Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα κόψουν κάμποσες τρίχες και θα πληρώσουν. Κάντε ό,τι γουστάρετε με τα πακιστάνια, εμένα το ψωμί δεν μου το τρώνε πάντως και ούτε πρόκειται. Είμαι σίγουρος πως δεν τρώνε και το δικό σας.

Τουλάχιστον να είστε συνεπείς εσείς στις οικονομικές σας υποχρεώσεις, γιατί και σε καλύτερη μοίρα είστε από αυτούς και βαστάει παραπάνω η τσέπη σας.

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στην ειπα τη διαφορα,οταν νομιμοποιηθουν,πληρωσουν,προσφερουν εστω και στο ελαχιστο οπως και οσοι κλεβουν μη αποδιδωντας φπα πχ αλλα πληρωνοντας τα αλλα μυρια χαρατσια τοτε θα εχουν το δικαιωμα να φωναξουν,να πεταξουν μαδερια,τη μανα τους και οτι αλλο θελουν,μεχρι τοτε ομως και ιδιως οταν κανουν καταχρηση της φιλοξενιας τους το μονο που τους αναλογει ειναι να πανε απο κει που ηρθαν.

Ρε οοο,τι να ναι. Ο,τι να ναι ομως. Εχουμε φτασει στη εποχη που αμα δεν πληρωσεις, εισαι παρανομος. Αλλα το χειροτερο δεν ειναι αυτο. Το χειροτεροι ειναι οτι πολλοι το εχουν αποδεχτει αυτο.

Αμα δεν μπορεις να πληρωσεις αυτα που πληρωνω εγω, δεν μπορεις να φωναξεις λεει. Ακου λογικη ρε φιλε! Λες και αυτοι που φωναζουν ειναι οι ευνοουμενοι της κοινωνιας.

Ρε πριν διαμορφωσετε γνωμη, ψαχτειτε λιγο παραπανω. Οχι ο,τι ακουτε απ τη τηλεοραση κι χωρις να εχετε καμμια μα καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Πονεσαν τα ματια μας.

Δημοσ.

Ρε κοφτε την ψευτοκουλτουρα αν δεν εχετε επαφη με το αντικειμενο,800ευρω τεβε συν νοικι συν οποια αλλη εκτακτη εισφορα πληρωνει και η τελευταια τρυπα του ζουρνα ο πακιστανος και ο καθε πακιστανος ειναι ΒΑΡΟΣ για καθε νομιμο πολιτη εφοσον δεν αποδιδει τιποτα στο κρατος οπου ζει και απολαμβανει-καταχραζεται την φιλοξενια του.

Πιο μιζερος-κακοψυχος...πεθαινεις.

Οταν η τελευταια τρυπα στο ζουρνα δεν μπορεσει τα πληρωσει εκτακτη εισφορα και τεβε και χαρατσι και βγει στο δρομο, να δω τι θα πεις μετα. Θα πεις να πανε απο κει που γυρισαν μετα. Ετσι ειναι αυτα!

Δημοσ.

Τουλάχιστον να είστε συνεπείς εσείς στις οικονομικές σας υποχρεώσεις, γιατί και σε καλύτερη μοίρα είστε από αυτούς και βαστάει παραπάνω η τσέπη σας.

Ναί σώπα, επειδή κάποιος έχει περισσότερα χρήματα στην τσέπη από κάποιον άλλο(πακιστανό) ο δεύτερος έχει το δικαίωμα να γκρινιάζει και ο πρώτος δεν έχει δικαίωμα να μιλάει. Αυτός ο ταξικός διαχωρισμός δεν μαρέσει καθόλου. Ανεξάρτητα από το αν τα πακιστάνια μας τρώνε άμεσα το ψωμί μας ή όχι μας το τρώνε έμμεσα από την παραοικονομία τους και όλα όσα ειπώθηκαν. Εκτός από αυτό φταίνε και τα αφεντικά που απασχολούν ανασφάλιστους μετανάστες. Από όλη αυτή την χασούρα καλείται μετά αυτός που έχει περισσότερα να πληρώνει πάντα τα σπασμένα, δηλαδή ο μισθωτός που πάντα πλήρωνε και ο συνταξιούχος που θα του περικόψουν την σύνταξη.

Και δεν μιλάω για χαοτική διαφορά π.χ σύγκριση πακιστανού/αυγανού με έναν με 100000ευρώ και 3 ακίνητα. Μιλάω για σύγκριση με έναν μισθωτό των 5000 - 25000 ευρώ κοκ που κάθεται και πληρώνει τα σπασμένα.

Δημοσ.

Ναί σώπα, επειδή κάποιος έχει περισσότερα χρήματα στην τσέπη από κάποιον άλλο(πακιστανό) ο δεύτερος έχει το δικαίωμα να γκρινιάζει και ο πρώτος δεν έχει δικαίωμα να μιλάει.

Δεν είπα να μη μιλήσεις, είπα οτι ο πακιστανός δεν έχει ούτε για ένα πιάτο φαγητό με τις παπαριές που πουλάει. Εσύ το λες παραοικονομία, εγώ το λέω μία κωλοαπασχόληση για να επιβιώσει οριακά. Να μου πεις να εξετάσουμε το ενδεχόμενο για το αν θα πρέπει να μη μαζεύουμε πολλούς, άντε μαζί σου αλλά για δικό τους συμφέρον και μόνο. Αν δηλαδή θα ήταν σε καλύτερη μοίρα στη χώρα τους. Βέβαια παίζουν κυκλώματα/ιστορίες, δεν τα γνωρίζω. Να μου πεις να μεριμνήσουμε για να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας μέσα αλλά ρε φίλε να ζητάς να πληρώσει ο πακιστανός ΤΕΒΕ/σήκα/μήκα με τον αναπτήρα που ανάβει 2 τσιγάρα, είναι υπερβολικό.

Και κάτι ακόμα, δηλαδή πόσο απελπισμένοι (ελπίζω όχι ρατσιστές, γιατί έτσι μου ακούγεται),παίζει να είστε που πιστεύετε οτι ο ράντομ λάθρος σας γαμάει το ταμείο; ΠΟΣΟ;

Δημοσ.

Δεν είπα να μη μιλήσεις, είπα οτι ο πακιστανός δεν έχει ούτε για ένα πιάτο φαγητό με τις παπαριές που πουλάει. Εσύ το λες παραοικονομία, εγώ το λέω μία κωλοαπασχόληση για να επιβιώσει οριακά. Να μου πεις να εξετάσουμε το ενδεχόμενο για το αν θα πρέπει να μη μαζεύουμε πολλούς, άντε μαζί σου αλλά για δικό τους συμφέρον και μόνο. Αν δηλαδή θα ήταν σε καλύτερη μοίρα στη χώρα τους. Βέβαια παίζουν κυκλώματα/ιστορίες, δεν τα γνωρίζω. Να μου πεις να μεριμνήσουμε για να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας μέσα αλλά ρε φίλε να ζητάς να πληρώσει ο πακιστανός ΤΕΒΕ/σήκα/μήκα με τον αναπτήρα που ανάβει 2 τσιγάρα, είναι υπερβολικό.

Και κάτι ακόμα, δηλαδή πόσο απελπισμένοι (ελπίζω όχι ρατσιστές, γιατί έτσι μου ακούγεται),παίζει να είστε που πιστεύετε οτι ο ράντομ λάθρος σας γαμάει το ταμείο; ΠΟΣΟ;

Οκ, δεν είμαι ρατσιστής. Συμφωνώ πως έτσι όπως βρίσκονται στον πάγκο ή στο έδαφος με τα σεντόνια είναι πρακτικά αδύνατον να υπάρξει υποδομή που να έχει ο άλλος ταμειακή/μπλοκάκι με αποδείξεις/βιβλία και ένα σωρό άλλα που έχει το κανονικό κατάστημα, δεν παύει να είναι παραοικονομία.

Θα ήταν καλύτερο αυτό που είπες να εξετάσουμε πόσους θέλουμε όπως κάνουν τα σύγχρονα κράτη και όχι στην μπανανία, οι υπόλοιποι να βρεθεί τρόπος να φύγουν και αυτοί που θα μείνουνε να βρεθεί τρόπος να μπούνε σε κανονικό μαγαζί και να πληρώνουν όλα αυτά που πληρώνουν και οι άλλοι, φυσικά και δεν λέω με αυτό οτι είναι λογικά τα ασφάλιστρα του ΤΕΒΕ ΦΠΑ εφορίες και το όλο σύστημα προς τους καταστηματάρχες.

Δημοσ.

Ρε παιδια σορρυ, ο μεταναστης που ειναι ανασφαλιστος πως γαμαει το ταμειο? Δεν βαζει λεφτα μεσα αλλα ταυτοχρονα δεν παιρνει και συνταξη. Ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη δεν εχει. Δεν βαζει λεφτα αλλα δεν παιρνει και λεφτα.

Δημοσ.

Ρε παιδια σορρυ, ο μεταναστης που ειναι ανασφαλιστος πως γαμαει το ταμειο? Δεν βαζει λεφτα μεσα αλλα ταυτοχρονα δεν παιρνει και συνταξη. Ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη δεν εχει. Δεν βαζει λεφτα αλλα δεν παιρνει και λεφτα.

Είσαι σίγουρος οτι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ? Γιατί λένε οτι όλοι οι μετανάστες λαθραίοι και μή, βάση νόμου μπορούν να εξυπηρετούνται δωρεάν από τα δημόσια νοσοκομεία αν έχουν κάποιο πρόβλημα ανεξάρτητα του αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.

Αν δεν ισχύει το παραπάνω που έγραψα. Τότε το ταμείο το μαμάνε τα αφεντικά που θα έπρεπε να τους πλήρωναν εισφορές. Δεδομένου οτι το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας βασίζεται στο αναδιανεμόμενο σύστημα (αν το είπα σωστά). Δηλαδή ότι πληρώνεις τώρα πάει κατευθείας για συντάξεις που παίρνουν τώρα οι συνταξιούχοι.

Δημοσ.

Ρε οοο,τι να ναι. Ο,τι να ναι ομως. Εχουμε φτασει στη εποχη που αμα δεν πληρωσεις, εισαι παρανομος. Αλλα το χειροτερο δεν ειναι αυτο. Το χειροτεροι ειναι οτι πολλοι το εχουν αποδεχτει αυτο.

Αμα δεν μπορεις να πληρωσεις αυτα που πληρωνω εγω, δεν μπορεις να φωναξεις λεει. Ακου λογικη ρε φιλε! Λες και αυτοι που φωναζουν ειναι οι ευνοουμενοι της κοινωνιας.

Ρε πριν διαμορφωσετε γνωμη, ψαχτειτε λιγο παραπανω. Οχι ο,τι ακουτε απ τη τηλεοραση κι χωρις να εχετε καμμια μα καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Πονεσαν τα ματια μας.

Εσυ εχεις χαθει απο το πολυ το ψαξιμο,ακου να δεις λοιπον πως εχει αδερφε,εγω και ο καθε αλλος ελευθερος επαγγελματιας ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ εισφορες/φορους στο κρατος,θεωρητικα για να μπορει το κρατος αυτο να συντηριθει,εγω λοιπον εχω δικαιωμα να φωναξω,Σχετικα κιολλας με το βιντεο που ξεκινησε το θρεντ,το να τρολλαρει και να πεταει καδρονια στους μπατσους καθε ΠΑΡΑΝΟΜΟ πακιστανο επειδη δε τον βολεψε η κρισαρα στην ελλαδα και ζοριζεται,εμενα με εκνευριζει και απλα απαιτω να μη μου κανει τη ζωη δυσκολοτερη(κλεβοντας,βιαζοντας,σπαζοντας)απο οτι ειναι μιας και πληρωνω για τετοιου τυπου παροχες απο το κρατος(ασφαλεια,καθαριοτητα κλπ).Οσοι γουσταρουν μπαχαλο γιατι θιγονται τα αντιρατσιστικα αισθηματα τους ας τους αγκαλιασουν και ας πανε παρεα στην πατριδα τους,εχουμε σοβαροτερα προβληματα να ασχοληθουμε.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος οτι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ? Γιατί λένε οτι όλοι οι μετανάστες λαθραίοι και μή, βάση νόμου μπορούν να εξυπηρετούνται δωρεάν από τα δημόσια νοσοκομεία αν έχουν κάποιο πρόβλημα ανεξάρτητα του αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.

Αν δεν ισχύει το παραπάνω που έγραψα. Τότε το ταμείο το μαμάνε τα αφεντικά που θα έπρεπε να τους πλήρωναν εισφορές. Δεδομένου οτι το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας βασίζεται στο αναδιανεμόμενο σύστημα (αν το είπα σωστά). Δηλαδή ότι πληρώνεις τώρα πάει κατευθείας για συντάξεις που παίρνουν τώρα οι συνταξιούχοι.

Ισχύει, ακόμα και για τον λαθρό που τον έχουν πιάσει και βρίσκεται στα κρατητήρια ενός τμήματος και το δοντάκι του να πονάει και να θέλει απονεύρωση είναι free γιαυτόν ενώ ο απλός πολίτης τα στάζει, ε μαντέψτε ποιος τα πληρώνει. :-(

Δημοσ.

Εσυ εχεις χαθει απο το πολυ το ψαξιμο,ακου να δεις λοιπον πως εχει αδερφε,εγω και ο καθε αλλος ελευθερος επαγγελματιας ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ εισφορες/φορους στο κρατος,θεωρητικα για να μπορει το κρατος αυτο να συντηριθει,εγω λοιπον εχω δικαιωμα να φωναξω,Σχετικα κιολλας με το βιντεο που ξεκινησε το θρεντ,το να τρολλαρει και να πεταει καδρονια στους μπατσους καθε ΠΑΡΑΝΟΜΟ πακιστανο επειδη δε τον βολεψε η κρισαρα στην ελλαδα και ζοριζεται,εμενα με εκνευριζει και απλα απαιτω να μη μου κανει τη ζωη δυσκολοτερη(κλεβοντας,βιαζοντας,σπαζοντας)απο οτι ειναι μιας και πληρωνω για τετοιου τυπου παροχες απο το κρατος(ασφαλεια,καθαριοτητα κλπ).Οσοι γουσταρουν μπαχαλο γιατι θιγονται τα αντιρατσιστικα αισθηματα τους ας τους αγκαλιασουν και ας πανε παρεα στην πατριδα τους,εχουμε σοβαροτερα προβληματα να ασχοληθουμε.

χα

χα

χα

πληρωνει φπα ο ηλεκτρολογος,ο κλειδαρας,ο γιατρος,ο καθηγητης που κανει ιδιαιτερα?

φπα πληρωνουν μονο τα μεγαλα καταστηματα που εχουν πολλους υπαλληλους

εδω μια φραντζολα ψωμι να παρεις απο φουρνο κατα 50% δε θα σου κοψει αποδειξη.

Δημοσ.

χα

χα

χα

πληρωνει φπα ο ηλεκτρολογος,ο κλειδαρας,ο γιατρος,ο καθηγητης που κανει ιδιαιτερα?

φπα πληρωνουν μονο τα μεγαλα καταστηματα που εχουν πολλους υπαλληλους

εδω μια φραντζολα ψωμι να παρεις απο φουρνο κατα 50% δε θα σου κοψει αποδειξη.

Όντως οι συγκεκριμένοι είναι οι βασιλιάδες της φοροδιαφυγής. Τι να πούν οι μισθωτοί με μπλοκάκι που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα.....

Δημοσ.

Μεταναστης ειμαι, νομιμος (για πόσο ακομα δεν ξερω) αλλα αυτο που λες δεν το ξερω. Νομιζω οτι αν δεν ασφαλιζεσαι σε καποιο απ τα δημοσια ταμεια τοτε πληρωνεις κανονικα στα νοσοκομεια. Εδω μελος της οικογενειας μου, ασφαλισμενος κανονικα στο ικα, εκανε ακριβες εξετασεις, τα πληρωσε και υποτιθεται θα μας επιστρεφονταν τα λεφτα. Παπαρια.

Φαντασου καποιος μεταναστης τωρα που δεν ειναι ασφαλισμενος.

Η χρηματοδοτηση των ασφαλιστικων ταμειων ειναι τριμερης. Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω αν αλλαξε φετος με νομοσχεδιο. Τελοσπαντων.

Δηλαδη πληρωνει ο εισφορες:

1) το κρατος

2) ο εργοδοτης

3) ο εργαζομενος που του γινεται κρατηση απ τον μισθο.

Αν εσυ δηλαδη παιρνεις μεροκαματο ας πουμε 30 ευρω, σου εχει κανει κρατηση και ο εργοδοτης, χονδρικα το λεω, 20 ευρω. Τα 20 αυτα ευρω ο εργοδοτης τα δινει στο κρατος, που μαζι με τις αλλες δυο πηγες χρηματοδοτησης (εισφορες), μπαινουν στο ασφαλιστικο ταμειο.

Οταν ομως ΔΕΝ ασφαλιζεσαι, τα 20 ευρω μπαινουν στη τσεπη του εργοδοτη. Επισης ο εργοδοτης δεν πληρωνει τις εισφορες που οφειλει, το ιδιο και το κρατος που υποτιθεται δεν γνωριζει την υπαρξη των ανασφαλιστων εργαζομενων, αφου εινια "αδηλωστοι".

Τα παραπανω με καθε επιφυλαξη για δεν ξερω τι ισχυει φετος.

Μεχρι περσι ομως ισχυαν, αρα μη φορτωνουμε παιδια το ασφαλιστικο προβλημα στους πακιστανους. Για τα δομημενα ομολογα δεν βλεπω να γινεται ντορος. Για κρατος και εργοδοτες που εχουν τη μεγαλυτερη ευθυνη και παλι τπτ. Οι πακιστανοι φταινε!

Ισχύει, ακόμα και για τον λαθρό που τον έχουν πιάσει και βρίσκεται στα κρατητήρια ενός τμήματος και το δοντάκι του να πονάει και να θέλει απονεύρωση είναι free γιαυτόν ενώ ο απλός πολίτης τα στάζει, ε μαντέψτε ποιος τα πληρώνει. :-(

Επισης τρωνε τσαμπα, πινουν τσαμπα, διαμενουν τσαμπα στις φυλακες.

Εγω λεω να τους αφησουμε να ψωφησουν στις φυλακες. Ακου να τους ταιζουνε! Τι λες και συ? Γιατι να τους πληρωνει ο ελληνας φορολογουμενος το φαγητο...

Δημοσ.

Να εκανε προσπαθειες ενταξης στην κοινωνια πρωτα και μετα μιλαμε. Και βρωμιαρης, και να κανει το δικο του, και να του δειχνουμε και ανεχεια για τα παραπανω ειναι too much. Γνωριζω προσωπικα τετοια ατομα (απο τη δουλεια μου και οχι μονο) τα οποια ενω εχουν ποσα χρονια στην ελλαδα ακομα νομιζεις οτι ηρθαν προσφατα απο οπου και να ηρθαν.

Απο τη στιγμη που μου κανει αμεσα κακο που βρισκεται με το στανιο εδω τοτε υπαρχει προβλημα. Αν εσυ θεωρεις οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και δεν σου τρωνε το ψωμι σου τοτε ανοιξε και εσυ ενα μαγαζι αυριο κιολας και ελα πες μας μετα απο 1 χρονο τα αποτελεσματα. 2 μετρα και 2 σταθμα δεν γινεται φιλος. Δεν θα γινω και εγω κλεφτης μαζι με τον πακιστανο (που ηδη ειμαι) μονο και μονο επειδη καποιοι τυχαρπαστοι υποστηριζουν ή δεν δινουν σημασια στις ενεργειες τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...