκκαθαριστικού, γ) βιβλιάριο λογαριασμού τραπέζης με πρώτο το δικό σου όνομα και φωτοτυπία της πρώτης του σελίδας. Σαν να σου λέει, δηλαδή, ότι το ΙΚΑ, ο γιατρός του ΙΚΑ και ο οπτικός έχουν συμμετάσχει σε κάποια συνομωσία και έχουν συμφωνήσει να πουν όλοι ψέματα για χάρη σου και χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις για το ποιος είσαι, πού μένεις και τι χρωστάς επιτέλους να ταλαιπωρείσαι έτσι. Φτάνω, λοιπόν, στο γνωστό γκισέ με όλα τα έγγραφα ανά χείρας. Η υπάλληλος βάζει τον αριθμό ασφαλισμένου στον υπολογιστή, με κοιτάζει όλο απορία και με ρωτάει: «Συγγνώμη, πού μένετε;». Είναι περιττό, βέβαια, να πω πόση ώρα χρειάστηκε για να της εξηγήσω ότι έχω έρθει στο ίδιο υποκατάστημα ΙΚΑ πριν από 3 μήνες για να αλλάξω τη διεύθυνσή μου από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη. Αφού, λύθηκε η… παρεξήγηση, μού ανακοινώθηκε ότι το αμύθητο ποσό των 80 ευρώ που δικαιούμαι θα μπει στο λογαριασμό μου σε… δύο μήνες! Και όλα αυτά τα χρωστάμε στον αγώνα και τη σκληρή δουλειά της κυβέρνησης για την πάταξη των γραφειοκρατικών διαδικασιών, με στόχο την απλοποίηση του συστήματος. Τι άλλο να κάνουν πια; Απλώς να μας πιστεύουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα