bikey77 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Έχω διαβάσει κατά καιρούς ότι ένας τρόπος να αυξήσεις ξανά την διάρκεια μιας πεσμένης μπαταρίας φορητού είναι το calibration, κάποια στιγμή το έκανα αλλά η διαδικασία μου φάνηκε πολύ απλοϊκή: η διαδικασία έλεγε να φτιάξεις ένα High Performance power profile στα Power Options και με 100% φόρτιση να κάνεις drain τη μπαταρία με αυτό το προφίλ και μετά να την ξαναφορτίσεις στο 100%.Tο έκανα αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Τελευταία, η μπαταρία μου κρατά με το ζόρι 10-15 λεπτά (HP Pavilion DV9500 17" Core2Duo) και ακόμα και όταν το βράδυ βάλω σε sleep mode το laptop και είναι εκτός πριζας, την άλλη μέρα έχει σχεδόν ξεφορτίσει. Μπορεί να γίνει κάτι για να πάρει ξανα τα πάνω της; Έχω παραγγείλει και 2η αλλά αν μπορώ να κάνω κάτι και μ' αυτή γιατί όχι;
SilverCloak Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Το Calibration είναι για να φέρεις μια μπαταρία που έχει χάσει το τσιπάκι της το όριο φόρτισης της και την υποφορτίζει. Δεν φτάνει μια φορά αλλά θέλει μερικές. Άμα φτάσει να κρατάει 15 λεπτά δεν έπαθε τίποτα το τσιπάκι, πέθανε η μπαταρία. Χαιρέτησε την. Μην την πετάξεις στα σκουπίδια, ανακύκλωσέ την ορθά. Δεν είμαι και πολύ σίγουρος τι σημαίνει αυτό. Ο κώτσος μάζευε συσκευές κάποτε και οι δήμοι νομίζω έχουν ένα κάτι για ηλεκτρικές συσκεύες. Εδώ : www.electrocycle.gr ίσως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα