Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έστω ότι υλοποιώ ένα σύνολο κάποιων abstract κλάσεων και interfaces με σκοπό να τα δώσω σε κάποιον άλλον προγραμματιστή ο οποίος έχοντας αυτές τις κλάσεις και βλέποντας το documentation που έχω γράψει, χρησιμοποιώντας κληρονομικότητα θα μπορεί να φτιάξει ότι θέλει (αρκεί αυτό που θέλει να φτιάξει να έχει σχέση με τις Υπερκλάσεις που θα του δώσω).

Μπορείτε να μου πείτε όμως αφού έχω γράψει τον κώδικα αυτών των κλάσεων πως θα τις βάλω σε μία βιβλιοθήκη?

Δηλαδή θέλω να δώσω αυτές τις κλάσεις σε μια βιβλιοθήκη έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσει μέσω του documentation που θα δει χωρίς να δει τον κώδικα μου.

(ζητάω κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουμε στη C++ όπου δήνουμε μόνο τα αρχεία .o και .h σε κάποιον χωρίς τα αρχεία .cpp)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Αυτο που θες λεγεται API aka interface για τριτο προγραμμα/script/whatever. Ριξε αυτο το query "create api with java" στο google γιατι το API μπορει να υλοποιηθει με πολλους και διαφορους τροπους.

Δημοσ.

Ξεχάστε τη βιβλιοθήκη.

Αν ας πούμε φτιάξω ένα πακέτο με κλάσεις στο NetBeans και το αποθηκεύσω με το όνομα PACKa. Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το PACKa από ένα καινούριο πακέτο που φτιάχνω (έστω PACKb),ώστε να χρησιμοποιήσω και τις κλάσεις από το PACKa πακέτο στο PACKb πακέτο?

Δημοσ.

Στο project window, όπως βλέπεις όλα τα υπάρχοντα projects σου, κάνεις expand το PACKb, κάνεις δεξί κλικ στο Libraries, add project/jar/library/whatever happy.gif

Δημοσ.

Στο project window, όπως βλέπεις όλα τα υπάρχοντα projects σου, κάνεις expand το PACKb, κάνεις δεξί κλικ στο Libraries, add project/jar/library/whatever happy.gif

Ειναι το ίδιο με το να γράψω?

>import project.*;

Δημοσ.

Όχι. Όπως σου είπα βάζεις τα ξένα projects ή libraries στο δικό σου. Τα απαραίτητα imports θα πρέπει πάλι να τα κάνεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...