Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Pournara

Σαφως και υπάρχει γραφειοκρατία. Αυτό ομως δε σημαίνει οτι άλλος δε δουλεύει.

Συμφωνουμε οτι εξ αιτίας αυτής κάποιοι δουλεύουν έστω και αν αυτή η δουλειά δε θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά έλα όμως που υπάρχει.

Απο που ξεκινάμε?

Από τις απολύσεις αυτών που κάνουν γραφειοκρατικές εργασίες ή απο τη καταπολέμηση της γραφειοκρατίας?

Γιατι αν η απάντηση ειναι το 1ο, αναρωτιέμαι ποιός θα κάνει τη γραφειοκρατική εργασία εώς ότου ο κρατικός μηχανισμος βρει λύση στη γραφειοκρατία.

Ένα πρόβλημα που υφίσταται και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ξέρεις αυτές που θεωρούμε οτι τα καταφέρουν καλύτερα.

Ήταν ειρωνεία.

Ξαναδιάβασε απ την αρχη αυτό που έγραψα.

Μας?

Οταν η δουλεια που κανει ειναι εξ αρχης αχρηστη, πρεπει παραλληλα να εξαλειφεται και το χαρτομανι παρεα με την απολυση. Δε γινεται να εχεις περασει το χωραφι ολο με το τρακτερ και μετα να πληρωνεις και τους εργατες να στο ξανασκαψουν τη στιγμη που ειναι ηδη σκαμμενο.

Δε γινεται να περναω τα ενσημα μεσω ιντερνετ, και ο υπαλληλος να μου ζηταει εκτυπωμενες τις καταστασεις, ωστε να τις περασει κι αυτος μετα στην καρτελα οπως τοτε το '60. Μιλαμε για παρανοια.

Παραλληλα πρεπει να γινεται η δουλεια.

Δε ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά μεσα στη προσπάθειά σας να πείσετε τον συνομιλητή για μαζικές απολύσεις, θέσατε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Ένα πρόβλημα το οποίο προέρχεται απο τα υψηλά κλιμάκια, αυτά που εγω επιμένω οτι πρέπει να αλλάξουν και οτι ευθύνονται για την όλη κατάσταση.

Λαθος, το προβλημα ερχεται απο τους ιδιους τους υπαλληλους του γκισε, και οχι απο τα υψηλα κλιμακια. Για να παρεις μια βεβαιωση, πρεπει να προσκομισεις καποιες αλλες βεβαιωσεις τις οποιες τις πιο πολλες τις σκαρφιζονται οι ιδιοι υπαλληλοι του γκισε για να μην φαινεται οτι καθονται (αποδεδειγμενο αυτο).

• Like 1
  • Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αρα λοιπόν η απόλυση του υπαλλήλου χρίζει και την παράλληλη εξάλειψη της γραφειοκρατίας ώστε ο υπάλληλος όντως να είναι άχρηστος.

Ομορφα. Θα ήθελα να το δω σε εφαρμογή αυτό.

Διότι για την ώρα (αποδεδειγμένα) βλέπω μονο κλείσιμο πολυ καλών δημοσιων υπηρεσιών και καμια προσπάθεια εξάλειψης της γραφειοκρατίας

- Βέβαια, για να το προχωρήσουμε περισσότερο, ξέρεις οτι η εφαρμογη ενός φανταστικου συστήματος που θα εξαφάνιζε τη γραφειοκρατία και θα εκανε τα πάντα ηλεκτρονικά, χωρις τη παρουσία ανθρώπινου παράγοντα, είναι κάτι που δεν το θέλουμε για πολλούς λόγους. Αυτό φυσικά ειναι άλλη κουβέντα.

τις οποιες τις πιο πολλες τις σκαρφιζονται οι ιδιοι υπαλληλοι του γκισε για να μην φαινεται οτι καθονται (αποδεδειγμενο αυτο).

Δηλαδη θα σου πει ο υπάλληλος να φέρεις τη τάδε βεβαίωση ενω δε χρειάζεται?

Σορρυ αλλά δε μου έχει τυχει κάτι τέτοιο εως τώρα και δε γνωρίζω και κάποιον με παρόμοιο περιστατικό.

Ειπαμε να ειναι κάποιος τεμπελης αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια του σαδισμού.

Δημοσ.

Αρα λοιπόν η απόλυση του υπαλλήλου χρίζει και την παράλληλη εξάλειψη της γραφειοκρατίας ώστε ο υπάλληλος όντως να είναι άχρηστος.

- Βέβαια, για να το προχωρήσουμε περισσότερο, ξέρεις οτι η εφαρμογη ενός φανταστικου συστήματος που θα εξαφάνιζε τη γραφειοκρατία και θα εκανε τα πάντα ηλεκτρονικά, χωρις τη παρουσία ανθρώπινου παράγοντα, είναι κάτι που δεν το θέλουμε για πολλούς λόγους. Αυτό φυσικά ειναι άλλη κουβέντα.

Μα ηδη εχει γινει αυτο. Τα τελευταια χρονια εχουν μηχανογραφηθει εκατονταδες τμηματα και κανονικα η χαρτουρα επρεπε να μειωθει. Ειδες εσυ να απολυεται κανεις ή να μειωνεται η χαρτουρα; Οχι βεβαια. Για τον δ.υ. ο υπολογιστης δεν ειναι κατι που θα τον βοηθησει να ανασυρει αμεσα μια βεβαιωση απο μια αλλη υπηρεσια. Ο υπολογιστης απλα αντικατεστησε το χαρτι και το μελανι. Πλεον κανει πιο πολυ χρονο (λογο μη εξοικειωσης με τον υπολογιστη), για να γραψει στον υπολογιστη αυτο που μεχρι σημερα εγραφε με το χερι. Τη βεβαιωση απο καποιο αλλο τμημα, παλι σε εσενα θα τη ζητησει να του τη φερεις.

Οσον αφορα την πληρη εξαλειψη, σε τομεις που ειναι καθαρα χαρτουρα, ας εξαλειφθει κιολας ο ανθρωπινος παραγοντας, κι ας μεινουν μονο εκει που χρειαζονται (παιδεια, υγεια κλπ).

Δημοσ.

Δηλαδη θα σου πει ο υπάλληλος να φέρεις τη τάδε βεβαίωση ενω δε χρειάζεται?

Σορρυ αλλά δε μου έχει τυχει κάτι τέτοιο εως τώρα και δε γνωρίζω και κάποιον με παρόμοιο περιστατικό.

Ειπαμε να ειναι κάποιος τεμπελης αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια του σαδισμού.

χαχα. Με κανεις και γελαω.

Βαζεις στην αρχη του timeline ενα δημοσιο που ...

λειτουργει <---------- Εδω γελαμε

και αναρωτιεσαι πως θα καταντισει μετα απο 15000 απολυσεις ή μειωση του προσωπικου κατα 2%

Δημοσ.

χαχα. Με κανεις και γελαω.

Βαζεις στην αρχη του timeline ενα δημοσιο που ...

λειτουργει <---------- Εδω γελαμε

ΚΕΠ.

Η πρωτη υπηρεσία που πάει για κλείσιμο με το 40% να έχει κλείσει η να υπολειτουργει.(βάζεις google κλεισιμο KEΠ και το βλέπεις)

Τώρα δε ξέρω αν θες να γελάσεις η να κλάψεις...

Μα ηδη εχει γινει αυτο. Τα τελευταια χρονια εχουν μηχανογραφηθει εκατονταδες τμηματα και κανονικα η χαρτουρα επρεπε να μειωθει. Ειδες εσυ να απολυεται κανεις ή να μειωνεται η χαρτουρα; Οχι βεβαια

η χαρτουρα στο δημόσιο τομέα οντως έχει μειωθει. Αντιθετα έχει αυξηθεί στον ιδιωτικό.

Το ότι υπάρχει μηχανογράφιση όμως, δε λέει κάτι. Πάλι πρέπει να υπάρχουν υπάλληλοι σε αυτό το κομμάτι.

Πάντως οι δημ. υπαλληλοι αυτη τη στιγμη ειναι περίπου στους 665 χιλιάδες, μειωμένοι σε σχέση με πριν μια 10ετία.

Σε αυτο παιζουν ρόλο οι συντάξεις, η μή πρόσληψη μόνιμων αλλά συμβασιούχων, οι αναπληρωτές κτλ κτλ...

Πάντως το κλείσιμο τέτοιων υπηρεσιών όπως το ΚΕΠ, δε ξέρω σε τι εξυπηρετεί οσων αφορά την ανάπτυξη του κράτους μας, παρά μονο στην επιστροφή της γραφειοκρατίας...

Δημοσ.

χαχαχα.

Μα το ΚΕΠ υπαρχει επιδη δεν λειτουργει το δημοσιο. Οταν φτιαχνεις μια υπηρεσια για να βοηθησεις το πολιτη να συναλλασεται με το δημοσιο καταλαβαινεις οτι το δημοσιο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Δηλαδη πως μπορεις να χαλασεις κατι χαλασμενο;

• Like 2
Δημοσ.

χαχαχα.

Μα το ΚΕΠ υπαρχει επιδη δεν λειτουργει το δημοσιο. Οταν φτιαχνεις μια υπηρεσια για να βοηθησεις το πολιτη να συναλλασεται με το δημοσιο καταλαβαινεις οτι το δημοσιο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Δηλαδη πως μπορεις να χαλασεις κατι χαλασμενο;

Ξερεις τι μου έγραψες τωρα?

Οτι το Δημόσιο, έφτιαξε μια υπηρεσία που θα βοηθήσει τον πολίτη, ΌΝΤΩΣ τον βοήθησε και ο κόσμος ηρέμησε, η υπηρεσία βραβευτηκε από παντού, ακόμα και απ τους ίδιους τους πολίτες, αλλά επειδή γενικά το δημόσιο δε λειτουργεί σωστά, πρέπει να κλείσει η υπηρεσία που βοηθάει τον πολίτη!!

Αντιλαμβάνεσαι πόσο αστείο ακούγεται έτσι?

Φτιάξαμε δηλαδή μια υπηρεσία που καταπολεμά την γραφειοκρατία, αλλά ειναι η πρώτη που κλείνουμε για να μειώσουμε το εργατικό προσωπικό. Pournara εδω σε θέλω!

Δημοσ.

Ξερεις τι μου έγραψες τωρα?

Οτι το Δημόσιο, έφτιαξε μια υπηρεσία που θα βοηθήσει τον πολίτη, ΌΝΤΩΣ τον βοήθησε και ο κόσμος ηρέμησε, η υπηρεσία βραβευτηκε από παντού, ακόμα και απ τους ίδιους τους πολίτες, αλλά επειδή γενικά το δημόσιο δε λειτουργεί σωστά, πρέπει να κλείσει η υπηρεσία που βοηθάει τον πολίτη!!

Αντιλαμβάνεσαι πόσο αστείο ακούγεται έτσι?

Φτιάξαμε δηλαδή μια υπηρεσία που καταπολεμά την γραφειοκρατία, αλλά ειναι η πρώτη που κλείνουμε για να μειώσουμε το εργατικό προσωπικό. Pournara εδω σε θέλω!

ΛΑθος, φτιαξαμε μια υπηρεσια να μας δινει βεβαιωσεις, ωστε να τις ξαναπηγαινουμε εμεις οι ιδιοι παλι στο δημοσιο. Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινεις εξ αρχης. Βλεπεις το αποτελεσμα αλλα χανεις την αιτια.

Τι ακριβως εκανε το ΚΕΠ; Σου εβγαζε ενα χαρτι απο το ικα ας πουμε (για να μην τρεχεις εσυ σε καποια αλλη πολη), ωστε να το δωσεις στην εφορια που στο ζητησε. Παλι δηλαδη ενας ακομη μεσαζοντας μεταφορας χαρτιων απο τη μια υπηρεσια στην αλλη, χαρτιων που μπορουν ανα παρα στιγμη να μεταφερθουν ενδοϋπηρεσιακα. Αλλα οχι, εμεις εχουμε τη μαγκια και να σου ζηταμε το καθε ασχετο χαρτι, και να σου στηνουμε και μια υπηρεσια που να σε βοηθησει να το βρεις και να μας το φερεις... Πανουργο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και διαφωνουμε πληρως σε οτι αφορά τη χρησιμοτητα των ΚΕΠ(και βαριέμαι απίστευτα να επεκταθω γιατι θα γράψω ένα τεράστιο μακρυνάρι) καταλήγουμε πάλι στο οτι ο δημόσιος τομέας μας ειναι διαλυμένος και ακόμα και μία τετοια υπηρεσία δε θα ειχε χρησιμότητα αν όλα λειτουργουσαν σωστά.

Προτάσεις θέλω.

-Αναδιαρθρωση? Ειπαμε οτι αυτο θα γινόταν μονο αν έμπαιναν ιδιωτες επιθεωρητές, κάτι απιστευτα χρονοβορο.

-Μαζικές απολύσεις? Δεν καταλαβαίνω σε τι θα εξυπηρετήσουν εκτός από τη μείωση του κόστους. Ποιός θα μας εξυπηρετεί πλέον στο δημόσιο?

-Πώληση ολου του δημόσιου τομέα σε ιδιώτες?? Η κατάληξη βαση του Ελληνικου ιδιωτικου τομέα, θα ειναι η ιδια που βλέπουμε στις Ελληνικές τράπεζες, Ουρές, τσακωμοι, λίγοι υπάλληλοι.

- Αντιμετώπιση της χαρτουρας παράλληλα με απολύσεις? Δε ξέρω πως ένας υπάλληλος που ξέρει οτι θα απολυθεί, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Κάτι άλλο?

Άσχετο αλλά επειδή κάποιοι τυγχάνει να εχουμε ζήσει στο εξωτερικό, όπως και άλλοι, γνωρίζουμε αρκετά καλά, πως οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά ΚΑΙ οι ιδιωτικές, χρειάζονται παντου, γνήσια υπογραφής, επικυρωμένα αντιγραφα κτλ κτλ. Αυτα δηλαδη που μας έδινε το ΚΕΠ εύκολα, ωστε εμεις να τα παραδώσουμε κάπου αλλου.

Πουρνάρα έχεις εντελως διαφορετικη αντιληψη του θέματος. Απ το να πηγαίνω σε διαφορετικές υπηρεσίες για να πάρω ένα χαρτί, φτιάχτηκε μια υπηρεσία για όλα. Αυτό ηταν μια αρχή. Μια καλή αρχη για την καταπολέμηση της ταλαιπωρίας. Δε το λέω εγω. Το λέμε όλοι.

Στο φόρουμ αυτο, βλέπουμε οτι και τα ΚΕΠ δεν είχαν καμια χρησιμότητα.

Αυριο αποφασίζει το κράτος να απολύσει το 90% απο τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτο δε ζητάτε κατά βάση?Ποια ειναι η επομενη μέρα. (δε συζητάω καν για τους αστυνομικους που ειναι δημοσιοι υπάλληλοι με πολλούς όντως να κάθονται και να κάνουν πολύ μέτρια τη δουλειά τους)

Αλλα οχι, εμεις εχουμε τη μαγκια και να σου ζηταμε το καθε ασχετο χαρτι, και να σου στηνουμε και μια υπηρεσια που να σε βοηθησει να το βρεις και να μας το φερεις... Πανουργο.

Εχεις πάει σε τράπεζα να δεις τι χαρτουρα σου ζητάνε για ένα απλό άνοιγμα λογαριασμού??Σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ τραπεζα. Και οχι δε τους υποχρεωνει το δημοσιο. Για δικη τους εξασφάλιση το κάνουν.

Στον σύγχρονο ΟΤΕ να κάνεις αιτηση, χαρτιά χρειάζεσαι που αν δεν υπήρχε το ΚΕΠ δε θα τα έβρισκες ποτέ.

Η χαρτουρα υπάρχει παντου. Ολοι έχουν το ιδιο προβλημα αλλά δε λύνεται. Θα το λύσουμε εμεις στο φορουμ?

Επεξεργασία

Δε μου είναι εύκολο να επιχειρηματολογώ εναντίων 6-7 ατομων εκ των οποίων οι 2 είναι και είρωνες ενώ ένας μπαίνει μόνο για να τρολάρει. Τουλάχιστον όσοι συμμετέχετε σε τέτοιες κουβέντες, απαντάτε οι ίδιοι στις ερωτήσεις που σας κάνουν, και όχι να περιμένετε τους άλλους να σας βγάλουν απ τη δύσκολη θέση. Φανερώνει δειλία και απεγνωσμένη προσπάθεια να μην παραδεχτεί κάποιος οτι ο συνομιλητής του είχε ένα εύστοχο επιχείρημα, Αν ήταν έτσι, εγω θα έπρεπε να ειρωνεύομαι τον κάθε έναν αντι να παραδεχτώ οτι έχει δίκιο.

Επεξ/σία από Cossutius.
Δημοσ.

Αν και διαφωνουμε πληρως σε οτι αφορά τη χρησιμοτητα των ΚΕΠ(και βαριέμαι απίστευτα να επεκταθω γιατι θα γράψω ένα τεράστιο μακρυνάρι) καταλήγουμε πάλι στο οτι ο δημόσιος τομέας μας ειναι διαλυμένος και ακόμα και μία τετοια υπηρεσία δε θα ειχε χρησιμότητα αν όλα λειτουργουσαν σωστά.

Προτάσεις θέλω.

-Αναδιαρθρωση? Ειπαμε οτι αυτο θα γινόταν μονο αν έμπαιναν ιδιωτες επιθεωρητές, κάτι απιστευτα χρονοβορο.

-Μαζικές απολύσεις? Δεν καταλαβαίνω σε τι θα εξυπηρετήσουν εκτός από τη μείωση του κόστους. Ποιός θα μας εξυπηρετεί πλέον στο δημόσιο?

-Πώληση ολου του δημόσιου τομέα σε ιδιώτες?? Η κατάληξη βαση του Ελληνικου ιδιωτικου τομέα, θα ειναι η ιδια που βλέπουμε στις Ελληνικές τράπεζες, Ουρές, τσακωμοι, λίγοι υπάλληλοι.

- Αντιμετώπιση της χαρτουρας παράλληλα με απολύσεις? Δε ξέρω πως ένας υπάλληλος που ξέρει οτι θα απολυθεί, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Κάτι άλλο?

Άσχετο αλλά επειδή κάποιοι τυγχάνει να εχουμε ζήσει στο εξωτερικό, όπως και άλλοι, γνωρίζουμε αρκετά καλά, πως οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά ΚΑΙ οι ιδιωτικές, χρειάζονται παντου, γνήσια υπογραφής, επικυρωμένα αντιγραφα κτλ κτλ. Αυτα δηλαδη που μας έδινε το ΚΕΠ εύκολα, ωστε εμεις να τα παραδώσουμε κάπου αλλου.

Πουρνάρα έχεις εντελως διαφορετικη αντιληψη του θέματος. Απ το να πηγαίνω σε διαφορετικές υπηρεσίες για να πάρω ένα χαρτί, φτιάχτηκε μια υπηρεσία για όλα. Αυτό ηταν μια αρχή. Μια καλή αρχη για την καταπολέμηση της ταλαιπωρίας. Δε το λέω εγω. Το λέμε όλοι.

Στο φόρουμ αυτο, βλέπουμε οτι και τα ΚΕΠ δεν είχαν καμια χρησιμότητα.

Αυριο αποφασίζει το κράτος να απολύσει το 90% απο τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτο δε ζητάτε κατά βάση?Ποια ειναι η επομενη μέρα. (δε συζητάω καν για τους αστυνομικους που ειναι δημοσιοι υπάλληλοι με πολλούς όντως να κάθονται και να κάνουν πολύ μέτρια τη δουλειά τους)

Δυο απλες ερωτησεις λοιπον.

Στο εξωτερικο για το γνησιο της υπογραφης, πας σε ειδικη υπηρεσια οπως ειναι εδω το κεπ;

Επισης, ειμαι υπαλληλος μιας υπηρεσιας και σου ζηταω μια υπευθυνη δηλωση. Γιατι πρεπει να πας στο εκπ για να βεβαιωσουν το γνησιο της υπογραφης, και να μην ερθεις στην ιδια μου την υπηρεσια (που σιγουρα εχει γραμματεια), και να υπογραψεις μπροστα τους ωστε να γλυτωσεις και τη διαδρομη; Τι παραπανω εχει το κεπ απο την οποιαδηποτε αλλη υπηρεσια στο να πιστοποιει την αυθεντικοτητα;

Δημοσ.

Ανάλογα τη χωρα. Στην Ολλανδία πχ, η ίδια η υπηρεσία τα ζητάει όλα αυτεπάγγελτα ή αλλιώς επικυρώνει η ίδια το έγγραφο που χρειάζεται. Κοινός αν θες να κάνεις μια δουλεια, ξέρεις οτι τα χαρτιά που θέλεις ειναι τα τάδε, τα πας πρωτότυπα και τα επικυρώνουν αυτοι.

Μειώνει τη γραφειοκρατία αλλά τα χαρτιά παραμένουν χαρτιά. Πως τα βρισκεις?

Απευθύνεσαι στις ανάλογες υπηρεσίες μέσω μιας ηλεκτρονικης σελίδας και αυτοι σου στέλνουν τα χαρτιά με κούριερ ή ακόμα και μέσω μειλ.

Στη Γαλλία άστο...εκει ειναι χειρότεροι απο εμάς. Γνωστο το προβλημα της γραφειοκρατίας τους. (σε αυτές τις χωρες εχω ζήσει γιαυτο και αναφέρομαι εκει)

Είναι μια προσπάθεια που γίνεται και στην Ελλάδα εδω και μερικά χρόνια με τη σελίδα του Ερμη, που είχε λύσει τα χέρια σε αρκετους, ενω το επομενο βήμα θα ήταν η αναγνωριση όλων των ηλεκτρονικων πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες χωρις επικυρώσεις (οπως συμβαίνει με το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό απ το ταξις νετ) αλλά και η πιστοποίηση ολων των πρωτότυπων εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Γενικά όλα αυτα λειτουργούσαν σωστά από το τέλος του 2005, μέχρι το τέλος του 2009 που ξαφνικά μπήκαμε στο ΔΝΤ. Αρχισαν οι περικοπές παντου, λογικό να μη λειτουργουν σωστά πλέον. Πάντως εγω τον Ερμη τον χρησιμοποιώ ακομα.

Είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε απ τη ζουγκλα Πουρνάρα, αλλά ξαφνικά επιστρέψαμε πίσω.

Μια χαρά θα λειτουργούσε και το 5 σύνταξη, 1 πρόσληψη(εκει που υπήρχε ανάγκη) και σε 10 χρόνια θα ήμασταν μια χαρά....

Με σκληρή δουλεια, αναδιάρθρωση σιγά σιγά, απολύσεις εκεί που δεν υπήρχαν ανάγκες, ιδιώτες επιθεωρητές οπως ειχες γράψει σωστά και εσυ, μείωση μισθων και υψηλων συντάξεων..

Κιόμως τα γάμησαν ολα.

Ειπαν οτι δεν υπάρχει μια και οτι έπρεπε να μπουμε εκει μέσα.

Και να μην ξεχνάμε. Στους 650 χιλάδες δ. υπαλλήλους περιλαμβάνονται και οι αστυνομικοι (οι οποιοι πολλοί λένε οτι δε φτάνουν να μας προστατέψουν), οι πυροσβεστες (τα ιδια), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές (που τα κενά σε ολη την Ελλάδα ειναι γνωστά) και άλλες αναγκαίες ειδικότητες ανθρώπων που δεν τίθεται θέμα γραφειοκρατίας.

Δημοσ.

Φίλε cossutius το ότι δεν είναι στο 100% μηχανογραφημένες οι άλλες χώρες δε σημαίνει ότι δε μπορείς εσύ να πας από το 0 στο 100% αν θελήσεις (είναι κανα 3μηνο δουλειά το πολύ). Αμέσως περισσεύουν καμιά 400 χιλιάδες διοικητικοί υπάλληλοι βέβαια που τώρα είναι από σφραγιδοπατητές μέχρι μεταφορείς χαρτιών. Μιλάμε βέβαια για κανονική μηχανογράφηση , όπου όλα τα συστήματα επικοινωνούν μεταξύ τους και ανταλλάσσουν και πληροφορίες αυτόματα και real time. Όχι δηλαδή δημιουργία πληροφοριακών νησίδων (ψευτο-μηχανογράφηση για τη μεγιστοποίηση της μίζας). Θα το καταλάβεις (αν ποτέ γίνει αυτό στην Ελλάδα) όταν θα δημιουργηθεί ξεχωριστή υπηρεσία με 40-50 προγραμματιστές Έλληνες (ή ξένους αν δε βρίσκεις Έλληνες) με έργο τη μηχανογράφηση του σύμπαντος (από δημόσιο μέχρι δικαιοσύνη) με δικαιοδοσία να φτιάχνουν και νόμους οι οποίοι να εξυπηρετούν την απρόσκοπτη λειτουργία της μηχανογράφησης.Η υπηρεσία αυτή μετά από το τρίμηνο διαλύεται και μένουν 2-3 για συντήρηση του συστήματος.

Πιο πιθανό σενάριο βέβαια (με 95% και πάνω πιθανότητες θα έλεγα) είναι η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία να χρεοκοπήσει οριστικά βέβαια, παρά το παραπάνω σενάριο.

• Like 2
Δημοσ.

skiabox, είχες ξαναπεί το ίδιο πράγμα για τις 400.000 απολύσεις στο δημόσιο και σου έγραψα τα παρακάτω.Θέλεις να τις κάνεις εσυ;Διάλεξε και πες μας.

Σε αυτή τη χώρα έχουμε πρέπει να μάθουμε να μιλάμε με στοιχεία επιτέλους.Οι γενικολογίες και οι εντυπωσιακές κορώνες είναι εύκολες αλλά όχι αποτελεσματικές.

" Ξεκινώ λοιπόν.Κλείνουμε όλα τα υπουργεία και τους δήμους και μας μένουν άλλοι 220.000 περίπου.Απολύουμε όσους είναι σε ΝΠΔΔ και θέλουμε άλλους 185.000 ακόμη.Απολύω κληρικούς και μου μένουν 175.000. Τι προτείνετε μετά; Να κλείσω όλο το ΕΣΥ, τα σχολεία ή το στρατό και τα σώματα ασφαλείας;

Στο pdf που επισυνάπτω είναι η μελέτη των ICAP και Hay Group για τον αριθμό και τους μισθούς και τον αριθμό των ΔΥ.Η μελέτη έγινε πριν το ενιαίο μισθολόγιο και το συμπέρασμα ήταν ότι σε σχέση με την Ευρώπη η Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο σε αριθμό ΔΥ αλλά και μισθών.

Αρ. πρωτ. ΤΚΕ/Φ.2/12 Μαΐου 2011 Γενική Γραμματεία Δημ. Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου "

%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9.jpg

Δημοσ.

Επειδη το γραφει σε ενα pdf οτι ειναι 668158 σημαινει οτι ειναι τοσο;

Εγω σου λεω οτι ειναι 1εκ. Ειναι; Δεν ξερεις γιατι κανεις δεν ξερει. Αλλο λεει η απογραφη αλλο λεει η μισθοδοσια και αλλο λεε η στατιστικη και αλλο η κεθε μελετη.

Το μονο που ξερουμε ειναι οτι το κρατος θα δωσει 18 δις για μισθους, για το ποσοι θα τα παρουν, τι θα παρουν, ειναι απλα ενα μυστηριο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...