ZELDA Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 καλησπερα προσφατα καποιος φιλος με ενημερωσε για μια εταιρια την Πολυμηχανικη , καθως εψαξα και βρηκα το site ειδα οτι ειναι κατασκευαστικη και εχει καποιο προγραμμα που αν εχεις αρτιο οικοδομισιμο οικοπεδο σου χτίζει δωρεαν το σπιτι εως 80 t2 , απο οτι εχω διαβασει γενικα για την πρασινη αναπτυξη το χρηματιστηριο του co2 κτλ κατι τετοιο στο μυαλο μου θα μπορουσε να είναι καινα φαινετε εφικτό,φυσικα καθως περιεργάστηκα και το site δεν βρηκα κατι μεμπτο , εκτος απο το οτι δεν βρηκα αρκετες πληροφορίες σχετικα με το προγραμμα και πριν τους στειλω κανενα Mail θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις οτιδήποτε και αν αξιζει το κοπο γενικα ολα φαινοντε τόσο ομορφα και απλά που με τρομαζει, περιεργο να μην βρωμαει τίποτα γιατι αν ηταν τοσο μεγαλη ευκαιρία πως και δεν ακουγεται τοσο καιρο τίποτα? http://www.polymichaniki.gr/index.php?lang=el
isay Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μάλλον λες για αυτοhttp://www.polymichaniki.gr/xtizo_dorean.php?lang=elΤι βλέπω εγω; Πάρε δανειο για να φτιαξεις σπίτι αλλα και να βαλεις φωτοβολταϊκά. Απόσβεση απο τα ΦΒ.«Αφήστε λοιπόν τον ήλιο να πληρώσει το σπίτι σας.»
andreapaog328 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Αφήστε λοιπόν τον ήλιο να πληρώσει το σπίτι σας σε 120 χρόνια. φιξντ
beastgr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Γιτατί κάθε φορά που βλέπω τέτοιες ειδήσεις κάποιοι πρέπει να λένε απατεώνες, κλέφτες, λωποδύτες κτλ κτλ ; Για τον TS Το είχα δει και παλαιότερα στο site του ΣΚΑΙ αλλά για μια άλλη εταιρία Αν σκεφτείς ότι αν βάλεις φωτοβολταϊκά μπορεί να έχεις εισόδημα γύρω στα 500-700 το μήνα πού είναι το περίεργο που σου λένε να χτίσεις σπίτι παίρνοντας δάνειο το οποίο θα πληρώνεται από τα φωτοβολταϊκά. Αυτό τους κάνει κατευθείαν απατεώνες;;;;; Απλά αυτές οι εταιρίες εκμεταλλεύονται το νόμο για τα φωτοβολταϊκά δεν είναι και καμιά τρελή ανακάλυψη πια. Το ψάχνεις, βλέπεις αν σε συμφέρει και αν το ρίσκο είναι worth taking το χτίζεις. Αν όχι πάμε γι'άλλα
ZELDA Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 δεν καταλαβατε μαλλων σωστα, απο οτι ισχυρίζονται οι τυποι σου χτιζουν το σπιτι μεχρι 80 τμ2 (μπορεις και ποιο μεγαλο αλλα πληρωνεις την διαφορά ) δωρεαν αρκεί να εχεις το οικοπεδο και σου βαζουν στη ταρατσα φοτοβολταικα που 8α επωφελουνται οι ιδιοι για καποια χρόνια. θα ηθελα να κουβεντιαζαμε τα ψιλα γραμματα με καποιον που γνωριζει απο αυτα εγώ δεν βιαζομαι να πω οτι ειναι απατεωνες , ουτο σι αλλος μπορεις πολυ ευκολα να παρεις δανειο απο τραπεζα 30 000 για εγκατασταση φοτοβολταικον και να πληρωνετε το δανειο με παγια εντολη απο τα κερδη.
kage Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 αυτο γινεται εδω και τουλ.1,5 χρονο... τα σπιτια βεβαια ειναι νεας γενιας προκατ(οχι δεν ειναι κακο αυτο φτανει να ξερεις τι βαζουν). @ζελντα το δανειο για τα φωτοβολταικα ποιος το παιρνει?η εταιρια ή ο ιδιοκτητης? ---- εχω φιλο που εχει μονοκατοικια στην αθηνα και εβαλε φωτοβολταικα .παει πολυ καλα το συστημα.η μλκ θα γινει μονο αν ριξουν την τιμη της kw...Καλα οχι γι αυτον αλλα για καποιον που περιμενει τα λεφτα για να ξεπληρωσει δοσεις
ZELDA Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 απο οτι ξερω κανεις συμβολαιο αλλα προσωπικα στην Ελλαδα ολα ειναι πιθανα , επισεις εαν εχεις δικα σου φοτοβολταικα τότε πρεπει να υπολογιζεις και τις αβαριες πχ ενα χαλαζι , καθαρισμα μπαταριες η στη χειροτερη κανενα χαλασμενο Ιnverter + - 3000 ευρω.. υ.π νομιζω επιδοτειτε σχετικα ευκολα απο τραπεζες το σκηνικο να βαλεις πλακες στη ταρατσα σου και να πουλας στη δεη.
kage Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 τα ασφαλιζουν οι τραπεζες.συμβολαιο με την τραπεζα ή με την εταιρεια?
isay Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Αν η εταιρεία βάζει τα λεφτά για να φτιαχτεί το σπίτι, βάζει τα λεφτα για να μπουν τα φωτοβολταϊκά και πληρώνει τη συντήρηση τους μέχρι την απόσβεση της επένδυσης, τότε θα βγώ δημόσια, θα αναιρέσω τον χαρακτηρισμό και θα ζητήσω συγνώμη. Ένα σχολιο για τα φωτοβολταϊκά. Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει (ακόμα) απαγορευτικό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης. Προς το παρόν είναι μια γερή αρπαχτή (δάνεια για αγορά, εγκαταστάσεις, μεταπώληση, άδειες, κλπ) και η φούσκα θα σκάσει όταν θα πέσει κατακόρυφα η τιμή αγοράς της KWh. Για όποιον θέλει να το ψάξει να κοιτάξει το blog του archaeopteryxgr Edit-Προσθήκη : Έψαξα λίγο παραπάνω το θέμα και βρήκα αλλη μια εταιρεία που πουλάει ίδιο προϊόν για 82τμ σπίτι (βλ ΕΔΩ) και γράφει περισσότερες πληροφορίες. Αυτό που κατάλαβα ειναι οτι εγώ παίρνω δάνειο απο την τράπεζα, η κατασκευαστική χτίζει το προκατ σπίτι και βάζει και τα φωτοβολταϊκά και γίνεται συμβόλαιο να πληρώνεται η δόση μου από τα ΦΒ. Αν μεθαύριο η ΔΕΗ (ή όποια γερμανική εταιρεία την αγοράσει) αποφασίσει να μην απορροφά όλη την παραγωγή μου(γιατί η δέσμευση υπάρχει για την τιμή/KWh, όχι για την ποσότητα), τότε τι θα γίνει με τη δόση μου; Μήπως κινδυνεύω να χάσω σπίτι και οικόπεδο;
pournaras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Αν η εταιρεία βάζει τα λεφτά για να φτιαχτεί το σπίτι, βάζει τα λεφτα για να μπουν τα φωτοβολταϊκά και πληρώνει τη συντήρηση τους μέχρι την απόσβεση της επένδυσης, τότε θα βγώ δημόσια, θα αναιρέσω τον χαρακτηρισμό και θα ζητήσω συγνώμη. Ένα σχολιο για τα φωτοβολταϊκά. Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει (ακόμα) απαγορευτικό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης. Προς το παρόν είναι μια γερή αρπαχτή (δάνεια για αγορά, εγκαταστάσεις, μεταπώληση, άδειες, κλπ) και η φούσκα θα σκάσει όταν θα πέσει κατακόρυφα η τιμή αγοράς της KWh. Για όποιον θέλει να το ψάξει να κοιτάξει το blog του archaeopteryxgr Edit-Προσθήκη : Έψαξα λίγο παραπάνω το θέμα και βρήκα αλλη μια εταιρεία που πουλάει ίδιο προϊόν για 82τμ σπίτι (βλ ΕΔΩ) και γράφει περισσότερες πληροφορίες. Αυτό που κατάλαβα ειναι οτι εγώ παίρνω δάνειο απο την τράπεζα, η κατασκευαστική χτίζει το προκατ σπίτι και βάζει και τα φωτοβολταϊκά και γίνεται συμβόλαιο να πληρώνεται η δόση μου από τα ΦΒ. Αν μεθαύριο η ΔΕΗ (ή όποια γερμανική εταιρεία την αγοράσει) αποφασίσει να μην απορροφά όλη την παραγωγή μου(γιατί η δέσμευση υπάρχει για την τιμή/KWh, όχι για την ποσότητα), τότε τι θα γίνει με τη δόση μου; Μήπως κινδυνεύω να χάσω σπίτι και οικόπεδο; Αυτο μπορει να συμβει σε ολες τις περιπτωσεις που παιρνεις δανειο για σπιτι η κατι αλλο. ρισκο ειναι. Κοιτα την πιο απλη περιπτωση με τους ΔΥ σημερα, που εβαλαν δανεια με βαση τους παλιους τους μισθους, και σημερα με τις μειωσεις τρεχουν και δε φτανουν. Περιμενε κανεις να γινει αυτο στο δημοσιο; Ποσο μαλλον καποιος που ειναι ιδ. υπαλληλος, η εχει ενα μαγαζι, και παρει δανειο για σπιτι, παλι με το ρισκο να μεινει χωρις δουλεια ειναι και να τα χασει ολα. Δε βλεπω δηλαδη τη διαφορα , ωστε ετουτη η περιπτωση να αποτελει εξαιρεση. Τα οικιακα φ/β ειναι ηδη πολλα, και θα γινουν ακομη περισσοτερα. Δεν ειναι τοσο απλο να λεμε ετσι αβιαστα οτι θα ερθει ο γερμανος, ο γαλλος κλπ, και θα μειωσει τις τιμες. Σε τι; στα νεα συμβολαια, εκει ας κανει οτι θελει. Σε υπογεγραμμενα συμβολαια ομως δεν ειναι τοσο ευκολο να πεις οτι τα σπαω, και ειδικα οταν ειναι χιλιαδες.
isay Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Αυτο μπορει να συμβει σε ολες τις περιπτωσεις που παιρνεις δανειο για σπιτι η κατι αλλο. ρισκο ειναι. Κοιτα την πιο απλη περιπτωση με τους ΔΥ σημερα, που εβαλαν δανεια με βαση τους παλιους τους μισθους, και σημερα με τις μειωσεις τρεχουν και δε φτανουν. Περιμενε κανεις να γινει αυτο στο δημοσιο; Ποσο μαλλον καποιος που ειναι ιδ. υπαλληλος, η εχει ενα μαγαζι, και παρει δανειο για σπιτι, παλι με το ρισκο να μεινει χωρις δουλεια ειναι και να τα χασει ολα. Δε βλεπω δηλαδη τη διαφορα , ωστε ετουτη η περιπτωση να αποτελει εξαιρεση. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε αυτά που γράφεις. Αντιδρώ στην έννοια του «δωρεάν σπιτιού» με δικό μου δάνειο, γιατί απλά καταχράται ο όρος «δωρεάν». Προς θεού, οι εταιρείες χρησιμοποιούν κάποιο μαρκετίστικο κόλπο για να κερδίσουν πελάτες, αλλά ο τρόπος προώθησης δίνει αρκετό χώρο για αρνητική κριτική. Τα οικιακα φ/β ειναι ηδη πολλα, και θα γινουν ακομη περισσοτερα. Δεν ειναι τοσο απλο να λεμε ετσι αβιαστα οτι θα ερθει ο γερμανος, ο γαλλος κλπ, και θα μειωσει τις τιμες. Σε τι; στα νεα συμβολαια, εκει ας κανει οτι θελει. Σε υπογεγραμμενα συμβολαια ομως δεν ειναι τοσο ευκολο να πεις οτι τα σπαω, και ειδικα οταν ειναι χιλιαδες. Τα συμβόλαια έχουν εγγυημένη τιμή αγοράς ανα KWh αλλά δεν εγγυώνται οτι θα αγοραστεί/απορροφηθεί όλη η παραγωγή. Επίσης αν το δούμε και πρακτικά, η ΔΕΗ αγοράζει με 55 λεπτά και πουλά με 12 λεπτά/KWh, δηλαδή 400% παραπάνω. Όσο κεφάλαιο και αν εχεις, αν πουλάς με τόση χασούρα, κάποια στιγμή το πηγάδι θα στερέψει. Από την άλλη μπορεί να σου πει «Παιδιά δεν βγαίνω, οπότε ή μειώνουμε την τιμή της KWh ή δεν αγοράζουμε όλο το ρεύμα γιατί είστε πολλοί και η παραγωγή υπερκαλύπτει την κατανάλωση» Pournara αυτό που πραγματικά με τρομάζει ειναι οτι οι αποφάσεις πάρθηκαν το 2007-2009, δηλαδή ΠΡΟ μνημονίου. Πολλά αλλάξανε απο τότε και δυστυχώς ακόμα πέφτουμε μέχρι να σκάσουμε στον πάτο του βαρελιού. Αυτό και μόνο με κάνει φοβερά επιφυλακτικό για οποιαδήποτε επένδυση που δεν στηρίζεται στις δικές μου (τρύπιες) τσέπες.
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δωρεάν δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα. Και ειδικά σπίτι. Εμένα ως μια απάτη μου φαίνεται εκ μιας πρώτης όψεως το όλο θέμα. Καταρχήν αυτά τα δάνεια πόσα χρήματα θα είναι συνολικά και σε πόσα έτη θα πρέπει να αποπληρωθούν ? Οι απόδοση των Φ/Β κάθε έτος μειώνεται με την γύρανση των στοιχείων. Μπορεί το 2011 να βγάζεις από τα Φ/Β 700 ευρώ/μήνα, το 2021 όμως μπορεί να βγάζεις 300 ευρώ/μήνα, το δάνειο της τράπεζας για πόσα χρόνια θα το πληρώνει ο άλλος ? Αν είναι π.χ κανένα στεγαστικό δάνειο 15-20ετίας θα πρέπει εξ΄αρχής να γίνει μια μελέτη που θα συμπεριλαμβάνει ολες τις παραμέτρους έτσι ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί με πολύ καλή προσέγγιση τι ενέργεια θα παράγει και πόσες χρηματοροές θα φέρνει το Φ/Β στον ιδιοκτήτη για να μπορεί να πληρώνει το δάνειο. Όσο για τον τύπο του σπιτιού όταν άκουσα για προκάτ γέλασα. Τι είδους υλικά θα χρησιμοποιηθούν στο προκατασκευασμένο σπίτι ? Μήπως σαν αυτά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην Αμερική ? Τι αντοχές και τι ιδιότητες θα έχουν τα υλικά ? Μήπως το καλοκαίρι θα βράζεις απ΄την ζέστη και θα θές aircondition 24/24 ενώ τον χειμώνα με κανέναν δυνατό άνεμο θα πάρει σβάρνα το σπίτι ? Από αντοχές σε σεισμούς πως τα πάνε ? Ας απαντήσουν πρώτα σε αυτά τα ερωτήματα τεκμηριωμένα οι κύριοι που πλασάρουν εταιρίες οτι σου κάνουν δωρεάν σπίτι και μετά θα τους πώ οτι δεν προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο και οτι κάνουν έντιμα την δουλειά τους.
ZELDA Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 παιδια συμφωνω εν μερη ομως δεν λεει καπου οτι χρειαζεται να παρει κανεις δάνειο , τα φοτοβολταικα δεν θα τα εκμεταλευεται ο ιδιοκτητης .
isay Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Zelda, κάνε τους ένα τηλέφωνο, ρώτησε τους και ενημέρωσε μας όλους.
kage Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 δανειο για το φωτοβολταικα ναι θα σου δωσουν,αλλα 100χιλιαρικα για το σπιτι χλωμο.οποτε τα δεινουν αυτοι και αν δεν παει καλα μαλλον το παιρνουν και το πουλανε μετα... απόδοση των Φ/Β κάθε έτος μειώνεται με την γύρανση των στοιχείων. Μπορεί το 2011 να βγάζεις από τα Φ/Β 700 ευρώ/μήνα, το 2021 όμως μπορεί να βγάζεις 300 ευρώ/μήνα, το δάνειο της τράπεζας για πόσα χρόνια θα το πληρώνει ο άλλος ? τα φωτοβολταικα εχουν εγγυησεις αποδοσης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα