Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Πληροφορική both! Γράφομαι για την αναβολή της στράτευσης.. αναβολή παίρνεις μια φορά όταν πρωτογράφτηκες στο τει, απο κει και πέρα σου έστειλαν ένα γράμμα που λέει μέχρι πότε ισχύει (μεχρι τα 28). Όταν θελήσεις να την κόψεις στο στρατολογικό γραφείο θα σου ζητήσουν μια βεβαίωση σπουδών ή το πτυχίο. Αν πας όταν λήξει κατευθείαν στο στρατόπεδο δεν θα στο ζητήσουν. Σε περιπτωση που σου ζητήσουν και δεν έχεις θα επιβληθει προσθετος χρόνος 1 μήνα εξαγοράσιμος (90 € νομίζω είναι), αν έχεις καποιο βύσμα δεν πρόκειτε να πληρώσεις τίποτα επειδή δεν σε βλέπω πρόθυμο να υπηρετήσεις τους καραβανάδες θα σου προτεινα να σκεφτείς τη λύση του Ι5, η διαδικασία ειναι εντελώς διαφορετική και δεν πρόκειται ζητήσουν τέτοιες λεπτομέριες.
kalamarhs Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Θα λεγε κανεις οτι πολεμας να μην πας στρατο παρα για τις σπουδες σου! Όχι,όχι...απλά δε θέλω να αναγκαστώ να πάω φαντάρος άμεσα λόγω της σχολής!
aris1986 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Σε ενα μαύρο τάγμα του Εβρου πριν κανα χρονο και κατι, ειδα γραμμενο μεσα στις τουαλετες το εξής: "Απο την βάφτιση,τον στρατό και τον θάνατο δεν μπορείς να γλιτώσεις" Για τα δυο πρώτα φυσικά έχω τις αμφιβολίες μου για το τριτο εννοείται πως όχι. Αν ανήκεις σε αυτη την κατηγορία καλώς. Αλλα αν δεν ανήκεις δεν γλυτώνεις τον στρατο. Ασε που αμα πας μεγαλος θα χτυπας το κεφαλι σου με αυτα που θα βλεπεις.Στα 23 πηγα εγω και το χτύπαγα στην πύλη!
kalamarhs Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Κανε ενα κοπο να κοιταξεις στο eap-forums λιγο τα μαθηματα και την υλη , δεν ειναι τοσο ευκολα οσο νομιζεις και ουτε θα εχεις και τοσο πολυ βοηθεια. Αν δεν εχεις ηδη ενα υποβαθρο ... δυσκολα τα πραγματα ! Την αναβολη ετσι και αλλιως καποτε θα την χασεις (καποτε θα πρεπει να πας και στρατο) δεν θα μπορεις να εισαι φοιτητης για παντα. Αυτο ακριβως ! στο ΕΑΠ θα πάω για το πτυχίο και τις σπουδές.Έχω τελειώσει μια ιδιωτική σχολή πληροφορικής οπότε έχω ένα υπόβαθρο. για το ΤΕΙ είπα οτι γράφομαι μόνο για την αναβολή. Από την άλλη μεριά,αν δε χρειάζεται να την αλλάξω(είχα την εντύπωση οτι πρέπει να πάω στη στρατολογία με την εγγραφή του ΕΑΠ και να αλλάξω την αναβολή μου) είμαι οκ με το να μείνω με την αναβολή την αρχική και να σπουδάζω στο εαπ.
Marria Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 στο ΕΑΠ θα πάω για το πτυχίο και τις σπουδές.Έχω τελειώσει μια ιδιωτική σχολή πληροφορικής οπότε έχω ένα υπόβαθρο. για το ΤΕΙ είπα οτι γράφομαι μόνο για την αναβολή. Από την άλλη μεριά,αν δε χρειάζεται να την αλλάξω(είχα την εντύπωση οτι πρέπει να πάω στη στρατολογία με την εγγραφή του ΕΑΠ και να αλλάξω την αναβολή μου) είμαι οκ με το να μείνω με την αναβολή την αρχική και να σπουδάζω στο εαπ. Αν σταματησεις την αναβολη στο τει και μεινεις μονο με το εαπ (που δεν παρεχει αναβολη) τοτε θα πρεπει να πας και στρατο λογικα ... Στη θεση σου θα πηγαινα στρατο, και μπορεις να παρεις αναβολη απο το εαπ για 1 χρονο , και να συνεχισω μετα με τις σπουδες. Αν σε ενδιαφερει τοσο για να συνεχισεις τοσο με το εαπ... και οχι απλως η αναβολη. Αλλο μια σχολη πληροφορικης και αλλο να πας σε ΠΕ Πληροφορικης , ειναι ενα σκαλοπατι παραπανω και αρκετες βαθμιδες παραπανω σε δυσκολια.
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 marria, χωρίς να θέλω να σε υποβιβάσω, αλλά δεν εισαι και η πλέον κατάλληλη να δίνεις συμβουλές σε θέματα θητείας.
Marria Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 marria, χωρίς να θέλω να σε υποβιβάσω, αλλά δεν εισαι και η πλέον κατάλληλη να δίνεις συμβουλές σε θέματα θητείας. Ειχα παει ομως στο ΕΑΠ, αν αυτο με κανει καταλληλη.
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ωραία, τοτε θα ήταν πιο σωστό να τον συμβουλεύεις μόνο για το ΕΑΠ.
viper2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ωραία, τοτε θα ήταν πιο σωστό να τον συμβουλεύεις μόνο για το ΕΑΠ. αφου δε δινει αναβολη το εαπ τι αλλο πρεπει να του πουμε...?
Marria Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ωραία, τοτε θα ήταν πιο σωστό να τον συμβουλεύεις μόνο για το ΕΑΠ. Εχω πει κατι αλλο? Ουτε το προτεινα λυσεις οπως γινε Ι5, ουτε του ειπα ποσο ωραια θα περασει στον στρατο. Ειπα τι κανει το ΕΑΠ συμφωνα με την αναβολη στρατου. Οπως και την γνωμη μου για τις σπουδες που διαλεξε. Μην βλεπεις πραγματα που δεν εχω πει.
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 αφου δε δινει αναβολη το εαπ τι αλλο πρεπει να του πουμε...? @marria μα, την αναβολή την έχει ήδη πάρει απο το τει, δεν την χάνει αν αλλάξει σχολή.
insomniaK Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Αν σου βγαίνουν τα χρόνια να τελειώαεισ το εαπ μέχρι να σε καλέσουν, κάνεις τη διαγραφή απο το ΤΕΙ αλλά δε δηλώνεις στη στρατολογία ότι δεν είσαι πια σπουδαστής. Την τελευταία 10 ετία τουλάχιστον, δεν ελέγχουν ούτε επιβάλουν ποινές που ενώ δεν υφίσταται ο λόγος αναβολής, δεν έγινε δήλωση διακοπής της. Αν δε σου βγαίνουν τα χρόνια και θες να πας στρατό, πήγαινε πρώτα φαντάρος. Αν δε θες να πας στρατό γενικά, υπάρχουν τρόποι να τον αποφύγεις με κάποιο τίμημα τις περισσότερες φορές.
Apoll Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Το μεγάλο λάθος όλων είναι να προσπαθούν να καθυστερήσουν το αναπόφεκτο του στρατου. Και όταν πάνε, πήζουν από συνομίλικούς ή μικρότερούς τους. Εξ ού και οι αυτοκτονίες. Μου τύχανε δύο στην παραμεθρώριο και τα ήξερα τα παιδιά που βασανίζωνταν στα 30+. Αλλά αυτοί κολο*βαρα*γαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και έπερναν το στρατό μετρητής. Εν αντιθέση πήγα στα 19 και χωρίς 'ψυχολογικά' προβλήματα, καθάρισα και το διασκέδασα επίσης. Κλείνωντας μία συμβουλή. Τα ψάρια των 19 είναι μικρά και περνάνε καλά. Οι ψαρούκλες πήζουν
viper2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 @marria μα, την αναβολή την έχει ήδη πάρει απο το τει, δεν την χάνει αν αλλάξει σχολή. @ μουσταφα δεν εχει αναβολη το εαπ μονο συνταξιοδοτικα προγραμματα
Marria Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 @marria μα, την αναβολή την έχει ήδη πάρει απο το τει, δεν την χάνει αν αλλάξει σχολή. Ενα υποθετικο σεναριο. Η αναβολη τελειονει το καλοκαιρι. Απο Οκτωμβρη αρχιζουν τα μαθηματα στο ΕΑΠ , το ΕΑΠ δεν χορηγει αναβολη (οπως σου λεμε τοσα ατομα). Οποτε τι θα κανει? θα συνεχισει με την αναβολη που δεν υφισταται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα