andreas1940 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Λαλημερα σας. Παρακαλώ πολυ είναι η πρωτη μου φορα που γραφω στο σαιτ και το θεμε μου ειναι το εξης. Πούλησα ενα αυτικίνητο που είχα μεσω ΚΕΠ με υπευθυνη δληλωση στην οποια το ΚΕΠ βεβαιώνει το γνησιο της υπογραφής αλλά επειδη η μεταβίβαση μας είπαν θα αργούσε ο αγοραστής βιαζότανε και μου ζήτησε να τον εξουσιοδοτησω να κανει αυτός την μεταβίβαση στο υπουργείο. και του εδωσα το αμαξι και τα χαρτια πήρα τα λεφτά και περιμενα δυο μερες και τον πηρα τηλεφωνοστο κινητό του. Μου απάντησε ότι όποτε θέλει θα το κάνει . πήγα στην αστυνομια να καταγράψει το γεγονός αλλά το αρνηθηκε διοτι δεν υπηρχε θεμα. πήγα στην εισαγγελία και το ανέφερα και πραγματι ο Κος εισαγγελέας που εδωσε ένα χαρτι προς την αστυνομία να ενεργησει τα δέοντα για να εξυπηρετηθώ. Πλην όμως ο αγοραστής δεν εμφανιζεται πουθενα και ουτε η αστυνομία μπόρεσε να τον εντοπίσει με αποτέλεσμα με ενόχλησε ενας ασφαλιστής ότι το αυτοκίνητό μου εκανε κάποια μικροζημια των 150 ευρώ χωρίς να σταματήσει ο οδηγός του. Τώρα μου ηρθαν και τα τέλη κυκλοφορίας και κατάλαβα πόση μεγαλη βλακεία έκανα. μηπως μπορεί κάποιος να με διαφωτισει τι πρεπει να κάνω δεδομένου ότι ετασα στο σημείο να χρειαζομαι ψυχίατρο για τον εαυτό μου αλλα με τις ευθυνες δεν μου τις λύνει κανένας ούτε το υουργειο που πηγα ουτε ο δικηγόρος. σας εγραψα πολλα και ζητω νε με κατανοήσετε. Ευχαριστω ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Πήγαινε σε κανέναν σοβαρό δικηγόρο να βρείτε μια αιτιολογία να του κάνεις μήνυση. Από την άλλη είσαι καλυμμένος αφού έχεις κάνει όλες αυτές τις κινήσεις και έχεις τα αποδεικτικά χαρτιά.. δεν χρειάζεται να λαλήσεις για ένα λάθος.. και αυτά μέσα στην ζωή είναι .. Το καλύτερο θα ήταν να μπορέσεις να βρεις το αυτοκίνητο να πάρεις τις πινακίδες κ να πας να τις παραδώσεις στο υπουργείο να τρέχει αυτός μετά..
liopyr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Την είχα πατήσει κι εγώ παλιότερα με τον ίδιο τρόπο, όταν είχα κάνει εξουσιοδότηση σε ένα τύπο για να κάνει την μεταβίβαση σε ένα μηχανάκι που του είχα πουλήσει. Έμαθα πολύ αργότερα πως η μεταβίβαση δεν έγινε ποτέ, ενώ αυτός ισχυριζόταν πως το μηχανάκι το έγδυσε και το έδωσε για ανταλλακτικά. Πήγα στην αστυνομία και δήλωσα κλοπή για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, και τελείωσε εκεί η υπόθεση. 1
Icecut Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Τελικά την ανοησία δε ξέρω αν την έκανες εσύ ή ο "αγοραστής"?!Αρχικά και πριν να πώ κατι άλλο,επειδή πρόσφατα έκανα μεταβίβαση αυτοκινήτου,πρέπει να έχεις περάσει κτεο το αμάξι και μόνο,τα τέλη κυκλοφορίας δε τα ζητάει κανείς.Αν δεν υπάρχει κάρτα ΚΤΕΟ για το αμάξι,προφανώς και η μεταβίβαση δε μπορεί να γίνει για κανένα λόγο.Πέραν τούτου,ανάλογα και με τον κυβισμό του αυτοκινήτου θα πρέπει να πληρώσεις ένα παράβολο,το οποιο αν δε κάνω λάθος είναι περι τα 160 ευρώ για 1400-1600 κυβικά.Τώρα απο εκεί και πέρα,απο τη στιγμή που πήρες τα χρήματα,αλλά έχεις κάνει ζημιά,έστω και μικρή,πάρε τηλέφωνο στην ασφαλιστική σου,δήλωσε τη ζημιά για να μη την πληρώσεις εσύ και πάρε και ένα τηλέφωνο στην αστυνομία να δηλώσεις μια κλοπή.Εγώ τον "αγοραστή"δε θα τον ενημέρωνα,θα ενημέρωνα όμως τις αρχές για το που μένει...
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δήλωση κλοπής και pinpoint την διεύθυνση που μένει. Θα τρέχει και δε θα φτάνει ύστερα ο καραγκιοζάκος. 1
leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Να δηλώσει κλοπή του οχήματος, ενώ προηγουμένως έχει δηλώσει υπεύθυνα ότι εξουσιοδοτεί αυτόν που υποτίθεται ότι το έκλεψε, να το μεταβιβάσει στο όνομά του; Να υποθέσω ότι δεν αλλάξατε υπεύθυνες δηλώσεις, ο αγοραστής ότι "αγοράζω το τάδε από τον τάδε μπλα μπλα", ο πωλητής ότι "πουλάω το τάδε στον τάδε μπλα μπλα", σωστά;
liopyr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Έχει δίκιο ο λέφτερ ε. Εγώ είχα δηλώσει κλοπή κατόπιν συνεννόησης, αφού μου είχε πει ο τύπος πως το μηχανάκι πλέον "δεν υπάρχει" και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ μεταβίβαση, μόνο και μόνο για να είμαι σίγουρος πως δε το κυκλοφορεί κάποιος - κάπου.
leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 μίλησα πριν με το γκαρντάση, που είναι ολίγον γνώστης στα περί οχημάτων: έπρεπε οπωσδήποτε να έχεις πάρει υπεύθυνη δήλωση από αυτόν, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, που να λέει ότι "σήμερα αγοράζω από τον <εσένα> το τάδε όχημα στην τάδε τιμή, θα το δηλώσω στην φορολογική μου δήλωση για τους μήνες κατοχής μου, κλπ κλπ". Βρες τρόπο να δηλώσεις/καταγγείλεις/κάτι τέλος πάντων το όλο συμβάν. Να ξεφορτωθείς την ευθύνη του οχήματος. Μίλα με δικηγόρο. Ίσως με μύνηση; Όσο σου έρχονται λογαριασμοί που πληρώνονται, το παλεύεις πληρώνοντας. Αν ο τύπος σκοτώσει καμιά γριούλα σε καμιά διάβαση, δεν το παλεύεις πληρώνοντας, και τότε θα είναι που θα έχεις αληθινό πρόβλημα. Ελπίζω να μην έχεις διακόψει την ασφάλεια του οχήματος. Όσο το όχημα είναι στο όνομά σου, λογικά σε καλύπτει, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος.
Icecut Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Στην υπεύθυνη δήλωση αυτό που δηλώνεις είναι οτι εξουσιοδοτείς τον τάδε να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση του οχήματος στο όνομά του,όχι οτι τον εξουσιοδοτείς να το κυκλοφορεί ενώ είναι στο όνομά σου...στην τελική,αν έχεις δεύτερα κλειδιά,πάς παίρνεις το όχημα και είσαι κύριος?!για φαντάσου... 1
Lacey Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα σας, Ένας φίλος μου έχει το ίδιο πρόβλημα.Πούλησε το αυτοκίνητο σε ΚΕΠ, το 2009 με υπεύθυνη δήλωση σε έναν Αλβανό, αλλά δε κράτησε καθόλου στοιχεία.Γνωρίζει μόνο το όνομα του.Τότε συμφωνήθηκε ότι εκείνος παίρνοντας όλα τα χαρτιά, θα έκανε τη μεταβίβαση την επόμενη μέρα.Ο φίλος μου, ώντας σίγουρος ότι θα γίνει η μεταβίβαση, δεν κυνήγησε το θέμα.Τη πρώτη χρονία δεν εμφανίστηκε πρόβλημα.Τη δεύτερη εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό του το όχημα και πρέπει να πληρώσει τεκμήρια 1.800 ευρώ και είναι άνεργος.Φαίνεται σαν δεύτερο αυτοκίνητο. Λοιπόν,για αυτό πήγαμε στον Συνήγορο του Πολίτη, στην αστυνομία, στην τροχαία, σε έναν διοικητή, γνωστό μας.Πήγαμε σε έναν δικηγόρο και έπειτα στην Ευελπίδων, σε έναν εισαγγελέα,αλλά δεν μπορεί να γίνει καμία κίνηση. Έχει κανείς συμβουλή να μας δώσει?
pinwkolwnies Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Να κάνει μήνυση για κλοπή στον Αλβανό. Δεν θα εμφανιστεί,να είστε σίγουροι.
sokrratis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 kκαλησπερα!βρε παιδια εγω εδωσα ενα αμαξι το 08...με υπευθηνη δηλωση,ο τυπος δν εκανε ποτε τιποτα κ μου ηρθαν τα προστιμα(σηματα)εψαξα να τον βρω απο διαφορες διευθησης αλλα δν υπαρχει πουθενα,εχει κανεις ιδεα τι πρεπει να κανω?εχω τρελαθει γιατι ειναι πολλα τα λεφτα....
Pasho k Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Να σας πω και εγω το πακέτο μου .λοιπων αγόρασα ενα μηχανάκι απο την εταιρία ymc στην Αγία Παρασκευή και μετα απο μια εβδομάδα χάλασε το έδωσα πίσω και πήρα ενα αλλο ποιο πολλα κυβικά έκανα εξουσιοδότηση για να γίνουν τα νόμιμα, το καινουργιο μηχανάκι ήρθε στο όνομα μου αλλα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας δεν το πήρε στο ονομα του με αποτέλεσμα μετα απο τόσα χρονια απο το 2009 τώρα να εχω προβλημα . δεν ήξερα τι γινόταν γιατι δεν μου ερχόντουσαν τελη τόσα χρονια τωρα με το taxis net και με τους κωδικούς ειδα οτι το μηχανάκι ειναι ακομα στο όνομα μου .πηγα στο υπουργείο έκανα επανέκδοση της άδειας γιατι χωρις άδεια δεν γινεται διαγραφή ,μετα στην εφορία να πληρώσω τα τελη όλον αυτών των χρόνων με πρόστιμο φυσικά και με την άδεια μαζι και πήρα χαρτί οτι δεν χρωστάει τελη και απο εκει μετα στην αστυνομία για δηλωση κλοπης ,μετα με όλα αυτά τα χαρτιά στο υπουργείο για διαγραφή . ΥΓ : η εταιρία εχει κλήσει εδω και 4 χρονια και δεν βρίσκω κανένα και ο τύπος χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο 900 χιλιάδες ευρώ, το μηχανάκι οταν είχα παει για σέρβις την πρώτη φορά το ειδα σε ενα υπόγειο διαλυμένο και λειπανε πολλα απο επάνω του οποτε το εχει κανει ανταλλακτικά γι αυτό δεν ασχολήθηκε . Και γιαυτο έκανα και δηλωση κλοπής γιατι δεν θα βρούνε ποτε το μηχανάκι και γιατι αλλιώς δεν γινεται διαγραφή. Με δικηγορους καλυτερα αστο . kκαλησπερα!βρε παιδια εγω εδωσα ενα αμαξι το 08...με υπευθηνη δηλωση,ο τυπος δν εκανε ποτε τιποτα κ μου ηρθαν τα προστιμα(σηματα)εψαξα να τον βρω απο διαφορες διευθησης αλλα δν υπαρχει πουθενα,εχει κανεις ιδεα τι πρεπει να κανω?εχω τρελαθει γιατι ειναι πολλα τα λεφτα.... Εχω γράψει παρακάτω τι μπορείς να κανεις και εγω αυτό έκανα αλλα τα τελη και τα πρόστιμα δεν τα γλυτώνεις
ss13 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Πως αγοράζω αυτοκίνητο ; Ένας γνωστός μου θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο , ποια είναι η διαδικασία ; Πρέπει να πάρει το παράβολο από την τράπεζα και μετά τι κάνει ; Tα χρήματα πότε τα δίνει στον πωλητή ( ιδιώτη ) πριν ή μετά τη μεταβίβαση ;
arisg90 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δες εδωσαν λυση στο προβλημα σας εισαγγελεις,δικηγοροι,αστυνομιες και περιμενετε να βρειτε λυση στο ινσομνια οπου θα γραψει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του?Δεν φταινε τελικα οι απατεωνες... Οσο υπαρχουν προβατα,θα υπαρχουν λυκοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα