Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα ο μπικ είναι πιο φτηνός.

όλοι έχουν έναν απτα hondos

για όποιον έχει χρόνο σχετικά:

Ο τουρισμός της Αθήνας "θύμα" της εγκληματικότητας

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2653128

πρωταγωνιστές για την εγκληματικότητα (δώστε προσοχή στον πολύ αξιόλογο συνάδελφο Πανούση):

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.prwtagwnistes&id=1077

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχω διαβασει ολο το τοπικ..

Φιλε -nick- ενα εχω να σου πω η κατασταση εχει ξεφυγει εντελως.

Στα Ιωαννινα οι πακιστανοι ειναι παρα πολλοι και πολλες φορες επιτιθονται τα βραδυα σε κοπελες..

Ενα περιστατικο θα σου πω του εχει συμβει πριν κανενα 6μηνο.

Ενα ζευγαρακι στα Ιωαννινα εκανε το βραδυ μια βολτα τον γυρο της λιμνης..Σε ενιποπτο χρονο μαζευτηκαν 10 πακιστνοι και τους επιτεθηκαν..

Τα παιδια ηταν καντα στα 22..

Να σου πω τι τους εκαναν τους βιασαν και τους δυο και το κοριτσι και το αγορι ..10 Πακιστανοι ..

Το κοριτσι απο τι εχω ακουσει ειναι με ψυχολογικα προβληματα και το αγορι μετα απο 2 μερες πεθανε απο εσωτςερικη αιμοραγια(πιστευω καταλαβαινεις τον λογο).

Οι πακιστανοι εμειναν ελευθεροι..Τωρα πλεον τα βραδια οταν μου λεει η κοπελα μου να παμε βολτα στην λιμνη το σκεφτομαι 2 φορες..

Στην Αρτα μπηκαν σε εναν σπιτι τους ληστεψανε, δεσανε τον πατερα και παρενοχλησαν(βιασαν) μπροστα στα ματια του πατερα την κορη του..

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_1086.html

Τα συμπερασματα δικα σου..

Εγω παντως νιωθω μεγαλη απεχθεια οταν τους βλεπω ..Γιατι ?

Επειδη ολοι αυτοι μεγαλωσαν και εζησαν με αλλη κουλτουρα και εφυγαν απο κει κυνηγημενοι ...Αλλα δεν τους φταιει κανενας απο εμας να δεχτουμε την οργη τους.

Καποιος ρωτησε που βρισκουν τα λεφτα και κανουν αυτο το ταξιδι..

Να σας βαλω σε σκεψεις, αυτοι προερχονται απο χωρες που ειτε ειχε γινει πολεμος και τα εχασαν ολα ειτε καταπιεζονταν απο διαφορες πολιτικες..

Δεν ειχανε τιποτα και ξαφνικα βρισκουν καπου 5.000 με 7.000 για να ταξιδεψουν..Λεω εγω τωρα μηπως απο πισω κρυβεται καποιος αλλος και τους δινει λεφτα.

Οι πολιτικοι μας με τι σκεπτικο υπογραψανε την συνθηκη οπου δεν μπορουμε να διωξουμε κανεναν μεταναστη και αν τον πιασουν σε ξενη χωρα τρωει και προστιμο η Ελλαδα.

Πρεπει να αλλαξουμε εμεις πρωτοι νοοτροπια και να μην αγοραζουμε απο αυτους τιποτα.

Οπως εγινε στην Γαλλια σε πιανανε με μα'ι΄μου τσαντα ..πληρωσε την τωρα οσο εκανε, αφου σε εκοβε ενα ωραιοτατο προστιμο.

Και το αλλο που ειχε γινει στην Γαλλια..Εκει που ειχανε αραδιασμενο το εμπορευμα τους οι λαθρομεταναστες πηγαινανε αστινομικοι με πολιτικα και τους πετουσανε αμπουλες με μπογια και καταστρεφααν το προ'ι'ον..

Απο τι ακουσα το παρεμποριο το '11 εφτασε να εχει τζιρο καπου στα 4δις ευρω..

Αυτα.

Εγω θελω να κοιμαμαι το βραδυ με το κλειδι στην πορτα και να μην πεταγομαι μολις ακουσω εναν θορυβο..

Η αξια της ανθρωπινης ζωης εχει υποβαθμιστει πληρως, τωρα θα σκοτωνουν και για ενα ευρω.

Δημοσ.

Πάντως αυτό με το αγοράκι και το κοριτσάκι που τους βίασαν 100 Πακίστανοί γύρω-γύρω είναι μεγάλος αστικός μύθος. Τι στα Γιάννενα τους έχουν βιάσει, τι στην Πάτρα, όπου θές.

Δημοσ.

Για το ενα περιστατικο εβαλα και λινκ..

Δεν με νοιαζει τι ειναι αστικος μυθος με νοιαζει να μην συμβει σε κανεναν..

Για μια γυναικα ειδικα ειναι οτι χειροτερο..Ειδικα με αυτους που δεν ξερεις τι αρρωστιες κουβαλανε..

Δημοσ.

Πάντως αυτό με το αγοράκι και το κοριτσάκι που τους βίασαν 100 Πακίστανοί γύρω-γύρω είναι μεγάλος αστικός μύθος. Τι στα Γιάννενα τους έχουν βιάσει, τι στην Πάτρα, όπου θές.

και εγώ έτσι ξέρω, τα πιο πολλά είναι αστικοί μύθοι

@Liverpool89 αν δεν έχεις δει κάτι με τα μάτια σου ή δεν έχεις προσωπική άποψη μη το πιστεύεις.Ζούμε περίεργους καιρούς

Δημοσ.

Πιστεψε με δεν θελω ουτε να τα δω με τα ματια μου ουτε να τα ζησω..

Μακαρι ρε παιδες να ειναι ψεματα..Αλλα δεν το πολυ κοβω..

Καλα το οτι υπαρχουνε κινδυνοι, εγκλημα κλπ δεν το αμφισβητει κανεις αλλα αυτην την ιστορια την ακουσα για τη Λαρισα ή καπου εκει εξω και σε μικρη παραλλαγη για Τριπολη.

Πεθανε σε 2 μερες το αγορι απο τον βιασμο

Γενικα κυκλοφορει πολυ παραμυθι εξω

http://www.insomnia.gr/topic/409152-αστικοι-μυθοι-ραδιο-αρβυλα-παραπληροφορηση-απ/

(μην ξεχνιομαστε)

Δημοσ.

Πάντως πρέπει να μάθετε να βάζετε τόνους, η άλωση ενός έθνους (γένους), γίνεται πρώτα από τον εκφυλισμό της γλώσσας του.

οοοοοοοοοοοοοοοοοτι ναναι. :mrgreen:

Δημοσ.

καλά κανείς δεν το θέλει αλίμονο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη φρίκη.θέλω να πω να μη πιστεύεις ότι διαβάζεις η ακούς απο άτομα που δεν ξέρεις

πάντως είναι αλήθεια ότι απαγάγουν ομοεθνείς τους και τους βιάζουν ομαδικά μέχρι να στείλουν λύτρα απο την πατρίδα, έχουν πιαστεί κυριολεκτικά εκατοντάδες λαθρομετανάστες για αυτό το λόγο

Δημοσ.

Συνεχιζεις να κανεις οτι σου ειπα στην πρωτη φραση του προηγουμενου ποστ μου.

Γιατι λοιπον απομονωνεις μια παραγραφο απο οσα εχω γραψει, αποκλειοντας μαλιστα τα συμφραζομενα της στο ιδιο ποστ? Τα συμφραζομενα δε τα εγραψα τυχαια, τα εγραψα για να εχεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ την αποψη μου, εσυ και οποιος αλλος ενδιαφερεται να την διαβασει. Εσυ αγνοεις τα συμφραζομενα, παρερμηνευοντας αναγκαστικα την αποψη μου και απαντας σε πραγματα που τελικως δεν ενοησα πουθενα, για την ακριβεια εχω παρει θεσ/διευκρινησει πριν ποσταρεις. Οχι ιδιαιτερα πειστικη τακτικη...

Οι επιπτώσεις της μετανάστευσης σε ΑΕΠ κ ανεργία

Δημοσ.

Οταν μαζευαν τις φραουλες για 5 ευρω τη μερα και τους αφηνανε και απληρωτους και τους ριχνανε και ξυλο αν λαχει ηταν ολα καλα .... και τι μου χει πει ελληνας ως απαντηση σε αυτο ( απο τη μανωλαδα αυτος κ ο ιδιος μου τα λεγε με περηφανια οτι τους δερνουνε) "Ρε αυτοι ειναι ζωα. Στις χωρες τους βαρανε τις γυναικες τους"....

Να διαμαρτυρηθεις που θα πληρωσεις εσυ χαρατσι , οχι που δεν πληρωνει ο πακιστανος.

Kαι γιατι αυτοι που τρωγαν το ξυλο και δεν πληρωνονταν δεν καναν κατεγγελιες???

Δημοσ.

Kαι γιατι αυτοι που τρωγαν το ξυλο και δεν πληρωνονταν δεν καναν κατεγγελιες???

Οι πακιστανοι που δεν ειχαν χαρτια δηλαδη. Να κανουν καταγγελιες.

Infinite facepalm.

Δημοσ.

Kατι παραπανω επ'αυτου?

Έχουν γίνει τόσες συζητήσεις στο insomnia σχετικά με την πειρατεία. Πολλοί απ' όσους αποκτούν πειρατικό υλικό, είτε δεν είχαν εξαρχής πρόθεση να αγοράσουν, είτε μπαίνουν σ' αυτήν τη διαδικασία απλά για να ελέγξουν το προϊόν πριν προβούν σε αγορά, ώστε να ελαχιστοποιήσουν το ενδεχόμενο να κλαίνε τα λεφτά τους. Πριν αποκτήσουμε όλοι dsl, ίσχυε το "οταν ακομα το ιντερνετ ηταν αγαθο λιγων" που λες, με άλλα λόγια δεν μπορούσα να βρω κάτι με δύο κλικς, έπρεπε να κουνήσω τον κώλο μου απ' την καρέκλα, να πάω και να αγοράσω το cd απ' το παζάρι.

Προφανώς ο κόσμος αγόραζε πειρατικά επειδή ήταν πολύ φτηνά, στο δισκάδικο δεν είχε σκοπό να πατήσει. Εσύ τώρα μπορεί να μου πεις ότι αν δεν υπήρχαν απ' την αρχή αυτοί που πουλούσαν πειρατικά, ο κόσμος θα αγόραζε αναγκαστικά αυθεντικά και όλοι θα ήταν χαρούμενοι. Εγώ πιστεύω ότι όλο και κάποια εναλλακτική θα υπήρχε, όπως παλιά ξέρω 'γω που μαζευόντουσαν δύο φίλοι, έλεγε ο ένας "Γράψε μου την τάδε κασέτα, θα σου γράψω αυτή".

Πέρα απ' αυτό, τα cd που πουλούσαν οι πλανόδιοι ήταν κατά βάση συγκεκριμένου είδους μουσικής, τα hits του τρέχοντος μήνα κλπ. Φαντάζομαι πως όσοι είχαν το μεράκι της συλλογής μουσικών cd, συνέχισαν να αγοράζουν από δισκάδικα, είτε γιατί στήριζαν τον εκάστοτε καλλιτέχνη είτε γιατί πολύ απλά δεν έβρισκαν την μουσική της αρεσκείας τους στους πάγκους των πλανόδιων. Από τα πειρατικά cd της μουσικής του κιλού δε νομίζω να πείνασαν τα metropolis. Στην τελική, ο μουσικός δεν βγάζει λεφτά απ' τα cd αλλά απ' τις συναυλίες. Φαντάζομαι πως ο ιδιοκτήτης ενός δισκάδικου το κατανοεί αυτό πριν πάρει την απόφαση να το ανοίξει.

Δεν ειναι το ειδος της αγορας μονο ρε συ, ειναι κατ' αρχην το δελεαρ της πολυ χαμηλης τιμης σε ενα προιον που ετσι κι αλλιως δε σου χρειαζεται αλλα λες "δε γαμιεται, θα βοηθησω τον καημενο να φαει", αγοραζεις δηλαδη κατι που δε θες, μαυρο, και με χρηματα που κατα 99% φευγουν εξω. Αν λοιπον δεν υπηρχε ο μαιμουζιππος, ναι δε θα εμπαινες να παρεις εναν αυθεντικο, αλλα θα σταματαγες στο περιπτερο να παρεις ενα μπικ να κανεις τη δουλεια σου.

Αυτό είναι θέμα καταναλωτικής συνείδησης όμως. Από κάποια ηλικία και μετά, δεν έχεις την πολυτέλεια να αγοράζεις πράματα που δεν σου χρειάζονται, δεδομένων των συνθηκών βέβαια. Ειδικά τώρα, με την "κρίση που βιώνουμε" υποτίθεται πως "μετράμε κάθε ευρώ" (άσχετο που ένα ποσοστό αυτών που μιλάνε για κρίση το κάνουν γιατί είναι "hot" σαν θέμα, προς το παρόν δεν ψάχνουν στα σκουπίδια για φαΐ θα μου πεις).

Μπορώ να καταλάβω το νόημα του να στηρίξεις την τοπική αγορά. Σε κάθε θέμα που έχει να κάνει με παράνομο εμπόριο όμως, κάποιος θα αναφερθεί στους "παράνομους λαθρομετανάστες που βγάζουν μαύρα λεφτά και τα στέλνουν πίσω στις χώρες τους", χαρακτηρίζοντας τους παράλληλα και σε άλλο σημείο "πεινασμένους, εξαθλιωμένους". Αδυνατώ να καταλάβω πώς κάποιος που δεν έχει να φάει και προσπαθεί να βγάλει λίγα ευρώ, θα στείλει λεφτά στους δικούς του. Από την άλλη, κανείς δεν αναφέρεται στο e-shopping. Από 'κει δεν χάνουν λεφτά οι Έλληνες καταστηματάρχες δηλαδή, δεν φεύγουν λεφτά έξω; Προφανώς δεν τίθεται θέμα, αφού μιλάμε για νόμιμες επιχειρήσεις.

Να πούμε για την ανομία, την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, διάφορες λανθασμένες κινήσεις, ναι το δέχομαι. Αλλά όχι κι ότι οι Πακιστανοί γαμάνε την οικονομία μιας χώρας επειδή πουλάνε γιγάντιους αναπτήρες, τριαντάφυλλα και χλαπάτσες "ντομάτα-γκουρούνι". Τόσα οικονομικά σκάνδαλα, τόσες μίζες, παραποιημένες αποδείξεις...

Δημοσ.

Να πούμε για την ανομία, την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, διάφορες λανθασμένες κινήσεις, ναι το δέχομαι. Αλλά όχι κι ότι οι Πακιστανοί γαμάνε την οικονομία μιας χώρας επειδή πουλάνε γιγάντιους αναπτήρες, τριαντάφυλλα και χλαπάτσες "ντομάτα-γκουρούνι". Τόσα οικονομικά σκάνδαλα, τόσες μίζες, παραποιημένες αποδείξεις...

Να πουμε .Αλλα μην υποβιβαζεται εσκεμμενα το προβλημα σε αναπτηρες και τριανταφυλλα

http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=60027

http://epirus.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=279:-l-r-&catid=58:2011-02-02-14-40-41&Itemid=53

Δημοσ.

Έχουν γίνει τόσες συζητήσεις στο insomnia σχετικά με την πειρατεία. Πολλοί απ' όσους αποκτούν πειρατικό υλικό, είτε δεν είχαν εξαρχής πρόθεση να αγοράσουν, είτε μπαίνουν σ' αυτήν τη διαδικασία απλά για να ελέγξουν το προϊόν πριν προβούν σε αγορά, ώστε να ελαχιστοποιήσουν το ενδεχόμενο να κλαίνε τα λεφτά τους. Πριν αποκτήσουμε όλοι dsl, ίσχυε το "οταν ακομα το ιντερνετ ηταν αγαθο λιγων" που λες, με άλλα λόγια δεν μπορούσα να βρω κάτι με δύο κλικς, έπρεπε να κουνήσω τον κώλο μου απ' την καρέκλα, να πάω και να αγοράσω το cd απ' το παζάρι.

Προφανώς ο κόσμος αγόραζε πειρατικά επειδή ήταν πολύ φτηνά, στο δισκάδικο δεν είχε σκοπό να πατήσει. Εσύ τώρα μπορεί να μου πεις ότι αν δεν υπήρχαν απ' την αρχή αυτοί που πουλούσαν πειρατικά, ο κόσμος θα αγόραζε αναγκαστικά αυθεντικά και όλοι θα ήταν χαρούμενοι. Εγώ πιστεύω ότι όλο και κάποια εναλλακτική θα υπήρχε, όπως παλιά ξέρω 'γω που μαζευόντουσαν δύο φίλοι, έλεγε ο ένας "Γράψε μου την τάδε κασέτα, θα σου γράψω αυτή".

Πέρα απ' αυτό, τα cd που πουλούσαν οι πλανόδιοι ήταν κατά βάση συγκεκριμένου είδους μουσικής, τα hits του τρέχοντος μήνα κλπ. Φαντάζομαι πως όσοι είχαν το μεράκι της συλλογής μουσικών cd, συνέχισαν να αγοράζουν από δισκάδικα, είτε γιατί στήριζαν τον εκάστοτε καλλιτέχνη είτε γιατί πολύ απλά δεν έβρισκαν την μουσική της αρεσκείας τους στους πάγκους των πλανόδιων. Από τα πειρατικά cd της μουσικής του κιλού δε νομίζω να πείνασαν τα metropolis. Στην τελική, ο μουσικός δεν βγάζει λεφτά απ' τα cd αλλά απ' τις συναυλίες. Φαντάζομαι πως ο ιδιοκτήτης ενός δισκάδικου το κατανοεί αυτό πριν πάρει την απόφαση να το ανοίξει.

Καταρχην να σου απαντησω το εξης, αν αυτο μπορει να αποτελεσει επιχειρημα.

Στα 90's πιτσιρικας τοτε, απτο χαρτζιλικι οτι ειχα, καταφερνα να αγοραζω ενα cd αυθεντικο ανα 2 μηνες πες.

Μολις αρχισα να βλεπω κατι μαυρους στη γειτονια μου, με μεγαλη μου χαρα ψωνιζα εως και 4-5 cd στην ιδια περιοδο. να θυμισω οτι τοτε δεν εβρισκες ευκολα πειρατικο cd κατω απο 1500δραχμες.

Αρα αν θες παιρνεις το παραδειγμα μου και κατα την κριση σου το θεωρεις εξαιρεση η οχι. Παντως το δισκαδικο στη γειτονια μου εκλαψε το χαρτζιλικι του πιτσιρικα, και σαν τα δικα μου χαρτζιλικια εκλαψε και πολλα αλλα.

Θεωρω, κρινοντας και απτον κυκλο μου, οτι πολυς κοσμος που αγοραζε παραδοσιακα cd's κατα τα 90's (και ηταν πολλοι αυτοι), στραφηκε στην λυση της πειρατειας. Ως εκ τουτου καποια καταστηματα, δισκαδικα αρχισαν να υποφερουν. Σημερα πια ειναι κλειστα.

Προσεξε, δεν παιρνω θεση υπερ η κατα της πειρατειας, ουτε εξεταζω την περιπτωση του μουσικου/τραγουδιστη/δισκογραφικης εταιρειας. Δεν μιλαω καν για την πειρατεια αν θες. Πες οτι οι Νιγηριανοι πουλουσαν αυθεντικα cd παλι προς 3 ευρω (ας υποθεσουμε οτι ηταν δυνατον να πουλησουν σε αυτην την τιμη). Παλι η ζημια για συγκεκριμενες επιχειρησεις (τα δισκαδικα) θα ηταν η ιδια, ανεξαρτητως πειρατειας.

Και η ουσια σε σχεση με τους λαθρομεταναστες ποια ειναι (για να ειμαστε και ontopic). Oτι ο Νιγηριανος πουλαγε μαυρα, εισεπρατε μαυρα και εστελνε στη χωρα του ελληνικο αφορολογητο χρημα. Χωρις να φερνει στη χωρα ο ιδιος ουτε δραχμη. Ερχοταν με 0 δραχμες, εβγαζε χωρις να προσφερει τιποτα και το εστελνε εξω. Σαν αυτον 1000δες. Και με αυτο το χρημα που εβγαινε εξω καποιοι ανακαστικα χανανε τις δουλειες τους, εφοσον το χρημα σταματουσε σιγα σιγα να κυκλοφορει. Αν το παραεμποριο το εκανε Ελληνας, θα ηταν η ιδια πληγη για το παζαρι, αλλα τουλαχιστον το χρημα θα εμενε εντος συνορων, αν θελουμε να βρουμε κατι παρηγορο μπρος στην τεραστια πληγη του παρεμποριου. Που και παλι ειμαι αρνητικος στο παραεμποριο ασχετα αν εχω υπαρξει κι εγω πελατης του καποτε.

Οσον αφορα την πειρατεια και τις μορφες της, ναι παντα υπηρχε ειτε σε κασετες, ειτε σε cd, ειτε σε mp3, ομως μεχρι να διαδωθει η πειρατεια σε cd παντα υπηρχε κοσμος που αγοραζε αυθεντικα cd. Αναγκαστικα! Διοτι τοτε στο σχολειο ας πουμε, για να αντιγραψω εγω σε κασετα τα Ξυλινα Σπαθια, επρεπε καποιος απτην ταξη να το αγορασει, να το δωσει εδω εκει κ παραπερα μεχρι να φτασει και σε εμενα καποιο αντιγραφο. Εν τελει το εμποριο αυθεντικων cd κινουταν με τον εναν η τον αλλο τροπο.

Ομως το θεμα με τα cd ειναι μια σταγονα στον ωκεανο του παραεμποριου στη χωρα μας. Απλα γραφω τα παραπανω διοτι μονο λαθος δε το θεωρω το παραδειγμα μου, παρα το γεγονος οτι ηταν μια βραχυπροθεσμη κατασταση, διοτι μετα επικρατησε το mp3 σαν πειρατικο μεσο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...