Nikosgiann Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 καλα να παθω που αφησα το αφησα για 4 ετος.. εχω κολησει στο να βρω το ολοκληρωμα: sinx/root(cos^3x) dx το φτανω στο ολοκληρωμα: tanx/root(cosx) dx αλλα μετα ....κενο
Sellers Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Βγάλε το cos^2 έξω απο την ρίζα και άσε μέσα μόνο ενα cos. Μετά θέσε z = Root(cosx), και διαφόρισε και τα δύο μέλη: dz = -sinx/2Root(cosx) dx ή -2dz = sinx/Root(cosx) dx Το δεύτερο μέλος είναι αυτούσιο μέσα στο ολοκλήρωμα, το αντικαθιστάς με το -2dz και μετα μένει απλά ένα συνχ στον παρονομαστή, που σύμφωνα με την αλλαγή της παραμέτρου είναι 1/z^2. Μετά είναι απλό ολοκλήρωμα.
Nikosgiann Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ευχαριστω πολυ!! μετα μένει απλά ένα συνχ στον παρονομαστή, που σύμφωνα με την αλλαγή της παραμέτρου είναι 1/z^2. Μετά είναι απλό ολοκλήρωμα. να σε ρωτησω σε αυτο, εμεις εχουμε πει οτι z=root(cosx)..αλλα εχυ μου λες τωρα να το υψωσω στο τετραγωνο κ να παρω το z^2 στον παρονομαστη. Γινεται αυτο?γιατι εγω εχω πει z=root(cosx){διαφορετικα} και οχι z=root(cosz){ιδια}
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 διότι αν αντικαταστήσεις με -2z θα σου μείνει το cosx (=z^2) στον παρονομαστή. δες και αλλη μια λύση με 2 αντικαταστάσεις: http://www.wolframalpha.com/input/?i=int+sinx%2Froot%28cos%5E3x%29+dx
Sellers Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ευχαριστω πολυ!! να σε ρωτησω σε αυτο, εμεις εχουμε πει οτι z=root(cosx)..αλλα εχυ μου λες τωρα να το υψωσω στο τετραγωνο κ να παρω το z^2 στον παρονομαστη. Γινεται αυτο?γιατι εγω εχω πει z=root(cosx){διαφορετικα} και οχι z=root(cosz){ιδια} Μην μπερδευεσαι. Έθεσες z = cosx. Η αλλαγή παραμέτρου είναι απο το χ που πηγες στο z. Τωρα με την νεα παράμετρο κάνεις ότι πράξεις θες: z = cosx 1/z = 1/cosx 1/(z^2) = 1/(cosx)^2 Αυτό που λες: z = cosz δεν καταλαβα τι θες να πεις. Δεν έχει νόημα βασικά σαν αλλαγη παραμετρου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα