Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει το Δημόσιο.Δομές οι οποίες είναι καινούργιες και ξεκίνησαν με νέο κόσμο δουλεύουν πολύ καλά. Πχ ΚΕΠ.

Χρειάζεται ολοκληρωτική ανατροπή των δομών του κράτους αλλα αυτό που βλέπω είναι ότι με τσιρότα πάνε να τη βγάλουνε.

Κατα ένα τρόπο για την γιγάντωση του Δημοσίου φταίει το ΑΣΕΠ όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Απο τη στιγμή που δεν μπορούσαν να διορίσουν στην γενική κυβέρνηση λόγω ΑΣΕΠ άρχισε το μεγάλο φαγοπότι του θα φτιαξω έναν οργανισμό, θα φτιάξω μια Α.Ε δημόσια.Οι δήμοι είχαν μέχρι το 2009 6.000 επιχειρήσεις.

Μετά ο κόσμος ψάχνει στο νοσοκομείο να βρεί γιατρό και σκέφτεται που είναι οι τόσοι ΔΥ.Είναι σε υπηρεσίες τύπου ΑΓΡΟΓΗ, τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 2
  • Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μην βιάζεσαι... δεν λέω ότι ισχύει... πάει μαζί με την από κάτω πρόταση... εν ολίγοις μας δουλεύουν...

μη μπερδεύεσαι, από τον μηχανισμό στήριξης εννοεί ίσως ο ποιητής..

τεσπα...

και τη γενική κυβέρνηση να πάρεις...

έξοδα 100 δις

έσοδα 89δις

έλλειμμα 11 δις...

τόκοι 12δις...

Εγω μπερδευομαι; χαχαχαχα; Σου λεω για 31δις για συνταξεις και εσυ μου απαντας οτι γραφω μαλακιες, και για να στιριξεις την αποψη σου μου αναφερεις τον κρατικο(που δεν περιλαμβανει το κοινωνικο κρατος (ικα, ογα κλπ) ) πορυπολογισμο προσθετοντας το ποσο που παει για ΔΥ συνταξιουχους + την επιχορηγηση ( ? ? ?? ? ? ?? ) που κανει το κρατος στα ασφαλιστικα ταμεια.

Και τωρα μου λες "σιγα τι εγινε, παλι 100- 89 = 11 ελλειμα"

1) αυτο απλα ειναι ενας προυπολογισμος που οπως παντα βγηκε εξω. Εχουμε ακομα πρωτογενες ελλειμα, αρα το 100- 89 δεν ειναι 100 -89 αλλα κατι σε 100+++ - 89----

2) ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 100 δις ΕΞΟΔΑ οταν εχουμε ενα ΑΕΠ 200 δις !!!!!!!!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Ξερεις οτι διαφωνω σε οτι αφορα τις μαζικες απολυσεις εκτος και αν αυτες ειναι αξιοκρατικες.

Στο στρατο γιατι ομως να παει κοσμος??Εχουμε ελλειψεις εκει?Δε το χω ψαξει.

MiDi_MiLiZ αν θελουμε να μιλαμε για υγειες δημοσιο συστημα θα επρεπε και εκει να δουμε ποιος ελεγχει τι και πως τιμωρουν..

αξιοκρατικες ειναι.

Δημοσ.

Σαφώς.

Αμεση πάταξη της φοροδιαφυγής απο δημ. υπαλληλους, με νόμο εκτελουμενο απο δημοσιους υπαλληλους που θα αποτελειώνει όποιον προσπαθήσει να φοροδιαφύγει (πονάει χέρι, κόψει χέρι) , εντατικοί έλεγχοι απο δημ. υπαλληλους σε όλες τις μεγαλοεπιχειρήσεις και στους γνωστούς "υποπτους" επαγγελματίες (είτε ειναι επιχειρηματίες είτε τραγουδιστές, είτε ποδοσφαιριστές, είτε πολιτικοί) και εφαρμογή του αποτελειωτικού νόμου σε όλους.

Φιξντ.

Η παταξη λοιπον και οι νομοι, δε θα εφαρμοστουν απο καποια υπερτατη δυναμη, αλλα απο τον κρατικο μηχανισμο. Οι νομοι ηδη ειναι μια χαρα, αλλα ο κρατικος μηχανισμος που θα πρεπει να τους εφαρμοσει, ειναι χαλασμενος. Αρα οταν πας να χτισεις ενα σπιτι, πρωτα κοιτας αν τα εργαλεια σου ειναι σωστα, κι επειτα ξεκινας την εργασια.

Φτιαξε λοιπον τα εργαλεια που εχεις, και θα δεις οτι δε χρειαζεται ουτε μια γαμμη νομων παραπανω. Ισως καταργηση μερικων.

Μείωση των συντάξεων σε όλους τους πρώην πολιτικούς και βουλευτές και άμεση μειωση συντάξεων ακόμα και 30% σε ανθρώπου που χτυπάνε 5χίλιαρα και βάλε.

Μείωση σύνταξεων και μισθών βάση το πόθεν αίσχες του καθένα μας. Οχι αβέρτα σε όλους μείωση και βλέπεις τον οικογενειάρχη με τα 2 παιδιά και την άνεργη γυναικα, απ τα 1300 ευρώ να φτάνει στα 700 και να λέει και ευχαριστώ. Ούτε επειδή ο τάδε έχει 2 σπίτια κληρονομιά του 1970 που δε μπορει να νοικιάσει ουτε να πουλήσει επειδή ειναι σε κακό χάλι, σημαινει οτι ειναι πλούσιος, άρα του μειώνεις τον μισθό και του επιβάλεις χαράτσια.

Αρα, εχουμε δυο υπαλληλους, που δουλευουν στο ιδιο γραφειο κανουν ακριβως την ιδια δουλεια, πληρωνονται το ιδιο, εχουν τις ιδιες κρατησεις, αλλα επειδη του ενος ο παππους ειχε 3-4 σπιτια, ;ή ετυχε να παντρευτει μια ευπορη, αυτος στο τελος θα παρει μικροτερη συνταξη απο τον αλλον, παρολα τα ιδια πραγματα σε ολη τους τη ζωη... fair enough.

Μείωση των φόρων σε ολες τις επιχειρήσεις. Πως θα προσελκύσεις επιχειρηματίες οταν η φορολογία σου ειναι απ τις υψηλότερες? Πως θα δουλέψει ο κόσμος όταν είσαι στο 25% της ανεργίας, ώστε να σου πληρωσει τα χαράτσια?

Πως θα κινηθεί η αγορά?

Η φορολογια των επιχειρησεων ειναι ισως και σε χαμηλοτερα επιπεδα απο αλλες χωρες, παντως με τιποτε η υψηλοτερη. Αυτο που χωλαινει η ελλαδα σε σχεση με τις αλλες χωρες ειναι η ασταθεια των οικονομικων νομοων και η ευκολια με την οποια αλλαζουν. Αυτο που χρειαζεται ειναι τροπος ωστε η οικονομικη πολιτικη να εχει μια σταθερη γραμμη και να μην μπορει ο καθε υπουργακος να αλλαζει τον οποιονδηποτε νομο οποτε του ερθει.

Μείωση των φόρων στο τσιγάρο και κατάργηση του ηλίθιου πολέμου που έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη. Το τσιγάρο είναι ένα τεράστιο έσοδο για το κράτος, το οποίο όπως πάνε το κοβουν εντελώς.

Μη σε ακουσει ο FilliposMD να το λες αυτο, εχει ηδη αποδειξει οτι η νοσηλεια των παθησεων απο το τσιγαρο οικονομικα ειναι πιο ακριβη απο τα εσοδα των φορων του. Ποσο δε μαλλον, οταν μειωσεις αυτους τους φορους, και αυξησεις τους καπνιστες, που στην ουσια θα αυξησεις και τις ασθενειες απο το τσιγαρο.

Εκμετάλλευση με κάθε τρόπο του ορυκτού πλούτου της χώρας. Φέρε τους Αμερικάνους, τους Ισραηλινούς, του Ρώσους και πες τους να κρατήσεις μόνο το 30% απ ότι βγάζουν. Και πάλι κέρδη που δεν είχαμε θα έχουμε.

Άνοιγμα των λογαριασμών σε όλους όσους χρωστανε μεγάλα ποσά στην εφορία. Και μιλάμε για τους γνωστούς, άγνωστους. Οχι για τον Κυρ Βαγγέλη τον μπακάλι που χρωστάει 50 χιλιάρικα επειδή μπήκε μέσα. Αυτού πρέπει να του κάνεις διακανονισμό. Και για να του κάνεις διακανονισμό και να έχεις ελπίδες να πάρεις τα χρήματα πίσω, πρέπει αυτός ο άνθρωπος να δουλεύει. Και για να δουλεύεις πρέπει να κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά.

Ακόμα και στο ποδόσφαιρο, όποιος χρωστάει θα πληρώνει. Αν δε μπορει να πληρώνει δε θα συμμετέχει. Θα πάψει να υφίσταται. Στα τέτοια μου αν η θρυλάρα δεν έχει να πληρωσει. Εμένα με ενδιαφέρει η δικιά μου ζωή. Οι ποδοσφαιριστές μια χαρά ζουν.

Ελάτε παιδιά. Δεν ειναι δύσκολο να βρούνε ποιός έχει και ποιός δεν έχει.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να το κάνουν διότι ειναι πολύ πιό εύκολο να μαζευτεί γρήγορα το χρήμα, τρομοκρατόντας το κόσμο που προσπαθεί απελπισμένα να κρατήσει το σπίτι του.

Είδα οτι ο Πουρνάρας αμφισβητεί την ποιότητα της είδησης απ τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Υποθέτοντας οτι ο δημοσιογράφος λεει μούφες που ειναι το ΕΡΣ να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα για τις ασυναρτησίες και τις ψευτιές που λένε στον κόσμο?

Θα ηταν και αυτό ένα έσοδο.

Γενικα, απο ιδεες εχουμε ολοι, αλλα αν τις βαλεις σε μια σειρα, κανεις μας δεν ξερει αν η εφαρμογη τους στο τελος δωσει θετικο η αρνητικο αποτελεσμα. Διοτι ξεχνας το βασικοτατο, οτι ολα αυτα που ειπες, αλληλοεξαρτωνται, και οταν πχ πας να κοψεις απο κατι, μπορει να επηρρεαζει αμεσα κατι αλλο, που ενω μεχρι σημερα σουτ εφερνε καποια κερδη απο αυριο να σου φερει ζημιες.

Δεν ειναι δυστυχως τοσο απλα τα πραγματα ωστε με μια απλη μειωση καποιων εξοδων να πεις οτι στα σιγουρα αυτα που δε θα τα πληρωσεις, στο τελος θα ειναι κερδος για την τσεπη σου.

• Like 3
Δημοσ.

Εγω μπερδευομαι; χαχαχαχα; Σου λεω για 31δις για συνταξεις και εσυ μου απαντας οτι γραφω μαλακιες, και για να στιριξεις την αποψη σου μου αναφερεις τον κρατικο(που δεν περιλαμβανει το κοινωνικο κρατος (ικα, ογα κλπ) ) πορυπολογισμο προσθετοντας το ποσο που παει για ΔΥ συνταξιουχους + την επιχορηγηση ( ? ? ?? ? ? ?? ) που κανει το κρατος στα ασφαλιστικα ταμεια.

Και τωρα μου λες "σιγα τι εγινε, παλι 100- 89 = 11 ελλειμα"

1) αυτο απλα ειναι ενας προυπολογισμος που οπως παντα βγηκε εξω. Εχουμε ακομα πρωτογενες ελλειμα, αρα το 100- 89 δεν ειναι 100 -89 αλλα κατι σε 100+++ - 89----

2) ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 100 δις ΕΞΟΔΑ οταν εχουμε ενα ΑΕΠ 200 δις !!!!!!!!!!!

μαλακία μου ρε, νόμιζα πως μιλάγαμε για τις συντάξεις του ΔΤ...και την επιβάρυνση του κράτους...

επαναλαμβάνω όμως πως είναι κλεψιά το κόψιμο των συντάξεων γιατί είναι χρήματα που οι εργαζόμενοι τα έχουν πληρώσει όλη τους τη ζωή...

να θυμίσω τα αποθεματικά των ταμείων τα έχουν διαλύσει 2 φορές οι κυβερνώντες... πρώτη πριν 6-7 χρόνια με τα τοξικά ομόλογα πως τα λέγανε τότε...

και άλλη μία με το κούρεμα...

Δημοσ.

Aρα λοιπόν η λύση μας ειναι ή η αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού, ή να τους απολύσουμε όλους και να δώσουμε αυτές τις δουλειές σε ιδιώτες οι οποιοι ισως βγουν καλύτεροι?

Τονίζω οτι στον κρατικό μηχανισμό, κουμάντο κάνουν οι πολιτικοί. Οι Νο1 δημόσιοι υπάλληλοι και άρχοντες αυτου του τόπου. Απλά προς υπενθύμιση αυτο να μη το ξεχναμε ποτέ, οταν μιλάμε για μαζικές απολύσεις.

Αρχικά να σου πω οτι αν οι νομοι ηταν μια χαρά αυτη τη στιγμη δε θα κάναμε κουβέντα. Θα λέγαμε οτι ειμαστε και γαμω τα κράτη.

Εκτος και αν θεωρεις το χαράτσι στον άνεργο καλό νόμο, όποτε πάω πάσο.

Το παράδειγμα που μου έδωσες με τους παππούδες δε κατάλαβα τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα εγω

Η φορολογια των επιχειρήσεων μας είναι υψηλότατη για μια χώρα οπως η Ελλάδα. Στην Ολλανδία σίγουρα ειναι υψηλότερη αλλά εκει μιλάμε για αναπτυγμένη χώρα, όχι για αναπτυσσόμενη. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.

Η νοσηλεια των παθησεων απο το τσιγαρο. Ηξερα οτι θα ρίχνατε στο τραπέζι αυτό το επιχείρημα.

Λοιπόν στο θέμα του τσιγάρου υπάρχει μια λεπτή διαφορά που κανεις δε λαμβάνει υπόψη του.

Ελεύθερη βουληση.

Οι ασθενείς απ το τσιγάρο, πληρώνουν μια ζωή το ΙΚΑ από το οποίο δε θα πάρουν πιθανότατα ποτέ μία σύνταξη, την οποία επαναλαμβάνω έχουν πληρώσει.

Η υγεια μας ειναι ήδη πληρωμένη τόσα χρόνια. Αν κάποιοι δεν χρησιμοποιησαν σωστά αυτά τα χρήματα, ειναι δικό τους θέμα και πρέπει να λογοδοτήσουν.Αλλά επιστρέφουμε πάλι στο ζήτημα της αλληλοεξάρτησης.

Το ότι τα πάντα αλληλοεξαρτωνται είναι δεδομένο και συμφωνώ απόλυτα.

Γιαυτο και μίλησα αρχικά για κάθαρση και έχουμε ήδη κάνει κουβέντα για αλλαγή νοοτροπίας.

Δε περιμένω να γίνουμε Ολλανδία, αλλά για να φτάσεις σε ένα καλό σημείο, υποτίθεται οτι αλλάζεις εσύ ως άνθρωπος.

Πως θα γίνει αυτό??

Με τη τρομοκρατία?

Με την επιβολή αβάσταχτων φόρων οι οποίοι δυστηχως χτυπάνε σε μεγάλο βαθμό αυτους που δεν έχουν?

Πες έναν τρόπο που το κράτος, θα ωφεληθεί χωρίς να αποτελειώσει τους κατοίκους του.

Εναν τρόπο που δε θα χρειαστεί να πεινάσει κανείς ή να αυτοκτονήσει, τη στιγμή που άλλοι θα χαιρονται την ασυδοσία τους.

Προσωπικά θεωρώ οτι αν δεν αλλάξει πρώτα ο πολιτικός με κάποιον τρόπο τον οποίο δε μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή, δε θα αλλάξει τίποτε.

Τα πάντα ήταν, ειναι και θα ειναι θέμα διοίκησης.

Άποψή μου ειναι οτι αν αύριο ο πρωθυπουργός δωσει εντολή πως όποιος έχει αδήλωτα χρήματα, αδήλωτη περιουσία, η βρεθεί οτι έχει κλέψει το δημόσιο και δεν επιστρεφει τα χρήματα πίσω, θα εκτελείτε χωρίς δίκη, θα τρέξουν κατά χιλιάδες.

Επίσης αν κάποιος πιαστεί να μη κάνει τη δουλειά του, θα απολύεται την ίδια στιγμη χωρις αποζημίωση.

Αυτό όμως ειναι μέθοδος ακραία η οποία δεν μπορει να λαμβάνει χωρα σε μια χωρα που γέννησε τη δημοκρατία....

Υ.Γ. Το like πάει για τη τελευταια σου παράγραφο στην οποία συμφωνώ απόλυτα.

Παρεμπιπτόντος, μέχρι πριν από 6 μήνες θα απαντούσα στο ποστ μου, ακριβως με τα επιχειρήματα που μου έθεσες τα οποία ομολογώ οτι ήταν εξαιρετικά και λογικότατα.

Δημοσ.

O KleKor. Εχει ένα δίκιο.

Τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν 12.5 δις με το κούρεμα χωρίς να υπολογίσουμε πόσα ακόμη με τα τοξικα ομόλογα και το χρηματιστήριο.

Η Ελλάδα έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρατήσεων σε μισθούς είτε μιλάμε για δημόσιο ή για ιδιωτικό.

Αλλο παράδειγμα πώς διέλυσαν τα ταμεία.Ο ΟΓΑ ξέρετε πόσους ασφαλισμένου έχει; Είναι περίπου 2 εκ. Πόσες κρατήσεις δίνουν το χρόνο για περίθαλψη;Η απάντηση είναι περίπου 120 ΕΥΡΩ!!!!! Ενας υπάλληλος δημοσίου δίνει από 350-800 ευρώ το χρόνο.Περίπου το αντίστοιχο στον ιδιωτικό ίσως και παραπάνω.

Για το εφάπαξ τώρα.

Η μείωση που πάνε να κάνουνε τώρα ουσιαστικά τί κάνει; Οσες κρατήσεις σου έγιναν, τόσα θα πάρεις μετά από 35-40 χρόνια. Τί λές ρε φίλε; Αν είναι έτσι δεν θέλω εφάπαξ.Δώσμου τις κρατήσεις να τις φάω ή να τις βάλω σε μια ιδιωτική ασφάλιση να δούμε πόσα θα πάρω στο τέλος.

Δημοσ.
Δώσμου τις κρατήσεις να τις φάω ή να τις βάλω σε μια ιδιωτική ασφάλιση.

Παλάβοί ειναι?

Και πως θα πληρωθουν οι συντάξεις?

Εδω μιλάμε για τέτοιο φαγοπότι, που όχι μόνο έφαγαν εισφορές 30 ετών, αλλά ακόμα τρώνε, αφού οι υψηλότατες δικές μας, δε φτάνουν να καλύψουν τους συνταξιούχους.

Πολύ θα ήθελα κάποια στιγμη να κριθεί αντισυνταγματική η υποχρεωτική ασφάλιση στο δημόσιο και να έχει ο καθένας μας την επιλογή να πάει η στο δημόσιο ή σε ιδιωτική εταιρία.

Εκεί θα βλεπατε αγανακτισμένους συνταξιούχουν να βγαίνουν έξω με τις μαγκούρες...

• Like 2
Δημοσ.

Διορθώνω. Εννοούσα τα δομημένα ομόλογα επί κυβέρνησης καραμανλή.

Τοξικά ομόλογα φορτώθηκαν τα ταμεία επι κυβέρνησης παπανδρέου.Αφου μαζέψαμε όσα μπορούσαμε σαν καλά παιδιά μετά τα κουρέψαμε.Μην πούμε για τα αποθεμάτικά σε μετρητά που είχαν ΑΕΙ, Νοσοκομεία κλπ τα οποία τους τα έκαναν ομόλογα παράνομα μια μέρα πριν το κούρεμα και τους τα πέρασαν με την ψιλή.

• Like 1
Δημοσ.

Aρα λοιπόν η λύση μας ειναι ή η αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού, ή να τους απολύσουμε όλους και να δώσουμε αυτές τις δουλειές σε ιδιώτες οι οποιοι ισως βγουν καλύτεροι?

Τονίζω οτι στον κρατικό μηχανισμό, κουμάντο κάνουν οι πολιτικοί. Οι Νο1 δημόσιοι υπάλληλοι και άρχοντες αυτου του τόπου. Απλά προς υπενθύμιση αυτο να μη το ξεχναμε ποτέ, οταν μιλάμε για μαζικές απολύσεις.

Πες το αναδιαρθωση, πες το μαζικη απολυση, πες το Γιωργο, οπως θες πεστο, απλα το δημοσιο πρεπει να αλλαξει προσωπο, και αμεσα μαλιστα. Διοτι με τη δημερινη "αναδιαρθρωση", αντι να γινει εστω και 0,01% καλυτερο, εχει γινει τουλαχιστον 20-30% χειροτερο. Οι ιδιοι οι υπαλληλοι εχουν ατυπα αρχισει να ζητανε οτι χαρια τους κατσει, δημιουργωντας μεσα σε 2 χρονια ενα χαρτομανι χωρις προηγουμενο, απλα και μονο για να διακιολογησουν τις θεσεις του καθε γραφειου. ΚΑι στο λεω αυτο μετα απο αρκετη πειρα καθημερινων επισκεψεων σε ολες τις υπηρεσιες.

Αρα, αν η σωστη αναδιαρθρωση μπορει να ερθει με μεταταξεις και ηπιες αλλαγες, καως να γινει, αν ειναι να γινει βιαια με απολυσεις, παλι πρεπει να γινει, αν ειναι να δωθουν καποιες ουτως η αλλως ΑΕ σε ιδιωτες, καλως να δωθουν, μεχρι τωρα κατι θετικο δεν ειδα, το θεμα ειναι οτι ολα αυτα ειναι τα εργαλεια σου, και μεχρι σημερα, προσπαθεις να χτισεις χωρις εργαλεια, με τα χερια.

Αρχικά να σου πω οτι αν οι νομοι ηταν μια χαρά αυτη τη στιγμη δε θα κάναμε κουβέντα. Θα λέγαμε οτι ειμαστε και γαμω τα κράτη.

Εκτος και αν θεωρεις το χαράτσι στον άνεργο καλό νόμο, όποτε πάω πάσο.

Οι βασικοι νομοι περι φοροδιαφυγης ειναι μια χαρα, το προβλημα ειναι η εφαρμογη τους. Αλλο καπελο οι νομοι περι "ατακτου μαζωματος" χρηματων που μπηκαν τα τελευταια χρονια, αυτοι δεν ειναι νομοι, αυτα ειναι εκτρωματα. Αρα δε θελουμε αλλους νομους, διαγραφη των εκτρωματων θελουμε, και να μεινουν οι σωστοι νομοι.

Το παράδειγμα που μου έδωσες με τους παππούδες δε κατάλαβα τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα εγω

Το εφερα διοτι ανεφερες οτι θα πρεπει να δινεται συνταξη βαση του ποθεν εσχες. Οποτε αν οι δυο μας δουλεψουμε 40 χρονια διπλα διπλα σε καποιο γραφειο, πληρωσουμε τα ιδια σε εισφορες, εχουμε τις ιδιες κρατησεις, αλλα εγω τυγχανει στο ποθεν εσχες μου να εμφανιζω 3 σπιτια διοτι ημουνα τσιγκουνης, ενω εσυ τα ετρωγες στην Παολα, οποτε εγω θα παρω μικροτερη συνταξη. Αυτο καταλαβα απο το παραδειγμα σου.

Η φορολογια των επιχειρήσεων μας είναι υψηλότατη για μια χώρα οπως η Ελλάδα. Στην Ολλανδία σίγουρα ειναι υψηλότερη αλλά εκει μιλάμε για αναπτυγμένη χώρα, όχι για αναπτυσσόμενη. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.

Σε γενικες γραμμες ειμαστε στο κετνρο ουτε πολυ ψηλα, ουτε χαμηλα, αυτο που επαναλαμβανω ειναι το προβλημα ειναι η μη σιγουρια του επαγγελματια για το τι θα ξημερωσει με το νεο φορολογικο νομοσχεδιο.

Ριξε μια ματια στο [link=http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CDQQFjAE&url=http%3A%2F%2Fsup.kathimerini.gr%2Fxtra%2Fmarketview%2FMeletes%2Fdoc%2FMel0712066.doc&ei=ZF1eUNK9EO334QT50YG4CQ&usg=AFQjCNHfNZBElLxL2VsYTYciGHmg2lZuUQ&cad=rja][/link]

Η νοσηλεια των παθησεων απο το τσιγαρο. Ηξερα οτι θα ρίχνατε στο τραπέζι αυτό το επιχείρημα.

Λοιπόν στο θέμα του τσιγάρου υπάρχει μια λεπτή διαφορά που κανεις δε λαμβάνει υπόψη του.

Ελεύθερη βουληση.

Οι ασθενείς απ το τσιγάρο, πληρώνουν μια ζωή το ΙΚΑ από το οποίο δε θα πάρουν πιθανότατα ποτέ μία σύνταξη, την οποία επαναλαμβάνω έχουν πληρώσει.

Η υγεια μας ειναι ήδη πληρωμένη τόσα χρόνια. Αν κάποιοι δεν χρησιμοποιησαν σωστά αυτά τα χρήματα, ειναι δικό τους θέμα και πρέπει να λογοδοτήσουν.Αλλά επιστρέφουμε πάλι στο ζήτημα της αλληλοεξάρτησης.

Μην μπερδευεις την ελευθερια με την αλληλοεξαρτηση και την οικονομια. Σιγουρα ο καθεις ειναι ελευθερος να καπνισει οποτε και οσο θελει. Αλλα οταν τα εσοδα απο το τσιγαρο δεν ξεπερνουν τα 500 εκ ευρω το χρονο, και με μια απολυτη παταξη του λαθρεμποριου, το ποσο δεν θα ξεπερναγε το 1,1 δις, ενω αντιστοιχα οι δαπανες νοσηλειας ξεπερνουν τα 2 δις το χρονο, το θεμα πλεον ξεφευγει απο την προσωπικη σου επιλογη στο να καπνισεις ελευθερα. Ποσο μαλλον οταν σοτ παραδειγμα σου, ζητας και μειωση της φορολογιας, που σημαινει μειωση των αρχικων εσοδων, και παραλληλα αυξηση των καπνιστων, αρα και αυξηση των ατομων που θα χρειαστουν περιθαλψη.

Το αν ειναι η υγεια μας πληρωμενη και καποια λαμογια τα εφαγαν, δεν εχει να κανει με το οτι η συγκεκριμενη ζυγαρια ειναι παντα μειον.

Το ότι τα πάντα αλληλοεξαρτωνται είναι δεδομένο και συμφωνώ απόλυτα.

Γιαυτο και μίλησα αρχικά για κάθαρση και έχουμε ήδη κάνει κουβέντα για αλλαγή νοοτροπίας.

Δε περιμένω να γίνουμε Ολλανδία, αλλά για να φτάσεις σε ένα καλό σημείο, υποτίθεται οτι αλλάζεις εσύ ως άνθρωπος.

Πως θα γίνει αυτό??

Με τη τρομοκρατία?

Με την επιβολή αβάσταχτων φόρων οι οποίοι δυστηχως χτυπάνε σε μεγάλο βαθμό αυτους που δεν έχουν?

Πες έναν τρόπο που το κράτος, θα ωφεληθεί χωρίς να αποτελειώσει τους κατοίκους του.

Εναν τρόπο που δε θα χρειαστεί να πεινάσει κανείς ή να αυτοκτονήσει, τη στιγμή που άλλοι θα χαιρονται την ασυδοσία τους.

Προσωπικά θεωρώ οτι αν δεν αλλάξει πρώτα ο πολιτικός με κάποιον τρόπο τον οποίο δε μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή, δε θα αλλάξει τίποτε.

Τα πάντα ήταν, ειναι και θα ειναι θέμα διοίκησης.

Άποψή μου ειναι οτι αν αύριο ο πρωθυπουργός δωσει εντολή πως όποιος έχει αδήλωτα χρήματα, αδήλωτη περιουσία, η βρεθεί οτι έχει κλέψει το δημόσιο και δεν επιστρεφει τα χρήματα πίσω, θα εκτελείτε χωρίς δίκη, θα τρέξουν κατά χιλιάδες.

Επίσης αν κάποιος πιαστεί να μη κάνει τη δουλειά του, θα απολύεται την ίδια στιγμη χωρις αποζημίωση.

Αυτό όμως ειναι μέθοδος ακραία η οποία δεν μπορει να λαμβάνει χωρα σε μια χωρα που γέννησε τη δημοκρατία....

Υ.Γ. Το like πάει για τη τελευταια σου παράγραφο στην οποία συμφωνώ απόλυτα.

Παρεμπιπτόντος, μέχρι πριν από 6 μήνες θα απαντούσα στο ποστ μου, ακριβως με τα επιχειρήματα που μου έθεσες τα οποία ομολογώ οτι ήταν εξαιρετικά και λογικότατα.

Για μενα μονο ενας τροπος υπαρχει, πληρης ανεξαρτητοποιηση της δικαιοσυνης στα αμερικανικα προτυπα, αμεση αρση οποιασδηποτε ασυλιας, ποινικοποιηση των οικονομικων παρανομιων στο δημοσιο (και οχι διοικητικες εξετασεις και μαλακιες), και ελεγχος των δ.υ. απο επιτροπες οπου θα συμμετεχουν και ιδιωτες.

Να δεις μετα ποσα απιδια παιρνει ο σακος...

• Like 2
Δημοσ.

Ομως με 1000 ευρω συνταξη' date=' δεν εχει δίκιο να γκαρίζει ο 45 χρόνια οικοδόμος που με τα βαρέα του θα πρεπε να χτυπάει 3000 και βάλε?

.[/quote']

Ο "45 χρονια οικοδομος" ζητημα ειναι να εχει 20 χρονια ενσημα και πολλα ειπα.Συνεχισε να γραφεις οτι σου κατεβαινει στο κεφαλι.

Κατα τα αλλα εγω προτεινω να δωσουμε αυξησεις σε ολους, να προσλαβουμε και 100,000 ακομα στο δημοσιο.

Σιγα μωρε και τι εγινε μηπως χρεωκοπησαμε ως κρατος;Oh μισο λεπτο αυτο ακριβως εγινε...

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...