KilliK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 καλά αυτό άκυρο, ξέχνα το γιατι; αυτά όλα αφορούν και τους δ.υ. μην το ξεχνάς, Δεν φορολογούνται μόνο οι ι.υ. οι οποιοι δεν προκειται να χασουν την δουλεια τους με τιποτα. πηγαινε δες τωρα ποσες επιχειρησεις εχουν κλεισει τα 2 τελευταια χρονια. ποσο εχει αυξηθει η ανεργια. ποσο ανεβηκε η μεταναστευση των ελληνων προς το εξωτερικο. καταλαβαινεις την διαφορα; καταλαβαινεις τον λογο που αναρτηθηκε το παρον τοπικ; εσύ ποιούς δ.υ. νομίζεις ότι θα απολύσουν; αυτούς που αποτελούν τα "πρωτεύοντα" κόστη; δεν με απασχολει ποιους θα απολυσουν.ας τους απολυσουν ολους,πρωτευοντες και δευτερευοντες. δοξα το θεο,απο γη και θαλασσα ειναι πλουσια η ελλαδα και μπορει να ταισει τα παιδια της. ακομη και τωρα. 1
isay Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Εσένα δε σου φταίει ο ΔΥ που τα ξύνει και σου φταίει ο μπάφος. Δεν καταλαβες τι ήθελα να πω. Χαρούμενοι με την έννοια του γνώθι σ'αυτό. Όχι χαρούμενοι επειδή μας ποτίζουν (ΜΜΕ) και νομίζουμε οτι ολα πάνε καλα. Κάνω μπάφο για να χαλαρώσω και να διασκεδάσω, οχι για να μην βλέπω το χάλι που βρίσκομαι. Εγώ δεν είμαι χαρούμενος όταν πληρώνω σα το μαλάκα για να συντηρώ έναν στρατό αργόσχολων, τους οποίους όταν χρειαστώ δε θα με εξυπηρετήσουν και θα μου μιλήσουν και όπως γουστάρουν επειδή δεν μπορούν να απολυθούν. Δε με νοιάζει αν θα πεθάνει από την πείνα, θέλω να μπορεί να απολυθεί για να μάθει να δουλεύει. Επειδή έχουμε κρίση πρέπει να φύγουν τα παράσιτα. Στην αναμπουμπούλα ΜΟΝΟ ο λύκος χαίρεται. Σπάσε τις πόρτες και μπες μέσα στο μαντρί και μετά βρες τα ζιζάνια/αργόσχολους/κηφήνες και πέτα τους στους λύκους χωρίς δεύτερη σκέψη. Με το να θες να καταστραφεί το μαντρί, το οποίο φτιάχτηκε ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ σου λεφτά, είναι ανούσιο και το αποτέλεσμα θα ειναι να καταλήξουν ΟΛΟΙ στην κοιλιά του λύκου. Ψάχνουμε τους αληθινούς λόγους του προβλήματος. Είναι το τραπεζιτικό σύστημα και τον τρόπο που έχει δομηθεί; Είναι το πολιτικό μας σύστημα; Είναι ο ωχαδερφισμός μας; Είναι η βαρεμάρα μας;
lary7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά η δραματική συρρίκνωση ενός "σίγουρου" αγοραστικού κοινού σε μια χώρα με μεγάλη επιχειρηματική ύφεση δεν μου φαίνεται και τόσο καλή ιδέα. Δηλαδη να δανειζεται το κρατος( στο κεφαλι των νεων γενεων)ωστε να πληρωνει μισθους σε ατομα που δεν τα χρειαζεται ωστε αυτοι να πηγαινουν μπουζουκια, να αγοραζουν εισαγωμενα αυτοκινητα ή να κανουν χριστουγεννα στην Πραγα. Αυτο το επιχειρημα πραγματικα μονο Ελληνικο μυαλο θα το σκαρφιζονταν (χωρις παρεξηγηση, αλλωστε το ακουω απο παρα πολλους, οχι μονο ΔΥ αλλα πχ. φαρμακοποιους που εβγαζαν 100-200Κ το χρονο) Αλλα απο την αλλη γιατι να μη μου δινει και εμενα το κρατος τζαμπα λεφτα και να καθομαι. Ουτε θα απεργω, ουτε θα πηγαινω πορειες και σαν ελευθερος δεσμευομαι να τα τρωω ολα σε ρουχα-διασκεδαση-καταναλωτικα αγαθα. Ποιο φθηνα θα βγαινω και θα στηριζω και την Ελληνικη οικονομια..... Καλα μας τα λενε οι ξενοι.....
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 δοξα το θεο,απο γη και θαλασσα ειναι πλουσια η ελλαδα και μπορει να ταισει τα παιδια της. ακομη και τωρα. αχαχαχχααχαχ καλο κι αυτό! ρώτα καλύτερα μερικούς απ' τους 7 εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες (+ απογόνους τους) να σου πουν περί αυτού! γιατι; γιατί ο Ελληνικός στρατός είναι μεγαλύτερο μπουρδέλο και από τις ΔΟΥ. Αυτοί δεν μπορούν να οργανώσουν ούτε το κάτερινκ τους. οι οποιοι δεν προκειται να χασουν την δουλεια τους με τιποτα. πηγαινε δες τωρα ποσες επιχειρησεις εχουν κλεισει τα 2 τελευταια χρονια. ποσο εχει αυξηθει η ανεργια. ποσο ανεβηκε η μεταναστευση των ελληνων προς το εξωτερικο. καταλαβαινεις την διαφορα; καταλαβαινεις τον λογο που αναρτηθηκε το παρον τοπικ; φίλε μου οι φορολογικές επιβαρύνσεις επιβάλλονται σε όλους ναι ή όχι; τι μου τσαμπουνάς τώρα; στο κάτω-κάτω οι υπάλληλοι (δημόσιοι και ιδιωτικοί) δεν έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν (η μόνη ομάδα υπαλλήλων που μπορεί και το κάνει συστηματικά είναι οι γιατροί). Αυτό είναι το βασικό χόμπι των ελεύθερων επαγγελματιών, που όπως λες, τώρα κλαίγονται και κλείνουν τις "επιχειρήσεις" τους.
slygeo87 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δηλαδη να δανειζεται το κρατος( στο κεφαλι των νεων γενεων)ωστε να πληρωνει μισθους σε ατομα που δεν τα χρειαζεται ωστε αυτοι να πηγαινουν μπουζουκια, να αγοραζουν εισαγωμενα αυτοκινητα ή να κανουν χριστουγεννα στην Πραγα. xaxxa έτσι. Το χρήμα να διοχετεύεται στην αγορά και να κερδίζουν οι φοροφυγάδες. Ό,τι να 'ναι ΜΩΡΦΟΤΗΚΟ ΕΠΗΠΕΔΟ ΡΕ ΜΟΥΝΗΑ
KilliK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 αχαχαχχααχαχ καλο κι αυτό! ρώτα καλύτερα μερικούς απ' τους 7 εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες (+ απογόνους τους) να σου πουν περί αυτού! γιατί ο Ελληνικός στρατός είναι μεγαλύτερο μπουρδέλο και από τις ΔΟΥ. Αυτοί δεν μπορούν να οργανώσουν ούτε το κάτερινκ τους. φίλε μου οι φορολογικές επιβαρύνσεις επιβάλλονται σε όλους ναι ή όχι; τι μου τσαμπουνάς τώρα; στο κάτω-κάτω οι υπάλληλοι (δημόσιοι και ιδιωτικοί) δεν έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν (η μόνη ομάδα υπαλλήλων που μπορεί και το κάνει συστηματικά είναι οι γιατροί). Αυτό είναι το βασικό χόμπι των ελεύθερων επαγγελματιών, που όπως λες, τώρα κλαίγονται και κλείνουν τις "επιχειρήσεις" τους. quick question: ποσο χρονων εισαι;
arxaggelos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δηλαδη να δανειζεται το κρατος( στο κεφαλι των νεων γενεων)ωστε να πληρωνει μισθους σε ατομα που δεν τα χρειαζεται ωστε αυτοι να πηγαινουν μπουζουκια, να αγοραζουν εισαγωμενα αυτοκινητα ή να κανουν χριστουγεννα στην Πραγα. Αυτο το επιχειρημα πραγματικα μονο Ελληνικο μυαλο θα το σκαρφιζονταν (χωρις παρεξηγηση, αλλωστε το ακουω απο παρα πολλους, οχι μονο ΔΥ αλλα πχ. φαρμακοποιους που εβγαζαν 100-200Κ το χρονο) Δεν παρεξηγούμαι, απλά πρέπει να σου επισημάνω ότι οι ΔΥ στους οποίους αναφέρεσαι (Xmas στην Πράγα και μπεμβέ) είναι πολύ λιγότεροι από όσο νομίζεις (αναλογικά στο σύνολο των ΔΥ), και συμφωνώ απόλυτα στο ότι είναι οι πρώτοι που πρέπει να πάρουν μπούλο, γιατί παίρνουν δυσανάλογα πολλά, όχι μόνο σε σχέση με τους υπόλοιπους (ΔΥ και ΙΥ μαζί) αλλά κυρίως σε σχέση με τα @@ που έχουν ματώσει από το ξύσιμο όλη μέρα. Και είναι τραγικά εύκολο να εντοπιστούν, ακόμη και από αυτά που περιγράφεις (για να μη μιλήσω για το ΄τι θα μπορούσε να εντοπίσε ένας επίσημος μηχανισμός αν υπήρχε θέληση, αλλά άσ'το). Η πλειοψηφία των ΔΥ απλά πληρώνει τους λογαριασμούς της και την τρελή φορολογία του κράτους* (την οποία δεν γλιτώνει με καμία αλχημεία) και σε πολλούς δεν μένει ούτε χαρτζηλίκι. Η διαφορά του μέσου ΔΥ με τον μέσο ΙΥ είναι απλά ότι επιβιώνει κάπως πιό εύκολα. Θα μου επις λίγο είναι αυτό τη σήμερον ημέρα; Κάθε άλλο. απλά το λέω γιατί έχει έτη φωτός απόσταση από το lifestyle που περιγράφεις. Φιλικά, απλά για να συνεννοούμαστε σε ποιούς αναφερόμαστε κάθε φορά. Και, σε περίπτωση που κάποιος παρεξήγησε, ΔΕΝ είμαι κατά των απολύσεων. Είμαι όμως κατά των ισοπεδώσεων, να απολύονται αυτοί που αποδεδειγμένα δεν κάνουν τη δουλειά τους. Λογικό μου φαίνεται. Σε μια επιχείρηση το ίδιο θα μας κακοφαινόταν, να απολύονται αβέρτα και οι ξεροί και οι χλωροί επειδή υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Η επιχείρηση αυτή δεν θα επιβιώσει. (*Επειδή έχω δει "χαρτάκι" μισθοδοσίας μέσου ΔΥ, θα πάθετε πλάκα: περίπου το 40% από τα μικτά κρατείται για ταμεία, συντάξεις και περίθαλψη που δεν θα λάβουν ποτέ. Δεν το πίστευα μέχρι που το είδα.)
Lucifer Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Στην αναμπουμπούλα ΜΟΝΟ ο λύκος χαίρεται. Σπάσε τις πόρτες και μπες μέσα στο μαντρί και μετά βρες τα ζιζάνια/αργόσχολους/κηφήνες και πέτα τους στους λύκους χωρίς δεύτερη σκέψη. Με το να θες να καταστραφεί το μαντρί, το οποίο φτιάχτηκε ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ σου λεφτά, είναι ανούσιο και το αποτέλεσμα θα ειναι να καταλήξουν ΟΛΟΙ στην κοιλιά του λύκου. Δε θέλω να καταστραφεί κανένα μαντρί, να ξεβρωμίσει θέλω. Ούτε απολύσεις θέλω, ούτε εφεδρείες θέλω. Αυτή την πόρνη την άρση της μονιμότητας θέλω. Ας πληρώνω πάλι 900.000 δημόσιους, θέλω να έχουν τον ίδιο αυτονόητο φόβο της εργασίας: πως αν δεν αποδόσουν, θα πάρουν πόδι. Τι θα κάνουν 50 χρονών άμα πάρουν πόδι; Ό,τι κάνει και ο ΙΔ 50 χρονών όταν παίρνει πόδι. 1
KilliK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 και σε πολλούς δεν μένει ούτε χαρτζηλίκι. 1.αποδειξε το 2.γιατι δεν πανε να βρουν αλλου μια καλυτερη δουλεια για να ζησουν καλυτερα 3.γιατι ολοι θελουνε να μπουν στο δημοσιο αφου δεν τους μενει ουτε χαρτζηλικι; κατι αλλο. ρε παιδια τα κρατικα καναλια δεν επρεπε να ειχαν κλεισει απο τις 1/12? ετσι δεν λεει ο νομος που βγαλανε για το κλεισιμο τους; η δεν καταλαβα κατι σωστα; 1
arxaggelos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δε θέλω να καταστραφεί κανένα μαντρί, να ξεβρωμίσει θέλω. Ούτε απολύσεις θέλω, ούτε εφεδρείες θέλω. Αυτή την πόρνη την άρση της μονιμότητας θέλω. Ας πληρώνω πάλι 900.000 δημόσιους, θέλω να έχουν τον ίδιο αυτονόητο φόβο της εργασίας: πως αν δεν αποδόσουν, θα πάρουν πόδι. Τι θα κάνουν 50 χρονών άμα πάρουν πόδι; Ό,τι κάνει και ο ΙΔ 50 χρονών όταν παίρνει πόδι. Και αυτό, και ελάττωση, μην παίρνετε κι άλλους στην τελική ρε γμτ. Είναι πολλοί, πώς να το κάνουμε χρειάζεται επειγόντως αραίωμα, απλά αν απολύθούν κάποιοι (αρκετοί) ικανοί στα τυφλά, αυτοί που θα μείνουν θα το κλείσουν εντελώς το μαγαζί. Management 101. 1.αποδειξε το 2.γιατι δεν πανε να βρουν αλλου μια καλυτερη δουλεια για να ζησουν καλυτερα 3.γιατι ολοι θελουνε να μπουν στο δημοσιο αφου δεν τους μενει ουτε χαρτζηλικι; κατι αλλο. ρε παιδια τα κρατικα καναλια δεν επρεπε να ειχαν κλεισει απο τις 1/12? ετσι δεν λεει ο νομος που βγαλανε για το κλεισιμο τους; η δεν καταλαβα κατι σωστα; θα μπορούσα να σου συστήσω πάρα πολλούς, ειλικρινά. Κι όσο για το 3, πλέον μόνο οι άχρηστοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο, γιατί ξέρουν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα τουε ξεράσει. Αν δούν ότι φεύγει η μονιμότητα, δεν θα θέλουν ούτε αυτοί (ευτυχώς), για αυτό και έχει δίκιο ο Luci.
KilliK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 τιποτα δεν θα κανουν.κανεναν δεν θα αγγιξουν.εκτος και αν φτασουν στο οριακο σημειο και δεν θα μπορουν να κοροιδευουν αλλο την ΕΕ. οποτε και θα υποχρεωθουν σε μαζικες απολυσεις.αλλα θα αργησει πολυ αυτο αν ειναι να γινει.
arxaggelos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δυστυχώς έτσι είναι. Αν γίνει αυτό τιποτα δεν θα κανουν.κανεναν δεν θα αγγιξουν.εκτος και αν φτασουν στο οριακο σημειο και δεν θα μπορουν να κοροιδευουν αλλο την ΕΕ. κατά συνέπεια θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό οποτε και θα υποχρεωθουν σε μαζικες απολυσεις.αλλα θα αργησει πολυ αυτο αν ειναι να γινει. και το πράγμα θα πάει κατά διαόλου. Η χώρα θα βγάλει μόνη της τα μάτια της. Συμφωνούμε, αλλά από διαφορετική σκοπιά.
Bspus Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 θα μπορούσα να σου συστήσω πάρα πολλούς, ειλικρινά. Κι όσο για το 3, πλέον μόνο οι άχρηστοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο, γιατί ξέρουν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα τουε ξεράσει. Αν δούν ότι φεύγει η μονιμότητα, δεν θα θέλουν ούτε αυτοί (ευτυχώς), για αυτό και έχει δίκιο ο Luci. Δεν χρειαζεται να εισαι αχρηστος για να θελεις να μπεις στο δημοσιο. Στον ιδιωτικο τομεα αυτης της μη χωρας μπορει να ξεσκιζεσαι και παλι να χασεις τη δουλεια σου την οποια χρειαζεσαι για τα ψιχουλα που παιρνεις. Μπορει να δουλευεις υπερωριες απληρωτες και να λες ευχαριστω. Και αμα εισαι γυναικα ξεχνα την εγκυμοσυνη γιατι θα βρουνε εμμεσο τροπο να σε ξεφορτωθουν. Τουλαχιστον τις παραπανω αθλιοτητες ο ΔΥ ακομα δεν τις εχει υποστει. Το να αναζητας Job security μπορει να μην ακουγεται ως ιδιαιτερη φιλοδοξια αλλα γιατι ειναι κατακριτεο? Θα πρεπει μηπως να νοιωθει ενοχος ο ΔΥ που απλως τηρει το ωραριο του επειδη ο ΙΥ δουλευει απληρωτες υπερωριες?? Η ο νεοδιοριστος πτυχιουχος που πλεον θα παιρνει καμια 800ρα καθαρα αντι για τα 600-700 στον ιδιωτικο τομεα? Πραγματικα δεν καταλαβαινω αυτη τη λογικη. Απ τη μια λεμε σωρρευτικα ολους τους ΔΥ παρασιτα που δεν αξιζουν το μισθο τους και απο την αλλη λεμε οτι πλεον σφιξαν τα πραγματα και μονο αχρηστοι θελουν να μπουν. Τελικα υπαρχει μια κατασταση που θα ικανοποιησει ολους τους αγανακτισμενους, περα της μαζικης απολυσης του 80% του Δημοσιου Τομεα και συρρικνωση του μισθου στο βασικο?
Critter Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δεν θα κάτσω να αναλωθω σε συζητήσεις που έχουν γίνει 100αδες φορές εδώ μέσα στο παρελθόν, με άπειρες αποτυπωμένες απόψεις. Εγω το μόνο που θα πω σε αυτή τη φάση είναι ότι λυπάμαι πολύ που υπάρχουν ακόμα ανθρωποι, που ύστερα απο 2 χρόνια μιζεροκατάστασης στην Ελλάδα με άπειρη πληροφόρηρηση διαθεσιμη στις τηλεοράσεις και το διαδύκτιο (έστω και αν ένα κομμάτι είναι κατευθυνόμενο) δεν έχουν καταλάβει οτι όσα δίκια και να έχουν για το δημόσιο, όσοι υπαλληλοι και να απολυθούν, ακόμα και όλα να γίνουν ιδιωτικά, το πρόβλημα είναι τόσο θεμελιώδες και δομικό που η συζητηση αυτή είναι σαν να συζητάμε για τρύπες στο νερό. Ο Γαλλογερμανικός άξονας, όσο κκεδίστικο και να ακούγεται αυτό, θέλει να αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο της ευρώπης και αυτή τη στιγμή με την πολιτική που έχουν επιβάλει ο στόχος αυτος είναι κατάφωρος. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τους Γερμανούς...Ξεκινήσανε τον 1 παγκόσμιο πόλεμο για παρόμοιους λόγους και φάγανε φούτσα. Ξεκινήσανε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και φάγανε πάλι φούτσα...Δηλαδή πρέπει σον και κάλα πάντα να βρίσκονται πίσω απο κάθε τι ολέθριο που συμβαίνει σε αυτόν τον πλανήτη και στο τέλος να τρώνε και φούτσα; Τι σκατοψυχοσαδωμαζιχιστικές ορέξεις έχουν πια; Καθόμαστε σαν μ@λ@κες και τσακωνόμαστε για το ποιος είναι πιο δίκαιο να απολυθει...Μλκ, μιλάμε για ηλίθια συζήτηση πραγματικά! Υ.Γ : Καλά, ο τόπικ σταρτερ, έχει πολύ πλακα η συγκρυρία πάνω στην οποία πατάει για να θίξει το θέμα. Το προβλημα του είναι καθαρά το "εγώ του" μιας και τον πειράζει η απολυση του (πράγμα λογικό) και λέει ευθέως "με απολύσανε εμένα που είμαι στον καλό δημόσιο τομέα, να απολύσουν και έναν δημόσιο υπάλληλο". Είναι η ελληνική λογική του να καεί το σπίτι του γείτονα. Το θέμα είναι να βρείς εσύ δουλεια φίλε μου. Όλα τα άλλα φρόντισε τα με την ψήφο σου. Δεν εκλεγόντουσαν μόνοι τους. Παίζει να έχεις βάλει και συ το χεράκι σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα