Προς το περιεχόμενο

Pirelli access point

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχουμε και λέμε.

Έχω στο δεύτερο όροφο adsl γραμμή, με ένα pirelli router. Έχω ένα ακόμη pirelli που θέλω να το βάλω στον πρώτο όροφο, να το χρησιμοποιήσω σα γέφυρα, να παίρνει απο το άλλο. Πως μπορώ να το κάνω? (δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο, οπότε, χρειάζομαι καθοδήγηση)

Τι ρυθμίσεις χρειάζεται, στα router, στους υπολογιστές, χρειάζεται κάτι extra?

Το σήμα είναι απο τρισάθλιο εώς ανύπαρκτο.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

a.θελεις το ενα να παιρνει wireless απο το αλλο η το ενα να παιρνει με καλωδιο απο το αλλο και να δινει ασυρματα

για το δευτερο απλα κλεινεις dhcp τα ενωνεις lan to lan βαζεις στο δευτερο διαφορετικη Ip απο το πρωτο και εισαι οκ.βαζεις και διαφορετικο καναλι στο ασυρματο αλλα το ιδιο ονομα οπως και το ιδιο κλειδωμα

για το πρωτο πρεπει η το δευτερο ρουτερ να εχει λειτουργεια repeater η και τα 2 να παιζουν wds που ειναι λιγο δυσκολο στις ρυθμισεις αλλα θα σε βοηθησουμε.

βεβαια αν παιξεις wireless απο το ενα στο αλλο εννοειται οτι το δευτερο θα πρεπει να ειναι σε σημειο που να πιανει λιγο σωστα το σημα γιατι αν πιανει οριακα θα χασεις σε ταχυτητα.το καλυτερο θα ηταν με καλωδιο να μπορουσες να τα ενωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ' ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση. Γίνεται να παίρνει ασύρματα το ένα απο το άλλο, χωρίς καλώδιο? Εάν ναι, πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις? Έχω ενεργοποιήσει και στα δυο το WDS, και έχω τσεκάρει στο ένα το άλλο ασύρματο, και στο άλλο το άλλο. Τα ονόματα είναι διαφορετικά, όπως και τα passwords. Αυτα πρέπει να τα ονομάσω το ίδιο? Και κάτι άλλο. Ψάχνω το bridge mode στα router και δε το βρίσκω. Χρειάζεται αυτο η είναι το ίδιο με την WDS σύνδεση? Και το τελευταίο. Μπορείς να με βοηθήσεις με τις ρυθμίσεις του WDS στα router?

edit: μόλις διαπίστωσα πως το δεύτερο router που θέλω να εγκαταστήσω, έχει την επιλογή "access point" στις ρυθμίσεις του, αλλα επείσης έχει κι ένα σωρό επιλογές....

Επεξ/σία από EstellePr
Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο παραμετροποιήσιμο είναι το firmware των pirelli ώστε να γίνει τέτοια δουλειά. Θα μπορούσες να τους περάσεις dd-wrt αν υποστηρίζονται και από εκεί και πέρα έχεις ένα τεράστιο community να σε βοηθήσει.

Για παράδειγμα: http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3628576

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο παραμετροποιήσιμο είναι το firmware των pirelli ώστε να γίνει τέτοια δουλειά. Θα μπορούσες να τους περάσεις dd-wrt αν υποστηρίζονται και από εκεί και πέρα έχεις ένα τεράστιο community να σε βοηθήσει.

Για παράδειγμα: http://www.wi-fiplan...cle.php/3628576

Τις ρυθμίσεις του link μπορώ να τις κάνω. Νομίζω. Μια απορία: dd-wrt? :blink:

Δημοσ.

Σ' ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση. Γίνεται να παίρνει ασύρματα το ένα απο το άλλο, χωρίς καλώδιο? Εάν ναι, πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις? Έχω ενεργοποιήσει και στα δυο το WDS, και έχω τσεκάρει στο ένα το άλλο ασύρματο, και στο άλλο το άλλο. Τα ονόματα είναι διαφορετικά, όπως και τα passwords. Αυτα πρέπει να τα ονομάσω το ίδιο? Και κάτι άλλο. Ψάχνω το bridge mode στα router και δε το βρίσκω. Χρειάζεται αυτο η είναι το ίδιο με την WDS σύνδεση? Και το τελευταίο. Μπορείς να με βοηθήσεις με τις ρυθμίσεις του WDS στα router?

edit: μόλις διαπίστωσα πως το δεύτερο router που θέλω να εγκαταστήσω, έχει την επιλογή "access point" στις ρυθμίσεις του, αλλα επείσης έχει κι ένα σωρό επιλογές....

να σου πω πως το ειχα κανει με δυο Thomson

πρωτο Thomson σεταρισμενο κανονικα ουτε bridge ουτε τιποτα

Ip 192.168.1.254

δευτερο Thomson 192.168.1.253 με κλειστο dhcp .bridge Κτλ δεν πειραξα τιποτα αφου αυτα ειναι στο κομματι του Modem και ειναι αχρηστα.απο το ενα Thomson ψαχνω το αλλο και απο το δευτερο ψαχνω το πρωτο.και τα 2 κλειδωμενα με τον ιδιο κωδικο για ποιο ευκολα και διαφορετικο ssid αλλα το ιδιο καναλι.επισης τα Thomson επαιζαν μονο με wep οχι με wpa.αν θες τα ονομαζεις και τα ιδια για να γινεται κατι σαν roaming απο το ενα στο αλλο αν μετακινεισε.

το bridge mode δεν χρειαζεται.

τι επιλογες σου δινει το δευτερο?access point δεν μας κανει.θελουμε Repeater,wireless bridge τετοια πραγματα.

Τις ρυθμίσεις του link μπορώ να τις κάνω. Νομίζω. Μια απορία: dd-wrt? :blink:

dd-wrt = custom firmware για πολλα ρουτερ που σου δινει παρα πολλες επιλογες να κανεις διαφορα στο ρουτερ σου.δεν το εχω δοκιμασει ποτε αλλα εχει πολυ κοινο.

με dd-wrt δνε εχω κανει wds αλλα πανω κατω το ιδιο δινουν απλα αυτοι στο δευτερο ρουτερ εχουν ανοιχτο τον dhcp>εγω τον ειχα κλεισει για να μην δινουν και τα 2 οχι οτι το επηρεαζει αλλα μπορει να σου κανει προβλημα αν το δεθτερο ρουτερ δεν καταλαβει οτι το gateway ειναι ο πρωτος ρουτερ.οποτε εκλεισα τον dhcp και αφησα το δευτερο ρουτερ να παιρνει Ip απο το πρωτο οπως και gateway.αν και στο Thomson μπορεις να παιξεις ανετα και με 2 dhcp γιατι εχει καποια παραπανω feautures απο cli που δεν τα εχουν αλλα ρουτερ.πχ το δευτερο ρουτερ αντι να δινει την δικια του ip για gateway να δινει αυτη που θες εσυ οποια και να ειναι.(τα περισσοτερα ρουτερ οταν εχεις dhcp enable δινουν μονο τον ευατο τους.)σε καποια αλλα βαζεις relay που παλι δεν εχει πολυ νοημα.anyway off topic αυτα

επισης να προσθεσω οτι αν εχει επιλογη access point το δευτερο ρουτερ σημαινει οτι θαπρεπει να συνδεθει με καλωδιο με το πρωτο.

αν ειναι να το κανεις και με καλωδιο δεν χρειαζεται καν να το γυρισεις σε access point και να εχεις 2 nat και τετοια

το κανεις αμα χρειαστει με ποιο απλο τροπο

επισης το bridge mode Τι το ψαχνεις?ειναι adsl router οποτε το bridge mode δεν ειναι wireless bridge.Το bridge mode

στο adsl router απλα παιζει στο κομματι του Modem οχι του router και του λεει οτι μην στειλεις στοιχεια στον Provider οπως γινεται με το Pppoa/pppoe αλλα τα στοιχεια θα σταλουν ειτε απο καποιον αλλο ρουτερ/Firewall ειτε απο εικονιδιο συνδεσης στα pc.

opote to bridge Τι το θες?το bridge Θα εχει νοημα αν ειναι στο κομματι του router εκει που λες για access point Κτλ.αλλα δυσκολο εως αδυνατο για pirelli router και γενικα για adsl router να δινει τετοια features

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...