Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα να παθω που αφησα το αφησα για 4 ετος..

εχω κολησει στο να βρω το ολοκληρωμα: sinx/root(cos^3x) dx

το φτανω στο ολοκληρωμα: tanx/root(cosx) dx αλλα μετα ....κενο

Δημοσ.

Βγάλε το cos^2 έξω απο την ρίζα και άσε μέσα μόνο ενα cos. Μετά θέσε z = Root(cosx), και διαφόρισε και τα δύο μέλη:

dz = -sinx/2Root(cosx) dx ή

-2dz = sinx/Root(cosx) dx

Το δεύτερο μέλος είναι αυτούσιο μέσα στο ολοκλήρωμα, το αντικαθιστάς με το -2dz και μετα μένει απλά ένα συνχ στον παρονομαστή, που σύμφωνα με την αλλαγή της παραμέτρου είναι 1/z^2.

Μετά είναι απλό ολοκλήρωμα.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ!!

μετα μένει απλά ένα συνχ στον παρονομαστή, που σύμφωνα με την αλλαγή της παραμέτρου είναι 1/z^2.

Μετά είναι απλό ολοκλήρωμα.

να σε ρωτησω σε αυτο,

εμεις εχουμε πει οτι z=root(cosx)..αλλα εχυ μου λες τωρα να το υψωσω στο τετραγωνο κ να παρω το z^2 στον παρονομαστη.

Γινεται αυτο?γιατι εγω εχω πει z=root(cosx){διαφορετικα} και οχι z=root(cosz){ιδια}

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ!!

να σε ρωτησω σε αυτο,

εμεις εχουμε πει οτι z=root(cosx)..αλλα εχυ μου λες τωρα να το υψωσω στο τετραγωνο κ να παρω το z^2 στον παρονομαστη.

Γινεται αυτο?γιατι εγω εχω πει z=root(cosx){διαφορετικα} και οχι z=root(cosz){ιδια}

Μην μπερδευεσαι. Έθεσες z = cosx. Η αλλαγή παραμέτρου είναι απο το χ που πηγες στο z. Τωρα με την νεα παράμετρο κάνεις ότι πράξεις θες:

z = cosx

1/z = 1/cosx

1/(z^2) = 1/(cosx)^2

Αυτό που λες: z = cosz δεν καταλαβα τι θες να πεις. Δεν έχει νόημα βασικά σαν αλλαγη παραμετρου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...