greekparot Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Εχει καταθεσει μηπως καποιο μελος αιτηση σε καποιο δικηγορο ή ενωση καταναλωτων σχετικα με τα "Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και τον Ν.3869/2010" να μου πει εαν προχωρα η διαδικασια ή οχι γενικοτερα.
fearwhatnow Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μια χαρα προχωραει η διαδικασια και αιτουνται πολλοι να μπουν στην ρυθμιση.Προσωπικα εχω καταθεσει 4 αιτησεις πελατων.Εχει αρκετη χαρτουρα οπως ειναι φυσικο αλλα προκειται για σχετικα γρηγορη διαδικασια.Θελει προσοχη ομως διοτι ο οφειλετης μπορει να υπαχθει μια μονο φορα στη ρυθμιση.
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Προσέχτε το πάρα πολύ αν ενταχθείτε στη ρύθμιση, έχει πολλά "ψιλά" γράμματα και δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Εκτός του ότι ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί μόνο μια φορά στη ρύθμιση, εάν έχει προηγουμένως κανονίσει άλλη ρύθμιση με την τράπεζα για τα χρέη, χάνει το δικαίωμα να μπει στο νόμο. Καλό είναι να ρωτήσεις και δικηγόρο.
piii Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Προσέχτε το πάρα πολύ αν ενταχθείτε στη ρύθμιση, έχει πολλά "ψιλά" γράμματα και δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Εκτός του ότι ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί μόνο μια φορά στη ρύθμιση, εάν έχει προηγουμένως κανονίσει άλλη ρύθμιση με την τράπεζα για τα χρέη, χάνει το δικαίωμα να μπει στο νόμο. Καλό είναι να ρωτήσεις και δικηγόρο. Αν χρωστάς σε περισσότερες απο μία τράπεζα, πράγμα καθόλου ασυνήθιστο, και έχεις κάνει ρύθμιση σε μία απο αυτές, σε πέρνει η μπάλα και για τις υπόλοιπες; Υ.Γ Αν δεν είχα το πατρικό μου, δεν θα καθόμουν να το σκεφτώ ούτε στιγμή....
greekparot Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Εγω που ρώτησα μου είπαν πως αν περάσει 1 έτος απο τότε που έχεις κάνει ρύθμιση & παρόλα αυτα δεν έχεις πληρώσει τις δόσεις μπορείς να υπαχθεις στο νομο αυτο διότι όντως αδυνατεις οικονομικά. Εγω ανήκω στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως. Τα χαρτια μου τα έχω καταθέσει στην Ένωση καταναλωτών απο τον Σεπτέμβριο αλλα ακόμη δεν είχα νεότερα απο την τράπεζα. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Είμαι απλήρωτος 5 μήνες. Εδω και 3 μήνες σταμάτησα να πληρώνω δόσεις γιατι δεν έχω. Κάθε μέρα πρωι απόγευμα με καλούν στο τηλέφωνο. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Αυτοί τώρα τι μπορούν να μου κάνουν; Μου λένε ότι θα τα στείλουν δικαστικώς και θα πληρώσω περισσότερα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ποια διαδικασία ακολουθούν δηλαδη; Φίλος μου είπε να μην δεχθώ να κάνω ρύθμιση γιατι τότε χανω το δικαίωμα να μπω στον συγκεκριμένο νομο.
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Αν χρωστάς σε περισσότερες απο μία τράπεζα, πράγμα καθόλου ασυνήθιστο, και έχεις κάνει ρύθμιση σε μία απο αυτές, σε πέρνει η μπάλα και για τις υπόλοιπες; Δεν το γνωρίζω. Εγω που ρώτησα μου είπαν πως αν περάσει 1 έτος απο τότε που έχεις κάνει ρύθμιση & παρόλα αυτα δεν έχεις πληρώσει τις δόσεις μπορείς να υπαχθεις στο νομο αυτο διότι όντως αδυνατεις οικονομικά. Εγω ανήκω στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως. Τα χαρτια μου τα έχω καταθέσει στην Ένωση καταναλωτών απο τον Σεπτέμβριο αλλα ακόμη δεν είχα νεότερα απο την τράπεζα. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Είμαι απλήρωτος 5 μήνες. Εδω και 3 μήνες σταμάτησα να πληρώνω δόσεις γιατι δεν έχω. Κάθε μέρα πρωι απόγευμα με καλούν στο τηλέφωνο. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Αυτοί τώρα τι μπορούν να μου κάνουν; Μου λένε ότι θα τα στείλουν δικαστικώς και θα πληρώσω περισσότερα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ποια διαδικασία ακολουθούν δηλαδη; Φίλος μου είπε να μην δεχθώ να κάνω ρύθμιση γιατι τότε χανω το δικαίωμα να μπω στον συγκεκριμένο νομο. Όταν σε ξαναπάρουν τηλέφωνο, πες τους να φάνε μπόλικη φασολάδα πριν στα στείλουν δικαστικώς για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ρε γράψ' τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι (εκτός κι αν είναι ανεξίτηλος). Είναι λογικό να στα λένε αυτά, γιατί η τράπεζα θα σηκώσει το βάρος των χρέων σου σύμφωνα με τη ρύθμιση των χρεωμένων νοικοκυριών, αλλά είναι κενές οι απειλές τους. Εάν αποδείξεις ότι δεν έχεις να πληρώσεις, τότε μπαίνεις στην ρύθμιση και είσαι κομπλέ. Συμβουλέψου και δικηγόρο, πάντως. Κατά τα άλλα, όταν σε παίρνουν τηλέφωνο τα γνωστά: κατάρες, καρκίνους, σύφιλη, μανάδες, γιαγιάδες, παιδιά κοκ. Δεν θα οδηγήσει κάπου, καθώς θα συνεχίσουν να σε παίρνουν, αλλά τουλάχιστον θα ξεδίνεις κάπου.
LOULATRANS Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Όταν σε ξαναπάρουν τηλέφωνο, πες τους να φάνε μπόλικη φασολάδα πριν στα στείλουν δικαστικώς για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ρε γράψ' τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι (εκτός κι αν είναι ανεξίτηλος). Κατά τα άλλα, όταν σε παίρνουν τηλέφωνο τα γνωστά: κατάρες, καρκίνους, σύφιλη, μανάδες, γιαγιάδες, παιδιά κοκ. Δεν θα οδηγήσει κάπου, καθώς θα συνεχίσουν να σε παίρνουν, αλλά τουλάχιστον θα ξεδίνεις κάπου. η καλυτερη συμβουλη :lol: ....εχω λυθει στα γελια
FarCry Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Αν χρωστάς σε περισσότερες απο μία τράπεζα, πράγμα καθόλου ασυνήθιστο, και έχεις κάνει ρύθμιση σε μία απο αυτές, σε πέρνει η μπάλα και για τις υπόλοιπες; νομιζω οτι για το καθε δανειο ειναι διαφορετικο. ο διακανονισμος μεσα λεει στα ψιλα γραμματα οτι αποσυρεσαι απο το δικαιωμα να ζητησεις αυτη τη ρυθμιση. αλλα αναφερεται για το δανειο ως προς την τραπεζα που το εχεις κανει. για αλλο δανειο σε αλλη τραπεζα ειναι ξεχωριστο. λογικα δηλαδη δεν ειμαι νομικος
greekparot Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Εγω εκανα ρυθμιση τις καρτες που ειχαν επιτοκιο 20% σε δανειο αλλα δυστυχως σ'αυτο δεν καταφερα να δωσω ουτε 1 δοση. Το εκανα Φεβρουαριο 2011. Οσον αφορα τις τηλεφωνητριες δεν θελω να τις βρισω και δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος. Αν ηταν απο την τραπεζα ισως και να το εκανα. Απλα περνουν τηλεφ. και πιεζουν μπας και βαλω καμια δοση και παρουν κ' αυτοι καμια προμηθεια. Αν γνωριζει κανεις θα ηθελα να μου απαντησει: 1) Μεχρι να εκδικαστει η υποθεση μου στο ειρηνοδικειο (σιγουρα μετα απο 3-4 μηνες..) η τραπεζα αφου δεν πληρωνω μπορει να μου στειλει χαρτι / εξωδικο που θα λεει τι; Εχω επιπτωσεις μετα στο να πληρωσω δικαστικα εξοδα; Δυστυχως παιδια δεν εχω καν χρηματα για να επισκεφθω δικηγορο, γι'αυτο εκανα και την ολη υποθεση σε ενωση καταναλωτων, και δυστυχως αυτοι το τρεχουν με ρυθμους χελωνας. Καθομαι στην δουλεια μου μονο και μονο γιατι αν φυγω θα χασω τα χρηματα μου.
petrostr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Υπάρχουν πολύ καλοί δικηγόρου που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα!!! Μη ρωτάς έτσι γενικά, απευθύνσου σε δικηγόρο, ρίξε μια ματιά στο google.
greekparot Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Υπάρχουν πολύ καλοί δικηγόρου που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα!!! Μη ρωτάς έτσι γενικά' date=' απευθύνσου σε δικηγόρο, ρίξε μια ματιά στο google. [/quote'] Που το βρηκες 5 μήνες μετα το θέμα; Παρόλα αυτα η διαδικασία έχει προχωρήσει όντως με δικηγόρο. Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα