Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατάλαβα!οπότε νομίζω θα κάνω αυτό ακριβώς.Θα γραφτώ στο ΕΑΠ και δε θα τους ενημερώσω για την αλλαγή σχολής.Μόλις τελειώνει η αναβολή μου θα ενημερώσω μήπως μου δώσουν παράταση.Αλλιώς θα πάω τότε και θα συνεχίσω μετά τις σπουδές μου!Απλά με μπερδεύει που τα παιδιά στο eap forum έλεγαν οτι δίνει κανονικά..Έχω διαβάσει τόσες αντικρουόμενες απόψεις τελευταία!

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για το χρόνο και τις συμβουλές σας..

Μαρία,επειδή ήσουν στο ΕΑΠ,είναι καλό το επίπεδο σπουδών;Είναι ενδιαφέρουσα η πληροφορική του;Εαν ξέρεις(δεν είδα να αναφέρεις σε ποιό τμήμα ήσουν φοιτήτρια) Κοίταζα το πρόγραμμα σπουδών και οφείλω να ομολογήσω οτι δε μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον(έχω σπουδάσει προγραμματισμό σε κολέγιο,και από αυτό υπέθετα οτι θα ήταν πιο computer based το τμήμα(του ΕΑΠ) .Αντ αυτού από το πρόγραμμα βλέπω οτι έχει αρκετή θεωρία...)Βέβαια με ενδιαφέρει πολύ το ΠΕ.και για τη συνέχεια των σπουδών μου και για την αποκατάσταση..

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κατάλαβα!οπότε νομίζω θα κάνω αυτό ακριβώς.Θα γραφτώ στο ΕΑΠ και δε θα τους ενημερώσω για την αλλαγή σχολής.Μόλις τελειώνει η αναβολή μου θα ενημερώσω μήπως μου δώσουν παράταση.Αλλιώς θα πάω τότε και θα συνεχίσω μετά τις σπουδές μου!Απλά με μπερδεύει που τα παιδιά στο eap forum έλεγαν οτι δίνει κανονικά..Έχω διαβάσει τόσες αντικρουόμενες απόψεις τελευταία!

Μαρία,επειδή ήσουν στο ΕΑΠ,είναι καλό το επίπεδο σπουδών;Είναι ενδιαφέρουσα η πληροφορική του;Εαν ξέρεις(δεν είδα να αναφέρεις σε ποιό τμήμα ήσουν φοιτήτρια) Κοίταζα το πρόγραμμα σπουδών και οφείλω να ομολογήσω οτι δε μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον(έχω σπουδάσει προγραμματισμό σε κολέγιο,και από αυτό υπέθετα οτι θα ήταν πιο computer based το τμήμα(του ΕΑΠ) .Αντ αυτού από το πρόγραμμα βλέπω οτι έχει αρκετή θεωρία...)Βέβαια με ενδιαφέρει πολύ το ΠΕ.και για τη συνέχεια των σπουδών μου και για την αποκατάσταση..

Για διορισμό στο δημόσιο το θέλεις το ΠΕ;

Δημοσ.

@kalamarhs

Στο τμημα Πληροφορικης ημουν και εχει αρκετα θεωρητικα μαθηματα και μαθηματικα. Εστιαζεται πιο πολυ στο θεωρητικο τμημα παρα στο τεχνικο. Τα μαθηματικα θεωρουνται απο τις πιο δυσκολες ΘΕ ...

Για αρχη παρε μια ενοτητα , την ΠΛΗ10, και αμα δεις πως τα καταφερνεις τον επομενο χρονο μπορεις να συνεχισεις και με αλλες οπως την ΠΛΗ11 ή ΠΛΗ12. Η ΠΛΗ10 εχει μετατροπες αριθμητικων συστηματων, πινακες αληθειας και διαγραμματα ροης. Απο την δευτερη εργασια και μετα συνεχιζεις με κωδικα , και συγκεκριμενα με C++. Oποτε θα πρεπει να ξερεις και λιγο κωδικα για να συνεχισεις. Να ξερεις πως ειχαμε 4 εργασιες και τελικες εξετασεις.

Ο καθηγητης μου ηταν πολυ υποστηρικτικος και συνεχως ειχαμε επικοινωνια με email και μας βοηθουσε γενικα αν ειχαμε καποιο προβλημα σχετικα με τις εργασεις.

Δημοσ.

Ενα υποθετικο σεναριο.

Η αναβολη τελειονει το καλοκαιρι. Απο Οκτωμβρη αρχιζουν τα μαθηματα στο ΕΑΠ , το ΕΑΠ δεν χορηγει αναβολη (οπως σου λεμε τοσα ατομα). Οποτε τι θα κανει? θα συνεχισει με την αναβολη που δεν υφισταται?

αν όντως ειναι 24 έχει μέχρι τα 28 αναβολή απο το τει, όποτε άκυρο το σενάριο.

Όταν κάποια στιγμή τον καλέσουν είτε θα υπηρετήσει είτε πρέπει να πάρει αναβολή για άλλο λόγο.

έλπιζω να σου λύθηκαν οι απορίες

Δημοσ.

@kalamarhs

Στο τμημα Πληροφορικης ημουν και εχει αρκετα θεωρητικα μαθηματα και μαθηματικα. Εστιαζεται πιο πολυ στο θεωρητικο τμημα παρα στο τεχνικο. Τα μαθηματικα θεωρουνται απο τις πιο δυσκολες ΘΕ ...

Για αρχη παρε μια ενοτητα , την ΠΛΗ10, και αμα δεις πως τα καταφερνεις τον επομενο χρονο μπορεις να συνεχισεις και με αλλες οπως την ΠΛΗ11 ή ΠΛΗ12. Η ΠΛΗ10 εχει μετατροπες αριθμητικων συστηματων, πινακες αληθειας και διαγραμματα ροης. Απο την δευτερη εργασια και μετα συνεχιζεις με κωδικα , και συγκεκριμενα με C++. Oποτε θα πρεπει να ξερεις και λιγο κωδικα για να συνεχισεις. Να ξερεις πως ειχαμε 4 εργασιες και τελικες εξετασεις.

Ο καθηγητης μου ηταν πολυ υποστηρικτικος και συνεχως ειχαμε επικοινωνια με email και μας βοηθουσε γενικα αν ειχαμε καποιο προβλημα σχετικα με τις εργασεις.

Ωραία.Κώδικα ξέρω,αν και ομολογώ οτι τη c++ δεν την ξέρω καλά,παρόλο που θα είναι η τρίτη φορά που θα τη δώσω(την έχω περάσει στο ΤΕΙ και στη σχολή.)

αλλά χαίρομαι που θα υπάρχει και λίγος κώδικας!4 εργασίες και εξετάσεις.μάλιστα..

θα σε ρωτήσω και στην πορεία(αν γίνεται) για τις ενότητες,και επιλογής και υποχρεωτικές.Ποιές θα έπρεπε να αφήσω για το τέλος κλπ...

@judas

Το ΠΕ το θέλω όχι μόνο για διορισμό στο δημόσιο,αλλά και για τη δυνατότητα ενός καλού μεταπτυχιακού,ή ακόμα και για να μπορούσα να κάνω μάθημα σε φροντιστήριο πχ.

και @pablo

ναι,είμαι όντως 24.

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ ολους για τη βοήθεια!!

Δημοσ.

Ωραία.Κώδικα ξέρω,αν και ομολογώ οτι τη c++ δεν την ξέρω καλά,παρόλο που θα είναι η τρίτη φορά που θα τη δώσω(την έχω περάσει στο ΤΕΙ και στη σχολή.)

αλλά χαίρομαι που θα υπάρχει και λίγος κώδικας!4 εργασίες και εξετάσεις.μάλιστα..

θα σε ρωτήσω και στην πορεία(αν γίνεται) για τις ενότητες,και επιλογής και υποχρεωτικές.Ποιές θα έπρεπε να αφήσω για το τέλος κλπ...

@judas

Το ΠΕ το θέλω όχι μόνο για διορισμό στο δημόσιο,αλλά και για τη δυνατότητα ενός καλού μεταπτυχιακού,ή ακόμα και για να μπορούσα να κάνω μάθημα σε φροντιστήριο πχ.

και @pablo

ναι,είμαι όντως 24.

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ ολους για τη βοήθεια!!

Αυτό τα κάνεις και με πτυχίο ΤΕΙ, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο.

Οσον αφορά το μεταπτυχιακό, στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολο μέσω ΤΕΙ αλλά στο εξωτερικό δεν θα έχεις πρόβλημα.

Οσον αφορά τον προγραμματισμό, εκεί πιο πολύ παίζει ρόλο η προσωπική ανασχόληση παρά το πτυχίο. Υπάρχουν καλοί προγραμματιστές χωρίς πτυχία.

Δημοσ.

Να εχεις υποψην σου οτι συνηθως στην ΠΛΗ10 βαζουν και λιγο δυσκολα θεματα, για να ξεδιαλεξουν αυτους που θελουν να συνεχισουν απο αυτους που πηγαν απο περιεργεια και αλλους λογους. Για αυτο και οι πιο πολλοι σταματανε μετα την ΠΛΗ10. Συν οτι οι περισσοτεροι ειναι 30+ με υποχρεωσεις και δουλειες.

Αμα μπορω να σε βοηθησω σε κατι αλλο ,πες μου ελευθερα.

Δημοσ.

ενα μικρο δειγμα μαθηματικων [που θα πρεπει να διαβασεις]

Link

να θυμασε οτι αυτα ειναι entry level

Δημοσ.

ενα μικρο δειγμα μαθηματικων [που θα πρεπει να διαβασεις]

Link

να θυμασε οτι αυτα ειναι entry level

Αστεια θεματα ειναι αυτα :devil:

Δημοσ.

Να εχεις υποψην σου οτι συνηθως στην ΠΛΗ10 βαζουν και λιγο δυσκολα θεματα, για να ξεδιαλεξουν αυτους που θελουν να συνεχισουν απο αυτους που πηγαν απο περιεργεια και αλλους λογους. Για αυτο και οι πιο πολλοι σταματανε μετα την ΠΛΗ10. Συν οτι οι περισσοτεροι ειναι 30+ με υποχρεωσεις και δουλειες.

Αμα μπορω να σε βοηθησω σε κατι αλλο ,πες μου ελευθερα.

Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ Μαρία!

βλέπω οτι είναι πολύ math-based το πρόγραμμα σπουδών,έτσι;;;

@judas Δεν έχω πτυχίο ΤΕΙ.από κολέγιο έχω.Στο ΤΕΙ όπως είπα παραπάνω,δεν πήγα..

@ viper έβγαλα μια αλλεργία για να είμαι ειλικρινής,αλλά....

Δημοσ.

Αστεια θεματα ειναι αυτα :devil:

τι να σου πω

δεν ασχολουμε με μαθηματικα γενικα

μονο forex

@judas Δεν έχω πτυχίο ΤΕΙ.από κολέγιο έχω.Στο ΤΕΙ όπως είπα παραπάνω,δεν πήγα..

@ viper έβγαλα μια αλλεργία για να είμαι ειλικρινής,αλλά....

που να δεις τα βιβλια...

Δημοσ.

Ναι οπως σου ειπα , εστιαζεται πιο πολυ στο θεωρητικο τμημα, οποτε και στα μαθηματικα .. συν οτι και τα βιβλια ειναι αρκετα μπερδεμενα αλλα πηγες για τις εργασιες μπορεις να βρεις και στο ιντερνετ.

Α τα βιβλια ειναι ολοκληροι ΤΟΜΟΙ , οχι τπτ μικρα βιβλιαρακια (για καθε εργασια θα εχεις και διαφορετικο βιβλιο) :rolleyes:

Δημοσ.

Ναι οπως σου ειπα , εστιαζεται πιο πολυ στο θεωρητικο τμημα, οποτε και στα μαθηματικα .. συν οτι και τα βιβλια ειναι αρκετα μπερδεμενα αλλα πηγες για τις εργασιες μπορεις να βρεις και στο ιντερνετ.

Α τα βιβλια ειναι ολοκληροι ΤΟΜΟΙ , οχι τπτ μικρα βιβλιαρακια (για καθε εργασια θα εχεις και διαφορετικο βιβλιο) :rolleyes:

στην πραγματικοτητα ειναι ενα μεγαλο σημειωματαρειο απο πολλους τομους

its even worse

:devil:

Δημοσ.

στην πραγματικοτητα ειναι ενα μεγαλο σημειωματαρειο απο πολλους τομους

its even worse

:devil:

Για αυτο ποτε δεν ειχα καταφερει να τα διαβασω.. οποτε καθομουν να διαβασω μου προκαλουσαν πονοκεφαλο :P

Τις εργασιες ομως τις ελυνα απο πηγες που εβρισκα στο ιντερνετ (παλι καλα.. :P )

Δημοσ.

Για αυτο ποτε δεν ειχα καταφερει να τα διαβασω.. οποτε καθομουν να διαβασω μου προκαλουσαν πονοκεφαλο :P

Τις εργασιες ομως τις ελυνα απο πηγες που εβρισκα στο ιντερνετ (παλι καλα.. :P )

άρα κάπως έτσι θα τα καταφέρω αν τα καταφέρω...γιατί για να διαβάσω θεωρητικό βιβλίο...δεν το πολυκόβω....

γενικά πάντα προτιμούσα την πράξη από τη θεωρία..δηλαδή καλύτερα να ξεκινούσα ένα πρόγραμμα γράφοντας κώδικα και να μάθαινα έτσι,παρά να διάβαζα τι θα χρησιμοποιούσαμε αν θέλαμε να κάνουμε και μπλα μπλα μπλα......

Τα μαθηματικά μου φαίνονται από τους ζόρικους τομείς πάντως...πόσες ΘΕ με μαθηματικά έχει;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...