Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως το εχω πει και το ξαναλεω. Οι "αφεντικαδες" μονοι τους βαζουν τα χερακια τους και βγαζουν τα ματακια τους. Ας μην κοροιδευομαστε, οι περισσοτεροι ειναι "κακοι" εργοδοτες. Ενας υπαλληλος δεν χρειαζεται και πολλα για να υποστηριξει την επιχειρηση που τον ταιζει. Κανονικη ασφαλεια, κανονικες πληρωμες στην ωρα τους και οπως πρεπει και ο υπαλληλος απο μονος του εχει ενα συναισθημα "υποχρεωσης" και "ασφαλειας" προς και απο τη δουλεια του.

Γιατι να τρεξω για εναν μαλακα που δεν πληρωνει τις υποχρεωσεις του προς εμενα και μου συμπεριφερεται ακριβως σαν να ειμαι και πληρως αναλωσιμος? Γιατι να τρεξω για εναν μαλακα που οταν εχει "κερδη" εγω παιρνω το τριτο το μακρυτερο αλλα οταν εχει "ζορια" αφενως ακουω την κλαψα του, αφετερου πρεπει να δειξω κατανοηση κιολας? Και να εχει και απαιτησεις κιολας!!! Ρε αντε fuck off και πληρωνε.

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Κάνετε λες και σας φέρανε από τον Άρη ώρες ώρες. Για να εξηγήσεις ότι ένα κι ένα κάνει δύο, δεν χρειάζετε να μπλέξεις επικαμπύλια ολοκληρώματα μέσα. Τζίζους.

Εννοείται ότι ένας υπάλληλος δεν μπορεί να ξέρει ισοζύγια και ιστορίες για αγρίους στην επιχείρηση που εργάζεται. Ωστόσο, κάποιος που κατέχει το στοιχειώδη νου (αρετή σπανίζουσα στις δύσκολες μέρες μας) μπορεί να καταννοήσει σφαιρικά κάποια βασικά πράγματα γύρω από την εργασία του:

Έστω ένας πωλητής που εργάζεται εδώ και πέντε χρόνια σε κατάστημα που πουλάει παπαράκια. Τα τέσσερα πρώτα χρόνια πούλαγε δώδεκα παπαράκια τη μέρα, ενώ τον τελευταίο χρόνο πουλάει τρία. Πόσο ασαφές μπορεί να είναι ότι η δουλειά είναι πεσμένη κατά ένα μεγάλο ποσοστό;

Νομίζω ότι κάποιοι αμφισβητείτε τα προφανή μέσα στην αγωνία σας να αποκτήσετε άποψη.

Φιλικά. :)

Δημοσ.

οπως και οι περισσοτεροι υπαλληλοι ειναι "κακοι".ετσι ειναι.

Καλά ναι, δεν υπάρχει εργοδότης που να πιστεύει ότι ο εργαζόμενος κάνει τη δουλειά καλύτερα από αυτόν. Μίσος και ζήλια λες, εγώ όμως βλέπω πως στον φαύλο κύκλο είμαστε και τα δύο στρατόπεδα. Τέσπα.

Δημοσ.

Δεν είναι λιγάκι αντικρουόμενο το πιο πάνω ?

Να μοιραστώ & εγώ ενα αντικρουόμενο/παράδοξο,

που βλέπω τόσα χρόνια πια ατελείωτα,

δηλαδή και μάλιστα ασχέτως «κρίσης» ή όχι:

Ο κάθε τζαμπαλεονταριστής (sic) υπαλληλίσκος,

που –δικαίως, βέβαια!- παραπονιέται π.χ. για τα 2.9ευρώ/ώρα,

θεωρεί για/από την πάρτη του σαν μέγιστη «αντίσταση»,

το να βγάζει λόγους-δεκάρικους, όχι το να παραιτηθεί/αρνηθεί εργασία :rolleyes:

Το τρισχειρότερο είναι, πως όλοι αυτοί οι διαπρύσιοι υποστηρικτές των πλουσιοπάροχων αμοιβών,

ή, έστω, των 1000 ευρώ/μήνα ελάχιστα γκαφρά, μόλις οι ίδιοι γίνουν «ΑΦΕΝΤΙΚΑ»,

έχουν 1000δες δικαιολογίες για το πώς δεν πρέπει να δίνουν ούτε 1 σεντ,

παραπάνω από 2.8ευρώ/ώρα στους υπάλληλους τους! Ναι, ακριβώς έτσι...

Δεκάδες τέτοια παραδείγματα, από εντελώς απλά & μικρά,

-λόγου χάρη τον σερβιτόρο που ξεκίνησε καφετέρια,

τον καθηγητή σε φροντιστήριο* που άνοιξε δικό του-

εως όσο πάει μεγαλύτερα. Γεγονός είναι, αρχή άνδρα δείκνυσι :-(

Να υποθέσω λοιπόν, ότι όλοι μας (ότ)αν γίνουμε εργοδότες,

όχι μόνο δε θα ρίχνουμε τον εργαζόμενο, αλλά το δικαιούμενο δώρο του,

θα του αποδίδουμε διπλό, τριπλό & βάλε -κι όχι μόνο αυτό!

Σωστά?

~ ~

*για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά/στάση,

έχω ξεχ#σει άγρια "συναδέλφους" κ' καλά..

Δημοσ.

Έστω ένας πωλητής που εργάζεται εδώ και πέντε χρόνια σε κατάστημα που πουλάει παπαράκια. Τα τέσσερα πρώτα χρόνια πούλαγε δώδεκα παπαράκια τη μέρα, ενώ τον τελευταίο χρόνο πουλάει τρία. Πόσο ασαφές μπορεί να είναι ότι η δουλειά είναι πεσμένη κατά ένα μεγάλο ποσοστό;

O εν λόγω πωλητής με πενταετή παρουσία στην εταιρία για να πουλήσει τα δώδεκα παπαράκια:

A.Πληρωνόταν στην ώρα του ?

Β.Είχε όλα του τα ένσημα ?

Γ.Πληρώθηκε τις υπερωρίες ?

Δ.Eκανε τα στραβά μάτια (εκτελώντας εντολή εργοδότη) στα δώδεκα παπαράκια τα δέκα με απόδειξη ?

Δημοσ.

Στο χερι του εργοδοτη ειναι ποσο "καλος" ειναι ενας υπαλληλος και οχι το αντιθετο. Αν ο εργοδοτης ειναι σωστος και τυπικος τοτε δεν εχει και τιποτα να φοβαται αλλα εχει και το μαχαιρι και το πεπονι για τις οποιες απαιτησεις μπορει να εχει αφου πληρωνει σωστα και αναλογα. Ποσοι εργοδοτες ειπαμε οτι υπαρχουν που πληρωνουν σωστα και αναλογα?

Δεν μπαινω καν στον κοπο του τσουβαλιασματος που κανουν οι απανταχου "αφεντικαδες" με το να πληρωνουν ολους το ιδιο (ειτε παραγεις 500 μοναδες παραδειγμα ειτε 1000 παλι 700 ευρω θα παρεις) που στην ουσια ειναι μαλακια τιτανιων διαστασεων και αυτοματα σαμποταρουν την ιδια τους την επιχειρηση.

Δημοσ.

αν δε σ αρεσει η δουλεια του υπαλληλου τον διωχνεις και τη κανεις εσυ.

Δημοσ.

παιδια παιδια..... για να εχουμε ενα πλανο. αποτι καταλαβα το δωρο πρεπει να καταβληθει μεχρι 21/12 , (σημερα εχουμε 26/12). η εταιρια του αδερφου μου δεν του εχει δοσει το δωρο ΑΡΑ πρεπει να γινει καταγελια για να τα παρει???? τα χανει τα λεφτα μετα απο καποια φαση?

Δημοσ.

Απορω, ποσες "επιχειρησεις" (α καλο αυτο το αστειο), ειναι με παραπανω απο εναν (αντε δυο το πολυ) υπαλληλους, και ποσες αυτες οι απροσωπες που λετε, για να παιξουν ισοζυγια, κακοι υποδιευθυντες, μπονους αποδοτικοτητας, κλπες πανεμορφες καταστασεις. Προφανως ζω σε αλλη χωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...