Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι ερυθροί γίγαντες και υπεργίγαντες ακτινοβολούν περίπου το ίδιο ποσό ενέργειας ανά δευτε-ρόλεπτο με τους αστέρες της Κύριας Ακολουθίας; Μια βοήθεια!

Δημοσ.

Η γενική ιδέα νομίζω πως είναι ότι η επιφάνεια του άστρου μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη αλλά το ποσό παραγόμενης θερμότητας παραμένει περίπου το ίδιο.

Δημοσ.

δεν ξερω και πολλα απο αστρονομια αλλα ενεργια ανα δευτερολεπτο ειναι η ισχυς, η ενταση ειναι ισχυς που οριζεται ως προς μια επιφανεια αν θυμαμαι καλα.

Δημοσ.

Η γενική ιδέα νομίζω πως είναι ότι η επιφάνεια του άστρου μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη αλλά το ποσό παραγόμενης θερμότητας παραμένει περίπου το ίδιο.

Κι εγώ αυτό νομίζω.

Δημοσ.
Στην Αστροφυσική ονομάζεται γίγαντας αστέρας ένας αστέρας με σημαντικά μεγαλύτερη διάμετρο και λαμπρότητα από ένα αστέρα της Κύριας Ακολουθίας (νάνοι) του ίδιου φασματικού τύπου.
Δημοσ.

Φρέσκο βιντεάκι για τους φίλους της αστρονομίας:

Εντοπισμός μαύρης τρύπας από τηλεσκόπιο της ESA, καθώς έλκει ένα νεφέλωμα.

http://www.youtube.com/watch?v=ciWGrZMkXVM&feature=share

Black hole extravaganza in 1080p. From ESOcast. Not long ago, watching something being ripped apart as it falls towards a giant black hole would be science fiction. This is now reality...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

από τότες που καταργήσανε τα 5 αστέρια στο youtube πρέπει να ψάχνεις και να πατάς για ώρες πάνω σε ηλίθια βίντεο που ανεβάζουν ένα σωρό καμμένοι ....

εξαιρετικό όμως το βίντεο του Vagelis

επίσης μου αρέσει πολύ η σελίδα του Hubblesite από την NASA

και επίσης ξέρει να μου πει κάποιος πως λέγεται αυτή η ορολογία στα Ελληνικά ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...