Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Χρειάζομαι την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε σήμερα .

Κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού σήμερα, άκουσα έναν παρατεταμένο θόρυβο από το κουτί. Όταν έκανα alt tab και πήγα στην επιφάνεια , ο θόρυβος σταμάταγε! Όταν ξαναέκανα alt tab και μπήκα πάλι στο game,ηρέμησε για λίγο και ξανάρχισε ο θόρυβος αυτός. Το PC το είχα πάει για επισκευή/αναβάθμιση και το έχω σε λειτουργία εδώ και 2 βδομάδες περίπου. Σήμερα πρώτη φορά άκουσα αυτόν τον θόρυβο. Και ο θόρυβος αυτός συμβαίνει μόνο όταν παίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε καμία άλλη εφαρμογή δεν ακούγεται κάτι.

Τι μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.

1. Σκληρός Δίσκος

2. Κάρτα Γραφικών

Και τα δύο εξαρτήματα είναι καινούρια!! Δεν πρέπει να έχουν δουλέψει πάνω από 2 βδομάδες !! Υπάρχει τρόπος να δω τι ακριβώς είναι και πως να το φτιάξω?

Να πω ότι έχω δύο δίσκους. Έναν SSD με το λειτουργικό,και τον μηχανικό. Στον μηχανικό έχω τα πάντα.(και τα games).

Στα υπόλοιπα games δεν ακούω τπτ !! Μόνο σε αυτό παρουσιάζεται αυτός ο θόρυβος.

MoviemakerGr τι εννοείς ακριβώς? Δεν σε κατάλαβα :(

Δημοσ.

Αν κάποιο ανεμιστηράκι έχει τη δυνατότητα ν' ανεβοκατεβάζει στροφές αυτόματα, ανάλογα με την αύξηση της θερμοκρασίας του εξαρτήματος που εξυπηρετεί (πιθανότητα την κάρτα γραφικών), παίζει να είναι αυτό η πηγή του θορύβου. Όσο τρέχει το παιχνίδι (και οι απαιτήσεις από την γραφοκάρτα αυξάνονται, συνεπώς ανεβαίνει κι η θερμοκρασία), αν σκύψεις στο ανοιχτό κουτί, λογικά θα μπορέσεις να την εντοπίσεις.

Η μη περιγραφή του θορύβου, δε βοηθάει πάντως...

* Αυτό που εννοούσε ο MoviemakerGr ήταν το ενδεχόμενο να έχει γεμίσει σκόνη (και διάφορα άλλα υλικά που σχηματίζουν "κομμάτια βρωμιάς") το ανεμιστηράκι (που αποκλείεται, ως καινούριο).

Δημοσ.

Αν κάποιο ανεμιστηράκι έχει τη δυνατότητα ν' ανεβοκατεβάζει στροφές αυτόματα, ανάλογα με την αύξηση της θερμοκρασίας του εξαρτήματος που εξυπηρετεί (πιθανότητα την κάρτα γραφικών), παίζει να είναι αυτό η πηγή του θορύβου. Όσο τρέχει το παιχνίδι (και οι απαιτήσεις από την γραφοκάρτα αυξάνονται, συνεπώς ανεβαίνει κι η θερμοκρασία), αν σκύψεις στο ανοιχτό κουτί, λογικά θα μπορέσεις να την εντοπίσεις.

Η μη περιγραφή του θορύβου, δε βοηθάει πάντως...

* Αυτό που εννοούσε ο MoviemakerGr ήταν το ενδεχόμενο να έχει γεμίσει σκόνη (και διάφορα άλλα υλικά που σχηματίζουν "κομμάτια βρωμιάς") το ανεμιστηράκι (που αποκλείεται, ως καινούριο).

Η κάρτα μου έχει ανεμιστηράκι. Όταν θα ξανακούσω αυτόν τον θόρυβο,θα το κοιτάξω. Πιστεύεις ότι φταίει το συγκεκριμένο ανεμιστηράκι ή μπορεί να φταίει οποιοδήποτε ?

Δεν ξέρω πως να περιγράψω τον θόρυβο. Είναι ένας δυνατός,έντονος και παρατεταμένος ήχος σαν να κρασαρει ενα πράγμα.

Εάν αυτό φταίει όντως,τι να κάνω για να το διορθόσω?

Όταν τρέχει το παιχνίδι αλλά εγώ έχω αλλάξει παράθυρα και βλέπω την επιφάνεια εργασίας π.χ , δεν ακούγεται κανένας ήχος. Μόλις αλλάξω το παράθυρο και μπω στο παιχνίδι,μετά από λίγο ξεκινάει ο ήχος αυτός !!.

Δημοσ.

Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε ν' ακούσουμε τον θόρυβο, απ' το να κάνουμε γενικές υποθέσεις (αν μπορούσες να τον ηχογραφούσεις και ν' ανέβαζες το αρχείο να το ακούσουμε...).

Το ανεμιστηράκι της γραφοκάρτας, ναι θα μπορούσε να είναι ο πιο πιθανός ύποπτος. Θορύβους άλλωστε, τα ανεμιστηράκια και τα μοτέρ δίσκων κάνουν, μόνο. Ίσως να ακούγεται πιο έντονα, λόγω συντονισμού με το κουτί...Αλλά με τα "ίσως", δε γίνεται δουλειά... Όσο μπορείς, προσπάθα να τον εντοπίσεις με το κουτί ανοιχτό, και το παιχνίδι να τρέχει, που είπαμε.

Για την διόρθωση, τί να πω, ίσως να χρειάζεται μέχρι κι αλλαγή ο ανεμιστήρας - αν το να του ρίξεις τις στροφές (εφ' όσον δίνεται τέτοια δυνατότητα μέσ' απ' το πρόγραμμα της κάρτας πχ) καταλήγει στο να κολλάει το σύστημα λόγω αυξημένης θερμοκρασίας...

Γενικά καλό θα ήταν να πάρεις ένα τηλ. στο μαγαζί όπου σου καναν' την αναβάθμιση, κι αφού ρωτήσεις εάν καλύπτεται αυτός ο έλεγχος δωρεάν, να συνεννοηθείς να τους πας πακέτο τον υπολογιστή να το δουν...

Δημοσ.

90% έχει αποκτήσει τζόγους το Fan της GPU

Εννοούσα ότι το ανεμιστηρακι της κάρτας γραφικών σου από τον καιρό έχει αρχίσει και τα φτύνει Δεν είχα όμως το δεδομένο ότι ήταν καινούρια μέχρι τότε..

Παρ'ολα αυτά επιμένω ότι είναι η κάρτα γραφικών (ελάττωμα ? ),και προσθέτω ότι η πιο καλή προσέγγιση είναι του @ washcloud

Αν ο θόρυβος κάνει λίγο σαν φρένα αυτοκινήτου είναι δίσκος,Αν μοιάζει περισσότερο με χαρτονακι στην ρόδα ποδηλάτου είναι κάποιο Fan ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...