konstantinosnatas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Οι ερυθροί γίγαντες και υπεργίγαντες ακτινοβολούν περίπου το ίδιο ποσό ενέργειας ανά δευτε-ρόλεπτο με τους αστέρες της Κύριας Ακολουθίας; Μια βοήθεια!
antonl Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Η γενική ιδέα νομίζω πως είναι ότι η επιφάνεια του άστρου μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη αλλά το ποσό παραγόμενης θερμότητας παραμένει περίπου το ίδιο.
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Η θερμότητα είναι ένα πολύ μικρό ποσό της ακτινοβολίας που εκπέμπει ένα άστρο από όλο το φάσμα του
evabb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 δεν ξερω και πολλα απο αστρονομια αλλα ενεργια ανα δευτερολεπτο ειναι η ισχυς, η ενταση ειναι ισχυς που οριζεται ως προς μια επιφανεια αν θυμαμαι καλα.
konstantinosnatas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Η γενική ιδέα νομίζω πως είναι ότι η επιφάνεια του άστρου μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη αλλά το ποσό παραγόμενης θερμότητας παραμένει περίπου το ίδιο. Κι εγώ αυτό νομίζω.
firewalker Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Στην Αστροφυσική ονομάζεται γίγαντας αστέρας ένας αστέρας με σημαντικά μεγαλύτερη διάμετρο και λαμπρότητα από ένα αστέρα της Κύριας Ακολουθίας (νάνοι) του ίδιου φασματικού τύπου.
konstantinosnatas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Τελικά ισχύει ή δεν ισχύει;
konstantinosnatas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δεν εκπέμπουν τα ίδια ποσά ενέργειας!
V for Vagelis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Φρέσκο βιντεάκι για τους φίλους της αστρονομίας: Εντοπισμός μαύρης τρύπας από τηλεσκόπιο της ESA, καθώς έλκει ένα νεφέλωμα. http://www.youtube.com/watch?v=ciWGrZMkXVM&feature=share Black hole extravaganza in 1080p. From ESOcast. Not long ago, watching something being ripped apart as it falls towards a giant black hole would be science fiction. This is now reality...
Nephelia Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 από τότες που καταργήσανε τα 5 αστέρια στο youtube πρέπει να ψάχνεις και να πατάς για ώρες πάνω σε ηλίθια βίντεο που ανεβάζουν ένα σωρό καμμένοι .... εξαιρετικό όμως το βίντεο του Vagelis επίσης μου αρέσει πολύ η σελίδα του Hubblesite από την NASA και επίσης ξέρει να μου πει κάποιος πως λέγεται αυτή η ορολογία στα Ελληνικά ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα